Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Uploaded with ImageShack.us

finanse Aprilki:
322zl transport do dt- ze Skarpety Walbrzyskiej
119zl karma Brit- ze Skarpety Walbrzyskiej
wizyta u weta 10zl- ze Skarpety Walbrzyskiej
= 451zl

Jednorazowe wplywy:
+ 193zl po Kamie
http://www.dogomania.pl/threads/202557-radosna-Kama-zostala-w-dt-na-zawsze-)
90zl Ryjonek
50zl Gruba Berta
76,25 z bazarku od kkasiiar
= 409,5

Deklaracje stale:
marta0731 25zl- doszlo
Satrina 10zl- doszlo

409,5 + 35 = 444,25

Wydatki w dt u Bambino:
transport do bambino 543 km *0,35 zł=190,05= zaplacone
dt za kwiecien 160zl- zaplacone
54zl hotel- zaplacone
= 404

444,30 - 404 = 40,30

- 102zl za transport do ds- zaplacone
+ 62zl z bazarku kkasiiar -doszlo
= 0zl

To blyskawiczny poczatek watku dla suni. Nazywamy ja przejsciowo Chudzinka. Dostala juz oficjalne imie Aprilka :)

pierwszy raz zobaczylam ja w schronie pod koneic lutego. Byla wtedy w kojcu z tylkoej jednym psem. stala zrezygnowana, smutna, a on "uzywal sobie na niej". Ona nie reagowala. Myslalam,ze ma cieczke. Pozniej sie dowiedzialam,ze byla niedawno wysterylizowana.

Tydzien temu znow ja widzialam, juz lekko utyla, a w kojcu byly juz poza nia, 3 psy.

A dzis, juz wesolutka, skoczna, proszaca przez kraty o zabranie jej. Zgubila juz wystajace zebra.
W kojcu jest jeden pies, podobny do jej wzrotus, zazdrosny, gdy ją glaszcze, probuje ją wtedy zdominowac.

Chudzinka ma zaledwie rok, w schronie jest od listopada 2010. Wysterylizowana, ma czip, szczepiona na wscieklizne.

To niewielka sunia, max do kolana, na teraz wazy max 12kg.

Wiele przeżyć w tym młodym ciele, a jednak duch wciąż młody i radosny. To Aprilka.
Takie imię nadałam suni, bo właśnie w kwietniu ją wypatrzyłam w gromadzie innych, smutnych i zrezygnowanych psów. Aprilka także nie była wtedy radosna. Czym tu się cieszyć? Porzuceniem przez właściciela w czasie cieczki? Na całe szczęście Aprilkę od razu w schronisku wysterylizowano.
Sunia w schronisku była nękana przez psy, nie tylko przez nagabujące ją samce, któryś z nich odgryzł jej kawałek ucha. Teraz to znak rozpoznawczy Aprilki, to wielkie, piękne i śmieszne ucho, pozbawione samego czubka.
Ale Aprilka już nie pamięta o tych przeżyciach. Teraz cieszy się życiem i wolnością, mieszka w domu tymczasowym w okolicy Bydgoszczy. Ma tam psiego kumpla, razem z którym dokazuje. Wszakże mieszka w budzie, a w mrozy nocuje w domu, jednak liczy na pewno na domek w mieszkaniu lub domu, gdzie będzie miała zawsze ciepło i przytulnie. Gdzie będzie pępkiem ludzkiego świata, gdzie nikt nawet nie pomyśli, by ją oddać, jak coś zbroi. Aprilka to młoda, energiczna sunia, lubiąca ruch i zabawę. Bardzo chętnie zamieszka w domu z innymi zwierzakami lub z dziećmi, nawet małymi. Nie skrzywdzi ich naumyślnie. Sunia jest duszą towarzystwa i szukamy domku, w którym nie będzie siedziała sama cały dzień i się nudziła, bo wtedy mogą jej głupoty do głowy przychodzić.

Aprilka ma niewiele ponad 2latka. Jest zdrowa, zaszczepiona, odrobaczona. W domu zachowuje czystość. Waży koło 18kg, sięga nieco powyżej kolana. Ma książeczkę zdrowia oraz identyfikacyjny czip, jest też wysterylizowana. Nic tylko brać i kochać. Ale przedtem podpisać umowę adopcyjną i zgodzić się na przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej.
kontakt tel 668 836 964
lub mailowo lucyna1981@wp.pl

Aprilka to młoda, grzeczna, kontaktowa sunia. Niezwykle łagodna dla każdego, dla wszystkich ludzi, psów, oraz małych dzieci. Sunia ma niewiele ponad 2 latka, jest średniej wielkości psem, waży koło 18kg. Tkwi w niej więc sporo energii i chęci do zabawy, lubi sobie pobiegać na długich spacerach, pobawić się z napotkanymi psami. Jednak grzecznie zostaje sama w domu, byle nie po 8 godzin. Łagodna, posłuszna, wpatrzona w człowieka. Aprilka potrafi jeździć autem, chodzić na smyczy.
Niestety, życie jej nie rozpieszczało. Trafiała w swoim życiu najczęściej na złych ludzi. Poznała przez to już schronisko, a w nim konieczność walki o siebie. Wskazuje na to brak kawałka ucha, które odgryzł jej jakiś pies. Nie zostawiło to żadnego piętna na psychice tej wesołej i przyjacielskiej suni. Wciąż kocha życie, kocha zabawę i kocha człowieka.
Nie pozostaje nic innego, jak tylko brać i też kochać naszą Aprilkę.
Sunia mieszka w tej chwili w domu tymczasowym koło Bydgoszczy, mieszka w kojcu, ale wyleguje się też na salonach. Pomożemy w transporcie na terenie całego kraju, w razie konieczności i możliwości.
Pilnie szukamy dla niej domku, bo Aprilka w dt może zostać jedynie do... 1 kwietnia... to nie prima aprillis....

Polecam sunię do domu z dziećmi, nawet małymi, z innymi zwierzętami też. Aprilka jest zdrowa, zaszcepiona, odrobaczona, także wysterylizowana. Sunia posiada też identyfikacyjny mikroczip na wypadek zaginięcia. Nie oddamy jej do życia przy budzie, czy na łańcuchu!

kontakt w sprawie adopcji: 668 836 964
mail lucyna1981@wp.pl

Edited by kora78
  • Replies 750
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

one jest identyko w tym samym kojcu, co byla Lara. uszy ma super :) nie jest pregowana, jest taka... bura?
April super, tylko czy kazdy bedzie wiedzial,ze to sunia? jak tak w tytule ogloszen wpiszemy... tylko mlodziez bedzie wiedziala,ze to imie suni

Posted

[quote name='Nikaragua']Na pierwszym zdjęciu, z tyłu po lewej taki śliczny biały z czarnym łepkiem, też ma swój wątek ?[/QUOTE]

nie ma, on jest krociutko, ledwo co z kwarantanny zszedl. nie wiem nawet,czy pies, czy sunia, w ogole na niego jeszcze uwagi nie zwrocilam

Posted

kora78 napisał(a):
w niedziele tak sie przemeczac... slyszalam, ze kawal drogi przemaszerowaliscie, to nie dziwota ;P

U nas, w naszym "zadupiu" takich marszy nie organizują :(
Swoją drogą ciekawe ile osób by wymaszerowało
Ja i Kora :D

Posted

ok to jakie plany mamy co do Aprilkii, oglaszamy ja?
Kora napisz cos o niej bo inaczej to ciezko bedzie.
No i koniecznie jak duza ona jest bo po tych zdjeciach to ciezko powiedziec.

Posted

ale co ja moge o niej napisac, jak 2 razy na oczy iwdzialam? fajna jest, cieszy sie, prosi lapka. z psami sie zgadza, co ja moge napisac wiecej? ma 1 rok i sterylke. wszystko jest w 1 poscie

napiszcie tekst i oglaszamy

Posted

kora78 napisał(a):
ale co ja moge o niej napisac, jak 2 razy na oczy iwdzialam? fajna jest, cieszy sie, prosi lapka. z psami sie zgadza, co ja moge napisac wiecej? ma 1 rok i sterylke. wszystko jest w 1 poscie

napiszcie tekst i oglaszamy

ja na jutro cos napisze i tzreba zaczac ja oglaszac.