Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 832
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Karkalalka
Posted

Kopiuję z fb:

"W dniu 31.12.12 okolo godz 21wszej w okolicy Hotelu Golebiewski Wisła - zaginal MORRIS pies rasy york. Bardzo prosze udostepnijcie ten link byc moze jest szansa ze przez znajomych znajomych ktos cos bedzie wiedzial. Właściciele bardzo za nim tęsknią. NAGRODA tel +48602211367 "

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Kopiuję z fb:

"W dniu 31.12.12 okolo godz 21wszej w okolicy Hotelu Golebiewski Wisła - zaginal MORRIS pies rasy york. Bardzo prosze udostepnijcie ten link byc moze jest szansa ze przez znajomych znajomych ktos cos bedzie wiedzial. Właściciele bardzo za nim tęsknią. NAGRODA tel +48602211367 "

Jakiś York jest w schronie w BB znaleziony dziś widziałam na stronie....

Posted

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151372172924207&set=a.10150291337109207.357982.532104206&type=1&theater

"Dzisiaj rano jadąc samochodem na skrzyżowaniu przy CH Carrefour Sarni Stok Magda znalazła ślicznego małego (krótka sierśc ciemny z białymi łapkami )kundelka. Błąkał się między samochodami na tak ruchliwej drodze, cud że żaden go nie potrącił.. Piesek bardzo zagubiony, ale łagodny nie wygląda na bezdomnego ma srebrna metalowa obróżkę z łancuszka na szyi, jest zadbany. Nie wiem czy ktoś celowo go porzucił czy może zagubił się i właściciel go szuka. Pies był zmarznięty, wystraszony i głodny ludzie mówili że był na skrzyżowaniu już o 7 rano dzisiaj. Proszę o kontakt właściciela jeśli go szuka lub kogoś kto zechciałby przygarnąć zwierzaka, piesek nie jest jeszcze w schronisku"

Posted

POMOCY!
Godzinę temu jechałam ul. Krakowską. Samochody przede mną coś omijają i tak skończyło się, że udało mi się zatrzymać auto i (na szczęście wszyscy zwalniali) i zabrać z drogi kupkę nieszczęścia. Pies to stary mikropies. Wysokość 25 w kłębie waga muszę sprawdzić ale wydaje mi się, że ok 5 kg. Ma jakiś poważny ale wygląda na stary uraz przedniej łapy (nie staje na nią i chyba jest wybita w stawie) z tylnymi tez ma problemy. Nie jest chudy ale wydaje się, że brzuch spuchnięty. Masakryczny tylny pazur (na zdjęciu).
Staruszek ledwo drepcze ale jest wniebowzięty. Chce wejść w bliskie kontakty z moimi psami, niestety ma jajka i jest bardzo wesoły i wspina się na nie. Nie jest absolutnie agresywny, do dzieci też bez problemu. Chyba niedosłyszy i cały czas sapie (może to wynik problemów z sercem albo tego, że cały czas jest w ruchu). Z pyska śmierdzi zjadł saszetkę dla kotów bo makaron wypluwał (może to z powodu kamienia?).
Mały to taka psia kupka nieszczęścia a przy tym niesamowicie pogodny psiak. Ciężko mu było zrobić ładne zdjęcie bo cały czas się rusza.
Do schroniska bałam się go oddać ale u mnie jest duży niewykastrowany samiec, który nie lubi innych psów (chwilowo przywiązany w domu do stołu).
Nie wiem co mam zrobić. Boję się, że Bazyl może mu zrobić krzywdę, a na kolejnego psa w tej chwili po prostu mnie nie stać. Od kilku miesięcy jestem bez pracy i nie mogę go nawet jutro zabrać do weta. Zrobię ogłoszenia i jutro wystawię ale moim zdaniem to pies albo jakiejś starszej osoby (śmierdzi stęchlizną z starego domu), która o niego nie dbała być może z braku wiedzy albo zgubił się bo testosteron mu buzuje a u nas psy zaczęły się gonić.
Proszę o jakąś radę bo naprawdę jestem w kropce.

Posted

czy jest ktoś tu może ze starego bielska? widziałam dziś w starym bielsku (okolice kościołą) suczkę, do kolan, czarno-biała, wyraźnie wyciągnięte sutki:( albo już się oszczeniła albo oszczeni, albo po prostu tak wygląda bo duzo rodziła ? nie wiem czy ktoś ja wyrzucił czy tylko wyszła na chwilę za bramke.. ale watpie by w takim stanie jej to bylo w glowie.. wygladala na dosc przestraszoną i przepłoszoną. rozejrze się jutro za nią, ale może ktoś jest tu ze starego bielska i kojarzy takiego psa?? moze gdzies tu mieszka ta sunia..

Posted

Już jutro - 16 lutego, serdecznie zapraszamy do bielskiego Gmini Park !
W godz. od 14 do 18, będzie miało miejsce kolejne spotkanie adopcyjne z cyklu " Do serca przytul psa, weź na kolana kota".
Będą z nami bezdomne psy i koty wypatrujące nowych właścicieli.
W dniach od 16 do 20 lutego, będzie miała miejsce także zbiórka darów - prosimy o karmę dla psów i kotów, koce i wszelkie akcesoria dla zwierzaków.
Do zobaczenia w sobotę !!

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Szukamy domu stałego lub tymczasowego w okolicy Bielska.

Szczęściarz to ok. 8-letni psiak średniej wielkości. Ma piękne, puszyste futerko i imponującą kitkę. Piesek ma też bardzo łagodny charakter. Bez problemu dogaduje się z innymi psami oraz kotami. Szczęściarz został znaleziony potrącony przez samochód. Teraz jest zdrowy i czeka na odpowiedzialnego właściciela, który otoczy go opieką i zapewni bezpieczny dom. Psiak jest niewidomy lub niedowidzi, jednak świetnie sobie radzi i bardzo szybko odnajduje się w nowym otoczeniu. Szczęściarz z pewnością będzie wiernym przyjacielem.
Obowiązuje wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy.
Kontakt w sprawie adopcji: Tel. 695938446