Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Katcherine napisał(a):
Czarodziejko Dziekuje dla Ciebie i Julki. To najtrudniejsze- pozegnac przyjaciela... to jak Duke odszedl powinno byc pisane kazdemu nie tylko psu ale i czlowiekowi.
A Tam za Mostem czekaja juz Psie i Ludzkie dusze zeby Duka przywitac ... Ja w to wierze...

ja za cioteczka powtorze te slowa piekne .... zegnaj kochany :candle:

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ostatnie dnie spędzał pod brzózką i już się nie podniósł. Wysiadły mu ślinianki, nie miał śliny do przełykania i trawienia jedzenia. Pił tylko dużo...

I ostatnie zdjęcie Duka. Potem już tylko leżał podnosząc łepek na chwilkę tylko. Dostał zastrzyk przeciwbólowy, oraz przeciwzapalny. Organizm kończył swoją pracę...Oczka mu łzawiły.
Ostatnie spojrzenie Duka dla tych, którzy ciepło myśleli o tym dumnym, pięknym psie tak brutalnie potraktowanym przez życie. Dzięki waszej dobrej energii kilka miesięcy żył godnie i był kochany, zauważany i szanowany.
Żegnaj piesku.

Posted

Ogladam ostanie zdjęcia psa, któremu po cichu, bo po cichu ale bardzo kibicowałam..:-(:-(:-(:-(:-( Psiunio miał silną wolę życia, ale ciałko już odmawiało posłuszeństwa.. dobrze, że chociaż ostanie miesiące życia miał godne, spokojne, należało się Staruszkowi tak jak i należy się każdej żyjącej istocie..

Posted

Kochany krzywy łepek.
Cieszę się, że to właśnie on został został wybrany jako kandydat do czarodziejkowego hospicjum, dzięki czemu ostatnie miesiące spędził pod wspaniałą, troskliwą opieką. Podziękowanie dla Anett, która wzięła na siebie ciężar szukania deklaracji; dla wszystkich, którzy wspomagali Diuka - bez Was odszedłby samotnie w schronisku - i przede wszystkim dla Czarodziejki i Julki.

Jako główna księgowa Diuka przejdę teraz do spraw bardziej przyziemnych.
DT za lipiec został opłacony w całości, Diuk odszedł równo w 1/3 miesiąca. Dostał lekarstwa za 50 zł (czy coś więcej?), więc u Czarodziejki powinno zostać 150 zł.
U mnie na koncie jest 241 zł. Chciałabym tę "swojokontową" część przekazać dla Wermuta, również dużego schorowanego staruszka, który wyjechał ze schroniska całkiem bez deklaracji. Wermut trafił pod skrzydła Fundacji Bernadryn, jego pobyt tam jest bezpłatny, ale potrzebne wsparcie na specjalistyczną karmę i na leczenie - pierwsza wizyta u weterynarza kosztowała 560 zł. Wątek Wermisia:
Wermiś - ZERO NA KONCIE- Wielki, kochany, cudny i bardzo potrzebujący Waszej pomocy !

Posted

Apsa z moją wpłatą zrób jak uważasz -jak najbardziej może iść dla Wermisia.

Czarodziejko czy jesteś pewna że Duke, Carmen teraz Frida odeszły przez tą pogodę i starość?
Może jakieś choróbstwo się przyplątało do twojego hospicjum?

Posted

Nie sądzę, żeby to było choróbsko. Stadko pod ciągłą opieką lekarki. Duke odchodził kilka dni. Carmen czuła się dobrze cały dzień. Frida była bardzo schororwana i czułam, że wkrótce może nas opuścić, ale nie sądziłam, że tak szybko...Wszystkie psy łączyło to, że były stare i wyniszczone.

Posted

[quote name='anett']Duke - kolejny stary, nikomu niepotrzebny pies gaśnie w schronisku :-(:-(
Czy odejdzie anonimowy, samotny, w pustym betonowym boksie??
Czy otrzyma szansę na godne przeżycie czasu, który mu pozostał??
....

Duke dostał tę szansę i przeżył krótkie ale szczęśliwe chwile u Czarodziejki
Odszedł bardzo spokojnie
Przeżył bardzo ciężki czas choroby - godnie, otoczony troską i miłością
za co Wszystkim ogromnie dziękuję!!

Posted

Spokojnie zasnąć we własnym domu - tego życzę każdemu psiemu staruszkowi.

Przekazałam 241 zł spadku dla Wermisia, tym samym kończę swoją część rozliczeń.

Czarodziejko, czy możesz zweryfikować moje rozliczenia sprzed kilku postów?

Skoro nie padły żadne inne propozycje, chciałabym prosić o przekazanie Diukowej nadpłaty dla Jaśmina, oczywiście również schorowanego poschroniskowego staruszka z długiem w hoteliku:
http://www.dogomania.pl/threads/204608-Jasmin-GUZ-W-GLOWIE-kasa-bardzo-potrzebna