Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Znajoma kociara podesłała mi info od swojej koleżanki spod Siedlec. Jeden rolnik doniósł, ze dzika suka schowała gdzies w stodole szczeniaki.
Rozebrawszy pół stodoły (tak mama dzieciaki schowała) znaleźli 10 szczeniaków. Jeden nie przezył. jedne od razu pojechał do domu. Jeden zostaje u ludzi, którzy przejeli szczeniaki na dt. A jeden jest zarezerwowany dla ich siostry, która niedawno starciła sunię.
matka szczeniaków nie dała się złapać, od kilku dni sie nie pokazuje. tam na nia będzie polowanie sterylizacyjne, dam znać, jak się coś nowego okaże.

Zajęło troche czasu, zanim szczeniory przestały sikac pod siebie na widok człowieka, zanim zaczęły się bawić i ufać - były totalnie dzikie. na szzceście to totalne dzieciuchy więc nauczyły się szybko, że człowiek jest fajny. Ludzie, kytórzy wzięli je do siebie, mają 5 własnych psów i chyba 2 czy 3 razy tyle kotów. mimo to jednego - wytypowanego jako najwiekszy brzydal - mogą u siebie zostawić na stałe. Ale trzeba im pomóc w szukaniu domów dla całej reszty.

Szczeniory mają 3 miesiące, są odbrobaczone, jeszcze nie zaczeły szczepień - BO NIE MA KASY. NA TAKA ILOŚĆ DZIECI TO SPORA KWOTA. chcemy je zatem jak najszybciej wyadoptować.

szczeniaki są i małe (ok 3 kg - pataszon i faworytka), średnie - Szlufka (i całkiem spore - faworek, patison - ok 6kg. Nic dziwnego, bo zapewne mają róznych ojców.

nadają sie jak najbardziej do adopcji.

Bardzo prosimy o pomoc w robieniu ogłoszeń!! Awaryjnie zostało wrzucone ogłoszenie na animalia, ale potrzebny jest standardowy zestaw.

Kto pomoże???

Oto szczeniory:

Faworytka

Pataszon:

Beksio (zostaje w dt na stałe):

Faworek WYADOPTOWANY

Kontakt w sprawie adopcji: 888 133 290 e-mail: gosia_basaj@o2.pl

Edited by sleepingbyday
Posted

Czy te szczeniaki będą duże? Mam domek dla szczyla ale państwo mają mieszkanie i nie chcą żeby piesek był duży. Mieli wcześniej boksera który odszedł ze starości, chcą mniejszego pieska.

Dość pilne! ;)

Posted

jak tylko się dowiem, dam ci znać. (teraz opiekunka nie odbiera tel.)
być może ktoś zapamiętał, jak wygląda matka, ale ojcowie - to loteria. natomiast oni maja tyle zwierząt, ze przynajmniej - mam nadzieję - będa umieli ocenic na jaką wielkośc szczeniory się zapowiadają.

Posted

Te najmniejsze, pewnie do 10kg dociągną o ile nie więcej. Jeśli były niedożywione, to teraz będą nadrabiały. Już takie cuda u mnie na tymczasie wyrastały.............;)

Posted

natalia, wielkie dzieki za ogłoszenia!!!!

jestem za tym, zeby wspierać tych, kórzy pomagają, a nie czekają, ze za nich zrobimy.. ci akurat nie mają netu, ale zaopiekowali się psami, "oddziczyli", trzymamy teraz kciuki za adopcje.....

• 2 weeks later...
Posted

a no własnie. patisozn am dom i jeszcze jeden, bodaj faworek.

myśle, że można by się pokusić o indywidualne ogłoszenia, nawet na mniejszej ilości portali, ale oddzielnie dla każdego. dowiem się po świętach, kóre jeszcze czekają- mam ta wiadomośc w pracy na skrzynce, ataki mam zachrzan teraz, ze nie wiem, jak sie nazywam, w wielki piatek wyszłam z pracy przed 19....
a pewna pani, która bardzo lubi lisława |(nie wiem, dlaczego, nie okazuje on jej jakichś specjalnych względów), powiedziałą o nim że jest.. dziarski :-).

bardzo mi się to okreslenie podoba, bo mówi wszystko, ale jednak pozytywnie ;-)

Posted

patison, faworek i boksio wyadoptowani. są szanse na adopcję szlufki, ale jeszcze nic nie wiem.

ewatonieja - prośba do ciebie o indywidualne ogłoszenia dla pozostałych, choćby po kilka podstawowych portali ogłoszeniowych. dostanę zdjęcia aktualne i opisy, byle wrzucić na portale.

TERAZ WAŻNA PROŚBA - BRAKUJE KASY NA SZCZEPIENIA DLA MALUCHÓW. MOJA KOLEŻANKA I JA PODARUJEMY FANTY, ALE POTRZEBUJEMY KOGOŚ, KTO POPROWADZI BAZAREK. ja niestety nie dam rady, mam zasuw w pracy ostry do połowy maja, sama organizuje międzynarodowa konferencje i w dodatku mówię na niej referat, z którym jestem totalnie w lesie jeszcze.
koleżanka zrobi zdjęcia i opisy fantów, przekażemy, ona zajmie sie też wysyłką, prośba tylko o stworzenie wątku i poprowadzenie licytacji - na gotowych matriałach!

BARDZO PROSZĘ O POMOC W BAZARKU!!!

Posted

a spoko, jeśli nie muszę się zajmowac wysyłka to moge pomóc, ostatnio mnie to sporo kosztowało, bo cennik na stronie poczty można se w d*** wsadzić, a do tego co poczta to inne wersja dot wysyłki, więc wklejanie zdjec podnoszenie bazarku i aktualizacje- na to sie piszę :)
powodzenia - w organizowaniu konferencji i pisaniu referatu!A I UŚCISKI DLA LISKA :)

Posted

zajmiesz się?? super! dam znac dziewczynie, jak porobi foty i opisy, to ci przesle na mejla. no i aktualnbe foty.

szlufka wyadoptowana!
zostały jeszzce bodaj cztery (Beksio - niby nie do adopcji, ale jednka chcemy ogaszać, bo opiekunka co chwila mówi, ze ok, zostawić moga jednego, ale oni maja spory zwierzyniec, więc jak się znjadzie chętny dom, ti nie ma co).

dam znać!

dzięki ci :-)

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

cześć wam! ostanie informacje. u p. maryli zostału dwa psiaki, beksio i faworytka, gryzelda mieszka po sąsiedzku, ale ponoć większość czasu spędza i tak z rodzeństwem.

z bazarku wyszło ok 98 zł, gosia jeszcze dokupiła od siebie ;-) misia i dodała maryli 20 zł na poczet ewentualnych następnych bazarków (ma duzo gadżetów na bazarki!), więc p. maryla dostała ok 120zł.

wklejam skan informacji od weta:

Tam były jeszcze szczepienia.

Dostałam fotki, te dzieciaczki wyglądają na wielgachne!!!!

tak naprawde warto było poogłaszać choćby faworytkę... p. maryla ma ponoc znów nowe szczeniaki ściągnięte z jakiegoś lasu....

a ja nie mam czasu nawet bazarek zrobić.