Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak, Bernard ma mieć robione rtg z kontrastem. wet chce jednak odczekac 2 tyg miedzy tym rtg, ktore juz mial a kolejnym. powyzej nikaragua wstawila Biankę
nikogo nie pytalam o to wiec w sumie nie wiem czy to na pewno jego siostra. ona jest zupelnie inna, nawet budowe ma inna, zreszta czy siostra czy nie, ona rowniez szuka domu:)

Posted

Łapka - uraz mechaniczny na skutek którego (widać na zdjęciu) brakuje kawałeczka główki (pęknięta) kości ramiennej przy chrząstce wzrostu. Berni jest młody ta chrząstka wzrostu się rozwija i ten ubytek zaleje. Przez 3 tygodnie Berni powinien nie wychodzić na długie spacery, nie powinien forsować tej łapki.Lekarstwa to :
Osteogenon - przez 1 miesiąc
Mefacit - przez 10 dni
Witaminy dla szczeniąt rosnących.

Ranka na brzuchu - wykluczono przepuklinę przeponową, należy zalewać to środkiem wysuszającym (Jodesept). Jeśli to nie pomoże to będzie trzeba ranę wyłyżeczkować

Posted

myślę, że można ogłaszać... słodziak z niego to domki się znajdą. Chętnym trzeba szczerze powiedzieć, że wymaga jeszcze leczenia. Jak ktoś go pokocha to i leczyć będzie, a jeśli nie tzn, że się nie nadaje

Posted

Nikaragua napisał(a):
myślę, że można ogłaszać... słodziak z niego to domki się znajdą. Chętnym trzeba szczerze powiedzieć, że wymaga jeszcze leczenia. Jak ktoś go pokocha to i leczyć będzie, a jeśli nie tzn, że się nie nadaje

absolutnie się zgadzam.Zresztą odzew na ogłoszenia przez właściwy domek nie zawsze jest natychmiastowy .

Posted

Nikaragua napisał(a):

tylko jak sprawdzić czy leczy.....
ja już nie ufam ludziom....