Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super, ciekawy wszystkiego chodzi za nami krok w krok zby tylko z domu wyjść ale jednak trochę się boi nieufnie daje się głaskać. Do dzieci raczej spokojnie,wręcz olewająco:)
Leży sobie wygodnie na dywaniku, swoje łóżeczko narazie omija, ale zobaczymy:) Mam nadzieję że będzie z nami szczęśliwy

Posted

[quote name='FADO(HAJS)']Super, ciekawy wszystkiego chodzi za nami krok w krok zby tylko z domu wyjść ale jednak trochę się boi nieufnie daje się głaskać. Do dzieci raczej spokojnie,wręcz olewająco:)
Leży sobie wygodnie na dywaniku, swoje łóżeczko narazie omija, ale zobaczymy:) Mam nadzieję że będzie z nami szczęśliwy[/QUOTE]

Oj napewno będzie szczęśliwy :) trzeba mu dać troszkę czasu na zaklimatyzowanie się :) Na lepszy domek mały nie mógł trafić :)

Posted

Witajcie!

Jestem przeszczęśliwa, że Fado wreszcie ma swoich ludzi. Napewno chłopak dojdzie do siebie, pokocha Was całym serduchem i przestanie się bać ludzi.
Tak cichutko podpowiem, że dobrze byłoby gdybyscie wyprowadzali go na spacerki na smyczy podpiętej do szelek i do obroży - żeby mu do główki nie przyszło zwiać ;)
Trzymam kciuki i do zobaczenia na wspólnych spacerach :)

Posted

[quote name='iskra_wroc']Witajcie!

Jestem przeszczęśliwa, że Fado wreszcie ma swoich ludzi. Napewno chłopak dojdzie do siebie, pokocha Was całym serduchem i przestanie się bać ludzi.
Tak cichutko podpowiem, że dobrze byłoby gdybyscie wyprowadzali go na spacerki na smyczy podpiętej do szelek i do obroży - żeby mu do główki nie przyszło zwiać ;)
Trzymam kciuki i do zobaczenia na wspólnych spacerach :)[/QUOTE]
Dzięki za podpowiedź dzisiaj założe mu obroże. W nocy spał sobie cichutko jak mysz pod miotłą:) Potem jedzie zobaczyć resztę rodziny babcię i wujka:D

Posted

Ale zauważyłam jedno dziwne zachowanie. przewraca miskę z jedzeniem na podłogę, trochę podziubie karmy i koniec. Dopiero jak podejd e i dam mu z ręki to wcina aż mu się uszy trzęsą:)

Posted

[quote name='FADO(HAJS)']Ale zauważyłam jedno dziwne zachowanie. przewraca miskę z jedzeniem na podłogę, trochę podziubie karmy i koniec. Dopiero jak podejd e i dam mu z ręki to wcina aż mu się uszy trzęsą:)[/QUOTE]

to karmcie go z reki, to jest tez super sposob na umocnienie wiezi z psem.

Posted

[quote name='monika083']to karmcie go z reki, to jest tez super sposob na umocnienie wiezi z psem.[/QUOTE]

Monika ma racje tym bardziej, że on napewno jest jeszcze przerażony nowym miejscem i ludźmi. Podchodzi już do was czy jeszcze niezabardzo?

Posted

Hitoshi napisał(a):
Monika ma racje tym bardziej, że on napewno jest jeszcze przerażony nowym miejscem i ludźmi. Podchodzi już do was czy jeszcze niezabardzo?

to zależy czasem tak czasem trzyma dystans ale chodzi krok w krok, dzisiaj wieczorem na wychodnym nawet ładnie się sluchał i daje się smyrać po brzuszku jest wtedy w siódmym niebie i zapomina że jest nowy:)

Posted

FADO(HAJS) napisał(a):
Jeśli w sobotę pogoda dopisze to moze bedziemy w parku na grabiszyńskiej po poludniu:) na przeciwko cmentarza grabiszyńskiego

to ja sie pisze w czerwcu na taki spacer w parku:)