Poker Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 natalka, super jakbyś mogla go pokazać dr Atamaniukowi. pokażcie jego siostrę. Quote
NikaEla Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 [quote name='Poker']natalka, super jakbyś mogla go pokazać dr Atamaniukowi. pokażcie jego siostrę. wiecej na schroniskokonin. fora. pl Quote
martka1982 Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 tak, Bernard ma mieć robione rtg z kontrastem. wet chce jednak odczekac 2 tyg miedzy tym rtg, ktore juz mial a kolejnym. powyzej nikaragua wstawila Biankę nikogo nie pytalam o to wiec w sumie nie wiem czy to na pewno jego siostra. ona jest zupelnie inna, nawet budowe ma inna, zreszta czy siostra czy nie, ona rowniez szuka domu:) Quote
azalia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Bardzo się cieszę,że Berni będzie diagnozowany,a sunia siostra nie siostra też ładniutka,niech im się obojgu poszczęści. Quote
caryca26 Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Z niecierpliwością czekam na diagnozę tego cuda Quote
martka1982 Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 jutro lub pojutrze maly jedzie do gniezna na diagnoze, jesli nic nowego nie uslyszymy to natalia wezmie go w weekend do wrocka na diagnoze:) Quote
natalka85n Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 ale on jedzie do gniezna tylko z lapka? a kiedy mu zrobia ten kontrast? Quote
Felka z Bagien Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Nie chcę się wcinać, ale czy przy przetoce,czyli jak rozumiem jest gdzieś silne ognisko zapalne,można robić kontrast, który jest dosyć obciążający dla organizmu?A czy Usg miał robione? Quote
Felka z Bagien Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 A, juz doczytałam o tej fistulografii.Sorry.Bernard trzymam kciuki. Quote
NikaEla Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Cioteczki! proszę glosować na mój wierszyk: http://www.dogomania.pl/threads/205544-ANKIETA-do-KONKURSU-RYMUJ-z-UL%C4%84-do-13.04-godz.0.00 Jeśli wygramy, będą dodatkowe pieniążki na spłatę naszego mega-długu! Quote
martka1982 Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 jutro będę wiedziała co wyszło (jeśli cokolwiek) w Gnieźnie Quote
martka1982 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Łapka - uraz mechaniczny na skutek którego (widać na zdjęciu) brakuje kawałeczka główki (pęknięta) kości ramiennej przy chrząstce wzrostu. Berni jest młody ta chrząstka wzrostu się rozwija i ten ubytek zaleje. Przez 3 tygodnie Berni powinien nie wychodzić na długie spacery, nie powinien forsować tej łapki.Lekarstwa to : Osteogenon - przez 1 miesiąc Mefacit - przez 10 dni Witaminy dla szczeniąt rosnących. Ranka na brzuchu - wykluczono przepuklinę przeponową, należy zalewać to środkiem wysuszającym (Jodesept). Jeśli to nie pomoże to będzie trzeba ranę wyłyżeczkować Quote
martka1982 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 no właśnie ale w sumie to nie wiem czy go ogłaszać...czy czekać aż wyzdrowieje Quote
NikaEla Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 myślę, że można ogłaszać... słodziak z niego to domki się znajdą. Chętnym trzeba szczerze powiedzieć, że wymaga jeszcze leczenia. Jak ktoś go pokocha to i leczyć będzie, a jeśli nie tzn, że się nie nadaje Quote
Poker Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Nikaragua napisał(a):myślę, że można ogłaszać... słodziak z niego to domki się znajdą. Chętnym trzeba szczerze powiedzieć, że wymaga jeszcze leczenia. Jak ktoś go pokocha to i leczyć będzie, a jeśli nie tzn, że się nie nadaje absolutnie się zgadzam.Zresztą odzew na ogłoszenia przez właściwy domek nie zawsze jest natychmiastowy . Quote
Poker Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 [quote name='martka1982'] Ranka na brzuchu - wykluczono przepuklinę przeponową, /QUOTE] a nie miałaś na myśli pępkową? Quote
martka1982 Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Nikaragua napisał(a):myślę, że można ogłaszać... słodziak z niego to domki się znajdą. Chętnym trzeba szczerze powiedzieć, że wymaga jeszcze leczenia. Jak ktoś go pokocha to i leczyć będzie, a jeśli nie tzn, że się nie nadaje tylko jak sprawdzić czy leczy..... ja już nie ufam ludziom.... Quote
NikaEla Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 martka1982 napisał(a):tylko jak sprawdzić czy leczy..... ja już nie ufam ludziom.... cieszę sie, że mi zaufaliście przy adopcji Niki :) Quote
caryca26 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 W sumie to ja bym poczekała ze dwa tygodnie z tym oddaniem do do domku.Ja też mam ograniczone zaufanie... Quote
Recommended Posts