milamini Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 W marcu 2011 na warszawskich Jelonkach znaleziono samca w typie owczarka niemieckiego. Pies jest zachipowany- bez rejestracji chipu. Tatuażu w uchu nie ma, w pachwinie jeszcze nie sprawdzany. Jest grzeczny, nie wykazuje agresji do ludzi (w tym do dzieci też nie), z sukami jest zgodny, z samcami nie było okazji sprawdzić. Chodzi na smyczy. Mógł mieszkać w bloku, bo na ich widok go do nich ciągnie. Nie znamy dokładnej daty znalezienia, pies obecnie przebywa w DT, szukamy właścicieli,nowego domu lub innego DT. W schronisku się zmarnuje. kontakt: 608597964 Quote
milamini Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 A ma może ktoś dostęp do hurtowni wet? Powiedziano tymczasowym opiekunom, że hurtownie mogą pomóc w ustaleniu któremu weterynarzowi sprzedała konkretne chipy. Wtedy już tylko "krok" do domu psa. Pies mógł zaginąć wszędzie, nie spsób obdzwonić ani obmailować wszystkich wetów. Z racji jednak znalezienia psa na rogatkach W-wy na pierwszy ogień szukamy warszawskiego "dojścia". Quote
sambo_os1 Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 jeśli ma niezarejestrowany czip to może zginął komuś ,kto adoptował go z Palucha,oni mają swoją wewnętrzna bazę i wtedy można byłoby odnaleźć właściciela,jeśli jednak by tak było a właściciel się nie zgłosi lub nie zrzeknie psa to do adopcji on nie pójdzie,najlepiej pojechać tam bez psa i zapytać czy figuruje w bazie.Byłoby wiadomo.może ktoś go szuka.... Quote
Kora Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 sambo_os1, co Ty pleciesz wszystkie psy z Palucha sa w bazie SAFE-Animal. Quote
sambo_os1 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 O to przepraszam,a mi wet powiedział że mają wewnętrzną bazę i trzeba samemu psa rejestrować-dlatego plotę..... Quote
sambo_os1 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 poza tym w bazie wyskakuje mi informacja nieprawdziwa,mam sukę a nie psa,nr ze schroniska jako imię i data przyjęcia jako urodzenia.Jak ktoś jest nie w temacie to nie wie o co chodzi.Zarejestrowana dwa miesiące po adopcji na panią WD.A gdyby zginęła mi np tydzień po adopcji????? to w bazie jej nie było. Quote
sambo_os1 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 W SAFE-animal tak jak pisze Cora,chodzi o to że adoptowałam sukę 09 września a do bazy została dodana dopiero 29 października,a do tego momentu była jedynie w bazie wewnętrznej,może tak być z pieskiem,a zguby tez się zdarzają. Quote
Kora Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 sambo_os1 napisał(a):W SAFE-animal tak jak pisze Cora,chodzi o to że adoptowałam sukę 09 września a do bazy została dodana dopiero 29 października,a do tego momentu była jedynie w bazie wewnętrznej,może tak być z pieskiem,a zguby tez się zdarzają. Po pierwsze Kora ;-) po drugie nie wiem kiedy adoptowalas sunie jednak wyjasnie jeszcze niedawno paluchowa baza byla tu http://www.idpet.info/language/index.php?nrmenu=1&lan=pol potem sukcesywnie przenoszono juz tam wstawione do Safe dlatego daty mogly sie nie zgadzac przybycia, urodzenia i rejestracji. Pies na dzien dobry jest chipowany i od razu wprowadzany do bazy. Quote
milamini Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 No nico- nikt nie chce, nie szuka swojego psa. Ja tu też za pośrednika robię w miarę swoich możliwości. Niemniej psiul nie może na stałę zostać na tymczasie, może się znajdzie ktoś odpowiedni dla niego. On taki grzeczny,ze nawet nie chciał sikać na posesji- na spacer trzeba było go wyprowadzać. Teraz mieszka z sukami w wielgachnym kojcu, chodzi na spacery, ale ciągnie. Może się nauczy normalnie iśc ;) Przy miskach jest stanowczy (nie pozwala suce rządzącej sobie wyżreć), ale nie ma awantury i nie wyjada też nikomu. Jeszcze jest bez żadnych "skrzywień". Quote
Kora Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Niestety nie podalas chipu moze zacznij od tego, chyba ze to tajemnica ;-). Quote
milamini Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Kora- wysłałam ci maila z chipem. Dla nas to żadna tajemnica, ale nie chcemy żeby pies trafił do rozmnażacza jakiegoś. Numer posyłam ci na PW i maliem jeszcze raz. :) Moja sucz była chipowana w listopadzie 2008. i ma niższy numer. Ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Quote
Kora Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 No wlasnie stad to zamiszanie z chipem Twojej suni dlatego wyjasnilam, a tak przy okazji bo moze ktos zapamiata cala baza chipow z warszawskiego AnimalUM zostala przenisiona do SAFE niestety obligatoryjnie nie uzupelnione sa telefony wlascicieli psow ktorzy takie udostepnili podpisujac zgode przy chipowaniu (trzeba do nich zadzwonic i ptwierdzic zgode). Ten chip znam juz i mysle ze znowu jakis doktorek wecik ma swoja prywatna baze w swoim prywatnym kompie (znam kilku takich), lub pies jest z jakiegos Schroniska np. Jozefowa, Celestynowa, Sochaczewa bo u nich w kajecikach zapisywano. Mysle ze trzeba napisac maile lub zadzwonic do klinik. Nastepna sprawa chip to odbicie "dowodu osobistego" i wlasciciel musi miec taki zakodowany dokument. Wiec bez obaw jesli nie ma, nie ma rozmowy to wlasciciel musi Tobie udowodnic ze to jego wlasnosc. Quote
Kora Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Przypomnialam jeszcze sobie ze warto sprawdzic w Kraj.Izbie Lekarsko-Wet. tel.22/622 09 55 u nich jest baza psow ktorym wyrabia sie "paski". Quote
milamini Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Piesio znalazł super domek stały :) Quote
beka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 O to super. Gdyby jeszcze ktoś się zgłosił jest młody ok 1,5 roczny owczrek pod Nasielskiem :(. Mieszka pod chmurką.. Quote
Recommended Posts