Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 natalek napisał(a):z tym profesjonalistą to duża przesada :lol: bardzo krótko w tym siedzę i jeszcze niewiele się na tym znam. :) ale mogę porozmawiać, zapytam się, co sądzi na ten temat. :D Zdanie tej pani jest takie, że ja nie jestem profesjonalistą, bo jestem kocia, a Wy - owszem :) Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 [quote name='greatmadwomen']on ma 8lat więc trudno będzie mu znaleźć szybko DS, a jeszcze chyba chorowity jeśli dobrze przeczytałam, więc najlepiej szukać hoteliku. Ktoś go dawał na owczarki w potrzebie? On ma rozwiązanie- chce psa uśpić, dla niego problem z głowy.... Jakby któraś z Was mogła go tam ogłosić, zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać, bardzo proszę... Quote
Rumi. Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 to natalek jeśli możesz to daj go tam, bo ja nie będę miała jak odpowiedzieć na pytania które tam padną, bo nic nie wiem Quote
polciuaa Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Pogadajcie z Panią. Wydaje mi się, że docelowo szukamy DS bo ten wyprowadzacz to troche zły pomysł przy dysplazji i 4 piętrach do pokonania. Pies wtedy moze długo nie pociągnąć. Jesli szukamy DS to trzeba z tą Panią ustalić czy mamy szukać mu hoteliku (to 4 piętro nie daje mi spokoju przy dysplazji i chyba lepiej żeby na spacery nie musiał "staczać" się po schodach) czy pies zostanie u niej do czasu znalezienia DS, tylko trzeba się liczyć z tym, ze to troche potrwa bo nie jest to najmłodszy i najzdrowszy pies. A Wy jak myślicie ? Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 dogomanka_ napisał(a):Pogadajcie z Panią. Wydaje mi się, że docelowo szukamy DS bo ten wyprowadzacz to troche zły pomysł przy dysplazji i 4 piętrach do pokonania. Pies wtedy moze długo nie pociągnąć. Jesli szukamy DS to trzeba z tą Panią ustalić czy mamy szukać mu hoteliku (to 4 piętro nie daje mi spokoju przy dysplazji i chyba lepiej żeby na spacery nie musiał "staczać" się po schodach) czy pies zostanie u niej do czasu znalezienia DS, tylko trzeba się liczyć z tym, ze to troche potrwa bo nie jest to najmłodszy i najzdrowszy pies. A Wy jak myślicie ? Wyprowadzacz miał być tymczasowym rozwiązaniem do chwili znalezienia DS. Chodziło o to, by nie trzeba było usypiać psa. Hotelik ma swoje plusy i minusy. Wprawdzie tam piesek przestanie łazić po piętrach, ale nie będzie miał swojego Dużego, który jest tylko dla niego. Decyzję trzeba zostawić właścicielce chyba. Choć ona tez ma ręce związane, bo nic nie może oprócz opłacania wyprowadzacza :( Quote
polciuaa Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Tak, ale hotelik to też tylko przejściowy stan, w końcu uda Nam sie znaleźć DS, musi się udać. Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 dogomanka_ napisał(a):Tak, ale hotelik to też tylko przejściowy stan, w końcu uda Nam sie znaleźć DS, musi się udać. Ja nawet szukałam po necie hotelików, ale znalazłam takie po 1000zł i w sumie bałam się Jej wspominac o tym... Quote
polciuaa Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 1000zł?! to cóż to za hoteliki? strasznie drogo, ja to tak zawsze do max 400zł widziałam i to ze szkoleniowcem. Właśnie dzwoniłam do hoteliku w Niepołomicach, 15zł za dobę. Kojce są na zewnątrz, ocieplone itp. Pani poleciła mi weta Przybylskiego, który przyjmuje w Kłaju, niby troche daleko ale podobno jest bardzo dobrym weterynarzem. Quote
Noelle Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 psiak umieszczony na stronie dla owczarków. :D na razie wolałam oszczędzić szczegółów dot. jego chorób... http://owczarki.eu/psiak/844 Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 dogomanka_ napisał(a):1000zł?! to cóż to za hoteliki? strasznie drogo, ja to tak zawsze do max 400zł widziałam i to ze szkoleniowcem. Właśnie dzwoniłam do hoteliku w Niepołomicach, 15zł za dobę. Kojce są na zewnątrz, ocieplone itp. Pani poleciła mi weta Przybylskiego, który przyjmuje w Kłaju, niby troche daleko ale podobno jest bardzo dobrym weterynarzem. Juz nie pamiętam, było 35 zł za dobę Bardzo liczę na Natalka i rozmowę Quote
polciuaa Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Czekam z niecierpliwością co Pani w końcu postanowi zrobić. Jest też hotelik u Gabi gdzie ostatnio pojechał Tymek z Olkusza i mają pojechac kolejne psy jak tylko się kaska uzbiera, warto też u niej pytać o miejsce tylko to chyba aż w Żarach jest więc też na transport trzebaby zbierać Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 [quote name='natalek']psiak umieszczony na stronie dla owczarków. :D na razie wolałam oszczędzić szczegółów dot. jego chorób... http://owczarki.eu/psiak/844 Uaktualniłam pierwszy post linkiem do tego ogłoszenia oraz do aukcji na Allegro Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 [quote name='Rufusek']Juz nie pamiętam, było 35 zł za dobę Bardzo liczę na Natalka i rozmowę http://www.hotelamok.pl/cennik.html Quote
Rumi. Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 bez przesady, w hotelikach z dogo jest max. coś 16zł za dobę, ale to maxymalnie Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 greatmadwomen napisał(a):bez przesady, w hotelikach z dogo jest max. coś 16zł za dobę, ale to maxymalnie No właśnie: działam w ciemno, w ogóle nie znam tematu... Czuję, że z Wami się uda! (Tu bym tez nie trafiła, gdyby nie głosowanie na Krakvecie) Quote
Rumi. Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 hihi, karusiap i jagienka mają psiaki w okolicach krakowa więc można sie spytać, Sara też jest gdzieś w okolicach, za wieliczką chyba jest P.Tomek Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 [quote name='greatmadwomen']hihi, karusiap i jagienka mają psiaki w okolicach krakowa więc można sie spytać, Sara też jest gdzieś w okolicach, za wieliczką chyba jest P.TomekPrzepraszam, ale nie za bardzo rozumiem: to osoby z forum? Mam ich zapytać? Ale o co? o miejsca w hotelikach? mam okropny mętlik... Quote
Noelle Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 taak, to osoby z dogo. :) ale myślę, że na razie się wstrzymajmy, bo może okazać się, że do czasu znalezienia DS pani nie będzie chciała go dawać do hotelu, tylko aby został u niej. ;) Quote
Rumi. Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 hehe, jutro się ich spytam, tak karusiap i Jagienka są z krk i mają 8 psów w hotelu, podejrzewam że nie dużo tam kosztuje miejsce, tylko czy jest miejsce, Sara to pies który jest też w hoteliku koło krk, P.Tomek prowadzi hotelik chyba jakoś za wieliczką i tez sa tam psy z dogo Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 natalek napisał(a):taak, to osoby z dogo. :) ale myślę, że na razie się wstrzymajmy, bo może okazać się, że do czasu znalezienia DS pani nie będzie chciała go dawać do hotelu, tylko aby został u niej. ;) uff, to czekamy greatmadwomen napisał(a):hehe, jutro się ich spytam, tak karusiap i Jagienka są z krk i mają 8 psów w hotelu, podejrzewam że nie dużo tam kosztuje miejsce, tylko czy jest miejsce, Sara to pies który jest też w hoteliku koło krk, P.Tomek prowadzi hotelik chyba jakoś za wieliczką i tez sa tam psy z dogo :) Quote
wojtuś Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 greatmadwomen napisał(a):bez przesady, w hotelikach z dogo jest max. coś 16zł za dobę, ale to maxymalnie Tak to prawda, ceny podawane na stronach hotelików- w przypadku Psiaków z Dogo czy bezdomniaków, są o połowę mniejsze i max 15 zł/doba lub mniej:) "Psia kość" Pana Tomka w Lednicy Górnej k.Wieliczki to 15 zł/dobę, Przebieczany k.Wieliczki ok. 350 zł/miesiąc lub mniej to.... hoteliki....... jest ewentualnie wyjście, w przypadku jednak Pani sprawa jest trudna... bo obydwoje bardzo są związani, dla Psiaka będzie to ogromne przeżycie - nie zrozumie - zawali się mu cały świat, Gdyby Psiak znalazł domek gdzieś niedaleko Pani, żeby mogła go odwiedzać lub nawet w Krakowie, tak sobie myślę ale czy to jest realne? A Pani gdyby Psiak znalazł DS chciałaby z nim utrzymywać kontakt? Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 [quote name='wojtuś']Tak to prawda, ceny podawane na stronach hotelików- w przypadku Psiaków z Dogo czy bezdomniaków, są o połowę mniejsze i max 15 zł/doba lub mniej:) "Psia kość" Pana Tomka w Lednicy Górnej k.Wieliczki to 15 zł/dobę, Przebieczany k.Wieliczki ok. 350 zł/miesiąc lub mniej to.... hoteliki....... jest ewentualnie wyjście, w przypadku jednak Pani sprawa jest trudna... bo obydwoje bardzo są związani, dla Psiaka będzie to ogromne przeżycie - nie zrozumie - zawali się mu cały świat, Gdyby Psiak znalazł domek gdzieś niedaleko Pani, żeby mogła go odwiedzać lub nawet w Krakowie, tak sobie myślę ale czy to jest realne? A Pani gdyby Psiak znalazł DS chciałaby z nim utrzymywać kontakt? Ona zrobi wszystko dla psa - tak, żeby było dla niego lepiej. Jeśli miałby tęsknic za nia po każdej jej wizycie - nie odwiedziłaby go ani razu dla jego dobra. Pani dwukrotnie brała psy ze schroniska: za każdym razem prosiła o psa jak najstarszego i jak najbrzydszego, takiego, którego nikt nie chce, by dać mu dobrą starosc. Każdy z nich pozył u niej trochę ponad rok. To były naprawdę bezzębne, pokrzywione, guzowate pieski... Quote
arabiansaneta Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 No, to serce ma kobieta ogromne i chyba złote! Quote
azalia Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 TAKIEJ kobiecie warto pomóc,ona też niosła pomoc najsłabszym. Quote
Noelle Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 rozmawiałam dziś z panią i ona jak najbardziej zgadza się na szukanie DS dla niego. powiedziała tylko, że musi mieć pewność, że ludzie będą dobrzy i pies nie będzie maltretowany, tylko kochany przez nich i będzie dobrze się u nich czuł. powiedziałam oczywiście, że odbędzie się wizyta przedadopcyjna i poadopcyjna w razie znalezienia domku. pani chciałaby mieć kontakt z tymi ludźmi, powiedziała, że liczy się tylko dobro psa, że nie ważne, że ona będzie tęsknić za Rufusem, to jest nie ważne. najważniejszy jest on. :) tej pani naprawdę warto pomóc, tak jak ona pomaga. dała mi zabawki dla psów w schronisku, którymi Rufus już się nie bawi, oraz wspomogła finansowo schronisko! pani wolałaby jednak, aby pies został u niej do czasu znalezienia domu, bo są bardzo związani ze sobą i nie chce go stresować. więc baaaardzo potrzebne będą OGŁOSZENIA... Quote
Recommended Posts