beataczl Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 jutro poznam Aprilke osobiscie-jade z p.Magda po Grafita do kkasiiiar ... biore aparat to moze i Aprilka sie zalapie na fotke ;) Quote
Bambino Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 [quote name='marta0731']Też bym sobie odmówiła nawet rosołku, jakby go ktoś wypijał a mi zostawił cale mięso :D:D:D Oczywiście, jakbym była psem ;):) Aprilka już się pewnie nie może doczekać Cały wyc polega na tym, że one mają i rosołek i mięsko. Ja mam tylko rosołek. Jeśli Aprilka jest w Świeciu, to mam bliżej. Ok. będziemy się jakoś kontaktować. Quote
beataczl Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 [quote name='Bambino']Cały wyc polega na tym, że one mają i rosołek i mięsko. Ja mam tylko rosołek. Jeśli Aprilka jest w Świeciu, to mam bliżej. Ok. będziemy się jakoś kontaktować. a ja wlasnie lubie tylko rosolek :smile: Bambino a bedziesz jechala trasa do Świecia przez Człuchów/k. Chojnic? jak bedziesz wiedziala to daj znac prosze Quote
kora78 Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 dziekuje za wyczerpujace wiadomosci :) no wiec my sie decydujemy :) jesli moge sobie pozwolic i sama postanowic :) musimy wypisac umowe o dt, wysle Tobie poczta, albo Ty wydrukujesz, wypelnisz i mnie odeslesz. kkasiiar, Ty masz jakies papiery aprilki u siebie, ze schronu? bo ja mam tyle tych psow, ze juz nie kojarze... na pewno apka jest na mnie, a miala isc na kizi. ale tyle sie to przeciagalo, ze juz odpuscilam wtedy. kkasiiar, czy 31.03 Tobie pasuje, by Aprilke oddac? umowicie sie juz we 2 na godzine odbioru, adres dokladny, itp? nie chce robic poczty pantoflowej przez dogomanie. Bambino, prosze mi na pm wyslij swoj adres dokladny i nr tel. musze to miec, od dt. a moze kkasiara wypisz umowe na moje dane z bambino w dniu przekazania Aprilki i kasiar mi to wysle poczta? jak wolicie? Bambino, musze tez miec nr konta do przelewow. moze jak juz wrocisz, to obliczysz, ile km wyszlo i ile za benzyne, wtedy przeleje, ok? trzeba tez aprilce kupic obroze na kleszcze i nie wiem, czy to u kassiar, czy u bambino? Quote
kkasiiiar Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Nie mam nic Aprilki oprócz książeczki ktora zalozylam u mnie z odrobaczeniem. Tak 31 mi pasuje bede w domu caly dzien wiec sie dostosuje , jesli chodzi o umowę mi to obojetne możemy spisać u mnie tutaj tez sie dostosuje. Grafit wlasnie pojechal , April jak narazie nie wydaje sie zagubiona bo tak to krok w krok za Grafitem chodzila. Chyba ja sie dziwniej czuje niz ona ze Grafita nie ma ;) Quote
kora78 Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 kasiara, a ile aprilka wazy? nie wiadomo, co? trzeba ja moze odrobaczyc znow? bo wtedy tylko 1 odrobaczenie miala, prawda? moze trzeba to zrobic, zanim wyjedzie? Quote
kkasiiiar Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 kora78 napisał(a):kasiara, a ile aprilka wazy? nie wiadomo, co? trzeba ja moze odrobaczyc znow? bo wtedy tylko 1 odrobaczenie miala, prawda? moze trzeba to zrobic, zanim wyjedzie? O ile dobrze pamietam wazy 18 kg , jesli jest potrzeba moge ja odrobaczyc jeszcze raz nie ma problemu:) Quote
kora78 Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 18kg byla na wstepie. a pewnie przytyla. bo mamy fiprxa na 20-40kg. a twoje osobiste psy ile waza? ciekawe, czy aprilka jakos sie zmieni teraz, bez grafita. na pewno troche dzis bedzie skolowana. ale da rade. Quote
kkasiiiar Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Sonia wazy 7 kg , Mocca okolo 15 kg wazyłam ja z 4 mies temu ale nadal rosnie bo to szczeniak jeszcze , napewno przytyła przynajmniej mi sie tak wydaje, moge podskoczyl ja zwazyc zebysmy wiedzialy :) Quote
kora78 Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 to sluchaj. moze wysle do ciebie tego fiprexa, on jest powtarzam sie :D 20-40kg. dasz wieksza czesc aprilce, a mniejsza czesc soni?? mozna dac calosc aprilce, ale ja sie ciut obawiam. a tu by i sonia skorzystala, co ty na to? Quote
kkasiiiar Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 kora78 napisał(a):to sluchaj. moze wysle do ciebie tego fiprexa, on jest powtarzam sie :D 20-40kg. dasz wieksza czesc aprilce, a mniejsza czesc soni?? mozna dac calosc aprilce, ale ja sie ciut obawiam. a tu by i sonia skorzystala, co ty na to? Ok ,dziekuje w imieniu Soni :):) Quote
Klauzunka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 to sluchaj. moze wysle do ciebie tego fiprexa, on jest powtarzam sie :-D 20-40kg. dasz wieksza czesc aprilce, a mniejsza czesc soni?? mozna dac calosc aprilce, ale ja sie ciut obawiam. a tu by i sonia skorzystala, co ty na to? Luczija to frontline :) nie fiprex :) Dawka 2,68 ml dla psów 20-40 kg :) Jasne, że podzielić można - tylko żeby zużyć tą fiolkę na raz, nie zostawiać otwartej. Quote
beataczl Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 (edited) mam fotki Aprilki zrobilam pare jak bylismy u kkasiiiar jak sie troche ogarne to wkleje dzis fajna sunka, sliczna,zadbana i bardzo przyjacielska :smile: Grafit dojechal do hoteliku -mam nadzieje ze przy takim stadku jak u kkasiiiar Aprilka az tak nie odczuje jego braku-pewnie mysli,ze pojechal na chwile i wroci... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited March 21, 2012 by beataczl Quote
Klauzunka Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Beata śliczne fotki, dziękujemy :) Ja porobiłam Aprili właśnie trochę ogłoszeń, późną nocką jeszcze dorobię :) Quote
beataczl Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 (edited) Grafit wsiadl do autka a Aprilka patrzy... Uploaded with ImageShack.us kkasiiiar- jak Aprilka sie zachowuje po wyjezdzie Grafita? Edited March 21, 2012 by beataczl Quote
kora78 Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 dziekujemy beataczl za fotki :) ale apka utyta jest troche, co? :D a obroza nie za mala juz? jak myslicie? beataczl, ty dzialasz, jak burza! w 3 dni dt dla 2 psow, szok!!!! szacuneczek! Quote
kkasiiiar Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Obroza jeszcze dobra , ale dostanie odemnie jakas nowa obrozke jak bedzie wyjezdzala :) April dobrze , jest radosna nie wiadac szczegolnie zeby jakos przezywala brak Grafita , wczoraj byla z Sonia wiekszosc dnia , dzis tez zapowiada sie ladny dzien wiec wpuszcze Sonie do April, Mocca jest za bardzo natarczywa w zabawach i April nie czuje sie w jej towarzystwie tak dobrze jak w towarzystkie Soni wiec nie mecze April Mocca :) Quote
Bambino Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Ok. To zróbmy tak: umowę o dt podpiszę u kasiiar i albo ja ją odeślę do kory78, albo kasiiar. Sprawa kleszczowa jest załatwiona. Co do szczegółów wyjazdu i dojazdu umówię się z kasiiar na pw. A tak a propos - nie ma ktoś namiarów na fiprex albo frontline w jakichś rozsądnych cenach. Bo przy moich 7 psach - waga łączna 120 kg tp cholera jednak wydatek! A przecież w ciągu roku nie jedyny na kleszcze. Numer konta podam korze78 na pw i tak zrobimy, jak pisałaś. Na szczęście 31/3 będę świeżo po wypłacie, więc spokojnie mogę na paliwo wyłożyć. Dziś byłoby to niemożliwe :shake::-( Quote
Satrina Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 A Aprilka będzie w domu czy głownie na podwórku przebywać?Tak z ciekawości pytam. Kora podeślij mi na PW konto, bo gdzieś zapodziałam. Quote
Bambino Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Tak, jak pisałam - jak jestem w pracy, to wszystkie psy biegają po podwórku, a jak wracam to są w domu ( no chyba, że chcą latać po podwórku). Ogólnie moje psy są domowe. Ale który pies mając ogrodzone podwórze chciałby 24 h siedzieć w domu. Jak na wsi za płotem tyle się dzieje: jedzie traktor, jedzie wóz z koniem, jedzie rower, idą ludzie, można pogadać z psami sąsiadów, itd. Quote
Satrina Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 No to bomba-psiaki powinny jak najdłużej na powietrzu przebywać. Quote
kora78 Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 tak, wszystko mam. bambino, jesli chcesz to wyslemy kase wczesniej na podroz? jakas okragla kwote, a pozniej sie rozliczymy. albo wysle od razu za dt te 160zl, ok? jak wolisz. a tam macie dom kolo domu? czy dalej od siebie? sklep jest? nie wiem, jak duza to wies :) sa rozne. ja lubie takie, co domow jest 20 i koniec. tylu ludzi by mi wystarczylo. heh Quote
Bambino Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 Kora, nie. Pieniądze za transport i na dt wyślesz mi po moim powrocie z Aprilką. 2 dni po wypłacie, to nie jest problem, żeby wyłożyć. Moja wieś, to tradycyjna wieś poniemiecka - tzw. ulicówka. Czyli wszystkie domy stoją wzdłuż 1 drogi. Domów jest 75. Dom jest koło domu, właściwie posesja koło posesji, bo to w większości są gospodarstwa mniejsze lub większe. Moja włość to też resztówka po gospodartwie, tylko bez stodoły. Mój dom jest drugi we wsi, więc mieszkam na skraju wsi. Numery idą w koło, więc drugi dom a numer 21. Większość gospodarstw jest wąska a długa, a moje podwórze, gdyby spojrzeć z lotu ptaka przypomina krzesło okryte pokrowcem. Szerokie od ulicy i zwężające się ku polu, bo za każdym gospodarstwem jest kawał pola uprawnego. Aha, sklep jest, ale strasznie drogo. Poza tym jest bar, 2 szroty z art. agd, meblami, art. ogrodniczymi itp. i tartak Quote
kora78 Posted March 22, 2012 Author Posted March 22, 2012 piekny opis. czuje sie, jakbym tam byla :) dziekuje. Quote
Recommended Posts