Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fundacja Zmieńmy Los serdecznie zaprasza jutro, tj. 7 stycznia 2012r. w godzinach 14:00 - 17:00 do Gemini Parku w Bielsku-Białej na akcję adopcyjną organizowaną przez naszych wolontariuszy! Będą psiaki, kociaki i okazja na pomoc!

Czekamy na Was!

• Replies 832
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

dziewczyny z Bielska i okolic, mam do was MEGA ogromną prośbę, możecie wejść na tą stronę: http://www.suchenoce.pl/bezplatne-probki_90.html i zamówić jedną próbkę pieluchy? Są bardzo drogie a idealne dla niepełnosprawnej Kry, która musi w nich chodzić.. nie ranią jej i nie ześlizgują się. Może poprosicie swoich znajomych o zamówienie również jednej pieluchy? Zebrałabym wszystkie i wysłała pocztą do Wrocławia. Pomożecie nam? Ja odbiorę pieluchy z Bielska i wyślę.
Trzeba zamówić rozmiar 4-7 lat, bardzo was proszę o pomoc!

Edited by necianeta89
Posted

[quote name='Agnieszka103']Szczeniaki są śliczne, a Roxi jest w moim typie :) Całe szczęście, że zima póki co jest łaskawa, ale noce i tak już są zimne. Szczeniaki nadal są tam gdzie były?[/QUOTE]

Rozumiem, że maluchy mają ogłoszenia. Czy mają jakąś opiekę?

Posted

[FONT=verdana]PODARUJ 1 % PODATKU[/FONT]

dla podopiecznych Fundacji Zmieńmy Los

Jest to możliwe dzięki zaprzyjaźnionej Fundacji AFN - dziękujemy !

[FONT=verdana]Potrzebne dane:

KRS 0000264523
Cel szczegółowy: Fundacja Zmieńmy Los[/FONT]

[FONT=verdana]Bez podania celu szczegółowego, 1% nie dotrze do nas ![/FONT]

Posted

[quote name='Agnieszka103']Rozumiem, że maluchy mają ogłoszenia. Czy mają jakąś opiekę?[/QUOTE]

3 maluchy mają DT z tego co wiem, reszta chyba nadal przy przybudówce... wszystko wie bubu..

Posted

[quote name='Agucha']Uwaga Czechowice-Dziedzice!
Jest chętny do adopcji psiaka domek.

Domek wygląda fajnie, z 10-arowym ogródkiem, piesek oczywiście w domu.
Pani chciałaby pieska najchętniej w typie Pako, który już poszedł do adopcji:

Wiem że ma być:
- w miarę spokojny,
- nieduży,
- ma tolerować koty [w domu są 2]
- najlepiej żeby potrafił sam zostawać w domu na parę godzin.

Macie jakiegoś psiaka na oku, którego można Pani podsunąć a przede wszystkim przeprowadzić wizytę przed-adopcyjną?

Dziewczyny, może macie jakiegoś takiego psiaka?

Posted

necianeta89 napisał(a):
3 maluchy mają DT z tego co wiem, reszta chyba nadal przy przybudówce... wszystko wie bubu..

Sytuacja bez zmian. Tyle, że właściciel posesji podarował znajomemu Puchatka, nie wiemy do jakiego domu trafił. Na pomoc czekaja tam nadal 4 maluchy - Kasia, Roxi , Karolek i piękny Bąbel, te maluchy niestety do kompletnego przygotowania, jeszcze zapchlone i zarobaczone, nie ma pomysłu na DT dla nich. A Skrapi , Blondi i Miśka nadal w DT. Może jeśli Skrapi znalazłby dom to Państwo, którzy go tymczasuja wzieli by kolejnego z posesji.

Narazie tylko Blondi i Roxi maja szanse na domy czekamy na wizyty.
Co do ogłoszeń to pomoc zawsze potrzebna.

A tu Skrapi podczas wizyty w lecznicy na szczepieniu, rośnie jak na drożdżach.. Wyrośnie z niego jakieś cudo..
tu przykład do ogłoszeń: http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Skrapi,85929

Posted

_bubu_ napisał(a):
Sytuacja bez zmian. Tyle, że właściciel posesji podarował znajomemu Puchatka, nie wiemy do jakiego domu trafił. Na pomoc czekaja tam nadal 4 maluchy - Kasia, Roxi , Karolek i piękny Bąbel, te maluchy niestety do kompletnego przygotowania, jeszcze zapchlone i zarobaczone, nie ma pomysłu na DT dla nich. A Skrapi , Blondi i Miśka nadal w DT. Może jeśli Skrapi znalazłby dom to Państwo, którzy go tymczasuja wzieli by kolejnego z posesji.

Narazie tylko Blondi i Roxi maja szanse na domy czekamy na wizyty.
Co do ogłoszeń to pomoc zawsze potrzebna.

A tu Skrapi podczas wizyty w lecznicy na szczepieniu, rośnie jak na drożdżach.. Wyrośnie z niego jakieś cudo..
tu przykład do ogłoszeń: http://www.cafeanimal.pl/zwierzaki/Skrapi,85929

o jezu, skrapi chyba będzie raz większy od Miśki, chociaż ona już jest prawie o połowię większa od Blondyny..
Wielkie te psiaki :)
Trzymam kciuki!

BTW, beatko, dasz radę zrobić nowe zdjęcia psiakom z posesji?
Może wykupie im pakiet ogłoszeń...

Posted

_bubu_ napisał(a):
no.. rosną tak szybko, że aż strach. Bąbel tez taki wielki jak Skrapi do tego jeszcze futro dłuższe więc pewnie będzie największy z wszystkich

mnie się tam trafiły dwie zdolne bestie, już potrafią robić siad i leżeć. Chociaż Misia to taka chaotyczna i nerwowa dziewczyna, nie może czekać za długo na nagrodę bo się wkurza ;) A blondyna zaś spokojnie zrobi to co ma zrobić i czeka ;)
Jak ktoś przysiądzie do nauki to będzie miał zdolne Bestie.
A moje dziewczynki ostatnio zaczęły piszczeć, że chcą wyjść, co mnie bardzo cieszy bo mam mniej sprzątania ;)

Posted

widzę, że ostro je szkolisz ;) pewnie chodzą jak w zegarku, bardzo dobrze, mamusi trzeba słuchać :)

A tymczasem przedstawiam Igorka, małego połamanego bidulka :(

Igorek to 8-miesięczny malutki psiaczek znaleziony potrącony przez samochód. Maluszek jest mocno poturbowany z wszystkich stron, mimo wielkiego bólu pozwolił zabrać się na ręce, wszystko dzielnie zniósł.
Stwierdzono szereg obrażeń:
Złamanie lewej kości udowej
Z prawej strony złamanie miednicy z wtłoczeniem panewki i główki kości udowej do środka miednicy
złamanie dwóch żeber, są zupełnie oderwane od mostka
uraz płuca - rozedma pęcherzowa ( nie wiem czy dobrze zapamiętałam nazewnictwo..)

Igorek jest obecnie po operacji kości udowej. Ma założony gips na lewą łapkę. Niestety miednicy nie udało się zrobić ponieważ psiak źle znosił narkozę i trzeba było wcześniej skończyć.
Być może druga operacja będzie w przyszłym tygodniu. Po operacji psiak zaczął stawać na prawą łapkę ale jest na lekach przeciwbólowych więc nie wiadomo jak będzie po ich odstawieniu.
Narazie przebywa w lecznicy. Prosimy o wsparcie dla Igorka, jakiekolwiek. Przy naszych długach liczy sie każda złotówka..