_bubu_ Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [FONT=Arial][FONT=Arial]Bambo został znaleziony potrącony przez samochód, długo siedział na bardzo ruchliwej ulicy w szoku. Samochody przejeżdżały jeden za drugim w odległości niemal kilku cm a on ani drgnął. Gdyby został tam dłużej z pewnością już by nie żył bo ruch był naprawę duży. Bambo nie odniósł widocznych obrażeń ale na razie jest na obserwacji w lecznicy. Był bardzo słaby i zestresowany. [/FONT][/FONT]Siedział z główką zwieszoną w dół i zasypiał. [FONT=Arial][FONT=Arial]Bambo w wyniku jakiegoś starego urazu stracił tylną łapkę. Psiak był potwornie zapchlony , ze stanem zapalnym skóry , miejscami zupełnie wydrapanej z sierści. Musiał długo cierpieć z powodu pasożytów.[/FONT][/FONT] Był cały gorący z powodu rozpalonej skóry. [FONT=Arial][FONT=Arial]Dalszy los Bambo jest niepewny. Z powodu długów , nie jesteśmy w stanie utrzymać na hotelu kolejnego psa. Bardzo liczę , że dogomaniacy uratują Bambo przed schroniskiem i znajdą się deklaracje dla tego dzielnego pieska. Ale wiem też , że ogrom potrzebujących psów może sprawić , że się nie uda.. W poniedziałek jeśli okaże się , że nie wymaga dalszego leczenia, będziemy musiały podjąć decyzję co dalej..[/FONT][/FONT] Liczy się nawet najdrobniejsza deklaracja dla Bambo na hotelik. Fundacja Zmieńmy Los Nr Konta 65103000190109853000303048 Rozliczenie: +25zł - od trójłapka Apka +20zł - Hanna R +60zł - Joanna G. +10zł - Marta Z. +30zł - Elżbieta K. +150zł - Barbara D. +100zł - Monika Cz. +50zł - Magdalena K. - Filotowe forum buldogów +60zł - Joanna G. +5zł - Maria M. - FB -340zł- lecznica - pobyt, leki, diagnostyka +100zł - Barbara K. +30zł - Elżbieta S. - 430zł - lecznica - zabieg usunięcia guzków, kastracja, badanie hist-pat, badanie krwi, RTG płuc - 25zł - szczepienie -36zł - wyjęcie szwów, maść -48zł - karma +50zł - Jaonna G. +100zł - Dorota M. -135,70zł - karma , obroża na kleszcze +30zł - Dorota M. - 60zł - leki ( Encorton, Hepatil) brakuje 254,70 zł wydrapane placki na skórze Quote
Isadora7 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 piękne umaszczenie - psiaku oby ktoś ciebie zobaczył Quote
_Aga_ Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 I ja zapiszę........ Biedactwo.. Taki śliczny psiak....... Quote
Hotel KADIF Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Ja też zapisuję... Wypatrzyłam go na "moich" trójłpkach.:-( Ma cudowny kolorek i jest śliczny. :loveu: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Prosimy o pomoc, mamy tylu podopiecznych na utrzymaniu, ledwo wiążemy koniec z końcem, tak przydałoby się choć parę groszy dla Bambo! Quote
_bubu_ Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 nie sprawdzałam jeszcze ale postaram się dzisiaj to zrobić. Quote
_bubu_ Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Z tylną łapką jednak coś jest nie tak. Niby wszystko ok, ale jak się trochę przejdzie to łapka zaczyna boleć i Bambo nie jest w stanie na niej chodzić , unosi cały tył w górę i próbuje iść tylko na przednich. Jednak bardzo go to męczy i siada , nie ruszy dalej, nie pozwoli dotknąć łapki. Posiedzi trochę i za jakiś czas wszystko wraca do normy. Znowu chodzi ale jak za długo to znów siada i ani rusz. Może to jakiś uraz, może skurcz, może zwyrodnienie albo przeciążenie łapki? Będzie trzeba zrobić RTG początkiem tygodnia. Już wiem dlaczego siedział na ulicy i nie mógł z niej zejść, to właśnie musiał być taki moment kiedy po prostu nie mógł biedak.. Ta łapka musi być sprawna jest mu bardzo potrzebna. Quote
_Aga_ Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Pasowałoby chłopakowi zrobić wydarzenie na FB... Ja niestety nie umiem.. Quote
Hotel KADIF Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 _bubu_ napisał(a):Z tylną łapką jednak coś jest nie tak. Niby wszystko ok, ale jak się trochę przejdzie to łapka zaczyna boleć i Bambo nie jest w stanie na niej chodzić , unosi cały tył w górę i próbuje iść tylko na przednich. Jednak bardzo go to męczy i siada , nie ruszy dalej, nie pozwoli dotknąć łapki. Posiedzi trochę i za jakiś czas wszystko wraca do normy. Znowu chodzi ale jak za długo to znów siada i ani rusz. Może to jakiś uraz, może skurcz, może zwyrodnienie albo przeciążenie łapki? Będzie trzeba zrobić RTG początkiem tygodnia. Już wiem dlaczego siedział na ulicy i nie mógł z niej zejść, to właśnie musiał być taki moment kiedy po prostu nie mógł biedak.. Ta łapka musi być sprawna jest mu bardzo potrzebna. RTG koniecznie! Bez tego ani rusz. Kiedy on miał ten wypadek? Bo nie mogę doczytać...:roll: Quote
MartynaP Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 [quote name='_Aga_']Pasowałoby chłopakowi zrobić wydarzenie na FB... Ja niestety nie umiem.. ja umiem :) http://www.facebook.com/event.php?eid=122705047804365 Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Tyle złego go spotkało, podnosimy bo cicho! Quote
MartynaP Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 potrzebuje do FB -miejsce gdzie obecnie przebywa -lecznica??? dane do kontaktu tel,mail :) Quote
_bubu_ Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 super , dziękuję ! Bambo jest w lecznicy w Bielsku. kontakt: tel.0796-554-438 adopcje.bielsko@interia.pl znaleziony został w sobotę Quote
Kava Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 pomoge, jaki hotelik wchodzilby w rachube, jakie koszty, gdzie, kto go prowadzi? Quote
_bubu_ Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 jeszcze nic nie jest zorganizowane, hotelik nie wybrany. Bambo zgarnęłam z ulicy dopiero w sobotę. Narazie siedzi w lecznicy gdzie tez trzeba opłacić jego pobyt. Czekamy na RTG . Dzisiaj bambo o dziwo chodził na spacerze bez problemu. Zupełnie inaczej niż wczoraj. Quote
_bubu_ Posted April 4, 2011 Author Posted April 4, 2011 Bambo już po RTG, na szczęście wszystko wygląda dobrze. Nadal dostaje antybiotyk. Quote
Magiaa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 To dobrze, że w porządku z drugą łapką, może wtedy była zbyt przemęczona? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Prosimy o pomoc, pobyt w lecznicy kosztuje, RTG również... :( Quote
Recommended Posts