Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bakusiowi wolno - szczupaczek jest :)

Sonia bardzo ładnie przespała noc. Byłyśmy rano na 2 długich spacerkach, teraz Karolka pilnuje zwierzyńca.

Zdjęcia na kanapie to świetny pomysł, ale póki co dla Soni meble mogą nie istnieć, może jednak Vasco jej pokaże, że niektóre są wygodne ;)

Posted

leżenia na łóżku to nauczył jej Janusz, to chyba podstawowa umiejętność jaką nabywają u nas psy ;)
Kilka dni temu spał w salonie z Sonią bo wstawał bardzo wcześnie więc nie chciał mnie budzić rano i Sonia wlazła mu na łóżko, od tej pory wchodzi na meble bez skrępowania.

Posted

[quote name='Vasco']

a Agnetha5 i ja się przyłączamy do życzeń :)
Dziekujemy bardzo i wzajemnie!:)Sonia na Fb juz robi furore, jeszcze troche i mysle ,ze po Swietach jakos sie ruszy sprawa adopcji bo pieniadze splywaja:)

Posted

Wróciliśmy... zwierzaki padły wybiegane. W czasie spaceru po terenie działek Sonia ujawniła swoje myśliwskie zacięcie - są tam kaczki i o mały włos by jednej nie dopadła. Dobrze, że czujnie trzymałam smycz, ale nie powiem - gorąco mi się zrobiło.

Sonia czasem też szczeka na rowerzystów, ale jest duży plus - łatwo daje się odwrócić jej uwagę i szybko opanować atak złości.

Muszę ją oczywiście też pochwalić - znalazła na spacerze jakiś stary kawał słoniny - złapała w pyszczek, ale bez problemu dała go sobie zabrać. Sama nie zostawiła, ale nie broniła go ani troszkę ;)

Posted

Niestety z mojego urlopu z Sonią nici .... Mała ma jednak doskonałą opiekę - moja Karolka została ze zwierzyńcem w domu.

Zaobserwowałam dziwną rzecz - Sonia na widok innych psów z daleka się cieszy i merda ogonkiem, a jak się zbliżą złości się i szczeka... Może to przez fakt, że jest na smyczy i nie może ganiać z nimi... nie wiem. Na wszelki wypadek zachowujemy na spacerach dystans.

Posted

Potrzebuję Waszej rady... Chciałbym po majówce odnowić ogłoszenia Soni, wystawić jej nowe allegro. Jak sądzicie, czy zmieniać zdjęcia, może dodać te domowe? Skończone allegro miało blisko 400 wejśc, ale 0 odzewu.

Poza tym MoniG mówiła mi o konkretnych telefonach po ogłoszeniu Wenty w "Moim Psie" - może zgłosić do niego Sonię...

Pani, z którą pisałam, narazie się nie odezwała. Czekam do przyszłego tygodnia, ale myślę, że ogłaszać ponownie Sonię trzeba.

Posted

Kurde wczoraj pisalam odpowiedź na Twoj post ale nie ma go :(

Zdjęcia na pewno warto zmienić - znaczy zostawić np dwa "stare" i dodać dwa na kanapie.
Tekst jest bardzo fajny - takie jest moje zdanie.

A w Moim Psie nie trzeba dawac ogloszenia z duzym wyprzedzeniem?? A może można sprobowac z Zyciem Warszawy?? Znam przypadki gdzie naprawde wiele psów znalazło dom po ogłoszeniu w ŻW.. znam tez jeden przypadek (Budrysek) gdzie nie było ani jednego telefonu...

Może najpierw warto zrobić wyróżnione gumtree na Warszawę. :)

Posted

Właśnie w Moim Psie czas oczekiwania około 1,5 miesiąca... Zobaczę, jak to w ŻW wygląda.
Zaraz zajrzę też na gumtree i lepiej niech mnie nie przerazi ;)