Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przepraszam ze pisze tutaj ale nie bardzo wiedzialam gdzie zamiescic ten watek...
czy macie wykupione ubezpieczenie dla psa?
W jakim Tow. Ubezpieczeniowym? co obejmuje oprocz OC , chodzi mi o korzystne warunki zwrotu ewentualnych kosztów leczenia.

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

wez zapytaj w PZU podobno kiedys byla mozliwosc ubezpieczenia psa od takich wypadkow jak zlamanie kradziez nie jestem pewna poszperaj w internecie na stronce PZU

• 1 year later...
Posted

Ja wykupiłam polisę "4 Łapy" w PZU, możesz ją wykupić do ukończenia przez psa szóstego roku życia. Mam sunię w typie nowofundlanda, jest ubezpieczona na koszty leczenia do 2000zł/rok. Na stronie PZU dowiesz się szczegółów, najlepiej zapytać jakiegoś ich agenta. Składka roczna to ok 280zł

• 1 month later...
Posted

Jak ja dowiadywałam się w PZU o polisę dla psa to pani - niezbyt zorientowana - po dwóch tygodniach do mnie oddzwoniła i zażyczyła sobie 600 zł od psa (wartość psa 4000zł). Taniej konia ubezpieczyć jest niż psa...

• 8 months later...
Posted

Dostałam informację, że PZU wycofało się z ubezpieczenia "4 łapy". Czy jakaś inna firma zajmuję się ubezpieczeniami psów? Może macie jakieś doświadczenia i się nimi podzielicie. Jakie są koszty takiego ubezpieczenia?

Posted

Jest jedna firma, nazywa się mySafety. Moja sunia jest ubezpieczona tam od prawie dwóch lat. W zeszłym roku zwróciło mi się to ubezpieczenie z dużą nawiązką. Są trzy pakiety tego ubezpieczenia w różnych cenach, zależy na ile chcesz psa ubezpieczyć. Ja płacę ok. 200zł na rok, to jest najdroższy wariant Lux. Z doświadczenia wiem, że z tą firmą nie ma żadnego problemu z wypłatą świadczeń. Najlepiej napisz do nich maila z prośbą o ofertę, albo poczytaj na ich stronie.

• 1 month later...
Posted

Też mam ubezpieczone pieski w mySafety jestem NAWET zadowolony bo koszt ubezpieczenia się zwraca fakt. Ale jest troche zawracania głowy z tymi papierkami od weta potem trzeba im to wysłać . Ostatnio wymagali jeszcze na pismie mojej diagnozy oprócz weta to im powiedziałem ze od diagnozy to jest lekarz weterynari i ze ja nie bedę podwazał opini lekarza.Trzeba zgłaszać ze się wybiermay do lecznicy z pieskiem zanim się pojedzie. Czasami jednak są takie sytuacje raz taką miałem ze musiałem jechac natychmiast z pieskiem i musiałem dzwonic do mySafety ze jadę bo takie maja procedury a i tak przeciez na papierach od weta jest data wizyty. Zdecydowanie za długo trwa też samo rozpatrzene i przyznanie odszkodowania jednak do tej pory zawsze było ono przyznane a pieniążki wpłyneły na konto. Ubezpieczenie przydatne ale moim zdaniem dla ras ktore maja czeste problemy np skórne. Jesli chodzi o rasy ktore są z natury mniej podatne na choroby to nie ma sensu ubezpieczać.
Ogołem to jestem nawet zadowolony.

• 3 months later...
Posted (edited)

Jeśli zwierzak jest w wieku od 6 miesięcy do 7 lat proponuję zapoznanie się z propozycją Europy - Happy Pet. Najważniejszym ich plusem jak dla mnie jest to, że w razie choroby lub wypadku zwracają koszty leczenia do 14 dni (w PZU były bodaj 3 dni). Rachunek od weterynarza, za każde leczenie (nie wizytę, a ew. ciąg wizyt związanych z leczeniem jednego schorzenia) jest obniżany o 40 zł (franszyza). Ale jak już coś się z psiakiem dzieje, to rzadko koszty są niższe niż te 40 zł. Koszt to rocznie 230 lub 346 zł, w zależności od wybranego wariantu. Objęte jest również OC za szkody wyrządzone przez zwierzaka. Więcej informacji można znaleźć na WP: https://ubezpieczsie.wp.pl/portalb2c/wp/pets-insurance/oferta.aspx

Edited by daron_001