Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to Cioteczki cudowna wiadomosc od ranka!:smile: Aprilka bedzie miala dt u Bambino- dostalam sms potwierdzajacy, ze miejsce jest!:multi: kwota 160 zl m-c ( w tym karma) .
zaraz podesle Bambino link do watku Aprilki.. alez sie ciesze !!!!

• Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak, ciesze sie strasznie i beataczl ogromne dzieki za pomoc, ze to wymyslilas, wynalazlas i nie zostawilas aprilki :)))))

to czekamy na bambino :)
ale sie ladnie uklada wszystko :)

mam osobe do transportu ze Swarzedza, taniutko. za benzyne tylko. w wekend jakis moze sunie przewiezc. bo bambino tez w wlkp, prawda?

Posted

no i jeszcze jak już zakończyłyśmy zbieranie na Lola, bo Ania się zdeklarowała jako ds - to wpłaciła jeszcze na Lola Gruba Berta - 50 zł i Ryjonek - 90 zł. Napisałam pw do dziewczyn i obydwie zgodziły się, żeby przekazać to na innego potrzebującego psiaka.
Myślę, że w tej chwili najbardziej przyda się Aprilce.

Posted

oczywiscie, ze jej. wiec przyjmiemy chetnie :) niech chwilowo zostanie na Twoim koncie, pozniej przelejesz bezposrednio do dt, ok? a ja ze skarpety bede uzupelniac roznice, ok? po co tak ma to fruwac w prawo i lewo, jeszcze sie zawieruszy na wietrze ;P

Satrina u Lolka miala 20zl i tyle przekazujesz dla Aprilki?
Klazunka, czyli moge te 140zl dopisac dla Aprilki w 1 poscie?
marta0731 tez deklarowala, chyba 20-30zl jakos. poczekamy.

proponuje na cito ostatnia serie ogloszen puscic, moze od razu do ds wyjedzie? mamy rowno 2 tyg.

Posted

[quote name='kora78']tak, ciesze sie strasznie i beataczl ogromne dzieki za pomoc, ze to wymyslilas, wynalazlas i nie zostawilas aprilki :)))))

to czekamy na bambino :)
ale sie ladnie uklada wszystko :)

mam osobe do transportu ze Swarzedza, taniutko. za benzyne tylko. w wekend jakis moze sunie przewiezc. bo bambino tez w wlkp, prawda?

no to super bo z tego co jestem zorientowana-to tak- dt w Wielkopolsce

Posted

kora78 napisał(a):

marta0731 tez deklarowala, chyba 20-30zl jakos. poczekamy.

Oczywiście podtrzymuję swoje 25zł, tylko też mam czekać czy wysłać Kora Tobie?

Taki tani DT:crazyeye: dla cudnej Aprilki:loveu:
Jej to się jednak mimo zawirowań -szczęści;)

Posted

Serdecznie powitamy Aprilkę u nas. Ja i moje 6 własnych psów i jeden na dt. Sprostuję tylko beatęczl - nie karma, tylko jedzenie gotowane, czyli hm... pobyt z wyżywieniem. 5x w tygodniu kasza mieszana z ryżem i rosół z indyka ( łącznie rzecz jasna z tym indykiem) z warzywkami. Ja z tego gara jem tylko rosół - mięska już nie starcza :shake:. i 2x w tygodniu makaron z białym serem i jogurtem naturalnym.
A jeszcze a' propos transportu - kora78 - ten ktoś będzie jechał ze Swarzędza specjalnie po Aprilkę? Bo jeśli tak, to ja sama mogę po nią pojechać. Też rzecz jasna tylko za zwrot kosztów paliwa. 0,35 zł./ 1 km. Chyba, że Aprilka będzie wzięta na dokładkę do jakiegoś innego psa. A tak dokładnie, to gdzie ona jest w tej chwili? W weekendy nie pracuję, więc transport w weekend jak najbardziej.

Aha, jeśli chodzi o sprawdzenie dt - to najbliżej do mnie ma Akrum ( 30 km) i Agaga ( 5 km)

Posted

dobra, jestem :)

marta i satrina dziekuje za deklaracje :)

bambino, prosze wywalic z podpisu wspi o wolnym dt, bo my z aprilka je zajmujemy :D gotowane jedzonko mile widziane.
tak, jechaliby ze swarzedza specjalnie. ale jesli 35gr za 1km mozesz to oczywiscie wybieramy te opcje. no i poznacie sie z aprilka, w jej obecnym dt, wiec jej bedzie tez lzej psychicznie.
czyli umawiamy sie wstepnie na wekend 1.04, ok? to niedziela chyba. kkasiiar wyjezdza po kilku dniach, dajmy jej tez kilka dni odpoczac, spakowac walizy, itp :)
p.s. kkasiiar jedziesz z niunia swoja? autem? daleka wyprawa, moj by nie usiedzial, ale by sie dzialo w tym aucie :D

bambino, a w jakiej miejscowosci mieszkasz? jakis sulechow, itp? mam mase rodziny w miedzyrzeczu i co roku tam na wakacje jezdzilam w dziecinstwie :D

Agaga, samo agaga, czy agaga21?

czyli mieszkasz w domu, na wsi? siedzisz w domu caly czas, czy pracujesz? dzieci czy sa i w jakim wieku? koty? ogrodzenie wkolo domu? weterynarz?

musimy sie takich rzeczy dowiedziec, zeby wiedziec :)

aha, dziekuje serdecznie za wspaniala oferte :)))))))) kamien z serca.

Posted

kora78 napisał(a):
dobra, jestem :)

p.s. kkasiiar jedziesz z niunia swoja? autem? daleka wyprawa, moj by nie usiedzial, ale by sie dzialo w tym aucie :D

.

Moje Dziecko przez pierwsze 30 min jest spokojne ..pozniej zaczyna sie jazda ;) nie lubi siedziec w foteliku bo nie moze pozycji zmieniac ..najczesciej na podroz wybieram czas kiedy powinna spac wtedy w samochodzie bloga cisza ;) Lecimy do Tunezji do mojej Cioci wiec podroz okolo 300 km na lotnisko pozniej samolot i tam jeszcze troszke jazdy , duzo melisy potrzeba oczywiscie dla mnie :D:D

Posted

wyslalam apke do ogloszen. za jakies 5zl bedzie. ja teraz nie mam weny, zeby robic. wyslalam ja na wroclaw, dla odmiany...

kkasiiar, ja mam to samo!!! identycznie!
masz ciocie w tunezji???? ooooo to przyjmiecie mnie do rodziny???? :D

Posted

kora78 napisał(a):
wyslalam apke do ogloszen. za jakies 5zl bedzie. ja teraz nie mam weny, zeby robic. wyslalam ja na wroclaw, dla odmiany...

kkasiiar, ja mam to samo!!! identycznie!
masz ciocie w tunezji???? ooooo to przyjmiecie mnie do rodziny???? :D

Nie ma problmu tylko jak kazda rodzina ma minusy tez:D:D:D:D

Posted

trzeba kupic obroze na klesczze, na juz.
jaka?????? niech sie znawcy wypowiedza, poszukaja, ok? a moze i zalatwia? klauzunka?
ja się na obrożach nie znam - moje psy kąpią się 12 m-cy w roku, oczywiście jak nie ma lodu na rzece.
Poza tym w różnych rejonach podobno inne środki działają. Ja lecę na frontline albo advantixie - kroplach.
Masakryczny wydatek - ale jak trzeba to trzeba.
A te krople od Bosta? To frontline. Może je wyślij najpierw? One są na 20-40 kilo, jak trzeba na już to może je wyślij a za miesiąc kupimy obrożę?

Posted

[quote name='kora78']dobra, jestem :)

marta i satrina dziekuje za deklaracje :)

bambino, prosze wywalic z podpisu wspi o wolnym dt, bo my z aprilka je zajmujemy :D gotowane jedzonko mile widziane.
tak, jechaliby ze swarzedza specjalnie. ale jesli 35gr za 1km mozesz to oczywiscie wybieramy te opcje. no i poznacie sie z aprilka, w jej obecnym dt, wiec jej bedzie tez lzej psychicznie.
czyli umawiamy sie wstepnie na wekend 1.04, ok? to niedziela chyba. kkasiiar wyjezdza po kilku dniach, dajmy jej tez kilka dni odpoczac, spakowac walizy, itp :)

bambino, a w jakiej miejscowosci mieszkasz? jakis sulechow, itp? mam mase rodziny w miedzyrzeczu i co roku tam na wakacje jezdzilam w dziecinstwie :D

Agaga, samo agaga, czy agaga21?

czyli mieszkasz w domu, na wsi? siedzisz w domu caly czas, czy pracujesz? dzieci czy sa i w jakim wieku? koty? ogrodzenie wkolo domu? weterynarz?

musimy sie takich rzeczy dowiedziec, zeby wiedziec :)

aha, dziekuje serdecznie za wspaniala oferte :)))))))) kamien z serca.

Odpowiadam metodycznie

1) Koro pozwolisz, że info o dt. wywalę z podpisu, jak Aprilka już u mnie będzie ;)
2) ostatnie weekend może byc spokojnie, choć zdecydowanie wolę sobotę (31.3)- w tę i z powrotem będę miała ok 460-540 km ( liczyłam do Świecia i do Grudziądza), to se w niedzielę odpocznę ;)- a gdzie dokładnie Aprilka jest ??
3) mieszkam na wsi - Głodno ( tj trasa 32 między Grodziskiem Wlkp a Wolsztynem). Do Międzyrzecza mam w tej chwili ok. 85 km
4) tak, zdecydowanie agaga21
5) pracuję w Banku-normalnie 5*w tygodniu*8 godz.+1 godz na dojazd. Mieszkam sama, kotów nie mam, cała posesja jest ogrodzona, furtka zamknięta na klucz, psy jak jestem w pracy biegają po podwórku-jeśli pada, to albo siedzą na zadaszonej werandzie na kocykach albo w stodole w słomianym pokoju ( zależy, gdzie se wejdą).
6) jak wracam z pracy, to albo dalej latają po dworze albo pchają się do chaty na kocyki, tapczaniki, itd ( zależy, gdzie się uwalą )
7) do najbliższego weta - wg agagi21 dobry, ale ja jeszcze u niego nie byłam mam 7 km. Do tego, do którego jeździłam jak mieszkałam w Grodzisku mam 20 km ( można do niego przyjechać do późna w nocy). A do tego, do którego najczęściej jeżdźę do Nowego Tomyśla mam 30 km. Czyli od wyboru do koloru.

Mam nadzieję, że wyczerpująco odpowiedziałam

Posted

Nie może być inne - jak byś dostała kawę i torta to też byś taką wydała :evil_lol:. Poza tym Grafit cały czas siedział i ciotek pilnował ( była wtedy Akrum i Pyrdka) , no i przy okazji sępił placek i głaski :evil_lol:
A tak poważnie - bardzo się cieszę, bo , przy kilku psach i to z różnych miejsc i o róźnych zyciowych kolejach to jest się co kręcić. Poza tym mają tylko 2 kolanka ( moje), a każdy by na nich chciał być.

Posted

wydalabym na pewno ;) chyba pojade z Wami na to dt ! :evil_lol:
to sobie pozwolilam na watek Grafita zajrzec jak sie miewa jak tyle ciasta je...bo to tak jak ja hihi
oj jest co robic przy takim stadku jest na pewno! wiec podziwiam...:loveu:

Aprilka jest obecnie w dt w Świeciu.

Posted

Też bym sobie odmówiła nawet rosołku, jakby go ktoś wypijał a mi zostawił cale mięso :D:D:D
Oczywiście, jakbym była psem ;):)
Aprilka już się pewnie nie może doczekać