Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 832
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='karusiap']Mamy nowe zdjecia Andzi i Talesa z dzisiaj:) Czekam az Gabrysia zgra.
Wszystko w porzadku u nich. Andzia juz (niestety) czuje si ejak u siebie...oby szybko domek. A Tales chudziutki,ale mam nadzieje,ze nabierze masy.

Karusiap, a mogłabyś wstawić fotki Tallesa także na jego watek?
http://www.dogomania.pl/threads/200758-Dog-Tales-potrzebuje-wsparcia-na-hotel!Prosimy-o-pomoc!?p=16833515#post16833515

...przerzuciłabym je potem też na wydarzenie Tallesa na FB...:lol:

Posted

Na wątek bambo nikt nie zagląda, dlatego przeklejam tu:

[quote name='Agucha']Słuchajcie, gdzie mogę znaleźć pełne rozliczenie(z datami) wraz z fakturami za leczenie?
Ludzie mnie pytają a ja widzę tylko parę wpisów w pierwszym poście, które nic nie mówią...

Mam parę pytań:
-Ile Bambo ma na dzień dzisiejszy pieniędzy?
-Co z szukaniem nowego DT/DS?
- Gdzie pies ma ogłoszenia, czy w ogóle ma i czy potrzebuje nowych?
- jak mają wyglądać rozliczenia za wizyty wet? Rozumiem, że bierzemy faktury na termin na Fundację?

Ponawiam prośbę!
Idą kolejne wpłaty a rozliczenia nie ma...
Zaczynam zbiórkę na leczenie Bambusia i chcę, żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik.

Ludzie pytają o wgląd w rozliczenie...

Proszę o potwierdzenie wpłaty od: Ella S.

Posted

- postaram sie zrobic rozliczenie jak tylko znajdę dłuższą chwilę , może dziś w nocy , będzie w pierwszym poście tak jak zawsze , a o jakie daty chodzi ?
- DS szukamy cały czas , narazie może zostać u Magii na zasadach DT jak do tej pory
- ogłoszenia zawsze są potrzebne w każdej ilości , ostatnie były robione 9.05 , inne wcześniej
tu jest lista ostatnich :
http://www.dogomania.pl/threads/207189-35-og%C5%82osze%C5%84-tylko-5z%C5%82-na-hotel-dla-Hajsa-do-15Maja/page3
cały czas ma tez wyróżnione allegro, jest tez na radiobielsko , był w dzienniku i wyborczej. jeszcze będzie w kronice.
- jeśli chodzi o faktury to Bambo jest pod opieką fundacji i rozliczamy się na podstawie faktur jak w przypadku wszystkich naszych podopiecznych

Był jeden dom chętny ale niestety zrezygnowali.
Bambo we wtorek miał usuwaną zmianę na łapie w celach diagnostycznych, czekamy na wynik hist. - pat.
Przy okazji został wykastrowany.
Niestety takich zmain w różnych miejscach pojawiło się dużo więcej w krótkim czasie dlatego istnieje poważne podejrzenie nowotworu.
Musimy jednak zaczekać na wynik ok 2 tygodni. Mam nadzieję, że to podejrzenie się nie potwierdzi..

Posted

[quote name='_bubu_']- postaram sie zrobic rozliczenie jak tylko znajdę dłuższą chwilę , może dziś w nocy , będzie w pierwszym poście tak jak zawsze , a o jakie daty chodzi ?
- DS szukamy cały czas , narazie może zostać u Magii na zasadach DT jak do tej pory
- ogłoszenia zawsze są potrzebne w każdej ilości , ostatnie były robione 9.05 , inne wcześniej
tu jest lista ostatnich :
http://www.dogomania.pl/threads/207189-35-og%C5%82osze%C5%84-tylko-5z%C5%82-na-hotel-dla-Hajsa-do-15Maja/page3
cały czas ma tez wyróżnione allegro, jest tez na radiobielsko , był w dzienniku i wyborczej. jeszcze będzie w kronice.
- jeśli chodzi o faktury to Bambo jest pod opieką fundacji i rozliczamy się na podstawie faktur jak w przypadku wszystkich naszych podopiecznych

Był jeden dom chętny ale niestety zrezygnowali.
Bambo we wtorek miał usuwaną zmianę na łapie w celach diagnostycznych, czekamy na wynik hist. - pat.
Przy okazji został wykastrowany.
Niestety takich zmain w różnych miejscach pojawiło się dużo więcej w krótkim czasie dlatego istnieje poważne podejrzenie nowotworu.
Musimy jednak zaczekać na wynik ok 2 tygodni. Mam nadzieję, że to podejrzenie się nie potwierdzi..
Wiem, wiem - jestem na bieżąco ;)
Najbardziej zależy mi na przejrzystym rozliczeniu, tak żeby ludzie nie mieli pretensji, bo nie każdy wpłacający jest z dogo...żeby nie rzec, że większość.

Posted

super zdjęcia :) dzięki ! niesamowite jak się pozmieniały. Mimi zmienia się w paróweczkę a Bingo skąd ma te uszy to nie wiem, kto by przypuszczał :loveu:

Posted

[quote name='Figanna']Bernardyny w potrzebie są także w Katowicach i Bielsku-Białej!

http://www.schronisko-katowice.eu/in...tegory&catid=1

pies nr 256/11
w schronisku od 08.03.11. Ok 3 lat, zaszczepiony, odrobaczony

http://www.katowice.schronisko.net/adopcja-id-68588.html

niestety na stronie bielskiego schroniska nie ma zdjęcia tego bernardyna, ale wiem że jeszcze w Lutym był w schronisku.

Może są jacyś wolontariusze z tych miast?

Czy istnieje możliwość zrobienia zdjęć i zebrania informacji o benkach w Bielskim schronisku?

Wstawiam pytanie i prośbę o pomoc na odpowiednich wątkach z tych miast... może się uda zyskać pomoc.

Posted

ewunian napisał(a):
bielsku mogłabym ja... ale dopiero za 2-3 tygodnie... po powrocie z Katowic no i rozeznaniu, jak z pkp do schronu dojechać...

A czy jest jakiś wątek bielskiego schroniska (sorry- nie umiem znaleźć)...może tam wcześniej uda się kogoś znaleźć zainteresowanego i majacego możliwość pomóc psiakom z tego schroniska i mieszkającego w Bielsku?
Nie chcę tego wątku zaśmiecać...:oops:

Posted

_bubu_ napisał(a):
W piątek nie widziałam żadnego benka w bielskim schronie.

Dzięki za informację... bardzo liczę, że gdy się pojawi jakikolwiek benkopodobny, dacie znać.

Posted

Rudolf niestety nadal w trudnej sytuacji. Codziennie jest pół dnia w innym DT i pół dnia w innym ponieważ nigdzie nie może być na stałe. Nie ma spokoju , którego tak bardzo potrzebuje. Niestety musiał zacząć dostawać leki.
Rudolf jest cudny, zgadza się również z kotkami. Jest bardzo ugodowym psiakiem.

Posted

Przepraszam, że piszę o tym na wątku, ale nie udało mi się wysłać pw. Zuzlikowa, zajmujesz się benkami? W Wieliczce jest 4-letnia sunia, bernardynka, której właściciele nie chcą. Podobno bardzo chuda. Masz pomysł, jak jej pomóc? Tel. do osoby, która mi o tym powiedziała, wolałabym podać na pw.

Posted

dziewczyny, jak dojechać do schronu w Bielsku? Wiem, że ono gdzieś na obrzeżach miasta, od strony Kęt jest.. Czy w okolicy można gdzieś wysiąść (wsiąść) - przystanek itp - jeżdżę co 2 tygodnie na Andrychów busem i mi parę razy taka mała, biała tabliczka mignęła - czy to jest niby dojazd do schronu?

co do wątku psów w tym schronie - jest, ale w stanie agonalnym... o, mam go: http://www.dogomania.pl/threads/200956

Posted

tak ta tabliczka prowadzi do schronu, który jest na ul. Reksia , to jest boczna Krakowskiej , kawałek za wysypiskiem śmieci. Niestety w temacie przystanków się nie orientuje.

Posted

Bardzo blisko schronu można dojechać autobusem nr 6 w kierunku LIPNIK GRANICA bodajże. Są dwa przystanki przy Krakowskiej, jeden przed ul.Reksią, drugi zaraz po tej ulicy. Nie pamiętam jednak, które to będą w kolejności, trzeba by spytać kierowcy.

Posted

[quote name='tamb']Przepraszam, że piszę o tym na wątku, ale nie udało mi się wysłać pw. Zuzlikowa, zajmujesz się benkami? W Wieliczce jest 4-letnia sunia, bernardynka, której właściciele nie chcą. Podobno bardzo chuda. Masz pomysł, jak jej pomóc? Tel. do osoby, która mi o tym powiedziała, wolałabym podać na pw.

Wskocz proszę na wątek adopcyjny benków... przekleiłam tam Twoje info...
http://www.dogomania.pl/threads/133903-BERNARDYNY-adopcje.-Przeka%C5%BC-na-bernardyny-1-swojego-podatku!?p=16931533#post16931533