brazowa1 Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Dzis odwiedziła nas Rossa,ja na Miśka potrafie patrzeć juz tylko jak na nieszczęsnego psa,ale Rossa powiedziała,ze on robi ogromne wrażenie,gdy sie go nie zna i w sumie można sie go przestraszyć. Na pewno słyszy,ale jest tak zamknięty w sobie,że nie byłam pewna. Na spacerze jest pobudzony,ale trudno to nazwac radością. Fascynujace jest to,że tak duże zwierzę,tak bardzo uznaje,że człowiek jest bogiem i nie wykorzystuje swojej wielkości ani siły. Quote
Jetrel Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 Wiele rzeczy widziałam, naprwdę. Myślałam że już Nic nie jest w stanie doprowadzić mnie do łez, a jednak, owszem. Quote
Rossa Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 brazowa1 napisał(a):Dzis odwiedziła nas Rossa,ja na Miśka potrafie patrzeć juz tylko jak na nieszczęsnego psa,ale Rossa powiedziała,ze on robi ogromne wrażenie,gdy sie go nie zna i w sumie można sie go przestraszyć. Na pewno słyszy,ale jest tak zamknięty w sobie,że nie byłam pewna. Na spacerze jest pobudzony,ale trudno to nazwac radością. Fascynujace jest to,że tak duże zwierzę,tak bardzo uznaje,że człowiek jest bogiem i nie wykorzystuje swojej wielkości ani siły. Brązowa , bo on robi wrażenie gdy się go zobaczy pierwszy raz , ogromny , dostojny, spokojny , zrównoważony , a przy tym wszystkim ta wszechobecna u niego czerń która też robi wrazenie a sama wiesz że czarne psy wygladaja groźniejsze niż są w rzeczywistości No niestety jest smutny , brakuje mu " jego ludzia" ,oj "rozkwitł " by wtedy mimo wieku, pojawiłby sie ten ognik w oku jak u mojej Majeczki , na początku taka przygaszona , a teraz .... oczka jej się śmieją !!! milóść czyni cuda a one tak pięknie umieją odwzajemnic ją Quote
Debaja Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Witam Smoku. Opowiadam o Tobie gdzie się da. Może ten odpowiedni człek w końcu się znajdzie. Quote
brazowa1 Posted August 29, 2011 Author Posted August 29, 2011 Opowiadaj Debajo,paru psom wlasnie tak sie udalo. Byle przed zima. Quote
azalia Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Odwiedzam "osiołka"kochanego i domku życzę dobrego. Quote
lika1771 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Chłopaku tez zagladam i co z tego ...... Moze deklaracje by sie uzbierało na hotelik Kasia77 ma miejsca? Quote
brazowa1 Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Lika,samo suche jedzenie dla niego to z 200 zł miesiecznie.W schronisku je,to co akurat jest,ale wiadomo,ze w domu chcesz psa karmic jak nalezy i to,czego wymaga,inaczej patrzysz na wszystko. Quote
azalia Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Odwiedzam ,no właśnie może jakieś imię mu nadamy. Quote
betka Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Nie dość, że podobny, to jeszcze się nazywa jak mój piesiu :( Quote
azalia Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Brązowa,myślę,że przesadzasz,że jedzenie dla Misia musi wynieść 200zł nz m-c.Może,ale nie musi,ja dzisiaj zamawiałam sąsiadce karmę Brit 25%białka,może nie z najwyższej pólki,ale średnią(np.chapi ma 4%białka)za 99 zł-18 kg.Jej pies waży 50 kg i nie zjada tego w ciągu miesiąca. Quote
brazowa1 Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 Azalio,a jak będzie wymagal specjalistycznej? albo chociaz takiej dla psów o wrażliwym zołądku? jemu często zdarzaja sie biegunki. Po gotownym-mniej,ale z reguły musi jeśc suche,bo łatwiejsze do podania. Quote
azalia Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Specjalistyczne karmy rzeczywiście tanie nie są,tańsze firmy też oferują karmy dla psów o wrażliwym żołądku,tylko że nie wiem czy można wierzyć w isch skuteczność.To co będzie z naszym osiołkiem(przepraszam,jakoś mi ten osiołek bardziej przypasował niż Misiek). Quote
DONnka Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Wreszcie jestem u Misia :) Wybacz piesku, ze tyle to trwało, ale nie mogłam inaczej :modla: Żeby jakoś to zrekompensować, postanowiłam oprócz wątków na owczarkach zasponsorować Ci cały pakiet ogłoszeń :) Złożyłam już zamówienie na bazarku na 50 ogłoszeń + aukcja allegro :) Wysłałam tekst do ogłoszeń i zdjecia :) Dam znać na wątku jak będą gotowe :) Trzymaj się mordo kochana :loveu: To Twoje zdjęcie mnie rozwala, dodałam je oczywiście do ogłoszeń :) Quote
betka Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Dzięki DONka. Cudnego mają tego Miśka w Trójmieście, no nie? Quote
Iljova Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Będąc na wątku Retro trafiłam na post betka Weszłam w link przez nią podany i tak jestem tutaj. Czytałam to co pisałyście. Ty uważam że dla psa, a szczególnie takiego który przez lata miał dom swojego człowieka schronisko jest potężnym dramatem. Te psy bardzo ciężko znoszą pobyt w schronisku. Niejednokrotnie były przypadki kiedy oddany przez właścicieli pies do schroniska był tak zrezygnowany że odchodził. Poprzez mini operę udostępniłam wątek na Fb. Bardzo chciałabym aby w miarę szybko miał swój dom. Patrzę na jego zdjęcia z ogromnym bólem, bo nie mogę mu pomóc tak jakbym chciała. Quote
betka Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 On ma 10-11 lat. Mój On-ek (podobny do tego Miśka) dożył 14. Ktoś miałby jeszcze pociechę z niego, chociaż na 2 - 3 lata. Im więcej ludzi będzie o nim wiedziało, tym większą ma szansę na adopcję. Iljova, fajnie że tu zawitałaś. Quote
Iljova Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Jak ja żałuję że nie mogę go zabrać uwiebiam takie duże psy, ale on potrzebuje odpowiednich warunków a nie maleńkiego mieszkanka o całkowitej pow. ok.35 m2 w kamienicy na 2 piętrze :placz::placz::placz: A takie stwory,które traktują w taki sposób zwierzaki to na pustą bezludną i bez zwierząt wyspę bez możliwości powrotu.:angryy: Mam nadzieje że uda się znaleźć dla niego dom przed zimą ...:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
lika1771 Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Chociaz dt za karme i weta zima sie zbliza.......... Quote
betka Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 lika1771 napisał(a):Chociaz dt za karme i weta zima sie zbliza.......... Też o tym myślałam :( Quote
DONnka Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 betka napisał(a):Dzięki DONka. Cudnego mają tego Miśka w Trójmieście, no nie? Oj cudny jest, jest cudny :loveu: Szkoda Go do schroniska :( Dobrze, że ma choć wolontariuszy, którzy z nim wychodzą :) Tak bym chciała, żeby te ogłoszenia, które Mu zamówiłam sprawiły, że znajdzie się chętny kochający domek :modla::modla: Quote
Recommended Posts