kamilqax95x Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='kamilqax95x']DT/DS na wczoraj !!! Kilka dni temu do znajomego przybłąkała się czarna jamniczka ze Szczecina. Byli z nią u weterynarza i stwierdził, że ma ok 10 lat i jakieś zwyrodnienia, przez to ledwo chodzi. Problemów na pewno nie sprawia, leży ciągle ewentualnie tupta do kogoś jak chce żeby ją pogłaskać. Nie może zostać, bo często nikogo nie ma w domu. Znalazłby sie jakiś DT/DS ?? Imię- "Babcia" Płeć- samica Wiek- ok. 10 lat Miejsce-Szczecin Sterylizacja- chyba nie Kontakt: Bartek 603112204 [SIZE="4"]Zostaje w DT :) Quote
omry Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Co za słodkie maleństwo.. Poproś o DS na jakichś adopcjach jamników, albo przynajmniej o to, by na swojej stronie ją ogłosili. Na pewno Ci pomogą. Trzymam kciuki! Quote
kamilqax95x Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Babcia jest bardzo kochana naprawdę ;) Quote
danka1234 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 podaj wszystkie mozliwe informacje o jamnisi. Co to za zwyrodnienia,wiedzą cos wiecej?moze to jamnicza dyskopatia? czy jest mozliwosc na wiecej zdjęć? Quote
kamilqax95x Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Zdjęcia będą jutro. czekam właśnie na info. o zwyrodnieniach/dyskopatii. Też myślałam ze to dyskopatia bo mam jamnika właśnie z tą chorobą. Quote
danka1234 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 czekamy zatem na wiecej zdjec i wszystkie mozliwe informacje. Quote
kamilqax95x Posted April 2, 2011 Author Posted April 2, 2011 Weterynarz powiedział "ma zwyrodnienia na łapkach przez co ledwo chodzi" ma też naroślą na tylnych łapkach Quote
Isadora7 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Dodałąm ją tutaj http://jamniki.eadopcje.org/psiak/214 Ale dobre zdjęcia konieczne. Wymienię jak będą. Quote
kamilqax95x Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Żadnej ale chyba u nich zostanie :p Quote
Kasia77 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 kamilqax95x napisał(a):Żadnej ale chyba u nich zostanie :p dobra wiadomosć :) A jak ze zdrowiem ,bierze jakieś leki na te zwyrodnienia, coś przeciwbólowego? Quote
kamilqax95x Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Kasia77 napisał(a):dobra wiadomosć :) A jak ze zdrowiem ,bierze jakieś leki na te zwyrodnienia, coś przeciwbólowego? Generalnie wszystko jest ok. Te łapki ma tylko chore, że ciężko jej się chodzi i zęby do zrobienia czy wyrwania. tak poza tym to wszystko jest okej. Tak piszą o niej Quote
Kasia77 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 własnie te łapcie miałam na myśli, czy dostaje na nie jakieś leki, bo jeśli są zwyrodnienia to i jest ból i dlatego chodzić bieduli ciężko:( Quote
Kasia77 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Mój tymczas ze zwyrodnieniami na stałe przyjmuje silne leki przeciwbólowe + preparaty na stawy, było fatalnie a przy lekach nastąpiła zdecydowana poprawa. Quote
paulinken Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 Jestem i ja. Czy jamniczka zostaje u Twoich znajomych? Na stawy mój jamnior (16 letni) dostaje ArthroFos, ale dziś lekarz zaproponował terapię jakąś nową, seria zastrzyków, 4 w odstępach tygodniowych, nazywa się to Cartrophen Vet. Jeszcze się nie zdecydowałam na to, ale myślę, że za jakiś czas wrócimy do tego tematu. Quote
Recommended Posts