Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam tylko stare zdjęcia. Może lepiej wystawić nowe ogłoszenia z bieżącymi zdjęciami. Będę na śląsku w najbliższą środę (lub wtorek) to zrobię nowe zdjęcia, czyli wstawie na forum za parę dni, ok?

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Ironiaa jeśli tam jeszcze jesteś to przesyłam nowe fotki Azy i Sary, do ponowienia ogłoszeń. Zdjęcia zrobione zza krat bo inaczej nie miałam możliwości. Wszystkich którzy chcieli by też porobić ogłoszenia suniom, to bardzo proszę i dziękuję.

Uploaded with ImageShack.us
Aza

Posted

Tekst identyczny dla obu suczek:
Suczka w wieku ok 9 miesięcy, w typie owczarka niemieckiego, po stróżujących rodzicach, pilnie szuka dobrego domu. Pies nie nadaje się do mieszkania w bloku, ale też nie szukamy dla niej budy z łańcuchem. Suczka obecnie przebywa na śląsku w Żorach, ale jest możliwość dowiezienia psa do nowego domu. Suczka pilnie potrzebuje polepszenia warunków bytowych, bo obecnie jest źle karmiona i całymi dniami przesiaduje w brudnym kojcu. Szukamy odpowiedzialnych, nowych właścicieli, którzy zadbają o psa, będą go traktować po przyjacielsku, zapewnią właściwą karmę, opiekę weterynarza i odpowiednie warunki do ruchu oraz wiele miłości. Nie wiadomo jak sunia reaguje na dzieci, bo nie miała z nimi styczności, ale dla dorosłych jest bardzo przyjacielska, chętna do zabawy, wierna i łagodna. Pies zostanie oddany tylko na drodze adopcji. Kontakt Joanna 692 333 197, joannadw@op.pl

Posted

Tak jak obiecalam beda dla suniek ogloszenia. Znajde tylko bazarek i wykupie pakieciki

Kurcze moze nie piszmy, ze one sie nadaja do bloku, przeciez to mlodziutkie sunie jeszcze da sie ladnie je wychowac, zsocjalizowac. No chyba, ze to sa male dwa niszczyciele, ale to wtedy trzeba postawic sprawe jasno.

Posted

Suczki nie znają innej rzeczywistości jak sikanie pod siebie w kojcu, poza tym mają rzadki kontakt z ludźmi, są wypuszczane tylko w nocy. To dzikusy, jak brałam Belcię to szarpała się na smyczy jak na rodeo. Po przywiezieniu do nowych właścicieli, bała się wszystkiego, chowała po kątach. Teraz jak się już oswoiła z nowym miejscem to nadal boi się wchodzić do domu. Nie wyobrażam sobie wciskania takiego psa do bloku do mieszkania. Ja mam sunię z kojca i po 5 latach dalej muszę ją nosić po schodach. Może się okazać że będzie więcej kłopotu z psa niż przyjemności aż w końcu suka wróci do mnie i co wtedy z nią zrobię? To może wykreśl to zdanie o mieszkaniu,a bardziej zaakcentuj dom z ogrodem ...

Posted

Szkoda, że suczki wciąż nie mają domu i siedzą w tak marnych warunkach. Serce pęka. Postraram się jakoś wesprzeć Was/je, tylko co jest najbardziej potrzebne? Wiem, ze dom i będę szukać swoimi kanałami, ale co poza tym? Gdzie siedzą sunie? Czy nie mogą być przeniesione do jakiegoś hoteliku? Czy powodem jest brak deklaracji czy brak miejsca w dt/hoteliku? Jeśli problem jest w finansach, to może będę mogła jakoś pomóc, tylko proszę o jak najwięcej informacji.

Posted

Na obecnym etapie to dobrze byłoby je przenieść, bo dalsze trzymanie ich w tych fatalnych warunkach pogorszy tylko ich stan zdrowia. Sara ma chorą nogę, a oni tego leczyć nie będą, sunie powinny dostawać bogatą karmę i/lub witaminy, a nie dostają. Więc przydałby się DT bo na hotelik mnie nie stać, bo hotelik trzeba opłacać regularnie a deklaracje finansowe to tak różnie spływają. Więc skoro nie da się znaleźć na razie DS to może znajdzie się DT, gdzie tą nogę Sary będziemy leczyć....

Posted

Jeśli ktoś jeszcze zagląda na ten wątek, to kombinujemy z Lidią przeniesienie suczek do hoteliku. Znalazłam tani hotelik za 12 zł/dobę z wyżywieniem dla psów bezdomnych. Potrzebujemy stałych deklaracji dla suczek, koszty jednego miesiąca w hoteliku na sunię to ok 400 zł x 2 psy to 800 zł. Nie wiem czy uda się wyciągnąć obie sunie, bo Sara ma chorą nogę, więc pewnie ją będą chcieli mi dać, a zostawić sobie Azę. Będą potrzebne pieniądze też na leczenie nogi Sarowej no i na sterylkę po pierwszych cieczkach (które właśnie trwają). Ironiaa prosimy o te płatne ogłoszenia, ja codziennie dodaje nowe ogłoszenia bezpłatne z nowymi fotkami, ale nie ma odzewu. Kto wspomoże Azę i Sarę finansowo?

Posted

Jaki jest koszt sterylki?
Kurcze nie daloby rady jakiegos tanszego hoteliku? Moze udalo by sie utargowac jakos to jesli odda sie do nich dwie sunie jednoczesnie...
Dobra sprawa jest na tyle pilna, ze popedze do pierwszej lepszej ciotki z bazarkiem ogloszeniowym i kupie.

Posted

ja niestety nie mogę na razie wspomóc suczek... studia się zaczęły, praca... pomyślcie nad bazarkiem dziewczyny. Bazarek ogłoszeniowy to dobry pomysł- ale trzeba mieć dosyć dużo czasu na zrobienie. A mysleliście o jakieś dofinansowanie sterylek ze skarbonki sterylkowej? - wiem że jest coś takiego:)

Posted

No ja na pewno będę mogła wesprzeć sunie. Potrzebuję jeszcze chwili, żeby móc powiedzieć ile. A czy jest szansa, że Pańswto oddadzą też Azę? Martwę się, że musi żyć w takich warunkach :-(

Posted

[quote name='inga.mm']Z Leosia przytuptałam[/QUOTE]

Inga, witaj u Azy i Sary. Tak się cieszę, że tu zajrzałaś :-) Moja oferta książek jest wciąż aktualna :-)

Posted

[quote name='Lida']Inga, witaj u Azy i Sary. Tak się cieszę, że tu zajrzałaś :-) Moja oferta książek jest wciąż aktualna :-)[/QUOTE]
świetnie, bo pewnie Azuni przyda się pieniądz.
A może sama zrobisz bazarek?
Mam instrukcję do rozsyłania

Posted

No to podeślij mi tę instrukcję, ale problem w tym, ze nie mam za bardzo czasu. Łatwiej mi załatwiać fanty, zarabiać (m. in na psy) pieniądze zawodowo, niż angażować się w bazarki i inną działalność, dlatego zawsze szukam ludzi do współpracy. Każdy ma różne talenty czy możliwości I chodzi o to, żeby tak się podobierać, żeby współpraca była owocna :-)