Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marycha35 napisał(a):
Hi, hi, cudny Krecik z niej, ohh jo:) A Viki jest mądralą, nie kablem. Może pyta grzecznie czy też tak może????;)

No właśnie może tak właśnie jest ;-)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest wesoło z psinkami
Które już na zawsze będą z Wami.
Sabinka studiuje ogród cały
I bardzo się przykłada żeby był wspaniały.
Viki swoją przyjaciółkę obserwuje
A później biegnie do Kajki, sprawdzić czy się zdenerwuje.
Tłumaczy więc Kaji że ogród zmienia się nie do poznania
Viki mówi że sama tak nie umie i dla Sabinki jest pełna uznania ;-)

Posted

Sabcia babcia to artystka
Mala slodka ogrodniczka
Tu ogorek ,tam kartofel
a tutaj doniczka....
strasznie wszystko podkopuje
i ogrodek wciaz rujnuje
Z mordki ..straszne niewiniatko
pod pazucha zas ..diablatko
Ma dziewczynka wdzieku tony
i nikt nie jest obrazony
Zakopuje pancia Kajcia
co zrobila ta susmajtka
Brylant z Kajcia wybaczaja ...
szczerozlote serca maja
Sabcia wszystkich tak rozczula..
a wiec ..zglobi wciaz spryciula:razz:

Posted

ale u Sabci ogrodniczk talenty ciotek się rozwijają.
Kajka nie przejmuj się. Moja Sabcia też ogrodniczka, trzeba po prostu pokochać ich twórczość :):)
Zajrzyjcie na bazarek z mojego podpisu :)

Posted

Iljova,Unixena - brawoooooooooooo dziewczyny :multi::B-fly::iloveyou:ależ Wy pięknie piszecie...:lol: Też bym tak chciała :)
Sabinka to madra dziewczynka,
Czuje, ze jest ważna dla Cioteczek kruszynka.
Ciocia Iljova piękne rymowanki pisze,
by rozweselić Nasze skołatane dusze
Unixena dorównać Jej się stara,
i pisze pięknie, a nie jak jakaś ofiara
Kajka Sabci Wasze wiersze czytać będzie,
by ta wiedziała jak kochana jest wszędzie.
Cioteczkom nisko się kłaniamy,
I o swojej miłości, szczerze zapewniamy:loveu:

Myszko :)
Marysiu, jeśli chodzi o Viki to wykupiliśmy ja z hodowli. Sunia ma rodowód ale była skazana na <strzykawkę> z powodu obustronnej bardzo poważnej dysplazji, alergii i chorego serduszka :( Bardzo walczyliśmy o to żeby mogła żyć i chodzić. 2miesiące szukałam w całej Polsce lekarza, który podejmie się (wtedy bardzo nowatorska operacja)DAROplastyki obu stawów. Udało się. Znalazłam we Wrocławiu cudotwórcę ;)i po kilku miesiącach rehabilitacji było super. Serduszko leczymy już 3i pół roku i jest nieżle:)z alergia też było ciężko ale już opanowana. Wiadomo co uczula i eliminacja pomogła.
Dzisiaj Viki jest normalnie funkcjonującym owczarkiem, może nie sportowcem ale nie ma dolegliwości bólowych, biega , pływa i jest cudna dziewczynką. Grzeczna,strasznie kochana i śliczna :)

Posted

Gratuluję Kajko ładnie potrafisz pisać tylko się ukrywałaś, ale w końcu pokazałaś co potrafisz :-)
Z tego co napisałaś o Viki jedno przychodzi na myśl obie sunie nie mogły trafić lepiej. Mają wspaniały dom, taki który chciałoby się aby miał każdy zwierzak. :-)

Posted

Marysiu dziękuję :)
Iljova komplement z Twoich<ust> to podwójny komplement :) dziękuję ale to chyba moja pierwsza rymowanka w życiu:oops:
A co do Viki... Cioteczki...kupiliśmy ja z pełna świadomością. A jak już była nasza , należało zrobić wszystko, a w przypadku viki jeszcze więcej, żeby była zdrowa i szczęśliwa. Ja się nigdy nie poddaję i podczas gdy brylant po wielu konsultacjach wet. zastanawiał się jaki wózek zrobić dla suni, jak już przestanie chodzić o ile wcześniej nie umrze na serce - ja <studiowałam> medycynę weterynaryjna-pt.<dysplazja i choroby serca > i nie dopuszczałam myśli do siebie, że nie ma dla niej ratunku. I.....miałam rajcę ;)- był.
Moje pieski nauczyły mnie walczyć do końca i tak będzie zawsze bo ich zdrowie i życie jest warte więcej niż mogę sobie wyobrazić :)
A tak w ogóle to cudnie, że jesteście i pamiętacie o Nas mimo, że u nas już ok :) dziękuję Wam za to :)

Posted

Kajeczko to my żerujemy na Was, zlatujemy tu po dobrą nowinę:) Niestety reszta wątków potwornie smutaśna:(
A Viki jest najpiękniejszym Owczarkiem jakiego widziałam:) Miała szczęście sunica:)

Posted

serce za serce ..dla Kajci i Brylanta ,ze uratowaliscie juz tyle psich bid ,ze nie tracicie nadziei ,ze stworzyliscie slicznym psinkom najlepszy domek na swiecie .....Was trzeba sklonowac ......

Posted

hahahaha dziękuję dziewczyny ,ale czy ja wiem ???? Brylanta może i warto sklonować , wtedy zarabiał by podwójnie i więcej pieniędzy byłoby dla piesków ale mnie ???? dwa razy więcej gadania w domu mogli by już nie wytrzymać ;)
Marysiu, dziękuję w imieniu Viki :)

• 2 weeks later...