MARCHEWA Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 (edited) Ten jamniś przebywa w schronisku w Szczytnie. Jest spokojny do innych psów i bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem. Nie wiem ile dokładnie ma lat i kiedy trafił do schroniska,ale na oko wygląda na 4 lata. Jamniś siedzi w boksie z tyłu schroniska i ciężko go wypatrzeć. Oto on. Edited August 6, 2012 by MARCHEWA Quote
MARCHEWA Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu Maxa,ja zrobie mu ale.gratkę i ogłoszenie na adopcje.org Quote
magenka1 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 to ja się wpiszę , dzisiaj byłyśmy w odwiedzinach i mamy trochę fotek Quote
magenka1 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 bardzo przyjacielski, spragniony pieszczot, pchał się pierwszy do głaskania, Quote
MARCHEWA Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 magenka1 napisał(a):to ja się wpiszę , dzisiaj byłyśmy w odwiedzinach i mamy trochę fotek To czekamy na fotki.;) Quote
malagos Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Dajcie go koniecznie na watek jamników do Isadory. Quote
Olga7 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Zajrzę też do slicznego jamniorka ,choć malo on szorstkowlosy i wygląda chyba na mix szorściaka ,ale piękny i tak jest .:loveu: Ciotki od jamniorów już zadbają pewnie o jego los i pomogą mu zapewne. Quote
horacy dwa Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 olga7 napisał(a):Zajrzę sobie do slicznego jamniorka ,choć malo on szorstkowlosy i wygląda chyba na mix szorściaka ,ale piękny i tak jest .:loveu: Ciotki od jamniorów już zadbają pewnie o jego los i pomogą mu zapewne. Mix ,ale piękny i tak. Quote
Isadora7 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 zaraz chłopaka wsatwię na SOS DLA JAMNIKÓW eeee a dane kontaktowe? [SIZE=3] Max tutaj: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/216 Bardzo proszę o telefon kontaktowy, jest mój chwilowo ale nie może być na dłużej Quote
MARCHEWA Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 [quote name='Isadora7']zaraz chłopaka wsatwię na SOS DLA JAMNIKÓW eeee a dane kontaktowe? [SIZE=3] Max tutaj: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/216 Bardzo proszę o telefon kontaktowy, jest mój chwilowo ale nie może być na dłużej Podaję więc mój:693960672 Quote
magenka1 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Proszę weź mnie ja chcę na ręce Pokochaj mnie Quote
magenka1 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Okazuję się, ze tylko taki fotki mi się zrobiły :( następnym razem będzie lepiej , ale pozwolę sobie wstawić jeszcze takiego wyrośniego jamnika (dopóki nie będzie miał swojego wątku) Quote
Olga7 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Jeszcze jedne piękny jamniorek, z tych większych,ale cudny jest. I mlody jest chyba ,tak na oko chyba tylko kilkuletni.Jak można takiego pięknego ,mlodego jamnika porzucić ? Może stracil dom bo pani/pani chorują,czy zmarli a rodzinka nie chciala psa ? Kanapowy ,sliczny jamnik w schronie ....:shake: Gdyby znalazl zaraz jakis dt,to choć kilka zl dorzucę do biedaka,bo aż serce sie kraje ,gdy jamniki poniewierają się w boksach schronowych ..Sama nie dam rady wziąć żadnego na dt,niestety.Mielismy jamnika miniaturę prawie 15 lat-odszedl 2,5 roku temu.Wlaśnie taki czarny podpalany ,jak ten. Czy ten jamnik nie zgubi sie może komuś? Bo jest zadbany,dobrze wygląda i jest mlody chyba. Quote
magenka1 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 olga ja to nie wiem skąd on jest nie chciał wyjść z budy przy nas cały czas siedział w niej , może dziewczyny coś więcej wiedzą, psiaki nie są kastrowane Quote
horacy dwa Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Wydaje mi się ,ze kierowniczka mówiła ,że oddał go właściciel ,podobno nie lubi ludzi.Według mnie na pewno boi sie ludzi poprzednio też schował się przed nami w budzie.Może był skrzywdzony wcześniej przez człowieka nie wiem. Quote
magenka1 Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 tanitka napisał(a):piękny jest jamniczek :) tanitka mam fotki chyba wyżła może fotki Ci podesłać?? Quote
MARCHEWA Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 horacy dwa napisał(a):Wydaje mi się ,ze kierowniczka mówiła ,że oddał go właściciel ,podobno nie lubi ludzi.Według mnie na pewno boi sie ludzi poprzednio też schował się przed nami w budzie.Może był skrzywdzony wcześniej przez człowieka nie wiem. Tak,ludzie zawsze jak oddaja psa do schroniska tłumaczą się,że pies jest zły,agresywny,skacze,brudzi itp,itd zawsze wina psa.A tak naprawdę to psy się ludziom albo znudziły,albo wymieniają je na szczeniaczki.....u nas yorki są teraz w super modzie,a z pseudo można już takiego kupić za 200 zł,sama słyszałam rozmowę na ten temat w poczekalni u lekarza. Ten jamniś panicznie boi się nowych osób,mi nie udało się zrobić mu zdjęcia,ale agresji to nim nie ma na pewno. Quote
Olga7 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Jesli oddali go ,bo poodbno nie lubi ludzi -to na 100% pies byl bity i znęcali się nad nim od początku.Inaczej ten jamnik nie balby się tak kontaktu z ludzmi a w schronie nie chowalby sie się przed każdym czlowiekem do budy i nie kulil ze strachu na widok ludzi. Takich "wlaścicieli" to bym najchętniej tak potraktowala ,jak oni swego psa.tak ,żeby na widok czlowieka też kulili się ze strachu i bali się każdego ruchu ręki. Zeby ich spotkalo wszystko, co najgorsze w życiu i zeby zaznali jak najwiecej bolu ,strachu i cierpienia-życzę im tego z calego serca. Za to ,jak traktowali swego bezbronnego ,malego jamnika.Potwory. Quote
anetek100 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 to ja też się zapiszę:)jamnisio rzeczywiście boi sie ludzi, ten szorstek wesoły facet:) wstawię zaraz filmik:) http://tinypic.com/player.php?v=npp35d&s=7 zerknijcie też na to cudo z tyłu jasne włochate jak mini collie sheltie:(:(:(:(:( Quote
magenka1 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Isadora7 napisał(a):Magenka załóż wątek temu megajamnisiowi założę wątek wieczorem Quote
horacy dwa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Śliczne chłopaki ,dziewczyny dzięki za zdjęcia są dużo lepsze niż nasze. Quote
anetek100 Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 horacy dwa napisał(a):Śliczne chłopaki ,dziewczyny dzięki za zdjęcia są dużo lepsze niż nasze.polecamy się teraz ta nasza wizyta była raz dwa na szybko, następnym razem poświęcimy Wam kupe czasu ile będziecie chciały i mogły tylko dajcie znac kiedy i wtedy we cztery będziemy jakoś działać:)postaramy się jakoś pomóc chociaż odrobinkę Quote
gazzy Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 A to nie jest czasem ten szalony jamnik, którego nigdy nie można złapać ? Ten drugi to jeżeli się nie mylę (bo był kiedyś identyczny) to się boi ludzi. Jeżeli to ten, który był wcześniej. Czasami jest nawet agresywny. Chyba że to inny pies. Quote
Recommended Posts