Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zidan to nasz kolejny dziadzio :( , wśród podopiecznych mamy już 4 staruszki w hotelach..
Maluch waży ok. 7 kg a jego wiek został określony na ok. 10 lat. Zidan przeszedł operację usunięcia guza koło odbytu, niestety lekarze musieli także usunąć mu kilka zębów, które sprawiały mu wielki ból, przy zębach było dużo ropy. Musi też być regularnie kąpany ze względu na fatalny stan skóry. Ma wyłysienia i paskudny łupież. Jakby tego było mało zdjęcie RTG ukazało smutną przeszłość tego pieska. Tuż przy kręgosłupie od dawna tkwi śrut, który spowodował złamanie kręgu. Na szczęście psiak jest w pełni sprawny mimo, że przeszedł wiele.

Zidan przebywa w hoteliku u KasiPrzystał. Koszt to 10zł za dobę.
Szukamy dla niego pilnie BDT w okolicy Bielska, nie damy rady udźwignąć kolejnego psiaka na hotelu, wleką się za nami stare długi, trzeba też opłacić jego leczenie. Zidan zgadza sie z innymi pieskami, większość dnia przesypia, to spokojny straszy piesek.

guz przed usunięciem:

• Replies 832
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Udało mi się przeczytać cały wątek...niestety miałam mnóstwo zaległości :(
Dziewczyny wielki szacunek za to co robicie dla tych psiaków :loveu: Ja niestety już odpadam jako DT, ponieważ mój psiak (znajda) nie akceptuje innych psów...
Ominęło mnie tyle wspaniałych imprez w BB, mam nadzieję, że na następną już się załapię!

pozdrawiam!

Posted

Najbliższa już początkiem stycznia także zapraszamy :)

Chciałam poinformować, że ze zbiórki darów, które zorganizowała w katowickim przedszkolu Iza i Avanti uzbierały się 2 spore kartony kociej karmy i koce dla zwierzaków - pięknie dziękujemy!!! :loveu: :loveu: :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Na cito szukamy DT lub DS dla poniższych psiaków:

Biszkopt - pies z temperamentem, zwrot z adopcji po roku :(
Chwilowo jest w lecznicy na kastracji jednak przed świętami kategorycznie musimy go zabrać , czyli już w przyszłym tygodniu.
Kompletnie nie mamy pomysłu na niego. Rodzina , która go adoptowała jako szczeniaka ma teraz poważne problemy finansowe i lokalowe , to było przyczyną oddania ale nie jestem pewna czy to cała prawda.
Okazało się , że Biszkopt ma spore braki w wychowaniu, tendencje do dominacji, narazie jest bardzo nerwowy i zdezorientowany. Potrzebuje odpowiedzialnego DT z doświadczeniem.

http://allegro.pl/biszkopt-mlody-labrador-mix-i2001103024.html

Mini piesek Centuś ze schroniska. Wykastrowany, zaszczepiony.

http://allegro.pl/mini-piesek-centus-i2001102983.html

Posted

Pilnie potrzebują też pomocy szczeniaki z okolicy
Żywca. Mieszkają na posesji gdzie mają zimno. Tam przybłąkała się ich matka i oszczeniła. Najmniejsza suczka Blondi vel Stokrotka przeszła zapalenie oskrzeli, druga Miśka vel Pipi ma jakieś problemy żołądkowo-jelitowe ale też już czuje się lepiej. Te dwie sunie necia poratowała dając im DT - dziękujemy ! :loveu: . Obie były potwornie zapchlone.

Jednak na posesji czeka na pomoc jeszcze 6 szczeniaków. Jest coraz zimniej.
Prosimy o pomoc w ogłaszaniu !

http://allegro.pl/male-szczeniaczki-czekaja-na-domy-i2001914532.html

Miśka vel. Pipi - u neci

Blondi vel Stokrotka - u neci

Posted

Śnieżka wczoraj wieczorem dotarła do domku :smile: Zawiozłam ją do Krakowa a dalej pojechała z Dorotką pod Warszawę - dziękuję !
Od razu poczuła się jak u siebie :smile: Zwiedziła dom, ogród i zameldowała się w łóżku do spania. Jeszcze przed snem tylko skonsumowała buta - gryzaka.
W przyszłym tygodniu będzie konsultowana u rehabilitanta, być może zaleci jakieś ćwiczenia.
Lili - dziękuję za wszystko w imieniu Śnieżki :smile:

Ostatnio do domku pojechała schroniskowa suczka Nela. Ma wspaniały dom i właścicieli, którzy od razu ją pokochali .
Zamieszkała w Dębowcu.

Dzisiaj do domku pojechał szczeniaczek Karmelek - ostatni z ósemki rodzeństwa z Buczkowic.
Niestety o drugą ósemkę szczeniaczków nikt sensowny nie dzwoni :( chyba nie są wystarczająco ładne :(
Martwimy się o nie, jest tak zimno...

Posted

szczeniaczki mają schronienie od deszczu, wchodzą do takiej jakby przybudówki koło domu ale jest to otwarte i bez ogrzewania więc niestety przed chłodem nie chroni.

Posted

[quote name='_bubu_']Na cito szukamy DT lub DS dla poniższych psiaków:

Biszkopt - pies z temperamentem, zwrot z adopcji po roku :(
Chwilowo jest w lecznicy na kastracji jednak przed świętami kategorycznie musimy go zabrać , czyli już w przyszłym tygodniu.
Kompletnie nie mamy pomysłu na niego. Rodzina , która go adoptowała jako szczeniaka ma teraz poważne problemy finansowe i lokalowe , to było przyczyną oddania ale nie jestem pewna czy to cała prawda.
Okazało się , że Biszkopt ma spore braki w wychowaniu, tendencje do dominacji, narazie jest bardzo nerwowy i zdezorientowany. Potrzebuje odpowiedzialnego DT z doświadczeniem.

http://allegro.pl/biszkopt-mlody-labrador-mix-i2001103024.html

Mini piesek Centuś ze schroniska. Wykastrowany, zaszczepiony.

http://allegro.pl/mini-piesek-centus-i2001102983.html

Witam,

Jak można zostać DT dla Centusia?

Posted

_bubu_ napisał(a):

Niestety o drugą ósemkę szczeniaczków nikt sensowny nie dzwoni :( chyba nie są wystarczająco ładne :(
Martwimy się o nie, jest tak zimno...

Szczeniaki są śliczne, a Roxi jest w moim typie :) Całe szczęście, że zima póki co jest łaskawa, ale noce i tak już są zimne. Szczeniaki nadal są tam gdzie były?