chi23 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Chelsa napisał(a):zadna tam dziewczynka sama nia jestes bordercollie ja znam wloski polski angielski hiszpanski czyli nie ze ja nic o niczym nie wiem tata mial psy wiedz troche ja tez wiem Hmm.. znajomość języków - cudownie, człowiek powinien się rozwijać, ale to ma się nijak to opieki nad psem;) Nikt nie powiedział że na niczym się nie znasz, tylko że nie bardzo dziecko nadaje się na właściciela bc. Quote
sator_k_ Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 [quote name='Chelsa']satorka nie chcialo mi sie; w szkole musze tu mnie nikt nie zmusi.kazde strony o psach rasy bc szukam bo chce o niej wiedziec wszystko! REGULAMIN, punkt 5,: e) Pisząc na forum przestrzegaj zasad ortografii i pisowni języka polskiego! No, ale wiadomo, że nikt Cię do tego nie zmusi. Quote
wenabc Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Chelsa napisał(a):zadna tam dziewczynka sama nia jestes bordercollie ja znam wloski polski angielski hiszpanski czyli nie ze ja nic o niczym nie wiem tata mial psy wiedz troche ja tez wiem Mylisz sie!! i nie porownuj mnie do tego dziecka Quote
wenabc Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Ja myślę że albo nie zrozumiałaś słów trenera, albo opowiedział on to w formie jakiegoś żartu. Nie wyobrażam sobie jak przez mówienie do psa można mu zrobić pranie mózgu. Tysiące ludzi na świecie mówi do swoich zwierząt. Sama mówię do swoich dużo i często. Zazwyczaj jak jest to jakaś dłuższa przemowa, siedzą słuchają, jedna nawet fajnie przekrzywia głowę jak wyłapie słowo które zna. Nie wierzę że w ten sposób można zrobić psu pranie mózgu cokolwiek to znaczy. słuchajcie ja nie wiem naprwde ja napisalam tylko to co powiedział ostrzegał co może zrobić bc :)nie oczywicie że jak najbardziej możecie rozmawiać z psem to nie jest żadne przesłanie! Quote
chi23 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 To są niesamowite zwierzęta. Tylko po prostu nie każdy może sobie z nimi poradzić i zrozumieć. Moim zdaniem pranie mózgu polega na wmawianiu komuś czegoś tak aby robił wszystko według naszych życzeń. Ktoś w wyniku perswazji zmienia nagle decyzje i poglądy - jak to wszystko porównać do gadania do psa? Bez sensu, może ten trener po prostu żartował? Quote
Paulix Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 chi23 napisał(a):To są niesamowite zwierzęta. Tylko po prostu nie każdy może sobie z nimi poradzić i zrozumieć. Moim zdaniem pranie mózgu polega na wmawianiu komuś czegoś tak aby robił wszystko według naszych życzeń. Ktoś w wyniku perswazji zmienia nagle decyzje i poglądy - jak to wszystko porównać do gadania do psa? Bez sensu, może ten trener po prostu żartował? Może one po prostu mają 10 lat i nie wszystko są w stanie zrozumieć ;) Quote
chi23 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Paulix napisał(a):Może one po prostu mają 10 lat i nie wszystko są w stanie zrozumieć ;) Jak tu wrócą to będziesz miała:diabloti: Lepiej chowaj się już do szafy:diabloti: Quote
Paulix Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 chi23 napisał(a):Jak tu wrócą to będziesz miała:diabloti: Lepiej chowaj się już do szafy:diabloti: Dobrze, że mam pancerną szybę w monitorze :lol: Ale wiesz, wiek nie ma nic do rzeczy, skoro mówią w 10 dialektach :diabloti: Quote
chi23 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Paulix napisał(a):Dobrze, że mam pancerną szybę w monitorze :lol: Ale wiesz, wiek nie ma nic do rzeczy, skoro mówią w 10 dialektach :diabloti: Oczywiście, przecież mogłyśmy trafić na młodociane geniuszki:razz:. Quote
Paulix Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 chi23 napisał(a):Oczywiście, przecież mogłyśmy trafić na młodociane geniuszki:razz:. Uważaj, bo zaraz nas oskarżą o pranie mózgu :diabloti: Quote
Kasi i Lena Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 :roflt:Przepraszam ale oplułam monitor, stara jestem ale rozumku tez brak;) Quote
chi23 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Paulix napisał(a):Uważaj, bo zaraz nas oskarżą o pranie mózgu :diabloti: Dlatego właśnie idę na wątek foto a potem schowam się do wanny:diabloti: Szafa jednak trochę oklepana:diabloti: Quote
chi23 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Kasi i Lena napisał(a)::roflt:Przepraszam ale oplułam monitor, stara jestem ale rozumku tez brak;) Pisałyśmy chyba w tym samym czasie;) Nie ma się z czego śmiać... :diabloti: Quote
Kasi i Lena Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Tak wiem, wiem. Nie siedzisz jeszcze w wannie?:diabloti: Quote
Paulix Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Tak wiem, wiem. Nie siedzisz jeszcze w wannie?:diabloti: To ja uciekam pod kołderkę, tam zawsze bezpiecznie :lol: W końcu mnie dopadną pierwszą :diabloti: Quote
Kasi i Lena Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Co tam kołderka , schowaj się w lodówce:diabloti: Quote
chi23 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Padnij na podłogę i spuść rolety/zasłony;) Łatwe, proste i cudowne. Ja nie w wannie, bo byłam na fotograficznym pytać się o polaryzator. Quote
Qeeriefire Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Chelsa o tych języków to polski dołącz może ... I pewnie trener mówił to w formie żartu , ale w końcu można źle zrozumieć :D Paulix e tam nic Ci nie zrobią ...chociaż niewiadmo czego się spodziewać :D Ostrożności nigdy nie za wiele . Quote
Qeeriefire Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Chelsa do tych języków to polski dołącz może ... I pewnie trener mówił to w formie żartu , ale w końcu można źle zrozumieć :D Paulix e tam nic Ci nie zrobią ...chociaż nie wiadmo czego się spodziewać :D Ostrożności nigdy nie za wiele. Ja tam bym jeszcze zabarykadowała się w domu :evil_lol: Quote
chi23 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='Collie']Chelsa do tych języków to polski dołącz może ... I pewnie trener mówił to w formie żartu , ale w końcu można źle zrozumieć :D Paulix e tam nic Ci nie zrobią ...chociaż nie wiadmo czego się spodziewać :D Ostrożności nigdy nie za wiele. Ja tam bym jeszcze zabarykadowała się w domu :evil_lol: Miły wątek się zrobił:diabloti: Quote
Paulix Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 chi23 napisał(a):Miły wątek się zrobił:diabloti: O brutalnej, niewychowanej, agresywnej młodzieży zżerającej się nawzajem :diabloti: Quote
Qeeriefire Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Paulix napisał(a):O brutalnej, niewychowanej, agresywnej młodzieży zżerającej się nawzajem :diabloti: czyli bardzo przyjemny i jakże prawdziwy :evil_lol: Quote
Chelsa Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 odeszlysmy od argumentu.Bez obrazy. No moze nie BC jakis Owczarek, mieszaniec... Quote
wiska Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 bierz co chesz a nie sugeruj sie komentarzami forumowiczow. Najwazniejsze zebys miala warunki,czas dla psa. No i pomoc rodziny.Jak rodzice sie zgodza i zadeklaruja sie,ze ci pomoga to znaczy ,ze mozesz sobie na to pozwolic. A jakiego psa sobie wezmiesz to juz twoja sprawa :) Najwazniejsze zeby byl kochany i szczesliwy Quote
Recommended Posts