psiakiGabi Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Rusty mistrz plątania się w smycz:evil_lol: zawsze rano tarza się w rosie, chyba wyciera schroniskowe smrodki z siebie:cool3: Czy przytył? Może trochę.. Powiem Wam, że na początku to Ozzy był bandzior i atakował Rusty'ego, a teraz role się odwróciły i to Rusty poluje na Ozziego nawet przez kojec:roll: dzisiaj oberwał trochę po nosie od Ozziego:evil_lol: chłopak się zadomowił i teraz pokazuje Ozziemu, że on też potrafi humory pokazywać:mad: a do innych psów ogólnie nie jest źle, suczki uwielbia, a psy samce narazie omija:evil_lol: Quote
Martika&Aischa Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Jak dobrze widzieć zadowolonego psiaka :) Rusty bądź grzeczny chłopaku bo dostaniesz od Ozziego porządnie po nosie ;) Quote
Lu_Gosiak Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 noo prosze:):) przytyl chłopak - juz tak zebra nie wala po oczach:) SUPER...w koncu moze chlopak odetchanc i tarzac sie w rosie, chodzic na spacerki i cieszyc sie zyciem:multi: Quote
polciuaa Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Poprosze na PW numer konta do wpłat, z mojego bazarku wyszło 57 złotych na Rustiego. :D Quote
Lu_Gosiak Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 dogomanka_ napisał(a):Poprosze na PW numer konta do wpłat, z mojego bazarku wyszło 57 złotych na Rustiego. :D EKSTRA!!! :multi:dziekujemy ogromnie:):):) Quote
psiakiGabi Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Rusty trochę się poprawił, ale cały czas ma problemy żołądkowe, często ma biegunkę, odrobaczyliśmy go, wyszło z niego mnóstwo robali, nie wiem czy to jest przyczyna, ale jak się nie uspokoi trzeba będzie mu chyba zrobić jakieś badania. Chłopak czuje się super, nie widać, żeby brzuch go bolał, ale te kupy robi brzydkie:oops: Quote
Lu_Gosiak Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 widocznie robaki daly Mu popalic+ zmiana karmy na pewno tez swoje robi i stad te biegunki Quote
strix Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 psiakiGabi napisał(a):Rusty trochę się poprawił, ale cały czas ma problemy żołądkowe, często ma biegunkę, odrobaczyliśmy go, wyszło z niego mnóstwo robali, nie wiem czy to jest przyczyna, ale jak się nie uspokoi trzeba będzie mu chyba zrobić jakieś badania. Chłopak czuje się super, nie widać, żeby brzuch go bolał, ale te kupy robi brzydkie:oops: Nie wiem, co on jadł w schronie, ale niektóre psy są uczulone na suchą karmę, bo w niej jest dużo dodatków zbożowych, warzywnych itp, a to psy często uczula. Do tego wszystko poddane obróbce, a to niekoniecznie jest zdrowe. Mój po suchej robił takie kooopska, jakby miał się za chwilę wybrać na tamten świat. :crazyeye: :placz: Przekabaciłam go na mięsko z pełnoziarnistym makaronem, marcheweczką i soczewicą z dodatkiem oleju z łososia i piesek jak nowy. Przestał się też drapać (czasem taka alergia jest nie tylko żołądkowa,ale tez skórna). :multi: To zalezy od psa, większość jakoś sobie z suchą radzi (tylko koopska robią większe, to przez dodatki w karmie), ale jak się trafi bardziej wrażliwy brzuszek albo alergik to to tak może wyglądać. Quote
ClaudiaAnna Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Mam nadzieję, że wszystko będzie ok... :) w ogóle to dawno mnie tu nie było i widzę tyle wspaniałych zdjęć szczęśliwego i zdrowiej wyglądającego Rustiego :D aż od razu humor się poprawia :D Quote
ClaudiaAnna Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 A tak przy okazji chciałam zaprosić na dwa wątki psiaków które szukają domów Misiek: http://www.dogomania.pl/threads/192616 Hania: http://www.dogomania.pl/threads/204141 Będę wdzięczna jak podniesiecie czasem :D :loveu: Quote
Kava Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 strix napisał(a):Nie wiem, co on jadł w schronie, ale niektóre psy są uczulone na suchą karmę, bo w niej jest dużo dodatków zbożowych, warzywnych itp, a to psy często uczula. Do tego wszystko poddane obróbce, a to niekoniecznie jest zdrowe. Mój po suchej robił takie kooopska, jakby miał się za chwilę wybrać na tamten świat. :crazyeye: :placz: Przekabaciłam go na mięsko z pełnoziarnistym makaronem, marcheweczką i soczewicą z dodatkiem oleju z łososia i piesek jak nowy. Przestał się też drapać (czasem taka alergia jest nie tylko żołądkowa,ale tez skórna). :multi: To zalezy od psa, większość jakoś sobie z suchą radzi (tylko koopska robią większe, to przez dodatki w karmie), ale jak się trafi bardziej wrażliwy brzuszek albo alergik to to tak może wyglądać. dokladnie takie same doswiadczenia z karma sucha robie, to znaczy moja trojka znosi suche+ olej ( jagniecina i ryz) dobrze, ale ja sama od siebie nie chce jej zbyt czesto dawac....wiec gotuje tak jak i strix, z tym ze nie daje makaronow tylko ryz , marchewke, soczewice i mieso wolowe albo kurze... a koopy sa faktycznie ogromniaste po tym suchym, miejmy nadzieje ; ze u Chudego, te sensacje sa podyktowane "tylko" przez stress zwiazany ze zmiana miejsca pobytu i rodzaju jedzenia.... poza tym odrobaczenie tez swoje robi...jakby nie bylo lykaja trutke... Quote
psiakiGabi Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 On takie kupska robił od początku, zanim jeszcze zdążył zjeść karmę :) Damy mu trochę czasu i obserwujemy. Quote
Lu_Gosiak Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 dodkladnie trzeba Go troche poobserwowac i niech powoli dochodzi do Siebie...chcialam jakiegos bazarku z ogloszeniami poszukac , ale mysle, ze za wczesnie jeszcze co? Quote
li1 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 psiakiGabi napisał(a):On takie kupska robił od początku, zanim jeszcze zdążył zjeść karmę :) Damy mu trochę czasu i obserwujemy. Zapytaj sie weta, czy potrzeba odrobaczyc drugi raz i ile czasu moze miec te problemy z kupkami. Quote
strix Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Poszła stała za maj ode mnie. Dostałam dziś kasę, więc wpłacam od razu. Na paypala i trzeba zaakceptować przelew. Pozdrawiam. Quote
strix Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 li1 napisał(a):Ile wynosi oplata za wysylke paypalem? Wg moich obliczeń 5% jeśli wpłaca się jako 'personal payment'. Quote
psiakiGabi Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Po 14 dniach trzeba powtórzyć odrobaczenie.. Quote
danavas Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 dogomanka_ napisał(a):Poprosze na PW numer konta do wpłat, z mojego bazarku wyszło 57 złotych na Rustiego. :D ciotka posprzątaj sobie w skrzynce:) Quote
danavas Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 sorki to moja była zapchana i nie chciało wysłać;) Quote
Lu_Gosiak Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 danavas napisał(a):sorki to moja była zapchana i nie chciało wysłać;) hahhaha :):):) powysylalam pare pw przypominajacych do osob ktore deklarowaly z jednorazowych Quote
Lu_Gosiak Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 strix napisał(a):Poszła stała za maj ode mnie. Dostałam dziś kasę, więc wpłacam od razu. Na paypala i trzeba zaakceptować przelew. Pozdrawiam. dziekujemy bardzo:):) Quote
danavas Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 pikola napisał(a):Czy dotarla moja wplata dla Rastiego? tak Kochana...juz odnotowałam w drugim poście...dziękujemy:) Quote
Recommended Posts