Betta Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='wellington']Co za wiek 10 lat dla takiego mikrusa ? Przeciez wiadomo ze takie wlasnie dopiero w wieku ok. 8 lat rozkwitaja na dobre :)[/QUOTE] no tez to mówie ludziom... Pani niestety zdecydowała że jutro jedzie ogladac tamtego pieska.... ale PAni ma powazne wymaganie co do tolerancji jej 3 kotów przez psa.... powiedziałam że Puszek tu jest bezproblemowy... a powiedzcie mi prosze.... co mam powiedziec, czego wymagac jesli juz przyzanm sie do tego ze puszek niejest kastratem : D na umowie napisac coś ? kurcze ...wiecie co ... on nie jest nawet przeciwko wściekliźnie szczepiony tak mnie oświeciło ... jakis czas myslałam o tym żeby go zaszczepic ....no i czasem tak mam że tak długo mysle ze po czasie wydaje mi sie że to zostało zrobione <ściana> plama jak nic... jak tylko bede miec samochód na chodzie to po niego pojade...od razu ta kreew do badan by szło pobrac tylko ja ciagle na minusie... i nawet nie mam juz z czego wykładac Quote
wellington Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Lidan'] Zaglądam na bazarek. Kusi mnie wiaderko na karmę tylko, że moje psy nigdy w życiu nie widziały aż 7 kg suchej karmy ;-)[/QUOTE] Lidan, przeciez w tym wiaderku mozna rownie dobrze trzymac pierniki i inne smakolyki dla ludzia , albo nawet ziarenka dla ptactwa :lol: Quote
savahna Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Przepraszam za offa. Poszukujemy transportu na trasie Kielce_Katowice dla dwóch szczeniorek z lasu.:roll: Quote
Lidan Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Jakie pierniczki wellington? Nie jem słodyczy od prawie 2 miesięcy ;-( Walczę z moim największym nałogiem a Ty mnie pierniczkami kusisz?! ;-) Moich ptaków coraz mniej. Też niewiele jedzą. W sumie może 3 kg ziarna miesięcznie. Już jedno duże wiadro na karme (tylko brzydsze) stoi w piwnicy i robi za stolik, śmietnik i pieron wie co jeszcze. Myślę i myślę. Oczy by brały ale rozum każe się powstrzymać. No ale psiaka trzebaby zaszczepić. W końcu wścieklizna nie taka droga w porównaniu z innymi szczepieniami, a ważna i obowiązkowa. Quote
Betta Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 nowe wieści....nienajlepsze ..... Puszek chory.... troche apatyczny ale to moze kwestia tego ze ROPA w uszku <wrr> .... ponad to najprawdopodobniej został pogryziony przez Nori albo Reksia (co by mnie nie zdziwiło) choc opcja jest jesszcze jedna.... Ireny nie lubia przez te jej zbieranie zwierzat i ona twierdzi ze ktos jej wlazł do tego mieszkania i zropbil krzywde psiakowi... choc ja osobiscie mysle ze skoro Nori ma cieczke to Reksiu albo ona chcieli mu pokazac gdzie jego miejsce : ( biedny staruszek i to ucho jeszcze.... on tam nie moze długo byc : ( a Nori oczywiscie zciagła majty i samczyki sie ineteresowały wiec sterylke musze zrobic jej jak najwczesniej aa.... jest jeszcze starsza kotka która nie moze tam zostac.... bo za chwile irena przyniesie kolejnego zdycvhajacego kota i mamba załapie cos niefajnego a na starosc nie jest jej to potrzebne.... macie jakis pomysł co z nia ? Quote
wellington Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Ropa w uszach ? Zapalenie ucha ? To potworny bol. Czy isznieje jakas mozliwosc zabrania go do weta ? Jesli nie byl nigdy szczepiony to chyba teraz przy stanie zapalnym szczepienie tez odpada ? Quote
Betta Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 oczywiscie ze nie bedziemy go teraz szczepic.... pani irena własnie pakuje sie z nim w busa .... czekam na wiesci od niej.... Quote
wellington Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Betta, dobrze ze masz wszystko pod kontrola :) Quote
wellington Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Co powiedzial wet na Puszkowe uszka i w ogole generalnie na niego ? Quote
Lidan Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Myślałam o Puszku i zastanawiałam się czy dotarł do tego weterynarza i co z jego uszkami i zdrowiem w ogóle. Ten psiak ma największą oglądalność na allegro wśród innych ogłaszanych przeze mnie psów i ma 3 obserwatorów. Nikt więcej nie dzwonił i nie pytał o tego przystojniaka? Quote
wellington Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 Lidan, ja weszlam tylko 2 x na allegro zeby oko nim nacieszyc :oops:, nie tak jak pewna pani ktora non stop siedziala na allegro wpatrujac sie w psa siedzacego obok niej :lol: ma największą oglądalność na allegro wśród innych ogłaszanych przeze mnie psów Nic dziwnego - jest wyjatkowo slodki :loveu: Jakie psy jeszcze oglaszasz oprocz Puszka - Ziutka i ? Quote
Lidan Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 W tej chwili jeszcze 2 suczki, które ktoś wywalił w marcu pod lasem: Sznta => http://allegro.pl/przepiekna-szanta-czeka-na-wspanialy-dom-i1590576172.html Tula => http://allegro.pl/wesola-pregowana-tula-szuka-domu-i1590574388.html Quote
wellington Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Betta, masz jakies wiadomosci jak sie Puszek czuje ? Czy sa jakies telefony z ogloszen ? Quote
Betta Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 już pisze... wet kazał smarować ucho rivanolem i przemywac woda utleniona... Puszek tez dostał jakis zastrzyk - pani Irena nie wie jaki ...dzis miałą jechac po kolejny i sie dowiedziec co dostał... prosiłam zeby ksiazeczke dr założył puszkowi....ale nie pojechała... i wybiera sie jutro .... ja Wam powiem że nie wiele moge sie dowiedziec od niej a do weta tego dzowniłam ale nie udało sie porozmawiac.... ona jedynie wspomina że wet powiedzioał cos o krwiaku na uchu (podejrzewam ze to mozliwe bo reksiu do dziabnał)....Irena mówi ze to ucho ma ciepłe cały czas .... w kazdym razie mnie martwi to ze podobno leci mu z niego ropa i krew <?> mam nadzieje ze jutro wszystko bedzie w ksiażeczce bo..... dzwoniła w końcu konkretna osoba która chce puszka adopctowac..... jak dla mnie świetna babka... mieszka sama z 6 letnim kotem....miała pieska któy odszedł w tamtym roku...mówiła ze dzien w dzien 20 kg na kroplówki brała... i jedyna kobita która nie zareagowałą na wiek Puszka.... nawet ja o to podpytałam to ona mówi "że ona pierwszej młodości te nie jest" (52 lata) .. także brzmi super wiec teraz tylko - szukamy kogos na wizyte przedadopcyjna do Wrześni - transportu do Wrześni (lepiej za wczasu wybadac) - no i Puszka trzeba podleczyc bo z ropiejącym uchem to tez troche bez sensu go wysyłac Powiedziałąm PAni ze do tygodnia ktos na wizyte przyjdzie a na transport bedzie trzeba około te 2 tyg czekac...powiedziała ok : ) No i jeszcze czeka mnie przeprawa z pania Irena bo jak usłysząła o Wrzesni to zaczeła lamentowac... choc wiem ze wcale nie chodzi o odległosć Quote
Lidan Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Skoro weterynarz faktycznie kazał ucho przemywać rivanolem i woda utlenioną :hmmmm: to pewnie ugryzienie, a nie zapalenie ucha. Niech już ten Puszek jedzie gdziekolwiek byle go porządnie wyleczyli ;-) Daleko od Was ta Września? Od Krakowa na pewno, więc w transporcie nie pomogę. A ta pani Irena wyda w ogóle tego psiaka? Betta wiesz może przypadkiem gdzie go ta pani z Wrześni wypatrzyła? Na allegro czy na gumtree? Jeśli będziesz miała okazję to bardzo Cię proszę, żebyś o to zapytała. O transport można zapytać na wątku transportowym. Popatrzę później czy ktoś na tej trasie przypadkiem nie jeździ. Sprawdźcie może coś się tu znajdzie: >>WĄTEK TRANSPORTOWY<< Ja nie znam tamtych okolic. Pozwoliłam sobie założyć wątek w dziale wizyt przedadopcyjnych. Może znajdziemy tam kogoś kto sprawdzi ten domek. http://www.dogomania.pl/threads/207530-Potrzebna-wizyta-we-Wrze%C5%9Bni?p=16851512#post16851512 Quote
wellington Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Wrzesnia pod Poznaniem ? To tam gdzie to schronisko-mordownia ??? http://www.dogomania.pl/threads/205156-Apel-o-pomoc-dla-schroniska-we-Wrze%C5%9Bni!-Chc%C4%85-je-zamkn%C4%85%C4%87-i-pozby%C4%87-si%C4%99-problemu-ps%C3%B3w Gdzie psy podobno cichcem do Harlacza wywoza ? http://www.dogomania.pl/threads/188739-Mordowanie-zwierzat-w-majestacie-prawa-czy-to-mozliwe/page73 To dobrze ponad 300km ! Lepiej zeby ta pani wziela z tamtego schroniska psa ! Quote
Agucha Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 No trochę daleko... w dodatku Pani odgórnie ma obiecany transport. czy będzie się dokładać do paliwa w razie wu? Quote
wellington Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='Agucha']No trochę daleko... w dodatku Pani odgórnie ma obiecany transport. czy będzie się dokładać do paliwa w razie wu?[/QUOTE] Agucha, kto jej ten transport obiecal ? Czy tak jest napisane w ogloszeniu ? Co znaczy 'wu' ? Quote
Agucha Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='wellington']Agucha, kto jej ten transport obiecal ? Czy tak jest napisane w ogloszeniu ? Co znaczy 'wu' ? [quote name='Betta'] Powiedziałąm PAni ze do tygodnia ktos na wizyte przyjdzie a na transport bedzie trzeba około te 2 tyg czekac...powiedziała ok : ) W razie wu, czyli wtedy kiedy dom ten w ogóle będzie wybrany i kiedy transport miałby być płatny a nie przy okazji. Ja zazwyczaj w pierwszej kolejności pytam o takie sprawy jak pokrycie przez DS kosztów sterylizacji, transportu itp. Jeżeli na prawdę nie mogą a dom jest najlepszy z możliwych - dopiero proponuję pomoc... Quote
wellington Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Wpierw Puszek musi calkiem wyzdrowiec, a w miedzyczasie moze ktos z blizszej okolicy sie zglosi ? Moze tej pani jakiegos pieska z Wrzesni albo z okolic zaproponowac ? Trudno mi uwierzyc zeby taki Puchacz nie znalazl gdzies blisko Rybnika domu :shake: Quote
wellington Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Betta, podaj mi prosze na pw adres do tej pani z Wrzesni, postaram sie zorganizowac wizyte przedadopcyjna, moze mi sie uda. Quote
wellington Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 wellington napisał(a):Betta, podaj mi prosze na pw adres do tej pani z Wrzesni, postaram sie zorganizowac wizyte przedadopcyjna, moze mi sie uda. A poza tym, jak sie Puszek czuje ? Czy p.Irena dostarcza jakies informacje ? Quote
Lidan Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Czekamy na wiadomości o Puszku i jego chorym uszku (o jak się rymuje ;-) ) Czyżby wellington rozważała podróż do tej Wrześni? Quote
wellington Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 wellington napisał(a):Betta, podaj mi prosze na pw adres do tej pani z Wrzesni, postaram sie zorganizowac wizyte przedadopcyjna, moze mi sie uda. Jeszcze nie dostalam adresu... Quote
Recommended Posts