Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paulaa. napisał(a):
U mnie te stworki są w rodzinie od lat. Chociaż charakterki mają ciężkie i potrafią być naprawde nieznośne, szczególnie tym marudzeniem i mruczeniem pod nosem ze złością. :shake: To moją ratlere nie wymieniłabym na żadnego innego psiaka. ;) Pamiętam jakiego miała na mnie focha, gdy jej Scoobiego przyprowadziłam, oj nie było za wesoło i do dzisiaj rozstawia go po kątach, jego i kota. Taka mała potwora z niej. Myślałam, że tylko moja suńka ma taki wilczy apetyt, ale tu widze, że Żabcia jest jej bratnią duszą, tylko jeść i strzelać fochy. :cool3: Moja Mini jest otyłym psiakiem, ale jak ją powstrzymać skoro ona dopóki nie dostanie jedzenia będzie chodziła za tobą krok w krok, pomrukując i szczekając, aż jej w końcu go nie dasz, potrafi tak robić całą noc, dopuki sie porządnie nie naje.. :shake: Żałuje, że nie moge wziąć Żabci, jest taka podobna do Mini, ale to nie moja decyzja niestety, ale rodziców... Chociaż nie wiem jak by to było z takimi dwiema charakternymi babkami w jednym domu.. :roll:

no identyczne zachowanie jak u Żabci,jak głodna to na przemian: wściekła a za chwilke "zbity koteczek",taka biduleńka...teraz siedzi u mnie na kolankach,od dwóch dni wychodzi ze swojego legowiska i domaga sie ,żebym ją wzięła i jest cicho,tylko się rozgląda na boczki,aniołek po prostu:lol:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

paulaa. napisał(a):
Zaczyna się do ciebie przywiązywać. ;)

A to mi wiadomość hi hi ...ona juz mnie do siebie dawno przywiązała :) wiesz takie "przynies ,wynieś ,pozamiataj" od drugiego dnia owinęła sobie mnie wokól swojego pazurka...Słuchaj...Żabka waży 3,200kg ma dużą nadwagę ???Ile razy karmisz swoja malutka i jakie ilości???Ja Żabci daję w kociej miseczce,żeby jej za bardzo nie utuczyć,bo te łapci takie cieniutkie,ze jeszcze troche i nie udźwigną...

Posted

kaja69 napisał(a):
A to mi wiadomość hi hi ...ona juz mnie do siebie dawno przywiązała :) wiesz takie "przynies ,wynieś ,pozamiataj" od drugiego dnia owinęła sobie mnie wokól swojego pazurka...Słuchaj...Żabka waży 3,200kg

niemożliwe to taka cichutka i grzeczna kruszynka hehe :evil_lol::eviltong:

Posted

kaja69 napisał(a):
Super :) Może tłamsik się zaoferuje,ona ma dobra ręke do handlu :) Gdyby właściciel amstafa mi go oddał byłoby cos na jego leczenie i kastrację :)

oczywiście.. oferuję się jak najbardziej.. :D obyś tylko nie przechwaliła tej mojej "dobrej ręki do handlu" ;)

Posted

Alaa napisał(a):
Mam fajne fanty na bazarek, kosmetyki, bizu, moglabym komus przeslac, ja jestem za daleko zeby bazarek wystawic, koszt wysylki bylby za duzy;-)

Mówiłam,że tłamsik sie zaoferuje :)

Posted

Igiełka napisał(a):
niemożliwe to taka cichutka i grzeczna kruszynka hehe :evil_lol::eviltong:

Przyjedziesz ,poznasz i się przekonasz jaka grzeczna ta kruszynka,he,he
tłamsik napisał(a):
oczywiście.. oferuję się jak najbardziej.. :D obyś tylko nie przechwaliła tej mojej "dobrej ręki do handlu" ;)

tfu,tfu przez lewe ramie ,zeby nie przechwalić :)

wiesz,kupiłam dzisiaj laski cynamonu...w mięsnym:roll:

Posted

kaja69 napisał(a):
A to mi wiadomość hi hi ...ona juz mnie do siebie dawno przywiązała :) wiesz takie "przynies ,wynieś ,pozamiataj" od drugiego dnia owinęła sobie mnie wokól swojego pazurka...Słuchaj...Żabka waży 3,200kg ma dużą nadwagę ???Ile razy karmisz swoja malutka i jakie ilości???Ja Żabci daję w kociej miseczce,żeby jej za bardzo nie utuczyć,bo te łapci takie cieniutkie,ze jeszcze troche i nie udźwigną...

Oj te ich łapki cieniusieńkie, ale dźwigać potrafią, dziwie się, że się pod moją kluchą jeszcze nie zarwały, bo waży prawie 5 kg, a powinna 2-3 kg przy jej wielkości. Ale co zrobić jak tu jej nikt z rodzinki odmówić nie potrafi ? Nie je dużo, ale ma okropny zwyczaj, że jak cały dzień nie jest głodna, to pod wieczór to poprostu wilczur w skórze ratlera. Je jakąś jedną miseczke niewielką dziennie. Uważaj, bo te łakomczuchy bardzo łatwo spaść,a te ich wypukłe wielkie oczyska bardzo to ułatwiają. ;)
Czyli mam rozumieć, że maleńka z tobą zostanie ? :cool3: Super ! :multi:

Posted

kaja69 napisał(a):
wiesz,kupiłam dzisiaj laski cynamonu...w mięsnym:roll:

mhm.. a ja te wiśnie zmiksowałam na papkę i takie dodałam.. nie zgęstniało.. :roll: wyszedł kolejny sok.. ale w smaku fajne..

Posted

tłamsik napisał(a):
mhm.. a ja te wiśnie zmiksowałam na papkę i takie dodałam.. nie zgęstniało.. :roll: wyszedł kolejny sok.. ale w smaku fajne..

Cioteczko czy pieniazki dotarly?? Przepraszam, ze tutaj, ale mam problemy ze skrzyneczka.

Posted

zuzia_kuzik napisał(a):
Cioteczko czy pieniazki dotarly?? Przepraszam, ze tutaj, ale mam problemy ze skrzyneczka.

tak, tamte pieniądze dotarły.. nawet więcej.. jesteś u mnie 1,50 zł na plusie ;) na poczet kolejnych wysyłek :)

Posted

Wróciłam od amstafka...kurcze jaki on biedny...dzisiaj zaniosłam mu ryz z miaskiem i warzywami,chyba mu smakowało...nawet nie wiem jak on ma na imię...dowiedziałam się ,że córeczka właściciela powiedziała przed wyjazdem sasiadce,że "on ma zdechnąć"...mam nadzieje ,że to takie dziecinne gadanie...

Posted

[quote name='kaja69'] córeczka właściciela powiedziała przed wyjazdem sasiadce,że "on ma zdechnąć"...mam nadzieje ,że to takie dziecinne gadanie...
Rośnie nam młode pokolenie "miłośników psów":cool3::cool3::cool3:
Pamiętam jak w pierwszej klasie(czyli troche temu) wychowawczyni mojego syna powiedziała "Nie muszę być u Państwa w domach,żeby wiedzieć jak tam jest..."
Coś jest na rzeczy...:roll:

Posted

Dowiedziałam się ,ze właściciel jest bardzo przywiązany do psiaka i nie odda...karmić podobno miała jego partnerka życiowa ,co drugi dzień:angryy:,ale ona ma to głeboko w ...
no nic ...bede go dokarmiać póki co...
Dostałam info,ze sunia Klara,z tych szczeniorków z Zakrzewka,jest już całkowicie zdrowa,wesoła i bardzo zywiołowa,mam obiecane zdjęcia wieczorem.Ale niestety sunia,która pojechała do Niemiec,prawdopodobnie załapała swierzba od Reksa:shake:,koleżanka zauwazyła u niej jakies zmiany na skórze...jak nie urok to przemarsz wojsk...

Posted

Wątek z opisem mojej pierwszej dogomaniackiej adopcji. Wyadoptowałam Sarę - Tosię do mieszkania z kotem. Zupełnie nieświadomie wprowadziłam ludzi w błąd i sunia została ogłoszona jako przyjaźnie nastawiona do kotów i dlatego ludzie się na nią zdecydowali. Okazała się pogromcą kotów. Przez długi czas kot poruszał się po domu tylko na szczycie najwyższych mebli. Tosiunia skakała łapami po blatach kuchennych, żeby go dosięgnąć. A teraz w domu zamieszkały jeszcze przygarnięte 4 koty i sytuacja wygląda jak w ostatnim poście :):http://www.dogomania.pl/threads/182398-Kochani-dzi%C4%99ki-Wam-pora%C5%BCk%C4%99-zmienili%C5%9Bmy-w-sukces-a-Sar%C4%99-w-Tosi%C4%99-%29?p=17266912#post17266912

Wklejam Ci Aniu tutaj, bo warte oglądania. Ludzie, którzy ją adoptowali powinni iść żywcem do nieba.

Posted

To ja jeszcze pozwolę sobie zaprosić na bazarki dla Bastera - kolczykowy kończy się już dziś, trzeba się pośpieszyć ;) Oba w sygnaturce :)

Posted

sosnowieckie schronisko napisał(a):
A czy one mają robione gdzieś ogłoszenia?

Tak i to całkiem niedawno ...tzn Wilczuś i Xara,Aresowi robi Ilona i podobno cały czas ma,a Żabcia czeka az Ciocia Irenka cos wyskrobie i wtedy będzie miała pakiecik ogłoszeń od Cioci AgusiP :)

Posted

paulaa. napisał(a):

Czyli mam rozumieć, że maleńka z tobą zostanie ? :cool3: Super ! :multi:

Kochana,narazie plan jest taki: Żabcia ma ogłoszenia,mocno liczę na to ,ze odpowiedni domek sie nie znajdzie,aczkolwiek spodziewam sie mnóstwa chętnych na tego stworka :) Tylko powiedz mi jak sie wyłącza te potworki ????

tłamsik napisał(a):

Skorzystałam z Twojego doswiadczenia i dla pewności dodałam "dżemixu_ czy czegoś takiego :)

savahna napisał(a):
Kaja, ja Cię prosze, nie strasz....:evil_lol:

Ja mówie całkiem poważnie...zaczynam zastanawiac się nad sporządzeniem testamentu,mam kilka ciotek,z których muszę wybrać ta ,której zapisze w spadku Żabcię :)

ataK napisał(a):
To ja jeszcze pozwolę sobie zaprosić na bazarki dla Bastera - kolczykowy kończy się już dziś, trzeba się pośpieszyć ;) Oba w sygnaturce :)

Nie kus atko,nie kuś,bo ja w tym miesiącu spłukana jestem totalnie,a mi sie tam bransoletka podoba :) juz nawet wcale tam nie włażę,co by nie kusiło :)