anetek100 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 dziękuję....Rysio juz w niebie z Nikusiem, ehhhh trzeba pomagać dalej:( Quote
Sarunia-Niunia Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Zróbmy wszystko, żeby Nemuś znalazł domek!!! Odnowiłam Mu wczoraj ogłoszenia na 3 portalach... Quote
Sarunia-Niunia Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Biedny Nemo... Nie ma szansy, żeby Go wyprowadzić i zrobić Mu normalne zdjęcia? Tu Go ledwie widać... Quote
anetek100 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 szansa jest, ale my jechałyśmy tym razem z konkretnym celem wyprowadzenia adopcyjnych sunieczek, obfocenie bernardyna i pokazanie go jednej osobie ktora z nami byla....jemu zrobilam przy okazji, zeby bylo...poza tym chcemy zrobic zdjecia jemu i Jurandowi są razem w boksie, ale tam jeszcze Edi i chyba jeszcze jeden samiec, trzeba by cały kojecy wyciągnąć, a jak mowie miałyśmy ograniczony czas, penwie dopiero na wiosnę zrobimy fotki, chyba, że będzie ładnie jeszcze zimą Quote
Sarunia-Niunia Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 Na wiosnę? Przecież zima dla Nemusia może oznaczać.... ech.... Szkoda psiaka....................... Quote
anetek100 Posted December 19, 2011 Posted December 19, 2011 jak i dla reszty Sarunia...zima do podły czas dla nich.....niestety każdemu nie pomożemy, są psiaki gorzej radzące sobie chcemy pomóc jak największej liczbie psiaków, ale też mądrze....Nemuś cały czas jest na uwadze....jak napisałam jesli ładnie bęzie pogodowo, to jak najbardziej podskoczymy...Jurand,Nemo,Bojka i Łatek to psiaki, które chcemy jeszcze wziąc na smycz i obfocić, ale będzie to trudniejsze, bo sa w boksach gdzie psów jest więcej niż dwa...pamiętamy o nich, ale niestety musimy stopniowo to robić Quote
anetek100 Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 nemko na pewno by pdoziękował za życoznka całym sobą, kto go pokocha mam tylko taką brzydka fotkę jego z ostatniego pobytu, dziewczyny już poszły a ja jeszcze jedną machnęłam Quote
Sarunia-Niunia Posted December 25, 2011 Posted December 25, 2011 Odnowiłam Mu dziś ogłoszenia na kilku portalach.... Żal mi tego Maluszka.... Quote
Sarunia-Niunia Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 [FONT=Georgia] Wszystkiego Najlepszego!!![/FONT] Quote
magenka1 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 był telefon o Nemo, pan z Warszawy, mieszka z córką , która ma kota i to warunek, Nemo musi nie ganiać kotów, pan zgadza się wizytę p/a Quote
Isadora7 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 magenka1 napisał(a):był telefon o Nemo, pan z Warszawy, mieszka z córką , która ma kota i to warunek, Nemo musi nie ganiać kotów, pan zgadza się wizytę p/a Czy Pan mieszka w okolicy Pól Mokotowskich? Quote
magenka1 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 o losie chyba tak , miał wcześniej jamnika szorstokowego czy z nim coś nie tak? Quote
anetek100 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 podobno kiedys miał jamnika szorstkowlosego, mial jakiegos adoptować, ale potem nikt do niejgo nie odezwal sie,tak Marzenko? edit: posty się minęły:) Quote
Isadora7 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Tak wiem pytała o tego jamniorka http://jamniki.eadopcje.org/psiak/467 Byłam dzisiaj u maksa robiłam foty. Nie nic złego mi nie wiadomo z ciekawości pytam. Widac zę facet wie czego chce po prostu. Tu w przypadku Maksa bede chciała namówić na zostawienie psa. Pan tez pozytywnie wypadł w pierwszym kontakcie. Quote
magenka1 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 pan powiedział, że czekałam na telefon od kogoś w sprawie pieska z Warszawy ale nikt nie zadzwonił czy będziecie go sprawdzać? Quote
Isadora7 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 magenka1 napisał(a):pan powiedział, że czekałam na telefon od kogoś w sprawie pieska z Warszawy ale nikt nie zadzwonił czy będziecie go sprawdzać? no powinno się jednak sprawdzić Quote
Sarunia-Niunia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Jezu sprawdzajcie! Ciocie ze stolicy na start!!! A jak pan znalazł Nemusia? z ogłoszeń? Jezu, jakbym się cieszyła, jakby Nemcio znalazł domek!!! Quote
magenka1 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 pan z ogłoszenia ale którego już nie pytałam, na razie musimy jakoś sprawdzić Nemo na koty, Asia myśli, ale domek trzeba dobrze prześwietlić bo teraz jakieś ziarnko niepokoju się wtargnęło Quote
Sarunia-Niunia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='magenka1']pan z ogłoszenia ale którego już nie pytałam, na razie musimy jakoś sprawdzić Nemo na koty, Asia myśli, ale domek trzeba dobrze prześwietlić bo teraz jakieś ziarnko niepokoju się wtargnęło Tylko, jak sprawdzić jamnika na koty??? Moim zdaniem szanse niewielkie... Moje jamniki z kotem mieszkają, razem jedzą, śpią, bawią się, piją nawet wspólnie z jednej miski (równocześnie), a jak widzą obcego kota, to by zjadły... Tego w domu kochają, każdy obcy wróg nr 1!!! jakby Ich ktoś na koty sprawdzał, to nie ma szans, żeby przeszli test pozytywnie... Ale ja jestem zdania, że każdy jamnik kocha swojego kota, bo to stadne stworzonka:) Quote
MARCHEWA Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 W schronisku jest bardzo ciężko sprawdzić psa na zachowanie w stosunku do kota.Kiedy wprowadza się psa na kociarnię większość kotów fuczy i ucieka a wtedy każdy pies chce je gonić,więc nic nam po tym. Ale to wielka szansa dla Nemo,bo domek zapowiada się dobry,dlatego poprosiłam Basię aby przyjechała dziś do schroniska ze swoim tymczasowiczem kotem,który nie boi się psów i zorganizujemy spotkanie z Nemo w kuchni. Wezmę go potem na spacer żeby wreszcie porobić lepsze fotki. Quote
Recommended Posts