Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

greatmadwomen napisał(a):
najpierw zadzwoń i się dowiedz czy można tam na miejscu robić te badania, czy pojedziecie aby się dowiedzieć jakie kroki należy podjąć?

zadzwonię i spytam, czy robią takie badania, a jeśli nie, to gdzie robią i czy lepiej iść najpierw właśnie dowiedzieć się, jakie badania należałoby zrobić. no a i tak teraz jest chyba za późno na dzwonienie, no a rano widzę się z panią i psem o 8. ;)

Rufusek - jesteś wielka !!! :D

Posted

zrobiłam jeszcze ogłoszenie Rufusowi na gumtree, tam sporo osób wchodzi:
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-PI-KNY-OWCZAREK-NIEMIECKI-SZUKA-DOMU-W0QQAdIdZ273444530

nie rozmawiałam dziś z panią, bo nie dałam rady, o 7.45 w schronisku pomagałam przedstawiać 2 psy do telewizji, ale jutro już na 100% to zrobię. lepiej na żywo niż przez telefon, zawsze to więcej rzeczy się ustali.
po 15 zadzwonię do tego weta i dowiem się o te badania, bo od 13-15 mają tam jakąś przerwę :)

Posted

natalek napisał(a):
zrobiłam jeszcze ogłoszenie Rufusowi na gumtree, tam sporo osób wchodzi:
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-PI-KNY-OWCZAREK-NIEMIECKI-SZUKA-DOMU-W0QQAdIdZ273444530

nie rozmawiałam dziś z panią, bo nie dałam rady, o 7.45 w schronisku pomagałam przedstawiać 2 psy do telewizji, ale jutro już na 100% to zrobię. lepiej na żywo niż przez telefon, zawsze to więcej rzeczy się ustali.
po 15 zadzwonię do tego weta i dowiem się o te badania, bo od 13-15 mają tam jakąś przerwę :)

Dodałam link do 1 postu.
Dzięki, Natalku :)
Dzięki Wszyscy :)

Posted

zadzwoniłam do dr. Szpeyera, ale niestety nie wykonują tam badań. pan powiedział mi, że wykonują prawdopodobnie na ul. chłopskiej i ul. sanockiej, ale wet. na chłopskiej ma same negatywne opinie na internecie, z kolei na sanockiej są same dobre, więc staram się dodzwonić na sanocką, ale ciągle jest albo zajęte albo nie odbierają.

Posted

już wszystko wiem. na ul. sanockiej wykonują takie badania, koszt badania pod kątem dysplazji to ok. 150zł, a ekg serca ok. 72zł, ale lepiej by było iść najpierw na taką ogólną wizytę, aby lekarz doradził, co trzeba zrobić. no i na badania umawia się na osobne terminy, więc nie wiem, czy dałoby się załątwić to w jeden dzień... teraz tylko problem z transportem, ale ew. będziemy się taksówką tłuc. :)

Posted

a do taksówki wezmą psa? (chłopska to "arka" tam idą jedynie na starej opinii, która jest dobra, lecz ceny są dwa razy większe niż normalnie)

Posted

no właśnie nie wiem czy wezmą... na razie koleżanka, która ze mną wyprowadza będzie pytać swojego taty czy mógłby nas tam podwieźć. ;)

Posted

natalek napisał(a):
już wszystko wiem. na ul. sanockiej wykonują takie badania, koszt badania pod kątem dysplazji to ok. 150zł, a ekg serca ok. 72zł, ale lepiej by było iść najpierw na taką ogólną wizytę, aby lekarz doradził, co trzeba zrobić. no i na badania umawia się na osobne terminy, więc nie wiem, czy dałoby się załątwić to w jeden dzień... teraz tylko problem z transportem, ale ew. będziemy się taksówką tłuc. :)

Natalko myślę też że Sanocka, badanie dysplazji i ekg serca,
Kardiologiem jest Dr Chwastowska, z grafiku krakvetu wynika że juz wróciła.
grafik: www.krakvet.eu klikając w grafik można go powiększyć,

Mogę Natalko pojechać z Psiakiem na te badania, gdyby był kłopot z transportem,
gdyby nie udało sie razem dograć terminu, to mogę sam,
piszesz o badaniu ogólnym najpierw, a może od razu umówić się na badanie dysplazji, jeśli nie to pojedziemy na badanie ogólne

Natalko prosił bym Cię o wstawienie Suni z zamojskiego schronu na www.owczarki.eu:
http://www.dogomania.pl/threads/205135-Smutna-sunia-z-zamojskiego-schronu-nie-ma-nawet-imienia-%28/page3
wspominałem tam o Tobie:)
Za kłopot przepraszam i dziękuję;);)

Posted

skoro myślisz też, że Sanocka, to niech będzie Sanocka! :D
dziś rozmawiałam z panią i ona mówi, że transport ona ma jakiś i może załatwić, więc nie potrzeba na razie, ale jak coś, to będę informować ;) dzięki!!! :)
wrzuciłam biedaczkę http://owczarki.eu/psiak/854 to nie był żaden problem. zobacz na to i jeśli mam dokonać jakichś zmian to oczywiście pisz! :)

Posted

natalek napisał(a):
dziś rozmawiałam z panią i ona mówi, że transport ona ma jakiś i może załatwić, więc nie potrzeba na razie, ale jak coś, to będę informować ;) dzięki!!! :)
wrzuciłam biedaczkę http://owczarki.eu/psiak/854 to nie był żaden problem. zobacz na to i jeśli mam dokonać jakichś zmian to oczywiście pisz! :)

Ma ten : http://www.ambulans-animalcar.pl.tl/Kontakt.htm
Trzeba dzień wcześniej dać znać, by zarezerwować transport. To jak będziesz Natalku brała termin, to z pewnym wyprzedzeniem, oki?

Posted

natalek napisał(a):

Dzięki:)
Gdyby na wątku Ateny coś chcieli to Cię poproszę o zmianę:D

Posted

okazało się, że psiak miał robione badanie na dysplazję, ale 4 lata temu... i nie wiadomo dlaczego lekarz nawet nic nie wspomniał o leczeniu... :shake:
trzeba będzie ponowić to badanie, zadzwonię i umówię termin wizyty. :)

Posted

Czyli wizytu jeszcze nie było? To troche dziwne, robić badania, wydać pieniądze i przy stwierdzonej dysplazji nie leczyć:crazyeye: Może to nie było coś poważnego?

Posted

Mayuko napisał(a):
Czyli wizytu jeszcze nie było? To troche dziwne, robić badania, wydać pieniądze i przy stwierdzonej dysplazji nie leczyć:crazyeye: Może to nie było coś poważnego?

No właśnie samą mnie to dziwi, w ogóle nie wiedziałam, że było jakieś badanie na dysplazję... Według mojej wiedzy żadnych badań (w każdym razie z rtg) nie było.

Posted

Rufusek napisał(a):
No właśnie samą mnie to dziwi, w ogóle nie wiedziałam, że było jakieś badanie na dysplazję... Według mojej wiedzy żadnych badań (w każdym razie z rtg) nie było.

Pani mi dziś pokazała książeczkę zdrowia Rufusa, ona mi o tym powiedziała, bo sama była zdziwiona. :)

Posted

natalek napisał(a):
Pani mi dziś pokazała książeczkę zdrowia Rufusa, ona mi o tym powiedziała, bo sama była zdziwiona. :)

Tzn w książeczce takie badanie jest odnotowane? Z jakimś zaleceniem?

Posted

no ja tam się nie mogłam odczytać dokładnie, ale Pani wyczytała, że był robiony rentgen, żadnych zaleceń nie było, lekarz być może olał sprawę, tego nie wiem...

Posted

azalia napisał(a):
Lekarz powinien zastosować leczenie,może pan nie dopilnował.

Też mi się wydaje że lekarz ustawił leczenie a to raczej pan nie dopilnował,
mogło być również też tak, że 4 lata temu nie wyglądało tak tragicznie jak teraz.

Ale na pewno trzeba powtórzyć to badanie na dysplazję,
tak jak piszesz Natalko:)