Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chelsa napisał(a):
zadna tam dziewczynka sama nia jestes bordercollie ja znam wloski polski angielski hiszpanski czyli nie ze
ja nic o niczym nie wiem tata mial psy wiedz troche ja tez wiem

Hmm.. znajomość języków - cudownie, człowiek powinien się rozwijać, ale to ma się nijak to opieki nad psem;) Nikt nie powiedział że na niczym się nie znasz, tylko że nie bardzo dziecko nadaje się na właściciela bc.

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Chelsa']satorka nie chcialo mi sie; w szkole musze tu mnie nikt nie zmusi.kazde strony o psach rasy bc szukam bo chce o niej wiedziec wszystko!

REGULAMIN, punkt 5,:

e) Pisząc na forum przestrzegaj zasad ortografii i pisowni języka polskiego!

No, ale wiadomo, że nikt Cię do tego nie zmusi.

Posted

Chelsa napisał(a):
zadna tam dziewczynka sama nia jestes bordercollie ja znam wloski polski angielski hiszpanski czyli nie ze
ja nic o niczym nie wiem tata mial psy wiedz troche ja tez wiem

Mylisz sie!! i nie porownuj mnie do tego dziecka

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Ja myślę że albo nie zrozumiałaś słów trenera, albo opowiedział on to w formie jakiegoś żartu. Nie wyobrażam sobie jak przez mówienie do psa można mu zrobić pranie mózgu. Tysiące ludzi na świecie mówi do swoich zwierząt. Sama mówię do swoich dużo i często. Zazwyczaj jak jest to jakaś dłuższa przemowa, siedzą słuchają, jedna nawet fajnie przekrzywia głowę jak wyłapie słowo które zna. Nie wierzę że w ten sposób można zrobić psu pranie mózgu cokolwiek to znaczy.

słuchajcie ja nie wiem naprwde ja napisalam tylko to co powiedział ostrzegał co może zrobić bc :)nie oczywicie że jak najbardziej możecie rozmawiać z psem to nie jest żadne przesłanie!

Posted

To są niesamowite zwierzęta. Tylko po prostu nie każdy może sobie z nimi poradzić i zrozumieć.

Moim zdaniem pranie mózgu polega na wmawianiu komuś czegoś tak aby robił wszystko według naszych życzeń. Ktoś w wyniku perswazji zmienia nagle decyzje i poglądy - jak to wszystko porównać do gadania do psa? Bez sensu, może ten trener po prostu żartował?

Posted

chi23 napisał(a):
To są niesamowite zwierzęta. Tylko po prostu nie każdy może sobie z nimi poradzić i zrozumieć.

Moim zdaniem pranie mózgu polega na wmawianiu komuś czegoś tak aby robił wszystko według naszych życzeń. Ktoś w wyniku perswazji zmienia nagle decyzje i poglądy - jak to wszystko porównać do gadania do psa? Bez sensu, może ten trener po prostu żartował?

Może one po prostu mają 10 lat i nie wszystko są w stanie zrozumieć ;)

Posted

Paulix napisał(a):
Może one po prostu mają 10 lat i nie wszystko są w stanie zrozumieć ;)

Jak tu wrócą to będziesz miała:diabloti: Lepiej chowaj się już do szafy:diabloti:

Posted

chi23 napisał(a):
Jak tu wrócą to będziesz miała:diabloti: Lepiej chowaj się już do szafy:diabloti:

Dobrze, że mam pancerną szybę w monitorze :lol:
Ale wiesz, wiek nie ma nic do rzeczy, skoro mówią w 10 dialektach :diabloti:

Posted

Paulix napisał(a):
Dobrze, że mam pancerną szybę w monitorze :lol:
Ale wiesz, wiek nie ma nic do rzeczy, skoro mówią w 10 dialektach :diabloti:

Oczywiście, przecież mogłyśmy trafić na młodociane geniuszki:razz:.

Posted

Paulix napisał(a):
Uważaj, bo zaraz nas oskarżą o pranie mózgu :diabloti:

Dlatego właśnie idę na wątek foto a potem schowam się do wanny:diabloti: Szafa jednak trochę oklepana:diabloti:

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
:roflt:Przepraszam ale oplułam monitor, stara jestem ale rozumku tez brak;)

Pisałyśmy chyba w tym samym czasie;)
Nie ma się z czego śmiać... :diabloti:

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Tak wiem, wiem. Nie siedzisz jeszcze w wannie?:diabloti:

To ja uciekam pod kołderkę, tam zawsze bezpiecznie :lol:
W końcu mnie dopadną pierwszą :diabloti:

Posted

Chelsa o tych języków to polski dołącz może ...
I pewnie trener mówił to w formie żartu , ale w końcu można źle zrozumieć :D
Paulix e tam nic Ci nie zrobią ...chociaż niewiadmo czego się spodziewać :D Ostrożności nigdy nie za wiele .

Posted

Chelsa do tych języków to polski dołącz może ...
Paulix e tam nic Ci nie zrobią ...chociaż nie wiadmo czego się spodziewać :D Ostrożności nigdy nie za wiele.
Ja tam bym jeszcze zabarykadowała się w domu :evil_lol:

Posted

[quote name='Collie']Chelsa do tych języków to polski dołącz może ...
Paulix e tam nic Ci nie zrobią ...chociaż nie wiadmo czego się spodziewać :D Ostrożności nigdy nie za wiele.
Ja tam bym jeszcze zabarykadowała się w domu :evil_lol:

Miły wątek się zrobił:diabloti:

Posted

bierz co chesz a nie sugeruj sie komentarzami forumowiczow. Najwazniejsze zebys miala warunki,czas dla psa. No i pomoc rodziny.Jak rodzice sie zgodza i zadeklaruja sie,ze ci pomoga to znaczy ,ze mozesz sobie na to pozwolic. A jakiego psa sobie wezmiesz to juz twoja sprawa :) Najwazniejsze zeby byl kochany i szczesliwy