Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana]Bernard znalazł dom 7 kwietnia

Śliczny? TAK!
Młody? TAK!
Zdrowy? NIE!!!
[/FONT]

[FONT=Verdana]BERNARD trafił do schroniska w Koninie 16 marca 2011r. Na początku wydawało się,że wszystko z nim jest w porządku. Kolejka chętnych do adopcji "ustawiła się" w przeciągu kilku pierwszych dni!! Bliższe oględziny wykazały jednak,że Bernard ma niewielką rankę na wysokości płuca, a do tego, gdy trochę pobiega to kuleje....
Zaczęły się badania - rtg niczego nie wykazało, kości całe, wszystko wygląda dobrze.
Możliwe,że ma zerwane ścięgna ale tego nikt u nas nie jest w stanie zdiagnozować.
A ranka...wydawało się,że szybko się zagoi, tymczasem mimo leków ona cały czas ropieje i wygląda identycznie jak na początku, była oczyszczana, miał prześwietlenie płuc i....lekarze podejrzewają przetokę.....
To wszystko to jednak tylko podejrzenia, domniemania a diagnozy brak. Bernard nadal jest w schronisku, gdyż nadal nie jest zdrowy. Ranka paskudnie ropieje, łapka kuleje.....cóż tu zrobić.
Możemy czekać....lub poszukać dla Bernarda szansy w większym mieście, gdzie ktoś zajmie się jego zdiagnozowaniem tak aby w końcu mógł trafić do domu.

Los jest przewrotny....domki czekają na małego a on nie może w takim stanie pójść do adopcji....

Czy ktoś z większego miasta podjąłby się zdiagnozowania Bernarda? W domach możemy przebierać, więc nie musimy się martwić o adopcję. Bernard jest młody (ur. we wrześniu 2010), wesoły, łagodny i przyjazny. W takim stanie schronisko nie wyda go, bo w Koninie właściciele Bernarda nie wyleczą go mimo szczerych chęci.

Proszę o pomoc!
[/FONT]

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie
ul.Gajowa 7a
62-510 Konin
63 243 80 38
Marta 513 252 632
schroniskokonin@poczta.onet.pl

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

halo, powiedzcie mi jak on sie zachowuje w pomieszczeniu, czy gryzie drzwi albo cos, czy sika no i czy gdybym go wziela na diagnoze to kto placi? bo ja mam jak narazie same dlugi.

Posted

rozmawialam ze schronem - jeśli znaleźliby się odpowiedzialni ludzie (których oczywiście dobrze sprawdzimy) i będą gotowi podjąć się leczenia, a ich miejsce zamieszkania daje im lepsze możliwości postawienia diagnozy niż my mamy w Koninie, to oczywiście najlepiej będzie dla psa,żeby od razu trafił do domu stałego.

Posted

[quote name='natalka85n']halo, powiedzcie mi jak on sie zachowuje w pomieszczeniu, czy gryzie drzwi albo cos, czy sika no i czy gdybym go wziela na diagnoze to kto placi? bo ja mam jak narazie same dlugi.[/QUOTE]

wiem już,że rozmawiałaś z Martą. nie mogłam jej zadać tych wszystkich pytań teraz. Ona na pewno Ci odpowie jak tylko będzie miała czas na rozmowę.

Posted

wy to ekspresowo sobie przekazujecie te informacje hehe, mysle ze moglabym go zdiagnozowac u siebie na uczelni tylko ja mieszkam w bloku i to w wynajetym mieszkaniu wiec sie o mieszkanie troche boje bo bedzie musial zoastawac troche sam w domu

Posted

Widziałam dzisiaj tego piecha osobiście i naprawdę jest przepiękny. Fotki nie oddają jego urody.Ja nie miałam pojecia czemu takie cudo jest jeszcze w schronisku a teraz mam odpowiedz:( Piesek w zachowaniu był wesoły. Trzeba go szybko zdiagnozować bo czas ucieka , w dużych miastach są kliniki uniwersyteckie i tam napewno poradzą sobie z diagnozą.Jakby co to coś dorzucę. Trzymam kciuki bo maluch skradł mi serce...

Posted

Trafiłam tu dzięki Nikaragui.
Z tego co opisujecie rzeczywiście wynika ,że jest to przetoka.Miałam rok temu sinię w DT , Dusię, malusieńką , która właśnie miała przetokę. Żeby ją zdiagnozować trzeba było zrobić fistulografię czyli wpuszczać kontrast z jednej strony ,aż się pojawi na drugim końcu przetoki i wykonać RTG. Wtedy wiadomo jak wykonać zabieg.
Dusia miała wykonane to badanie we Wrocławiu w klinice chirurgii.
Myślę ,że można to badanie wykonać w każdym gabinecie , który ma aparat RTG.

Posted

To Berni ma jeszcze siostre?:o Też taka piękna? Martka,skoro domki stoją w kolejce po psiaka, to czemu siostry nie zaadoptował żaden z domków chętnych?
A napisz proszę, jak to się stało,że takie pieknie psiaki do schroniska trafiły:(
Mam nadzieję, że uda się załatwić wszystko. Chociaż najlepiej byłoby znaleźć bogaty DS w dużym mieście, który pokochałby Bernusia całym sercem i służył pieniązkami w diagnozowaniu i leczeniu! Bo to na pewno da się wyleczyć.

Posted

Kazik siostra Benia czyli Bianka wcale nie jest do niego podobna , owszem jest śliczna ale wygląda raczej jak biały sznaucer a Benio jak hawańczyk. Ogłoszam Biankę na gratce jako prawie białego sznaucera:) A na diagnozę Benia oczywiście dorzucę:) Dorzucę tu , dorzucę tam a potem mąż się ze mną rozwiedzie:) Ale co tam:)

Posted

Poker,wiem że Ty masz bardzo szczere intencje i służysz pomocą,ale wg moich przykrych doświadczeń nie każdy gabinet,który ma RTG potrafi je dobrze zrobić,odczytać.Także lepiej by byLo trafić do dobrego weta.

Posted

to niestety prawda , ale mysle ze w przypadku kontrastu to juz troche latwiej bo ze tak powiem widac czarno na bialym :) zobaczymy , na razie wiem ze ma miec takie zdjecie na miejscu ale w przyszlym tyg, no i byc moze pojedzie do specjalisty z nozka, a jesli to nic nie da to chyba zabiore go do wrocka na uczelnie, oby tylko moje mieszkanie bylo cale po tym, ale bede sie martwic pozniej jak cos, narazie jeszcze nic nie wiadomo

Posted

caryca26 napisał(a):
Kazik siostra Benia czyli Bianka wcale nie jest do niego podobna , owszem jest śliczna ale wygląda raczej jak biały sznaucer a Benio jak hawańczyk. Ogłoszam Biankę na gratce jako prawie białego sznaucera:) A na diagnozę Benia oczywiście dorzucę:) Dorzucę tu , dorzucę tam a potem mąż się ze mną rozwiedzie:) Ale co tam:)

No, ale dobrze, że ci nie zablokuje konta:multi:, a po rozwodzie będziesz mogła dorzucać gdzie popadnie....i tak wróci skruszony:diabloti: mąż.