Kora Posted December 25, 2006 Author Posted December 25, 2006 Dopiero przeczytalam (ciekawe dlaczego powiadomienia nie przychodzily o temacie:roll:), i tak sie ciesze:multi: , choc myslalam ze zostala u Ciebie maff;). Quote
AMIŚKA Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Szkipi i Szaman na wycieczce:lol: ,a trochę wiecej o suni moze napisze jej nowa PAŃCIA:lol: Quote
Kora Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 Fajne zdjecia, ma dziewczynka farta ze trafila do takiego domku :multi: Quote
maff1 Posted April 14, 2007 Posted April 14, 2007 Widzielismy Szkipi całkiem niedawno. To duza przyjemnośc zobaczyc dwa psy - Szamana i Szkipi - które sa tak zaprzyjaźnione. Mysle ze nawet zakochane w sobie. Szaman, gdy Szkipi dostała cieczke pod koniec stycznia, wył po nocach i schudł ok 5 kg!. Szkipi przy nas skakała i dokazywała, ale pózniej połozyła sie trymajac głowe na nogach leżącego Szamana. Piekny widok. Gdy dokazywały szkipi podgryzała Szamana za tylne łaopy i ogon... a on nawet nie warczał - wiedział ze to zabawa. Szkipi nas poznała - pchała sie na kolana i mnie adorowała. A poza tym zmęzniała, ma piekne futerko i jest całkiem pluszowa. I nabrała dużej kondycji. Natomiast w sylwestra nic sobie nie robiła ze strelajacych petard i ogólnego huku. Co było zreszta do przewidzenia. Takich rzeczy to ona sie nie boi. Quote
Kora Posted April 15, 2007 Author Posted April 15, 2007 Maff1, wielkie dzieki za informacje to wielkie szczescie czytac tak szczesliwe zakonczenia:multi: Quote
maff1 Posted April 16, 2007 Posted April 16, 2007 Tęskniliśmy trochę za Szkipi - i to był pierwszy powód odwiedzin. Drugim powodem był nawał pracy przez miesiąc poprzedzający wyjazd i potrzebę oderwania sie od pracy. Wymyśliliśmy wyjazd poza Warszawę, a dokąd - to było oczywiste. Zgadzam sie z amiśką ze Szaman jest pięknym psem (pomimo ze to mieszaniec). Jest psem "po przejściach" - ze schroniska i szukano mu kogoś do towarzystwa. Szkipi też miała swoją historię i być moze, dlatego świetnie sie ze sobą obydwa pieski dogadują. Wg mnie Szkipi nareszcie nadrabia straconą młodość i szczenięctwo. W Albanii była psem, który był przez innych, także przez inne psy przeganiana. Była na najniższym szczeblu drabiny społecznej - każdy mógł ją uderzyć, szturchnąć czy przegonić. I pomimo ze była malutkim szczeniakiem musiała prowadzić życie dorosłego psa - by po prostu przeżyć. Teraz dopiero zaczyna sie odzwyczajać sprawdzania każdej torebki po np. chipsach, zbierania porzuconych kości itp., bo już dotarło do niej ze miseczka codziennie jest pełna. Czuje ze jest otoczona życzliwością i miłością - zarówno Szamana jak i ludzi którzy opiekują sie nią. Zrobiła sie troszkę przebiegła - np. wieczorem lubi zająć Szamanowi jego posłanko - bo większe. Jego spychając na swoje -nieco mniejsze. Ale Szaman nic sobie z tego nie robi, widać uznał ze szkipi (a także kot) jest równym partnerem w stadzie i nie ma potrzeby robić z tego zagadnienie. Szkipi boi się tylko jednej rzeczy - starszych, krępych, barczystych mężczyzn. Bała się bardzo takich osób jak tylko przyjechaliśmy z Albanii. Nawet w dzień, gdy taka osoba była łatwo rozpoznawalna. Myślę ze łatwo domyśleć sie, dlaczego. Quote
maff1 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Jak zapewne niektórzy forumowicze zauwazyli, historia Szkipi została opisana w czerwcowym numerze "Twojego Psa" w artykule pt. Pamiatki z wakacji. Wg mnie bardzo sympatyczne pamiątki. Quote
Kora Posted June 9, 2007 Author Posted June 9, 2007 maff1, jak dobrze ze wspomnialas o artykule, bo ja nie czytalam. Quote
AMIŚKA Posted June 9, 2007 Posted June 9, 2007 Ja też czytałam artykuł o SZKIPI W MOIM PSIE:lol: :lol: I SZKIPI urodzila sie pod szczęśliwą gwiazdą:lol: bo spotkala WAs maff1 i zjęliście się SZKIPI wspaniale a póżniej znależliscie jej cudny Domek:loveu: Tak SZKIPI ma wspanialy domek, jest bardzo kochana:loveu: może Domeczek Szkipi prześle mnie zdjęcia to umieszczę je na dogo:loveu: Quote
Recommended Posts