Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pokrzywę sparzam i siekam. Nie parzy. Julka zbiera gołymi łapkami i też nie parzy, może czasem...Trzeba się z roślinką zaprzyjaźnić ;) Psom też służy, bo działa na wszystkie organizmy żywe. Poprawia przemianę materii i ma mnóstwo antyrakowej witaminy C. Zbieramy, siekamy, dorzucamy pod koniec gotowania i piesom smakuje.

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='APSA']O, to w weekend udaję się na zbiór pokrzyw, coby PSicom dodać do ich "sałatek" :)[/QUOTE]

Daleko nie musisz wyjeżdżać - zapraszam do naszego ogrodu ;)

Posted

Polecam wam. My stosujemy co roku, bo najwartościowsze są pokrzywy majowe. Na herbatkę zbierajcie same czubki - ok 5 cm. Wystarczy zalać wrzątkiem i poczekać aż nieco przestygnie. Poprawia cerę i włosy. Ja stosuję ją również jako jako tonik i płukankę do włosów. A Duke dziś zarobił prawdziwą gruszkę ;) Były w promocji, bo poobijane. Mlasnęło 2 razy i skrzywiony łepek wypatrywał kolejnej :D

Posted

Dzięki Radku!
Woda w oczku prawie wyschła, pozostał cuchnący muł, a tam, gdzie głębiej Julka łapie kijanki i przenosi do większego stawu 8) Duke wszędzie za nią, a że się przewraca, więc co chwila biegnę i wyciągam to z dziury w ziemi, to z wody. Dziś asystował przy wyławianiu kijanek z doopą w mule. Kiedy go wyciągałam, musiałam go odkleić z głośnym mlaśnięciem, bo zapadł się bokiem w błoto i tak mu było dobrze. Uświniony, cuchnący mułem i mokry łaził za Julką krok w krok ciągnąc za sobą mokruteńki ciężki od błota ogon, który zaburzał mu równowagę :D Teraz leży przy pozostawionej przez Julkę pustej torbie i pilnuje ;) Kolację muszę więc zanieść pod sam pysk, bo przecież nie zostawi torby samej. Kochany jest bardzo i pięknie wszystko zjada.

Posted

Duke'a- prawdziwy pies pilnujący ;)

Czy finanse na pierwszej stronie są aktualne? Potrzebuje jakiegoś "zastrzyku" gotówki?
Trochę rzeczy mi się uzbierało na bazarek i chce wystawić dla jakiegoś staruszka z "naszego" schroniska.

Posted

Zapraszam na bazarek dla 5 staruszków, zabranych z tego samego schronu, w którym przebywał Duke:

http://www.dogomania.pl/threads/207455-ODTWARZACZE-dvd-filmy-musyka-ksia%C5%BCki-na-staruszki-do-27.05

Łącznie psiakom brakuje co miesiąc aż 760 zł deklaracji, sytuacja jest patowa :(

W niedzielę, tfu-tfu, szanse na DS ma inny ONek z geriatrium, Amir :)
Trzymajcie kciuki ! Jeśli ludzie okażą się sensowni (a takie sprawiają wrażenie), szepnę im słówko o Duke'u, to miłośnicy owczarków, może będą mogli jakoś pomóc.

Posted

Poszła moja deklaracja. Wiem, że to kropla w morzu potrzeb, za to deklaracja będzie stała, do kiedy będzie potrzebna
Pozdrawiam

Posted

Radek napisał(a):
Poszła moja deklaracja. Wiem, że to kropla w morzu potrzeb, za to deklaracja będzie stała, do kiedy będzie potrzebna
Pozdrawiam

Radku, każdy grosz się przyda także dziękujemy pięknie!!!

Posted

Leje jak z cebra, a Duke leży samotnie w drugim garażu i łebkiem skrzywionym ogląda sobie świat. W tym garażu stoi Julki rower. I przy nim Duczydełko leży ;) Szkolna kanapka - mała rzecz, a jaka wdzięczność ;)

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Szkolna kanapka - mała rzecz, a jaka wdzięczność ;)

Trudno się dziwić, czasem gdy nie zjem kanapki w pracy, to dzielę się ze swoją sunią i też jest ogromna radość:)

Posted

[quote name='Dada M']....
W niedzielę, tfu-tfu, szanse na DS ma inny ONek z geriatrium, Amir :)
...

i Amir pojechał do domu!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi:

Radku dziękujemy za deklaracje dla Duke'a!!:loveu::loveu:
Czarodziejko prosimy o jakieś fotki naszego staruszka:lol: