Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
danavas tydzien na wyjezdzie, niewiem czy ma dostep do neta..jak tylko wróci powiem, zeby Ci podeslala, bo ja nie mam Jej numeru konta

tak dostalam:)
dzieki bardzo, nie mialam kiedy wstawic, pochorowal mi sie moj psiak

oki,bede czekac sobie......akurat jak uzgodnilam z mama, ze te wszystkie stare swistki mozna wywalic to dogo zdurnialo i nie ma konta i tyle......

Posted

wczoraj mialam pierwszy telefon o Rustiego:multi:
zobaczymy czy cos z tego bedzie bo Panstwo maja boksera - maja sami podjechac z bokserem do Gabi i zobaczyc jak psiaki na siebie zareaguja

Posted

kurcze to naprawde nie lada wydarzenie......Rusty kochany dogadaj sie z kolega prosze i badz mily dla panstwa!!!!!ciotki modlmy sie aby wszystko sie udalo i Rusty dostal swoj dlugoooooo wyczekiwany domek:).......Uszka badzcie grzeczne ;)

Posted

psiakiGabi napisał(a):
W środę przyjadą Ci pastwo z bokserem :) trzymajcie kciuki oby Rusty jakimś cudem zechciał polubić kolegę :)

Jeśli mogę coś doradzić, to propoponuję nie puszczać piesków w samopas tylko zrobić szybkie kilkusekundowe przywitanie na smyczy (na powąchanie) i iść na spacer tak, żeby każdy pies szedł przy nodze i żeby pomiędzy nimi znajdował się człowiek. Taki spacerek zmienia percepcję psa i zaczynają siebie nawzajem traktować jak członków jednej sfory (to ma związek z instynktem migracyjnym). Dobra, sprawdzona metoda nawet w przypadku psów nerwowych i agresywnych. Ważne,żeby żaden z psów nie wybiegał na przód. Trzymam kciuki!

Posted

śliczne zdjeica i oby sie udało :loveu:

może dobrze by też było gdyby psy spotkały się na jakimś "neutralnym" terenie, tzn żeby Rusty nie chciał bronić swojego terytorium przed innym psiakiem.

Posted

Oczywiście spotkanie psiaków będzie na neutralnym gruncie itp. U nas cały czas się psy zmieniają i zawsze tak je ze sobą poznajemy :) także spokojnie nie puścimy ich samopas na naszym terenie, bo mogło by się to bardzo źle skończyć gdyby się okazało, że Rusty nie ma ochoty tolerować nowego kolegi :)
Rusty ostatnio coraz lepiej się zachowuje w stosunku do psów więc jest cień szansy, że się uda :)

Posted

psiakiGabi napisał(a):

Rusty ostatnio coraz lepiej się zachowuje w stosunku do psów więc jest cień szansy, że się uda :)

Oby! Trzymam kciuki! :D

Posted

psiakiGabi napisał(a):
Niestety Pan się nie odezwał dzisiaj :(

Nie wiem, jak można się rozmyśłić w takiej sprawie i nawet nie zadzwonić. Jeśli okaże się, że miał ważny powód, oczywiście odwołam swoje słowa :P