Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='marta0731']Też bym sobie odmówiła nawet rosołku, jakby go ktoś wypijał a mi zostawił cale mięso :D:D:D
Oczywiście, jakbym była psem ;):)
Aprilka już się pewnie nie może doczekać

Cały wyc polega na tym, że one mają i rosołek i mięsko. Ja mam tylko rosołek.

Jeśli Aprilka jest w Świeciu, to mam bliżej. Ok. będziemy się jakoś kontaktować.

Posted

[quote name='Bambino']Cały wyc polega na tym, że one mają i rosołek i mięsko. Ja mam tylko rosołek.

Jeśli Aprilka jest w Świeciu, to mam bliżej. Ok. będziemy się jakoś kontaktować.

a ja wlasnie lubie tylko rosolek :smile:
Bambino a bedziesz jechala trasa do Świecia przez Człuchów/k. Chojnic? jak bedziesz wiedziala to daj znac prosze

Posted

dziekuje za wyczerpujace wiadomosci :)
no wiec my sie decydujemy :) jesli moge sobie pozwolic i sama postanowic :) musimy wypisac umowe o dt, wysle Tobie poczta, albo Ty wydrukujesz, wypelnisz i mnie odeslesz.

kkasiiar, Ty masz jakies papiery aprilki u siebie, ze schronu? bo ja mam tyle tych psow, ze juz nie kojarze... na pewno apka jest na mnie, a miala isc na kizi. ale tyle sie to przeciagalo, ze juz odpuscilam wtedy.

kkasiiar, czy 31.03 Tobie pasuje, by Aprilke oddac? umowicie sie juz we 2 na godzine odbioru, adres dokladny, itp? nie chce robic poczty pantoflowej przez dogomanie.

Bambino, prosze mi na pm wyslij swoj adres dokladny i nr tel. musze to miec, od dt.
a moze kkasiara wypisz umowe na moje dane z bambino w dniu przekazania Aprilki i kasiar mi to wysle poczta? jak wolicie?

Bambino, musze tez miec nr konta do przelewow. moze jak juz wrocisz, to obliczysz, ile km wyszlo i ile za benzyne, wtedy przeleje, ok? trzeba tez aprilce kupic obroze na kleszcze i nie wiem, czy to u kassiar, czy u bambino?

Posted

Nie mam nic Aprilki oprócz książeczki ktora zalozylam u mnie z odrobaczeniem.
Tak 31 mi pasuje bede w domu caly dzien wiec sie dostosuje , jesli chodzi o umowę mi to obojetne możemy spisać u mnie tutaj tez sie dostosuje.
Grafit wlasnie pojechal , April jak narazie nie wydaje sie zagubiona bo tak to krok w krok za Grafitem chodzila. Chyba ja sie dziwniej czuje niz ona ze Grafita nie ma ;)

Posted

kasiara, a ile aprilka wazy? nie wiadomo, co? trzeba ja moze odrobaczyc znow? bo wtedy tylko 1 odrobaczenie miala, prawda? moze trzeba to zrobic, zanim wyjedzie?

Posted

kora78 napisał(a):
kasiara, a ile aprilka wazy? nie wiadomo, co? trzeba ja moze odrobaczyc znow? bo wtedy tylko 1 odrobaczenie miala, prawda? moze trzeba to zrobic, zanim wyjedzie?

O ile dobrze pamietam wazy 18 kg , jesli jest potrzeba moge ja odrobaczyc jeszcze raz nie ma problemu:)

Posted

18kg byla na wstepie. a pewnie przytyla.
bo mamy fiprxa na 20-40kg.
a twoje osobiste psy ile waza?

ciekawe, czy aprilka jakos sie zmieni teraz, bez grafita. na pewno troche dzis bedzie skolowana. ale da rade.

Posted

Sonia wazy 7 kg , Mocca okolo 15 kg wazyłam ja z 4 mies temu ale nadal rosnie bo to szczeniak jeszcze , napewno przytyła przynajmniej mi sie tak wydaje, moge podskoczyl ja zwazyc zebysmy wiedzialy :)

Posted

to sluchaj. moze wysle do ciebie tego fiprexa, on jest powtarzam sie :D 20-40kg. dasz wieksza czesc aprilce, a mniejsza czesc soni??
mozna dac calosc aprilce, ale ja sie ciut obawiam. a tu by i sonia skorzystala, co ty na to?

Posted

kora78 napisał(a):
to sluchaj. moze wysle do ciebie tego fiprexa, on jest powtarzam sie :D 20-40kg. dasz wieksza czesc aprilce, a mniejsza czesc soni??
mozna dac calosc aprilce, ale ja sie ciut obawiam. a tu by i sonia skorzystala, co ty na to?

Ok ,dziekuje w imieniu Soni :):)

Posted

to sluchaj. moze wysle do ciebie tego fiprexa, on jest powtarzam sie :-D 20-40kg. dasz wieksza czesc aprilce, a mniejsza czesc soni??
Luczija to frontline :) nie fiprex :) Dawka 2,68 ml dla psów 20-40 kg :)
Jasne, że podzielić można - tylko żeby zużyć tą fiolkę na raz, nie zostawiać otwartej.

Posted (edited)

mam fotki Aprilki zrobilam pare jak bylismy u kkasiiiar
jak sie troche ogarne to wkleje dzis
fajna sunka, sliczna,zadbana i bardzo przyjacielska :smile:
Grafit dojechal do hoteliku -mam nadzieje ze przy takim stadku jak u kkasiiiar Aprilka az tak nie odczuje jego braku-pewnie mysli,ze pojechal na chwile i wroci...

Uploaded with ImageShack.us

Edited by beataczl
Posted

dziekujemy beataczl za fotki :)
ale apka utyta jest troche, co? :D a obroza nie za mala juz? jak myslicie?

beataczl, ty dzialasz, jak burza! w 3 dni dt dla 2 psow, szok!!!! szacuneczek!

Posted

Obroza jeszcze dobra , ale dostanie odemnie jakas nowa obrozke jak bedzie wyjezdzala :)

April dobrze , jest radosna nie wiadac szczegolnie zeby jakos przezywala brak Grafita , wczoraj byla z Sonia wiekszosc dnia , dzis tez zapowiada sie ladny dzien wiec wpuszcze Sonie do April, Mocca jest za bardzo natarczywa w zabawach i April nie czuje sie w jej towarzystwie tak dobrze jak w towarzystkie Soni wiec nie mecze April Mocca :)

Posted

Ok. To zróbmy tak: umowę o dt podpiszę u kasiiar i albo ja ją odeślę do kory78, albo kasiiar. Sprawa kleszczowa jest załatwiona.
Co do szczegółów wyjazdu i dojazdu umówię się z kasiiar na pw.
A tak a propos - nie ma ktoś namiarów na fiprex albo frontline w jakichś rozsądnych cenach. Bo przy moich 7 psach - waga łączna 120 kg tp cholera jednak wydatek! A przecież w ciągu roku nie jedyny na kleszcze.
Numer konta podam korze78 na pw i tak zrobimy, jak pisałaś. Na szczęście 31/3 będę świeżo po wypłacie, więc spokojnie mogę na paliwo wyłożyć. Dziś byłoby to niemożliwe :shake::-(

Posted

Tak, jak pisałam - jak jestem w pracy, to wszystkie psy biegają po podwórku, a jak wracam to są w domu ( no chyba, że chcą latać po podwórku). Ogólnie moje psy są domowe. Ale który pies mając ogrodzone podwórze chciałby 24 h siedzieć w domu. Jak na wsi za płotem tyle się dzieje: jedzie traktor, jedzie wóz z koniem, jedzie rower, idą ludzie, można pogadać z psami sąsiadów, itd.

Posted

tak, wszystko mam.
bambino, jesli chcesz to wyslemy kase wczesniej na podroz? jakas okragla kwote, a pozniej sie rozliczymy. albo wysle od razu za dt te 160zl, ok? jak wolisz.

a tam macie dom kolo domu? czy dalej od siebie? sklep jest? nie wiem, jak duza to wies :) sa rozne. ja lubie takie, co domow jest 20 i koniec. tylu ludzi by mi wystarczylo. heh

Posted

Kora, nie. Pieniądze za transport i na dt wyślesz mi po moim powrocie z Aprilką. 2 dni po wypłacie, to nie jest problem, żeby wyłożyć.
Moja wieś, to tradycyjna wieś poniemiecka - tzw. ulicówka. Czyli wszystkie domy stoją wzdłuż 1 drogi. Domów jest 75. Dom jest koło domu, właściwie posesja koło posesji, bo to w większości są gospodarstwa mniejsze lub większe. Moja włość to też resztówka po gospodartwie, tylko bez stodoły. Mój dom jest drugi we wsi, więc mieszkam na skraju wsi. Numery idą w koło, więc drugi dom a numer 21. Większość gospodarstw jest wąska a długa, a moje podwórze, gdyby spojrzeć z lotu ptaka przypomina krzesło okryte pokrowcem. Szerokie od ulicy i zwężające się ku polu, bo za każdym gospodarstwem jest kawał pola uprawnego.

Aha, sklep jest, ale strasznie drogo. Poza tym jest bar, 2 szroty z art. agd, meblami, art. ogrodniczymi itp. i tartak