ocelot Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Wczoraj po raz pierwszy od stycznia byłam w schronisku... Wiadomo... tam nie ma szczęśliwych psów. Wiadomo każdy pies to tragiczna historia. Schronisko to 130 takich historii... a jednak... Zawsze jest pies, który w jakiś sposób przykuje uwagę, którego nie można zapomnieć... Od wczoraj myślę o Niuni, która nie wychodzi z budy, jest na kwarantannie. Widać tylko ogromne, przerażone oczy. Jest młodziutka, ma niespełna półtora roku. Co najważniejsze jest labradorką. Niunia podobno jak już się przekona to bardzo, ale to bardzo się tuli. Bardzo kocha ludzi, ale bardzo boi się tego strasznego miejsca jakim jest schronisko. Dogaduje się z innymi psami. Przed adopcją będzie wysterylizowana. Quote
basiek8 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Co za ludzie -takiego psa do schroniska!! Mam nadzieję że psiunia szybko znajdzie dom. Quote
ocelot Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Anja2201 napisał(a):jestem . Trzeba ciotki labkowe zawołać . Ania dasz radę? Bo ja spadam juz od komputera. Quote
GrubbaRybba Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Dziewczyny, wstawcie tą bidulkę na tą stronę: http://portal.labradory.info/ To strona labków w potrzebie. Może znajdzie się tam też ktoś, kto zaoferuje DT. Quote
GrubbaRybba Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Wysłałam zdjęcia i informacje o sunia na labradory.info. Mam nadzieję, że wstawią sunię na stronę. W jakim wieku jest sunia? Jak długo siedzi w schronie? Czy jest jeszcze na kwarantannie? Quote
ula_cz Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 wątek na labradorach : http://labradory.info/viewtopic.php?p=908784&sid=03b332859a36a3b8d5a0aad7dbd454f5#908784 Quote
ocelot Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 Jutro się dowiem ile czasu już jest w schronisku Quote
ocelot Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 Ta wycofana labka jest cudna. Bawi się jak szczeniak, kocha dzieci. Natalkę wycałowała i za każdym razem merdała ogonem, na jej widok. Nazwałyśmy ją roboczo Nana, ale chyba już ma imię? Daje się wyczesać, nawet to lubi. Doły też ładnie kopie ;] Nawet nie myślała o ucieczce, smycz obok leżała. Quote
KatiKorej Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Anja2201 napisał(a):właśnie miałam to wkleić :) i ja też ;] Quote
KatiKorej Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Faktycznie bardzo się boi schronu. Jak wyszła z boksu to ze strachu powiedzmy "zabrudziła" chodnik. Na wybiegu skakała radośnie, a do boksu musiałam ją wnieść, bo zapierała się wszystkimi łapami i przywarła do ziemi, żeby tam tylko nie wracać. Quote
basiek8 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 podnoszę może ktoś wypatrzy, przecież to niemożliwe by na dłużej zamieszkała w schronisku.. Quote
ocelot Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Maleńka już wczoraj sama do ręki podchodziła. Poprosiłam o zmiane boksu, bo była zdominowana. Już jest z grzeczniejszą sunią. Quote
Tymonka Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Sunia już się cieszy na widok człowieka , daje dotknąć , jest super , ale ma straszne problemy ze stawami . Quote
basiek8 Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Jak to możliwe ze nikt jej do tej pory nie zauważył. Czy można już ją ogłaszać np na adopcjach? Może należałoby szukać DT? Co wy na to? Quote
Tymonka Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Niunia jest kochana , dzisiaj zaczepiała drugiego psiaka do zabawy , nie ma w niej już żadnego lęku :) Quote
ocelot Posted April 14, 2011 Author Posted April 14, 2011 basiek8 napisał(a):Jak to możliwe ze nikt jej do tej pory nie zauważył. Czy można już ją ogłaszać np na adopcjach? Może należałoby szukać DT? Co wy na to? Można, jak najbardziej:) Quote
basiek8 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Czy mógłby ktoś dać materiały aby napisać tekst do ogłoszeń, imię, wiek, sterylizacja, szczepienia, choroby, charakter, kontakt od kiedy w schronie skąd się tam wzięła. Z tego co czytam to sunia nie ma imienia a jest śliczna jak Bajka. To może tak? Nie robiłam nigdy ogłoszeń a ona ujęła mnie tak że postaram się poduczyć i przygotuje trochę, tylko potrzebne mi dane. Quote
KatiKorej Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Niunia/Nana już po sterylce. Później dodam zdjęcia. Znaleziono ją na cmentarzu przywiązaną do ławki, skrajnie odwodnioną i wychudzoną. Z chorymi stawami. Quote
Recommended Posts