Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W czwartek Bambo był na szczepieniu przeciw wściekliźnie. Nie pisałam Wam wcześniej, bo nie było mnie cały weekend, a maluchem opiekowali się moi rodzice.
Pan doktor powiedział, że Bambo wygląda na zdrowego i zadowolonego z życia psa :)

Z niecierpliwością czekamy na wyniki, a tymczasem Bambo pozdrawia z balkonu ;)

Posted

Kava napisał(a):
wydaje mi sie , ze Bambo troszke przytyl, wazylas go?

tak, przytył 2kg odkąd u mnie jest, waży teraz ok 9kg i już tej wagi pilnujemy, żeby więcej nie miał

Posted

Czy Bambuś czegoś potrzebuje?
Jak stoicie z karmą?
Wiem, że nie przepada on za suchą i trzeba mu dosmaczać albo gotować.

Uspokoił się z ustawianiem Barika?
Czy trzeba mu szukać na cito innego tymczasu? Cierpliwość Barego może się skończyć...

Co z kasą na szczepienie? Pisałaś Magiaa, że byliście u weta.
Ile wyniosła Was wizyta?
No i - co z tymi guzkami - robią się nowe?

Posted

Dziewczyny!!! Właśnie dostałam wiadomość od Bubu, że są wyniki badania!
I są dobre!
To nie jest nowotwór, jak podejrzewaliśmy, tylko gruczolaki. Ten wycięty, był ze stanem zapalnym, Bambo prawdopodobnie dostanie antybiotyki.

Na moje konto dotarły też pieniążki za faktury od weta, pierwsza 36zł (ściąganie szwów + maść) i druga za szczepienie 25zł.
Karmy mamy jeszcze jakieś 3,5kg, faktycznie trzeba ją "dosmaczać" puszkami lub jakimś "ludzkim" jedzeniem.

Skończyły się nam preparat HMB, nie wiem, czy Bambo dostanie następne opakowanie?

Posted

Agucha napisał(a):

Uspokoił się z ustawianiem Barika?
Czy trzeba mu szukać na cito innego tymczasu? Cierpliwość Barego może się skończyć...

Niestety, Bambo próbuje ustawiać każdego psa. Mój Bari jest zastraszony i zestresowany, Bambo wyrzuca go z posłania (Barika posłania), Bari chowa się pod schodami, boi się do nas podchodzić, bo Bambo zaraz go odgania...myślałam, że to się uspokoi, ale niestety nie. Bambo od miesiąca mieszka ze mną na blokach, Bari w tym czasie odżył! Widać, ze towarzystwo Bambo mu nie służy. Chciałabym tutaj dodać, że Bari od małego jest wychowywany z innymi psami i potrafi się z nimi dogadać.
Nie wiem, być może ja gdzieś popełniłam błąd, a może Bambo to po prostu typ nietolerujący innych psów. Na spacerze warczy na wszystkie, nie pozwala się im zbliżyć do siebie (ani do mnie), a co gorsze robi tak, że podchodzi machając ogonem, a zaraz potem warczy albo od razu wyskakuje z zębami.

Wydaje mi się, że powinien być w domu bez innych psów.

Posted

Świat Karm ma super promocję na karmy FARMINA!

http://swiatkarm.pl/s,farmina,580.html

Kupując jeden worek karmy drugi otrzymujemy Gratis!
Np. kupując 20 kg karmy Farmina Charli Standard w cenie 75 zł drugi otrzymujemy gratis! Czyli za 40 kg karmy płacimy 75 zł!

Ja osobiście nie kupię tej karmy, bo wg mnie jest "bytowa" czyli na przetwanie.
Ale uważam, że jest to bardzo dobra oferta dla Fundacji, schronisk i osób prywatnych zajmujących się bezdomniakami w większej ilości (np. dokarmiającymi bezdomne psy)!

Jeśli możecie roześlijcie ofertę do znajomych Fundacji czy schronisk, bo według mnie promocja jest SUPER!

• 2 weeks later...
Posted

12.05- wpłata - 10zł - od Bartłomieja i Agaty Ch. (Facebook)
31.05 - wpłata - 10zł - od Bartłomieja i Agaty Ch. (Facebook)
27.06 - wpłata - 10zł - od Bartłomieja i Agaty Ch. (Facebook)
-------------------------------------

Tak więc - stan skarpety Bambusia na moim koncie = 30zł

-----------------------------------------

Wpłaty na konto Fundacyjne(o których mi wiadomo) - Facebook:
- 50zł od Fioletowego Forum Buldoga
- 30zł od Elli S.
----------
80zł

Posted

margaret napisał(a):
jak sobie siedzi ślicznota w tej wannie :)

Siedzi, relaksuje się i czeka aż ktoś się nim zainteresuje i przytuli do swojego serduszka...