oktawia6 Posted October 12, 2006 Posted October 12, 2006 bo jest młoda:p oczywiście-to prawda-jest tak orginalna-że kolejka powinna stać! a tutaj nic:shake: ... Quote
maff1 Posted October 13, 2006 Posted October 13, 2006 Cała historia Szkipi jest opisana w wątku na Gazecie wyborczej. I jest tam kilka nowych zdjęć. ale dla przypomnienia - odpowiadam na pytanie ws wieku - lat to ona jeszcze nie ma. Wg weterynarza mogła miec po przywiezieniu ok 7-8 miesiecy. Gdyz ma juz stałe zeby. Ja oceniam ją obecnie na ok. 9 mies. Ale wciąz zachowuje sie jak mały szczeniak, odblokowała sie psychicznie. Przybrał na wadze w ciągu miesiaca 4 kg -ale wcale po niej tego nie widać - po prostu zaczęła wygladac wmiare normalnie. Quote
oktawia6 Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 czy ona już po swojej rekonwalescencji zostałą zaszczepiona? warto podać tutaj telefon do kontaktu-pisała do mnie na pv osoba zainteresowana nią:roll: -przede wszystkim szczepienia-bo jej szczeniaczek, którego adoptowała ze schronu zmarła miesiąc temu na nosówkę-więc okres ochronny 6 miesięczny jest wymagany chyba że jest to dorosły zaszczepiony pies:roll: -sugestie i rady poproszę:cool3: Quote
Mi. Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 dziwie sie ze psinka jeszcze nie ma domu :roll: Jest piękna Quote
maff1 Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Oktawio, Szkipi zosała zaszczepiona po przyjeździe do Polski. W wieku 8-9mies. (dopiero niedawno, gdyż weterynarz zabronił ją szczepić przed poprawieniem sie jej zdrowia i wygladu) Nie sadze by wczesniej ktokolwiek ją w albanii szczepił. Kontakt do mnie podałem w wątku na gazecie wyborczej - do którego link podał kora w poscie przewodnim. Ale nic nie stoi na przeszkodzie by go podac raz jeszcze: 502-943-946, lub stacjonarny (22) 823-54-16. Mieszkamy w Warszawie. Komórke mam zawsze właczoną, pod stacjonarnym nie zawsze jestesmy... wiec najlepiej próbować dzwonic wieczorem po godz.20tej. Ogładała go pani weterynarz z zacięciem psychologicznym - stwierdziła ze dawno nie widziała psa w tak dobrej formie psychicznej - rzadkość w Polsce, podobno. Który na kolejnej wizycie u weterynarza nie boi sie, jest śmiały i zainteresowany wszystkim co sie dzieje. po prostu - zero psiego stresu. My to juz jakiś czas temu zauważylismy, bo Szkipi lubi głośno ziewać, pomrukiwać i wydawać rózne dzwieki gdy sie "przeciąga" na posłanku. A poza tym czesto śni - wtedy przez sen szczeka i rusza łapami. Czyli pełny luzik. Quote
oktawia6 Posted October 14, 2006 Posted October 14, 2006 Maff1-zapytaj się jeśli możesz pani weterynarz-prowadzącej Szkipi-bo moim zdaniem to zagrożenie życia-po szczeniaku zmarłym na nosówkę-nie powinno brać innego psa po 6 miesiącach:roll: tak samo jak teren skażony po parvo-włącznie z samochodem w którym był wieziony - z ubraniem, pomieszczeniem, w którym przebywał-to poważne zagrożenie-więc jeśli możesz upewnij się na 100%. P.S. to prawda- Luthien-wyjątkowa uroda:roll: młody zdrowy pies, kochający ludzi-a dobre domki powinny się licytować o takie cudo! Quote
maff1 Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 ok, spytam sie. Na marginesie - wspólnie z p. weterynarz ustalilismy ze Szkipi to jedyny egzemplarz nowej rasy : Szkip Albański :) Quote
oktawia6 Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 maff1 napisał(a): ok, spytam sie. Na marginesie - wspólnie z p. weterynarz ustalilismy ze Szkipi to jedyny egzemplarz nowej rasy : Szkip Albański :) :p :p :p Maff1 w takim razie czekamy-to jest ważne-nie można nic przeoczyć:roll: a czy miałaś telefony w jej sprawie? bo aż nie chce mi się wierzyć-z taką urodą jak jej:loveu: Quote
Legion23 Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 http://legion23.republika.pl/psy/szkipi.pdf można drukować (mieszczą się 2 ogłoszenia na stronie A4) i rozwieszać jeśli coś zmienić w treści - proszę o pw Quote
oktawia6 Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Legion23 napisał(a): http://legion23.republika.pl/psy/szkipi.pdf można drukować (mieszczą się 2 ogłoszenia na stronie A4) i rozwieszać jeśli coś zmienić w treści - proszę o pw śLiczny ten plakat!!! dziękujemy Legion! :Rose: DRUKOWAĆ PLAKAT I ROZKLEJAĆ !!! Quote
maff1 Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 liegion, jestem niezmiernie wdzięczny... Szkipi wczoraj była na długim spacerze w parku - po raz pierwszy spuścilismy ją ze zmyczy. Upajała sie przestrzenią i naturą. Lecz, nawet gdy była od nas daleko, starała sie mieć nas w zasięgu wzroku. A gdy wbiegła pomiedzy krzaki, zagwizdałem "psim" gwizdkiem (ucze ją ze ten gwizdek to ja), i szybko do nas przybiegła. Po pół godzinie "krecenia 50 metrowych ósemek" szła zmeczona blisko nas, i nie było potrzeby ją przypinać. Quote
oktawia6 Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 ale przygody SZKIPCI:loveu: Maff-koniecznie zawieś jej adresówkę-boję się, że mimo wszystko...-by się nie zgubiła-adresówka to zawsze coś;) Quote
maff1 Posted October 18, 2006 Posted October 18, 2006 Oktawiio, konsultowałem sie z moja pania weterynarz. W przypadku psa zaszczepionego nie istnieje problem kwarantanny. Prawdopodobnie 6 mies kwarantanna wymagana jest w przypadku psa dawno szczepionego (lub wcale) W przypadku 9-cio miesiecznej Szkipi która od tygodnia jest szaczepiona na nosówke, parvo, itd... ten problem nie istnieje. Jedyna sugestia to porzadne wysprzatanie podłóg - jakimś płynem np. CIF-Oxy-gel lub podobnym. Ale i to bez przesady. Quote
maff1 Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Szkipi znalazła swój nowy dom. Właśnie ją poźegnaliśmy. Będzie mieszkać pod Szczecinem (tylko niecałe 500km od Warszawy, co to jest wobec 2200 do Albanii) w duzym domu z ogrodem, bedzie miała towarzystwo - małego kotka i psa. Koro - to m.in.Twoja zasługa, dzieki tobie wątek zaistniał na dogomanii. Pozdrawiam wszystkich serdecznie którzy nam i małej Szkipce kibicowali. Quote
AMIŚKA Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cieszymy się:multi: :multi: :multi: :multi: Piekna Albanko wszzystkiego dobrego w nowym domku:loveu: :loveu: Trzeba przenieść "w nowym domku" Quote
maff1 Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Szkipi zabrała ze sobą cały swój dobytek: pluszowego tygryska (kilka razy zaszywanego :) ), ulubioną sznurkową mysz !-wzgardzoną przez kota, miseczkę z której jadła jeszcze w albanii, całe swoje posłanko i obroże ze smyczą. Quote
oktawia6 Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 O rety - jednak! powiem, że skrycie myślałam że zostanie u WAS:razz: ale jednak poszła do innego domu-ciekawe czy tęskni-czy macie może jakiś kontakt z obecnymi opiekunami? jak ona się sprawuje-jakieś zdjęcia tej pięknotki? :tree1::tree1::tree1::tree1:Wesołych Świąt!!!! Quote
AMIŚKA Posted December 25, 2006 Posted December 25, 2006 [quote name='oktawia6']O rety - jednak! powiem, że skrycie myślałam że zostanie u WAS:razz: ale jednak poszła do innego domu-ciekawe czy tęskni-czy macie może jakiś kontakt z obecnymi opiekunami? jak ona się sprawuje-jakieś zdjęcia tej pięknotki? :tree1::tree1::tree1::tree1:Wesołych Świąt!!!! Sunia dalej nazywa sie SZKIPI mieszka niedaleko Szczecina ,ma kolegę dużego pieska SZAMANA i kocicę koleżankę:lol: .Chodzi na dlugie spacerki, i ..jest koparką,kopie duże doły w ogrodzie.:eviltong: PAŃCIA jej czasami bywa na forum to może zrobi niespodziankę i pokaze zdjęcia SZKIPI:lol: Quote
Recommended Posts