Czarodziejka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Pokrzywę sparzam i siekam. Nie parzy. Julka zbiera gołymi łapkami i też nie parzy, może czasem...Trzeba się z roślinką zaprzyjaźnić ;) Psom też służy, bo działa na wszystkie organizmy żywe. Poprawia przemianę materii i ma mnóstwo antyrakowej witaminy C. Zbieramy, siekamy, dorzucamy pod koniec gotowania i piesom smakuje. Quote
bela51 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Ja chetnie wystawie bazarek, jesli ktos przysle zdjecia fantow. Naprawde nie mam juz nic atrakcyjnego na sprzedaz. Quote
Dada M Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='APSA']O, to w weekend udaję się na zbiór pokrzyw, coby PSicom dodać do ich "sałatek" :)[/QUOTE] Daleko nie musisz wyjeżdżać - zapraszam do naszego ogrodu ;) Quote
J_ulia Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 U mnie też pokrzyw pod dostatkiem ... coś czuje ,że pieski będą miały "wzbogaconą " dietę. Quote
Czarodziejka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Polecam wam. My stosujemy co roku, bo najwartościowsze są pokrzywy majowe. Na herbatkę zbierajcie same czubki - ok 5 cm. Wystarczy zalać wrzątkiem i poczekać aż nieco przestygnie. Poprawia cerę i włosy. Ja stosuję ją również jako jako tonik i płukankę do włosów. A Duke dziś zarobił prawdziwą gruszkę ;) Były w promocji, bo poobijane. Mlasnęło 2 razy i skrzywiony łepek wypatrywał kolejnej :D Quote
Negrita8 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 rozczula mnie wizja Diuka zjadającego gruszkę :lol: Quote
Czarodziejka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 No cio....Wesołe jest życie staruszka, gdzie spojrzy, tam pachnie mu gruszka ;) Quote
Radek Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Gruszka dobra rzecz:) Postaram się coś dla Duke'a zadeklarować, dam znać w tym tygodniu. Quote
Czarodziejka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Dzięki Radku! Woda w oczku prawie wyschła, pozostał cuchnący muł, a tam, gdzie głębiej Julka łapie kijanki i przenosi do większego stawu 8) Duke wszędzie za nią, a że się przewraca, więc co chwila biegnę i wyciągam to z dziury w ziemi, to z wody. Dziś asystował przy wyławianiu kijanek z doopą w mule. Kiedy go wyciągałam, musiałam go odkleić z głośnym mlaśnięciem, bo zapadł się bokiem w błoto i tak mu było dobrze. Uświniony, cuchnący mułem i mokry łaził za Julką krok w krok ciągnąc za sobą mokruteńki ciężki od błota ogon, który zaburzał mu równowagę :D Teraz leży przy pozostawionej przez Julkę pustej torbie i pilnuje ;) Kolację muszę więc zanieść pod sam pysk, bo przecież nie zostawi torby samej. Kochany jest bardzo i pięknie wszystko zjada. Quote
ewa36 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Nosz kurczę a ja pokrzyw nie mam w zasięgu ! Ale moze skrzypy zbiorę Quote
ewa36 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Czarodziejka napisał(a):No cio....Wesołe jest życie staruszka, gdzie spojrzy, tam pachnie mu gruszka ;) :) :) :) :) Quote
Czarodziejka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Kolację zaniosłam za dom pod choinkę przy której usnął pilnując pustej torby ;) Zjadł na leżąco. Piękna noc, więc niech sobie śpi na trawce. Quote
magdyska25 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Duke'a- prawdziwy pies pilnujący ;) Czy finanse na pierwszej stronie są aktualne? Potrzebuje jakiegoś "zastrzyku" gotówki? Trochę rzeczy mi się uzbierało na bazarek i chce wystawić dla jakiegoś staruszka z "naszego" schroniska. Quote
Dada M Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Zapraszam na bazarek dla 5 staruszków, zabranych z tego samego schronu, w którym przebywał Duke: http://www.dogomania.pl/threads/207455-ODTWARZACZE-dvd-filmy-musyka-ksia%C5%BCki-na-staruszki-do-27.05 Łącznie psiakom brakuje co miesiąc aż 760 zł deklaracji, sytuacja jest patowa :( W niedzielę, tfu-tfu, szanse na DS ma inny ONek z geriatrium, Amir :) Trzymajcie kciuki ! Jeśli ludzie okażą się sensowni (a takie sprawiają wrażenie), szepnę im słówko o Duke'u, to miłośnicy owczarków, może będą mogli jakoś pomóc. Quote
Negrita8 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 ale fajny facet z tego Duke'a muszę go poznać! :) Quote
Radek Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Poszła moja deklaracja. Wiem, że to kropla w morzu potrzeb, za to deklaracja będzie stała, do kiedy będzie potrzebna Pozdrawiam Quote
magdyska25 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Radek napisał(a):Poszła moja deklaracja. Wiem, że to kropla w morzu potrzeb, za to deklaracja będzie stała, do kiedy będzie potrzebna Pozdrawiam Radku, każdy grosz się przyda także dziękujemy pięknie!!! Quote
Czarodziejka Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Leje jak z cebra, a Duke leży samotnie w drugim garażu i łebkiem skrzywionym ogląda sobie świat. W tym garażu stoi Julki rower. I przy nim Duczydełko leży ;) Szkolna kanapka - mała rzecz, a jaka wdzięczność ;) Quote
katarzyna09 Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Witaj psinko w ten brzydki dzionek... Co do deklaracji stałych za maj,ja wysłałam pieniążki pod koniec kwietnia. Quote
Radek Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Czarodziejka napisał(a):Szkolna kanapka - mała rzecz, a jaka wdzięczność ;) Trudno się dziwić, czasem gdy nie zjem kanapki w pracy, to dzielę się ze swoją sunią i też jest ogromna radość:) Quote
anett Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 [quote name='Dada M'].... W niedzielę, tfu-tfu, szanse na DS ma inny ONek z geriatrium, Amir :) ... i Amir pojechał do domu!!!!!!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi: Radku dziękujemy za deklaracje dla Duke'a!!:loveu::loveu: Czarodziejko prosimy o jakieś fotki naszego staruszka:lol: Quote
Czarodziejka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Jak cudnie! Poszczęściło się szybko staruszkowi :) Zdjęcia na dniach na pewno będą, ale lepszych od APSY nie dam rady zrobić ;) Quote
Cantadorra Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Gratuluję dla Amira, jest piękny, rudy lis i gratulacje dla nowych właścicieli. Kochajcie Amira! :) Quote
Recommended Posts