Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok, rozliczenie jakos juz sobie ku pamieci wkleje do 1 posta
a z tym hotelem to ktos sie moze doczepic, ze tak "na gebe". ja jednak jestem zdania, by to oddac.

fotki koniecznie domowe, niewazne u kogo w domu. aprilka ma same fotki w plenerze, do tego slabe kolorystycznie, takie bure dosc. z marketingowego punktu widzenia- nieatrakcyjne, nieprzykuwajace uwagi, tra la la. w plenerz tez by sie przydaly, bo juz trawka jest zielona. ale obstawialabym glownie domowe. moze byc dom kogokolwiek. byle byly ostre i kolorowe, z roznych pozycji. z czlowiekiem i sama, lezaca, siedzaca, stojaca. rozne. trzasnijcie z 50 to bedzie z czego wybierac na pol roku :) i bedzie spokoj

Posted

wiem o którym piszesz jest śliczne :)
a jeśli chodzi o fotki to faktycznie by się przydały tak jak Luśka pisze jakieś domowe czy takie na trawce - poza tym te fotki, które ma April są non stop powielane w ogłoszeniach trzeba nam jakichś nowych.

Posted

tak, z tym foto z dzidzia ja zawsze jej ogloszenia robilam i wysylalam do pakietow.
klauzunka ma racje, ze te fotki w kolko sie powielaja, wiec trzeba nowymi zarzucic. ostatnio dodawalam tylko te, jak siedzi kolo garazu w sloncu. jako glowne. poza tym w kolko te same, 5=6szt.

ale moze nie bedzie trzeba :)
szukamy na wizyte w toruniu, przeadopcyjna. mialam dzis tel. chlopak,mlody pan. z zona i 2 malych dzieci, polroczne i roczne. wynajmowana kawalerka. calosc nie wyglada zachwycajaco, ale wizyte trzeba zrobic, bo wszystko da sie wytlumaczyc i na wszystko jest rada.
mieszkanie np wynajmowane 2 lata, wiec nie ma, ze za tydzien bedzie przeprowadzka. wlasciciel mieszkania zgadza sie na psa. zapytalam-jak zmieni zdanie za pol roku? odp= to wtedy zmienimy mieszkanie, a nie oddamy psa.
pan pracuje, pani dzieci wychowuje. jest jakis lasek do spacerow niedaleko. psy i koty miewali kiedys, teraz tylko rybki i dzieci. apka moglaby spac na kanapie.

torun osiedle chelminskie

Posted (edited)

klauzunka tez ma w toruniu znajomych spoza dogo. moze ona tez cos znajdzie, jakby co.

ah, aprilke trzebaby im dowiezc. chyba. 2 niemowlaki to nie wiem, jak z kasa stoja.

Edited by kora78
Posted

Byłoby fajnie, gdyby znalazła dom, ale obawiam się, że kawalerka i 4 osoby ( w tym 2 dzieci) i Aprila z ADHD to trochę za dużo. Jej bardziej potrzeba wybiegu. Ale może będzie ok.

Posted

Zależy co to za kawalerka, bo może mieć 30m2 a może mieć i 50 ;)

I czy miałaby dużo ruchu i spacerów, bo wiadomo, pies w domu się trochę pokrząta, trochę pobawi, tu zje, tu powącha, a jak wylatany na dworze, to potem śpi
Pytanie, czy Aprilka taka jest, bo niby nie bardzo..................:roll:

Posted

Aprila jest trochę nadpobudliwa, bardzo żywiołowo reaguje na człowieka, poza tym ma dopiero 2 lata. Opiera się o mnie i prosi o głaskanie, liże i prawie cały czas się kręci. I o tym, że Aprila jest żywiołowa, trzeba powiedzieć na wizycie. Bo to nie jest mały piesek, jest dość mocnej budowy i jak skacze to jednak się czuje, a tam jest 2 małych dzieci. Oczywiście, że jest bardzo przyjacielska i bardzo chce być z człowiekiem. Ale już 2 razy ją oddawano z adopcji i właściwie nie wiadomo dlaczego, może właśnie za jej żywiołowość.
Dobrze, że potencjalny dom twierdzi, że prędzej zmieni mieszkanie, niż odda psa, ale czasami realizacja wychodzi gorzej, niż złożone deklaracje.

Posted

Kochane ja mogę chętnie przeprowadzić PA w dowolny dzień tygodnia prócz weekendów, ale podejrzewam że mało poważne wrażenie wywrze na potencjalnym domku 17latka ;) za to deklaruję się na 100% jako ewentualna pomoc wychowawcza + znalezienie behawiorysty w razie problemu + wspólne spacery ;) przemyślcie co do PA i dajcie znać. :)
gdyby Wasza reakcja była pozytywna, to czy mogłybyście dać zebrane "w kupę" info na temat suni?

Posted

Cieszę się, że nie padło na mnie, bo ten tydzień nie należy do moich najlepszych :D cóż, mam nadzieję że sunia trafi tam gdzie jej będzie najlepiej :)

Posted

wyslalam wszystko.
ale taki czarny opis aprilki dalam, ze jak czytam teraz tekst do ogloszen, to niezle nasciemniane tam jest. jaka ona grzeczna, chodzi na smyczy, jezdzi autem, itp.

Bambino, a jak Wam podroz minela? jak sie aprilka w aucie zachowywala? a jak ze smycza? chodzicie na smyczy gdzies? nie ciagnie?
moglabys w ogole jakis szeroki opis nam dac, bo ja im wiecej czytam, tym mniej wiem i nie wiem, co mam myslec o aprilce w ogole..