Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psiego nieba na pewno ;)

Ja mogę się zająć bazarkami ale dopiero od września.

A co do zbiórki to jeśli pieniążki będą zbierane na fundację to musicie mieć pisemną zgodę na zbiórkę, można w takie zabezpieczyć się u _bubu_ :)

• Replies 832
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']A co do zbiórki to jeśli pieniążki będą zbierane na fundację to musicie mieć pisemną zgodę na zbiórkę, można w takie zabezpieczyć się u _bubu_ :)[/QUOTE]

Pisemna zgoda Fundacji, czy mojej mamy?

Posted

Jeśli chodzi o zbiórkę np. po znajomych w pracy czy w rodzinie to myślę , że wystarczy wpłacić sumę na konto fundacji jako darowiznę.
Natomiast jeśli ma to być zbiórka w jakimś publicznym miejscu jak wystawa to sprawa jest bardziej skomplikowana. Najpierw Fundacja musi wystąpić o zgodę do organizatora wystawy, później z jego zgodą złożyć wniosek
do Prezydenta danego Miasta i czekać na ewentualną zgodę na zbiórkę publiczną. Każdy wniosek to dla nas opłata skarbowa 82zł. Pozniej sprawozdania. No i oczywiście trzeba sie liczyc z ewentualną kontrolą z urzędu. Narazie ograniczamy się do organizacji zbiórek na terenie Bielska bo to łatwiej nam zorganizować na miejscu.

Posted

[quote name='_bubu_']Jeśli chodzi o zbiórkę np. po znajomych w pracy czy w rodzinie to myślę , że wystarczy wpłacić sumę na konto fundacji jako darowiznę.
Natomiast jeśli ma to być zbiórka w jakimś publicznym miejscu jak wystawa to sprawa jest bardziej skomplikowana. Najpierw Fundacja musi wystąpić o zgodę do organizatora wystawy, później z jego zgodą złożyć wniosek
do Prezydenta danego Miasta i czekać na ewentualną zgodę na zbiórkę publiczną. Każdy wniosek to dla nas opłata skarbowa 82zł. Pozniej sprawozdania. No i oczywiście trzeba sie liczyc z ewentualną kontrolą z urzędu. Narazie ograniczamy się do organizacji zbiórek na terenie Bielska bo to łatwiej nam zorganizować na miejscu.[/QUOTE]

No ja osobiście myślałam, o tym pierwszy, to drugie to kosmos. ileż papierkowej roboty trzeba:/

Posted

Dzisiaj rozsyłałam pół alfabetu z wszystkimi możliwymi wątkami.
Skoczyłam na V, na dziś dość :|

Edit: Poproszę również jednego z moderatorów o dodanie dwóch pustych postów pod postem nr 1.
Jeden chciałabym dla mnie [Post #2] - chce tak wklejać wszystkie bazarki na psiaki i ich długi, co by można było połapać się w finansach i w tym co kto robi.
Drugi, [Post #3] by bubu przekleiła 5 pierwszych psiaków do tego wątku, by nie było przeskoku.

Dobrze?

Posted

[quote name='_bubu_']Jeśli chodzi o zbiórkę np. po znajomych w pracy czy w rodzinie to myślę , że wystarczy wpłacić sumę na konto fundacji jako darowiznę.
do Prezydenta danego Miasta i czekać na ewentualną zgodę na zbiórkę publiczną. Każdy wniosek to dla nas opłata skarbowa 82zł. Pozniej sprawozdania. No i oczywiście trzeba sie liczyc z ewentualną kontrolą z urzędu. Narazie ograniczamy się do organizacji zbiórek na terenie Bielska bo to łatwiej nam zorganizować na miejscu.[/QUOTE]
Straszne! No cóż, to ograniczę się do rozdawania ogłoszeń o Fado, bo to chyba nie jest zabronione?

Posted

Widzę, że P już zrobione bo i do mnie doszło zaproszenie ;)

Póki co zapraszamy dziś do Bielska-Białej na ostatni przystanek MZK w Wapienicy - będzie Fundacja, bazarek za symboliczne pieniążki i oczywiście psiaki poszukujące domu! :)

Ja zaraz zbieram się po żywieckie gwiazdy dzisiejszego dnia ;)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']A zastanawiałyśmy się z dziewczynami na niedzielnej akcji, gdzie poszła Anielka na awaryjny tymczas... ;) Super necianeta, dziękujemy!

Poznało się stadko z dziewczyną?[/QUOTE]

Moi Panowie ją polubili, ale ona nie bardzo. Wiecznie kłapała na nich zębami :P

Posted

Anielka ma pecha , znowu rezydent sie na nią złości. Potrzebne inne miejsce. A ona taka grzeczna.
Dla Lotki nic nie znalazłam , potrzebny DT jeszcze na tydzień do przyszłego piątku. Wciąż czeka w lecznicy.
Szukam tez kogoś na wizytę pod Lublińcem, znacie kogoś?

Posted

_bubu_ napisał(a):
Anielka ma pecha , znowu rezydent sie na nią złości. Potrzebne inne miejsce. A ona taka grzeczna.
Dla Lotki nic nie znalazłam , potrzebny DT jeszcze na tydzień do przyszłego piątku. Wciąż czeka w lecznicy.
Szukam tez kogoś na wizytę pod Lublińcem, znacie kogoś?

Ile jej jeszcze zostało do ściągnięcia szwów? Ta młoda panna nie lubiła moich rezydentów ;)
No cóż... jeszcze trochę i będzie w DS..