Noelle Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 azalia napisał(a):Natalek,dzięki serdeczne za pomoc pieskowi.Doradź pani,żeby po posmarowaniu maścią zawinęła łapki bandażem i niech pilnuje może nie ściągnie. na pewno jej to powiem, lecz dopiero jutro, bo dziś z Rufim wyszla kolezanka (chodzimy na zmiane) ;) Quote
Mayuko Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Ja jestem za tym żeby wziąść psa na konsultacje odnoście dysplazji, żeby przyjanmniej określić stopień dysplazji. Pies nie jest młody, chodzenie może sprawiać mu ból. Quote
Noelle Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=194084560629060&pending#!/event.php?eid=194084560629060 utworzyłam wydarzenie na fb (nauczylam sie hihii), proszę, udostępniajcie i przekazujcie dalej :) Quote
Rumi. Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 po powrocie wkleję tu link do wątku arcktica który też ma dysplazję i szukają leków aby zmniejszyć ją, nie są aż tak drogie... ale to po powrocie Quote
Rufusek Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 greatmadwomen napisał(a):po powrocie wkleję tu link do wątku arcktica który też ma dysplazję i szukają leków aby zmniejszyć ją, nie są aż tak drogie... ale to po powrocie O, super! To Natalek może podpowiedzieć to Pani, a ja mogę zasponsorować leki (skoro nie wchodzi w grę opłacanie hotelu) Quote
Noelle Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 tak, porozmawiam z nią. nie wiem jednak, co lekarz powiedział, może ta dysplazja jest tak niewielka, że leków nie potrzeba. :) ale dowiem się. Quote
Rufusek Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 natalek napisał(a):tak, porozmawiam z nią. nie wiem jednak, co lekarz powiedział, może ta dysplazja jest tak niewielka, że leków nie potrzeba. :) ale dowiem się. No i trzeba by jej ktoś pomógł dotrzeć do weta. Jakiś wyprowadzacz. To trzeba jakoś zgrać zgrabnie: dobrego weta (kto poleci dobrego, sprawdzonego?), wyprowadzacza i transport. Quote
Rumi. Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 dobry wet to dr. Szpeyer! TOZ krk z nim współpracuje, ja niedawno byłam u niego 2 razy i jest świetny! A nie drogi tu stronka: http://www.weterynarz-krakow.pl/ A tu wątek artiktica i ten post: http://www.dogomania.pl/threads/191647-Arktic-bia%C5%82y-olbrzym-czy-znajdzie-wreszcie-sw%C3%B3j-dom?p=16625489&viewfull=1#post16625489 można się zapytać Cromikowej o stronę itd. oczywiście leki podawać po uzgodnieniu z lekarzem i pod jego okiem. A napewno wiadomo że ma dysplazję? Miał robione badania? Quote
Rufusek Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 [quote name='greatmadwomen']dobry wet to dr. Szpeyer! TOZ krk z nim współpracuje, ja niedawno byłam u niego 2 razy i jest świetny! A nie drogi tu stronka: http://www.weterynarz-krakow.pl/ A tu wątek artiktica i ten post: http://www.dogomania.pl/threads/191647-Arktic-bia%C5%82y-olbrzym-czy-znajdzie-wreszcie-sw%C3%B3j-dom?p=16625489&viewfull=1#post16625489 można się zapytać Cromikowej o stronę itd. oczywiście leki podawać po uzgodnieniu z lekarzem i pod jego okiem. A napewno wiadomo że ma dysplazję? Miał robione badania? O badaniach nic nie wiem. Wiem że weci mówili o dysplazji. Trzeba dopytać Panią. Quote
polciuaa Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 Skoro nie szukamy hoteliku to ja porobie psiakowi ogłoszenia jak tylko znajdę chwilke. ;) Quote
Rufusek Posted April 5, 2011 Author Posted April 5, 2011 dogomanka_ napisał(a):Skoro nie szukamy hoteliku to ja porobie psiakowi ogłoszenia jak tylko znajdę chwilke. ;) To wrzuć tu potem linka, wkleję do pierwszego postu. Dziękuję bardzo. Quote
Noelle Posted April 5, 2011 Posted April 5, 2011 dogomanka_ napisał(a):Skoro nie szukamy hoteliku to ja porobie psiakowi ogłoszenia jak tylko znajdę chwilke. ;) dziękuję baaaardzo :loveu: jutro porozmawiam z panią dokładnie na temat dysplazji. może uda mi się namówić ją na tego lekarza. no ale najpierw dopytam, co dokładnie na temat dysplazji Rufusa mówił ten jej wet. ;) Quote
Mayuko Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Ja o dysplazji wiem tylko tyle że wszesne jej stadium może być całkowicie wyleczlne. Inny ratunek to operacja lub łagodzenie bólu farmokologicznie. Nie wiem ile też kosztuje takie badanie i leki ale jak bedzie trzeba to prześle pod koniec miesiąca 40pln, pewnie to nie wystarczy ale coś pomoże. Quote
Noelle Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 rozmawiałam z panią i ona jak najbardziej jest otwarta na wizyty u specjalistów. powiedziała, że jest właścicielką psa i ma obowiązek leczyć go, jeśli tylko jest to możliwe :) i że zrobi wszystko, co może, byleby go nic nie bolało. :D dysplazję ponoć ma, tak powiedział weterynarz, ale u żadnego specjalisty nie byli, a tamten wet nie ma nawet specjalistycznego sprzętu, taki "pierwszego kontaktu". ktoś wie, ile może kosztować taka wizyta razem z badaniem serca i pod kątem dysplazji? pani najbardziej boi sie o koszty, że nie będzie miała tyle pieniędzy :( Quote
Mayuko Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 tutaj wątek http://www.dogomania.pl/threads/92146-Koszt-badań-dysplazji wychodzi, że tanie nie jest :-( Quote
Rufusek Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 [quote name='Mayuko']tutaj wątek http://www.dogomania.pl/threads/92146-Koszt-badań-dysplazji wychodzi, że tanie nie jest :-( 150 zł. Mówiłam, że zapłacę. :) Quote
Noelle Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 jeszcze badanie na serducho, bo straaaaaasznie dyszy, po krótkim spacerze nawet. ale jakoś to będzie, skoro Mayuko da 40zł, a Rufusek też dołoży :Rose: Quote
Rufusek Posted April 6, 2011 Author Posted April 6, 2011 natalek napisał(a):jeszcze badanie na serducho, bo straaaaaasznie dyszy, po krótkim spacerze nawet. ale jakoś to będzie, skoro Mayuko da 40zł, a Rufusek też dołoży :Rose: czyli możemy umawiać pieska do weta Natalku, czy Ty możesz się tym zająć? Pilotowaniem sprawy? Termin, towarzyszenie psu i pani, transport (ewentualnie taxi, trudno)? Quote
Noelle Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 ile jesteś w stanie dopłacić do tej wizyty Rufusek? bo oprócz badania na dysplazję trzeba zrobić jeszcze badanie serca... :( no a chyba lepiej "za jednym zamachem" wszystko. ja oczywiście mogę towarzyszyć pani i psu, jeśli tylko będzie mi odpowiadało czasowo, bo niestety po południu mam zajęcia do wieczora. :shake: tylko, że ja jestem niedoświadczona i jakby ktoś mógł umówić termin, to byłabym baaardzo wdzięczna :roll: Quote
Noelle Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 i czy u tego dr. Szpeyera na pewno wykonują takie badania?? Quote
Rufusek Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 natalek napisał(a):ile jesteś w stanie dopłacić do tej wizyty Rufusek? bo oprócz badania na dysplazję trzeba zrobić jeszcze badanie serca... :( no a chyba lepiej "za jednym zamachem" wszystko. ja oczywiście mogę towarzyszyć pani i psu, jeśli tylko będzie mi odpowiadało czasowo, bo niestety po południu mam zajęcia do wieczora. :shake: tylko, że ja jestem niedoświadczona i jakby ktoś mógł umówić termin, to byłabym baaardzo wdzięczna :roll: W tym momencie mogę ~300zł. Rozmawiałam z Panią, ona wprawdzie mówi, że sama pokryje koszty, ale dogadaj to z nią. Dasz mi konto na priv i Ci przeleję. Albo bezpośrednio Jej. Ja też proszę kogoś doświadczonego o umówienie wizyty. Kto mógłby? Quote
Rumi. Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 dr.Szpeyer nie jest takim super specjalistą, lecz polecam, nie jestem pewna czy wykonuje takie badania. Nie rozumiem co w tym trudnego zadzwonić i się zapytać :D Wy wiecie lepiej co należy zrobić itd. może najlepiej najpierw umówić się na konsultację-co wgl należy zrobić czy jesteście pewne że to co mówicie trzeba? I nieśmiało Was zaproszę na bazarek z różnymi fajnymi rzeczami z którego dochód pójdzie na psiaki karusiap i jagienki :) http://www.dogomania.pl/threads/205582-MN%C3%93STWO-BIBELOT%C3%93W-na-KRAK%C3%93W-do-20.04.2011r!!-ZAPRASZAMY Quote
Noelle Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 nic trudnego, jasne, że zadzwonię, tylko myślałam, że ktoś to może wie. ;) jutro jeszcze pogadam z panią i postaram się już jakieś konkretniejsze kroki podjąć. :) Quote
Recommended Posts