Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cała historia Szkipi jest opisana w wątku na Gazecie wyborczej. I jest tam kilka nowych zdjęć.
ale dla przypomnienia - odpowiadam na pytanie ws wieku - lat to ona jeszcze nie ma. Wg weterynarza mogła miec po przywiezieniu ok 7-8 miesiecy. Gdyz ma juz stałe zeby. Ja oceniam ją obecnie na ok. 9 mies.
Ale wciąz zachowuje sie jak mały szczeniak, odblokowała sie psychicznie.
Przybrał na wadze w ciągu miesiaca 4 kg -ale wcale po niej tego nie widać - po prostu zaczęła wygladac wmiare normalnie.

Posted

czy ona już po swojej rekonwalescencji zostałą zaszczepiona?

warto podać tutaj telefon do kontaktu-pisała do mnie na pv osoba zainteresowana nią:roll: -przede wszystkim szczepienia-bo jej szczeniaczek, którego adoptowała ze schronu zmarła miesiąc temu na nosówkę-więc okres ochronny 6 miesięczny jest wymagany chyba że jest to dorosły zaszczepiony pies:roll: -sugestie i rady poproszę:cool3:

Posted

Oktawio, Szkipi zosała zaszczepiona po przyjeździe do Polski. W wieku 8-9mies. (dopiero niedawno, gdyż weterynarz zabronił ją szczepić przed poprawieniem sie jej zdrowia i wygladu)
Nie sadze by wczesniej ktokolwiek ją w albanii szczepił.
Kontakt do mnie podałem w wątku na gazecie wyborczej - do którego link podał kora w poscie przewodnim. Ale nic nie stoi na przeszkodzie by go podac raz jeszcze:
502-943-946, lub stacjonarny (22) 823-54-16. Mieszkamy w Warszawie.
Komórke mam zawsze właczoną, pod stacjonarnym nie zawsze jestesmy... wiec najlepiej próbować dzwonic wieczorem po godz.20tej.
Ogładała go pani weterynarz z zacięciem psychologicznym - stwierdziła ze dawno nie widziała psa w tak dobrej formie psychicznej - rzadkość w Polsce, podobno. Który na kolejnej wizycie u weterynarza nie boi sie, jest śmiały i zainteresowany wszystkim co sie dzieje. po prostu - zero psiego stresu.
My to juz jakiś czas temu zauważylismy, bo Szkipi lubi głośno ziewać, pomrukiwać i wydawać rózne dzwieki gdy sie "przeciąga" na posłanku.
A poza tym czesto śni - wtedy przez sen szczeka i rusza łapami.
Czyli pełny luzik.

Posted

Maff1-zapytaj się jeśli możesz pani weterynarz-prowadzącej Szkipi-bo moim zdaniem to zagrożenie życia-po szczeniaku zmarłym na nosówkę-nie powinno brać innego psa po 6 miesiącach:roll: tak samo jak teren skażony po parvo-włącznie z samochodem w którym był wieziony - z ubraniem, pomieszczeniem, w którym przebywał-to poważne zagrożenie-więc jeśli możesz upewnij się na 100%.

P.S. to prawda- Luthien-wyjątkowa uroda:roll: młody zdrowy pies, kochający ludzi-a dobre domki powinny się licytować o takie cudo!

Posted

maff1 napisał(a):

ok, spytam sie.
Na marginesie - wspólnie z p. weterynarz ustalilismy ze Szkipi to jedyny egzemplarz nowej rasy : Szkip Albański :)

:p :p :p
Maff1 w takim razie czekamy-to jest ważne-nie można nic przeoczyć:roll:
a czy miałaś telefony w jej sprawie?
bo aż nie chce mi się wierzyć-z taką urodą jak jej:loveu:

Posted

liegion, jestem niezmiernie wdzięczny...
Szkipi wczoraj była na długim spacerze w parku - po raz pierwszy spuścilismy ją ze zmyczy. Upajała sie przestrzenią i naturą. Lecz, nawet gdy była od nas daleko, starała sie mieć nas w zasięgu wzroku. A gdy wbiegła pomiedzy krzaki, zagwizdałem "psim" gwizdkiem (ucze ją ze ten gwizdek to ja), i szybko do nas przybiegła. Po pół godzinie "krecenia 50 metrowych ósemek" szła zmeczona blisko nas, i nie było potrzeby ją przypinać.

Posted

Oktawiio, konsultowałem sie z moja pania weterynarz.
W przypadku psa zaszczepionego nie istnieje problem kwarantanny.
Prawdopodobnie 6 mies kwarantanna wymagana jest w przypadku psa dawno szczepionego (lub wcale) W przypadku 9-cio miesiecznej Szkipi która od tygodnia jest szaczepiona na nosówke, parvo, itd... ten problem nie istnieje. Jedyna sugestia to porzadne wysprzatanie podłóg - jakimś płynem np. CIF-Oxy-gel lub podobnym. Ale i to bez przesady.

Posted

Szkipi znalazła swój nowy dom. Właśnie ją poźegnaliśmy.
Będzie mieszkać pod Szczecinem (tylko niecałe 500km od Warszawy, co to jest wobec 2200 do Albanii) w duzym domu z ogrodem, bedzie miała towarzystwo - małego kotka i psa.
Koro - to m.in.Twoja zasługa, dzieki tobie wątek zaistniał na dogomanii.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie którzy nam i małej Szkipce kibicowali.

Posted

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cieszymy się:multi: :multi: :multi: :multi:

Piekna Albanko wszzystkiego dobrego w nowym domku:loveu: :loveu:

Trzeba przenieść "w nowym domku"

Posted

Szkipi zabrała ze sobą cały swój dobytek: pluszowego tygryska (kilka razy zaszywanego :) ), ulubioną sznurkową mysz !-wzgardzoną przez kota, miseczkę z której jadła jeszcze w albanii, całe swoje posłanko i obroże ze smyczą.

• 2 months later...
Posted

O rety - jednak! powiem, że skrycie myślałam że zostanie u WAS:razz: ale jednak poszła do innego domu-ciekawe czy tęskni-czy macie może jakiś kontakt z obecnymi opiekunami? jak ona się sprawuje-jakieś zdjęcia tej pięknotki?
:tree1::tree1::tree1::tree1:Wesołych Świąt!!!!

Posted

[quote name='oktawia6']O rety - jednak! powiem, że skrycie myślałam że zostanie u WAS:razz: ale jednak poszła do innego domu-ciekawe czy tęskni-czy macie może jakiś kontakt z obecnymi opiekunami? jak ona się sprawuje-jakieś zdjęcia tej pięknotki?
:tree1::tree1::tree1::tree1:Wesołych Świąt!!!!

Sunia dalej nazywa sie SZKIPI mieszka niedaleko Szczecina ,ma kolegę dużego pieska SZAMANA
i kocicę koleżankę:lol: .Chodzi na dlugie spacerki, i ..jest koparką,kopie duże doły w ogrodzie.:eviltong:
PAŃCIA jej czasami bywa na forum to może zrobi niespodziankę i pokaze zdjęcia SZKIPI:lol: