Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

anetek100 napisał(a):
we wtorek wstępnie umowilysmy się z Marzeną na wizytę u niego:) tzn z ludźmi nie, bo mamy tylko adres, ale zapukamy przedstawimy sie..ja ostatnio jechałam tamtędy i widziałam jego domek, ale jamnisia nie więc, oby był w domu:)

I ja mam taką nadzieję... Aneciu, z niecierpliwością czekam na Twoją relację do wtorku...
Oby Nemusiowi odmieniło się życie - tak bardzo Mu tego życzę:):):)

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jetsem zajęłam się bazarkami;P hmmm Nemo ma bardzo źle w nowym domu ........ bo Państwo nie pzowalają mu uciekac (co bardzo lubi) tak bardzo go kochaja heheheheheh to taki żarcik:) dla wzmocnienia napięcia:) Nemko ma sie super:) domek fajny, Pani rozsądna, pilnuje go, bo za kotami lata, ale jak zdarzy sie zwiać, to biegnie do sąsiada:) w domu dwójka dzieci, ale Nemko nie zaczepia jest grzeczny, wylizał nas, cieszył sie, no co mam mówic super:) aha psiak był na antybiotyku, miał pełno pcheł i zapalenie spojówek, ale wyleczony i szczęsliwy ma swój nowy domek na bank:):):):):) mam kilka fotek, ale jak to Nemo wariat biegał i mam takie słabe, ale widac radośc:)

Posted

anetek100 napisał(a):
a ja specjalnie nic nie pisałam, bo Bóg wie jaki to dom i chciałam póxniej,a le jak już napsiałaś, to teraz trzymac kciuki, oby dom był ok, bo Nemo to uciekinier, wracal do schroniska kilka razy już, a dzielnica w ktorej meiszka to domki jednorodzinne wiec jak go wypuszczają samego do ogrodu i nie mają podmurówki to koniec, bo on uwielbia kpac doły i to bycze, widzialysmy w schronisku

Ucieszylam się ,że Nemo ma jednak dom w koncu ,ale zmartwila mnie ta informacja ,że ogrodzenie domu nie ma podmurówki a Nemo to kopacz wielkich dolow .Czy jest tam jedynym psem czy może ma towarzystwo innego psa i nie bedzie może miec tyle czasu na kopanie dolow i straci znow kolejny raz dom ? Oby nie wydostal się poza posesję ,bo inaczej znow bedzie dlugo czekać na nową szansę adopcji... Doczytalam teraz wieście od Anetki -ale potrafisz podbić ciśnienie,no..juz zmartwilam się ,że to zly dom a tu takie dobre wiadomosci jednak :) Oby wszystko bylo dobrze :)
A może ci panstwo dobiorą Nemo jakiegoś towarzysza lub sunie jednak -byloby im razniej i pilnować we dwoje/dwa psy też lepiej ..

Posted

mialysmy jechac we wtoerek ale dzisiaj byl czas wiec raz dwa:):):):)ehh szłysmy jak na sciecie bojąc sie, że uciekł, albo nie wiem gryzie itp, a tu wychodiz Pani i mowi...zapraszamy hehehehehe

Posted

[quote name='anetek100']mialysmy jechac we wtoerek ale dzisiaj byl czas wiec raz dwa:):):):)ehh szłysmy jak na sciecie bojąc sie, że uciekł, albo nie wiem gryzie itp, a tu wychodiz Pani i mowi...zapraszamy hehehehehe
Zeby tak jeszcze temu slicznemu kudlaczowi Jurandowi tak trafil się domek dobry jak Nemo :) no i duzemu Lordowi także !!

Ladnie wyglądali tak razem na spacerkach : Nemo i Jurand :)

Posted

Szczęsliwa Pani Nemusia i szczęsliwy jamniorek na swych wlosciach :).Pewnie jest wdzięczny wszystkim cioteczko ,że uratowaly go i znalazly jednak wyczekiwany domek :).Dużo szczęscia życzymy !!:)

Posted

Szczęśliwy Nemo :) chciałabym go jeszcze kiedyś odwiedzić, Pani ma bardzo sympatyczną, a on po prostu cudowny pies , strasznie ale to strasznie się cieszę z tej adopcji a na koniec jak wychodziłyśmy jak go Pani wzjeła na ręce a on taki cały happy
Asi trzeba powiedzieć aby temat już zmieniła

Posted

Ło Jeżu, nawet nie wiecie jak bardzo ja się cieszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie mogłam spodziewać się lepszych wieści po urlopie!!! Nemcio, to był taki mój Pupiluś, tak bardzo chciałam, aby miał domek....
Zaglądałam tu do Niego, ponawiałam co rusz ogłoszenia, ale w końcu udało się!!!!

A napiszcie kochane Cioteczki ze Szczytna, jak Domek znalazł Nemciusia? I czy Nemo, to nadal Nemo, czy ma może nowe imię?

Teraz został mi jeszcze jeden taki ukochany jamniorek - Maxio z Gostynia... mam nadzieję, że i On znajdzie domek tak, jak udało się to Nemciowi:):):)

Bardzo się cieszę, że Nemcio ma domek i dziękuję temu DOMKOWI za to, że kocha Nemciusia - On jest tego wart!!!!!!!!!!!!!!
To cudownie patrzeć na Nemcia na dywanach, a nie w schroniskowej budzie.................

Posted

[quote name='anetek100']Nemo Nemem pozostanie:):):) a Pani wyparzyła go z ogłoszenia na tablicy:)
miała kiedyś takiego pieska pdoobnego i zdecydowali się

To cieszę się tym bardziej, bo dołożyłam swoją cegiełkę do tego, żeby Nemciuno miał domek:):):)
Wszystkiego NAJLEPSZEGO dla całej Nemciowej Rodzinki:):):)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 11 months later...
Posted

Witam serdecznie.

Odnalazłam wątek dotyczący Nemusia (naszego już od roku Nemusia). Jamniczek jest nadal z nami, choć nie bez przygód. Nic Mu się nie zmieniło. Tak jak był uciekinier tak Mu pozostało. Kilkakrotnie szukaliśmy Go już po osiedlu, bo w pogoni za kotami zapomina gdzie ma prawdziwy dom. Nemuś to typowy piesek kanapowy, mimo swojego posłania idzie na nie jak za karę. Woli spać przy Nas wtulony, może boi się, że po ciuchu moglibyśmy go opuścić, a tak czuje każdy ruch i na każdy reaguje oczami mówiącymi "NIE ODCHODŹ". Jak nie w nogach na kanapie to na fotelu, a nawet w łóżku - wszędzie mu dobrze byśmy tylko blisko byli. Jedynie z kotami przegrywamy.

Pozdrawiam wszystkich zaangażowanych w zdobycie domu dla psiaków. Pańcia od Nemusia.:cool2:

[IMG]D:\Moje obrazy\NEMO[/IMG]

Posted

Ale fajnie przeczytać wieści od Nemcia:multi::multi::multi:!!!!!!!!!!!!
Nemo jakoś szczególnie był mi bliski i pamiętam, jak uparcie odnawiałam i edytowałam Jego ogłoszenia... no i udało się:)
Super, że Nemuś ma tak fantastyczny i dobry Domek, szkoda tylko, że wciąż gonitwa za kotami to dla Niego nie lada gratka... ech Nemcio....
Naprawdę ogromnie, ogromnie się cieszę, że Nemuś ma swoich Ludzi, którzy kochają Jego, a On kocha Ich!!!!!!!!!!!

Chyba miała być jeszcze fotka [quote name='Pańcia od Nemusia'][IMG]D:\Moje obrazy\NEMO[/IMG] [/QUOTE]
ale widać coś nie wyszło...
Gdybym mogła jakoś pomóc, proszę przesłać zdjęcie na mojego maila: [EMAIL="bernadetar@vp.pl"]bernadetar@vp.pl[/EMAIL] to zgram i tutaj wrzucę:)

A dla Nemunia zostawiam oczywiście moc przytulanek i miziaków:loveu::loveu::loveu:!!!!!!!!!