kaja69 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 savahna napisał(a):Mam nadzieję,że Krecik godnie Żabke zastąpi i cisza w eterze Ci Kaja nie grozi. Ty na prawdę Boską polubiłaś?:diabloti: Masz rację cisza mi absolutnie nie grozi :) A Żabcie pokochałam i bardzo to przezywam ,ze będe musiała się z nia rozstać...przyznam szczerze ,ze nie liczyłam ,że ktos ja zechce adoptować a tymczasem miałam o nia trzy telefony...Pani Amelia jednak wydaje mi sie ,ze jest ta osoba ,której moge Żabcie powierzyć.Dla niej będzie lepiej jesli będzie miała kochajaca osobe tylko dla siebie...a ja będe ryczeć ... Quote
Guest Ryniu123 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 kaja69 napisał(a):...a ja będe ryczeć ... Tylko jakbyś ich nie wyadoptowywała to kto by ratował następne, jak nie Ty Quote
Drzagodha Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Dalej by ratowała, byłaby lepszą wersją Violetty Villas :evil_lol: Quote
kaja69 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 [quote name='Ryniu123']Tylko jakbyś ich nie wyadoptowywała to kto by ratował następne, jak nie Ty Ryniu,no coś Ty...nie przesadzaj...moje ratowanie to takie bardzo ,bardzo mikro... [quote name='Drzagodha']Dalej by ratowała, byłaby lepszą wersją Violetty Villas :evil_lol: Jesli chodzi Ci o spiew to bys sie bardzo zdziwiła...mozna mi wszytko zarzucić,ale nie to ,ze potrafie spiewać :) Quote
ataK Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 kaja69 napisał(a):a ja będe ryczeć ... "Rycz mała rycz, płacz maleńka płacz..." To tak a propos śpiewania, choć nie z repertuaru Villas ;) Quote
Kava Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 cioteczki , dzis w nocy zmarla wielka przyjaciolka zwierzat i doskonala dogomaniaczka: http://www.dogomania.pl/threads/200197-Oczka-pilnie-szuka-DT-DS.-Opiekunka-zmar%C5%82a.... zapalmy dla niej swieczki, pomyslmy o tych ktore osierocila Quote
kaja69 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 [quote name='Kava']cioteczki , dzis w nocy zmarla wielka przyjaciolka zwierzat i doskonala dogomaniaczka: http://www.dogomania.pl/threads/200197-Oczka-pilnie-szuka-DT-DS.-Opiekunka-zmar%C5%82a.... zapalmy dla niej swieczki, pomyslmy o tych ktore osierocila Nigdy nie wiem jak sie zachowac w takiej chwili...jest mi ogromnie przykro i tak w ogóle zaraz nasuwa sie refleksja,że nikt z nas nie zna dnia ni godziny...a swiat żyje dalej... Quote
kaja69 Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Smutno sie zrobiło na watku...mi po takich informacjach jak z zuzką,doopka siada... Napisze tylko,ze wczoraj Niko został pozbawiony klejmotów,poszło gładko,ksiązkowo i jest dobrze... Quote
savahna Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Nie znałam Zuzki, ale jak czytałam...to mi się łezka zakręciła....:-( Ktos napisał,że"jeszcze wczoraj pisała na watku a dzis jej nie ma" Dlatego warto koncetrować się na ważnych rzeczach, nie przejmowac pierdołami, pieniędzmi, zaszczytami awansami,majątkami...jedyne co chyba ma sens to czynienie dobra. Ja też miałam taki moment w zyciu,ułamek sekundy i ....nagle wszystko straciło znaczenie.... Gdy ktoś odchodzi zawsze żal, zawsze za wcześnie.... Ale my tutaj musimy chociaz małe iskierki dobra porozsiewać. Ile zdążymy....:p Quote
kaja69 Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 savahna napisał(a):Nie znałam Zuzki, ale jak czytałam...to mi się łezka zakręciła....:-( Ktos napisał,że"jeszcze wczoraj pisała na watku a dzis jej nie ma" Dlatego warto koncetrować się na ważnych rzeczach, nie przejmowac pierdołami, pieniędzmi, zaszczytami awansami,majątkami...jedyne co chyba ma sens to czynienie dobra. Ja też miałam taki moment w zyciu,ułamek sekundy i ....nagle wszystko straciło znaczenie.... Gdy ktoś odchodzi zawsze żal, zawsze za wcześnie.... Ale my tutaj musimy chociaz małe iskierki dobra porozsiewać. Ile zdążymy....:p Szkoda,ze ja nie potrafie tak ująć w słowa to co chcę napisać... Quote
Guest Ryniu123 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 savahna napisał(a):...jedyne co chyba ma sens to czynienie dobra. To najważniejsze. Quote
savahna Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 kaja69 napisał(a):Szkoda,ze ja nie potrafie tak ująć w słowa to co chcę napisać... To nie ma znaczenia. Na prawdę! Robisz znacznie ważniejsze rzeczy. :loveu: Niektórzy ujmują w słowa bardzo pięknie i nic z tego nie wynika.:razz: Quote
kasumi Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 czy jest tu ktoś z Rypina (kuj. pom.)? :) potrzebna mi jest osoba do p.a. Quote
savahna Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Oficzek rozkoszny. Sznupki na bazarek zapraszaja.;) http://www.dogomania.pl/threads/214628-R%C3%B3%C5%BCne-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-sznaucerowate-dziecko-do-30.09-godz.-21 http://www.dogomania.pl/threads/214644-Szpiedzy-wojna-czasy-bezpieki-II-Edycja-wszystko-w-KT-2z%C5%82!-dla-Cedara-Do-30.09-g.21 Quote
Ginn Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Jestem tu na zaproszenie Savahny. Poczytam dokładnie wątek w niedzielę gdy będzie trochę czasu ale już czuję, że mi się podoba. Quote
kaja69 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Ginn napisał(a):Jestem tu na zaproszenie Savahny. Poczytam dokładnie wątek w niedzielę gdy będzie trochę czasu ale już czuję, że mi się podoba. Miło mi ,że savahna Cię zaprosiła i bardzo miło,że skorzystałaś z zaproszenia :) A ja mam nowego tymczaska:) przywiozłam sobie go po pracy...dzisiaj miałm chyba ze dwa telefony w pracy,ze koło naszego lewiatana lezy od kilku dni hasky...nie wiem czy to hasky czy malamut,bo ich nie odróżniam,ale se go wzięłam :) Psiak nie jest juz młody,ale są dwa chętne domki na niego ino,że bali się go władować do samochodu :) a pies jak tylko załozyłam mu smyc na szyjkę natychmiast zaczął radośnie merdać ogonkiem i sam kierował się do samochodu,wystarczyło ,że otworzyłam drzwi i klatke i sam sie wpakował bez najmniejszej zachęty a mi szczęka opadła...Pies jest bardzo zaniedbany,pełno kłaków skołtunionych z poprzedniego sezonu a pod nimi szkielet :( Muszę po swojemu doprowadzić psa do stanu uzywalności i wtedy którys domek go dostanie,a obydwa bardzo dobre :) Jak mój aparat odstrajkował wstawię zdjęcia... Quote
ataK Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 kaja69 napisał(a):A ja mam nowego tymczaska:) przywiozłam sobie go po pracy...dzisiaj miałm chyba ze dwa telefony w pracy,ze koło naszego lewiatana lezy od kilku dni hasky...nie wiem czy to hasky czy malamut,bo ich nie odróżniam,ale se go wzięłam :) Niemożliwa jesteś... Quote
kaja69 Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 To tak na szybko,bo musze sie przespać,przed podróżą :):placz: Nie mogłam mu zrobić w całej okazałości ,bo jak się odsuwałam on podchodzić,no nie chciął pozować...juz go wyczesałam,uzbierało sie na spora poduszke ale zostało jeszcze chyba na kołderkę,to nie jest na raz... A nie...tu jest w całej okazałości,bo akurat przymierza się do podlania mojej sliweczki :) Trzymajcie kciuki,jade z Żabcia do nowego domku :)Przez jakis czas nie będzie mnie na dogo,więc opiekujcie sie moimi tymczaskami :) Jak wróce ,oprócz relacji ,wstawie fajne zdjęcia z Dafi ,cudnie wyszła :) Quote
savahna Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 To szerokiej drogi Kaaja, bo to kilka kilometrów będzie.;) Ja tez nie odróżniam haszczaka od malamuta. U nas gościu chodzi z dwoma takimi psami. Jeden mniejszy i niebieskie oczy drugi większy i oczy nieniebieskie. Zagadałam go bo sie chcialam pomądrzyc jak to się znam na rasach przekonana,ze ten wiekszy to malamut a tu _upa. Myślałam,że chociaz błękitne oczy wskazuja na haszczaka i znowu_ upa. Okazało się ,że to dwa haszczaki. To się gościa pytam, jak rozróżnić jedno od drugiego, a on,ze tylko znawcy rasy to potrafia... Nnnno, dobre mimo wszystko....:diabloti: Na oczko jedno nie widzi ta Twoja znajdka,...? Miło widziec, Cię Ginn na watku.:p Quote
Ginn Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 savahna napisał(a):To szerokiej drogi Kaaja, bo to kilka kilometrów będzie.;) Ja tez nie odróżniam haszczaka od malamuta. U nas gościu chodzi z dwoma takimi psami. Jeden mniejszy i niebieskie oczy drugi większy i oczy nieniebieskie. Zagadałam go bo sie chcialam pomądrzyc jak to się znam na rasach przekonana,ze ten wiekszy to malamut a tu _upa. Myślałam,że chociaz błękitne oczy wskazuja na haszczaka i znowu_ upa. Okazało się ,że to dwa haszczaki. To się gościa pytam, jak rozróżnić jedno od drugiego, a on,ze tylko znawcy rasy to potrafia... Nnnno, dobre mimo wszystko....:diabloti: Na oczko jedno nie widzi ta Twoja znajdka,...? Miło widziec, Cię Ginn na watku.:p Też się cieszę, że mnie zaprosiłaś choć czytam wątek "z doskoku". Przy okazji dobra wiadomość - dziś pierwszy szczylek znalazł dom i to niedaleko mnie (17 km) więc będę mogła go odwiedzać. Quote
Drzagodha Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Aniu, jakby jeden z domków dalej haszczaka chciał, to ja mam w schronie cztery... Quote
savahna Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Pamiętam jak dawniej słyszałam,ze moda na jakąś rase niesie jej same szkody...Teraz niestety wiem co to znaczy....:shake: Na haszczaki właśnie mija.... To ja na kielecki watek głuchej astki zaprosze kto ma ochotę. U Ginn na tymczasie jest. http://www.dogomania.pl/threads/212393-Amstaf-sunia-nie-s%C5%82yszy-rodzi%C5%82a-wiele-razy-zniszczona-przez-ludzi Quote
Ginn Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 savahna napisał(a):Pamiętam jak dawniej słyszałam,ze moda na jakąś rase niesie jej same szkody...Teraz niestety wiem co to znaczy....:shake: Na haszczaki właśnie mija.... To ja na kielecki watek głuchej astki zaprosze kto ma ochotę. U Ginn na tymczasie jest. http://www.dogomania.pl/threads/212393-Amstaf-sunia-nie-s%C5%82yszy-rodzi%C5%82a-wiele-razy-zniszczona-przez-ludzi Dzięki Savahna. I jeszcze sunia (w typie bokserka) z czterema ślicznymi szczeniakami, czarna Masza - sunia z cieczką prawie zagoniona przez psy, Filip, który tuli się do każdego kto zabiera innego psa, Misiek - zachudzony czarny piesek zabrany pijakowi. który się nad nim znęcał + 5 kotów poza moimi dwoma. Quote
ataK Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 savahna napisał(a):To szerokiej drogi Kaaja, bo to kilka kilometrów będzie.;) Ja tez nie odróżniam haszczaka od malamuta. U nas gościu chodzi z dwoma takimi psami. Jeden mniejszy i niebieskie oczy drugi większy i oczy nieniebieskie. Zagadałam go bo sie chcialam pomądrzyc jak to się znam na rasach przekonana,ze ten wiekszy to malamut a tu _upa. Myślałam,że chociaz błękitne oczy wskazuja na haszczaka i znowu_ upa. Okazało się ,że to dwa haszczaki. To się gościa pytam, jak rozróżnić jedno od drugiego, a on,ze tylko znawcy rasy to potrafia... Nnnno, dobre mimo wszystko....:diabloti: Na oczko jedno nie widzi ta Twoja znajdka,...? Miło widziec, Cię Ginn na watku.:p O ile dobrze pamiętam, to różnookie są tylko husky, a u malamuta zdarzają się co prawda oczy niebieskie, ale wg wzorca jest to wada. Quote
Recommended Posts