pinczerka_i_Gizmo Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Psiego nieba na pewno ;) Ja mogę się zająć bazarkami ale dopiero od września. A co do zbiórki to jeśli pieniążki będą zbierane na fundację to musicie mieć pisemną zgodę na zbiórkę, można w takie zabezpieczyć się u _bubu_ :) Quote
necianeta89 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']A co do zbiórki to jeśli pieniążki będą zbierane na fundację to musicie mieć pisemną zgodę na zbiórkę, można w takie zabezpieczyć się u _bubu_ :)[/QUOTE] Pisemna zgoda Fundacji, czy mojej mamy? Quote
Lili8522 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/212775-Otwarte-Zapraszamy!-Kup-PUZZLA-i-pomóż-zwalczyć-GIGANTYCZNY-dług-FZL!!?p=17428307#post17428307 Następny bazarek cegiełkowy. Cioteczki rozsyłać!! Quote
Casablanca Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Chciałabym pozbierać na wystawie do puszeczek pieniązki na Fado, który jest pod opieką fundacji. Też potrzebuję taką pisemną zgodę? Jak ją dostanę? Quote
_bubu_ Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Jeśli chodzi o zbiórkę np. po znajomych w pracy czy w rodzinie to myślę , że wystarczy wpłacić sumę na konto fundacji jako darowiznę. Natomiast jeśli ma to być zbiórka w jakimś publicznym miejscu jak wystawa to sprawa jest bardziej skomplikowana. Najpierw Fundacja musi wystąpić o zgodę do organizatora wystawy, później z jego zgodą złożyć wniosek do Prezydenta danego Miasta i czekać na ewentualną zgodę na zbiórkę publiczną. Każdy wniosek to dla nas opłata skarbowa 82zł. Pozniej sprawozdania. No i oczywiście trzeba sie liczyc z ewentualną kontrolą z urzędu. Narazie ograniczamy się do organizacji zbiórek na terenie Bielska bo to łatwiej nam zorganizować na miejscu. Quote
necianeta89 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='_bubu_']Jeśli chodzi o zbiórkę np. po znajomych w pracy czy w rodzinie to myślę , że wystarczy wpłacić sumę na konto fundacji jako darowiznę. Natomiast jeśli ma to być zbiórka w jakimś publicznym miejscu jak wystawa to sprawa jest bardziej skomplikowana. Najpierw Fundacja musi wystąpić o zgodę do organizatora wystawy, później z jego zgodą złożyć wniosek do Prezydenta danego Miasta i czekać na ewentualną zgodę na zbiórkę publiczną. Każdy wniosek to dla nas opłata skarbowa 82zł. Pozniej sprawozdania. No i oczywiście trzeba sie liczyc z ewentualną kontrolą z urzędu. Narazie ograniczamy się do organizacji zbiórek na terenie Bielska bo to łatwiej nam zorganizować na miejscu.[/QUOTE] No ja osobiście myślałam, o tym pierwszy, to drugie to kosmos. ileż papierkowej roboty trzeba:/ Quote
_bubu_ Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 [quote name='necianeta89'] ileż papierkowej roboty trzeba:/[/QUOTE] to tak w dużym skrócie ;) Quote
Wadercia Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 wlasnie te papierkowe sprawy sa najgorsze... I czesto niestety odstraszaja :( Quote
necianeta89 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='wadercia']wlasnie te papierkowe sprawy sa najgorsze... I czesto niestety odstraszaja :([/QUOTE] Człowiek chce dobrze a mu pod górkę... ah. Quote
necianeta89 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Dzisiaj rozsyłałam pół alfabetu z wszystkimi możliwymi wątkami. Skoczyłam na V, na dziś dość :| Edit: Poproszę również jednego z moderatorów o dodanie dwóch pustych postów pod postem nr 1. Jeden chciałabym dla mnie [Post #2] - chce tak wklejać wszystkie bazarki na psiaki i ich długi, co by można było połapać się w finansach i w tym co kto robi. Drugi, [Post #3] by bubu przekleiła 5 pierwszych psiaków do tego wątku, by nie było przeskoku. Dobrze? Quote
necianeta89 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Powstaje wątek z długami: http://www.dogomania.pl/threads/212790-10tys-GIGANTYCZNEGO-D%C5%81UGU-Fundacji-Zmie%C5%84my-Los!-Pom%C3%B3%C5%BCcie!-Prosimy-o-pomoc! W razie podpowiedzi czy sugestii pisać :) Quote
Lili8522 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Kolejny bazarek ;) http://www.dogomania.pl/threads/212814-Ręcznie-robione-BRANSOLETKI!-Istne-CUDA!-Na-dług-FZL-do-22.08.11-Godz-22.00 Quote
Casablanca Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='_bubu_']Jeśli chodzi o zbiórkę np. po znajomych w pracy czy w rodzinie to myślę , że wystarczy wpłacić sumę na konto fundacji jako darowiznę. Natomiast jeśli ma to być zbiórka w jakimś publicznym miejscu jak wystawa to sprawa jest bardziej skomplikowana. Najpierw Fundacja musi wystąpić o zgodę do organizatora wystawy, później z jego zgodą złożyć wniosek do Prezydenta danego Miasta i czekać na ewentualną zgodę na zbiórkę publiczną. Każdy wniosek to dla nas opłata skarbowa 82zł. Pozniej sprawozdania. No i oczywiście trzeba sie liczyc z ewentualną kontrolą z urzędu. Narazie ograniczamy się do organizacji zbiórek na terenie Bielska bo to łatwiej nam zorganizować na miejscu.[/QUOTE] Straszne! No cóż, to ograniczę się do rozdawania ogłoszeń o Fado, bo to chyba nie jest zabronione? Quote
necianeta89 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 A ja wciąż uparcie rozsyłam, przeleciałam cały alfabet. Teraz drugi raz, odświeżyłam częstotliwość odwiedzania... i co widzę?:D literka P pusta... więc do roboty ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Widzę, że P już zrobione bo i do mnie doszło zaproszenie ;) Póki co zapraszamy dziś do Bielska-Białej na ostatni przystanek MZK w Wapienicy - będzie Fundacja, bazarek za symboliczne pieniążki i oczywiście psiaki poszukujące domu! :) Ja zaraz zbieram się po żywieckie gwiazdy dzisiejszego dnia ;) Quote
Lili8522 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Porozsyłałam dzisiaj trochę zaproszeń na bazarek z puzzlami bo coś ciężko idzie :-( Jak zbiórka poszła? Quote
necianeta89 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 A ja dziś miałam okazję pogościć na chwilę jedną z podopiecznych Fundacji. Przedstawiam wam Anielkę:loveu::loveu: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 A zastanawiałyśmy się z dziewczynami na niedzielnej akcji, gdzie poszła Anielka na awaryjny tymczas... ;) Super necianeta, dziękujemy! Poznało się stadko z dziewczyną? Quote
necianeta89 Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']A zastanawiałyśmy się z dziewczynami na niedzielnej akcji, gdzie poszła Anielka na awaryjny tymczas... ;) Super necianeta, dziękujemy! Poznało się stadko z dziewczyną?[/QUOTE] Moi Panowie ją polubili, ale ona nie bardzo. Wiecznie kłapała na nich zębami :P Quote
Vilena Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 http://img814.imageshack.us/img814/7599/dsc06794wm.jpg Jaka śliczna :loveu: Quote
_bubu_ Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 Anielka jest od niedzieli wieczór w DT w Bielsku. Natomiast Lotka jest w lecznicy, dziś miała sterylkę. Quote
tamb Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Zobaczcie, proszę http://www.dogomania.pl/threads/213088-Rozpaczliwie-płacząca-mała-sunia-na-łaćcuchu.-Bielsko-Biała-pomocy!!! Quote
_bubu_ Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Anielka ma pecha , znowu rezydent sie na nią złości. Potrzebne inne miejsce. A ona taka grzeczna. Dla Lotki nic nie znalazłam , potrzebny DT jeszcze na tydzień do przyszłego piątku. Wciąż czeka w lecznicy. Szukam tez kogoś na wizytę pod Lublińcem, znacie kogoś? Quote
necianeta89 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 _bubu_ napisał(a):Anielka ma pecha , znowu rezydent sie na nią złości. Potrzebne inne miejsce. A ona taka grzeczna. Dla Lotki nic nie znalazłam , potrzebny DT jeszcze na tydzień do przyszłego piątku. Wciąż czeka w lecznicy. Szukam tez kogoś na wizytę pod Lublińcem, znacie kogoś? Ile jej jeszcze zostało do ściągnięcia szwów? Ta młoda panna nie lubiła moich rezydentów ;) No cóż... jeszcze trochę i będzie w DS.. Quote
MartynaP Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 wydarzenie na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=208979519159353 Quote
Recommended Posts