edek Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 On jest piękny, w schronisku nie da sobie rady :( Quote
polciuaa Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Podaj w tytule koniecznie, że to ONek jest, a nie wilczur, toż to piękne psisko w typie rasy. :loveu: Ja bym zbierała na hotel, ile ta Pani byłaby w stanie płacić na ta karme miesięcznie? ta kasa chociaż w części pokryłaby koszty hotelowania, reszte się jakoś dozbiera. Wiem, ze łatwo mówić, że się uzbiera reszte ale ostatnio tyle psów wyciąganych było do hotelu(np. Tymonek z Olkusza) i kasa była tak szybciutko zbierana, że aż zostałam chorą optymistką i uważam, że możemy zrobić wszystko. Można porobić bazarki zrobić wydarzenie na Facebooku, to wszystko daje duże możliwośći. A jak psiak będzie bezpieczny w hotelu będziemy ogłaszać tak długo, aż znajdzie się odbry domek. Widać, że starsza Pani kocha to zwierze i chce mu znaleźć dobry domek, ja to rozszarpałabym tego gościa co `wyrusza w świat` i psa zostawia na głowie kobiecie, która nie jest w stanie sobie z nim poradzić. :angryy: Quote
azalia Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Ale piękny pies,może będzie miał szczęście i znajdzie DS,ale czas nagli. Quote
polciuaa Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 No może akurat trafi się szybko DS, ale jak dla mnie bardziej prawdopodobne jest, ze uda nam się zebrać na hotel. Poczekajmy na założycielkę wątku i zobaczymy co będzie dalej. Quote
Rumi. Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 on ma 8lat więc trudno będzie mu znaleźć szybko DS, a jeszcze chyba chorowity jeśli dobrze przeczytałam, więc najlepiej szukać hoteliku. Ktoś go dawał na owczarki w potrzebie? Widać, że starsza Pani kocha to zwierze i chce mu znaleźć dobry domek, ja to rozszarpałabym tego gościa co `wyrusza w świat` i psa zostawia na głowie kobiecie, która nie jest w stanie sobie z nim poradzić. On ma rozwiązanie- chce psa uśpić, dla niego problem z głowy.... Quote
Noelle Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 umówiłam się z panią, że będę przychodzić codziennie o godz. 8 rano wyprowadzać psa. :) sprawa naprawde wygląda nieciekawie... dodatkowo pies jest alergikiem i nie toleruje innych psów, więc będzie ciężko z domem... :( ale pani bardzo kocha psa. taka wpatrzona w niego, jak o nim mówi, to z taką miłością... ehh... ten facet co go zostawił... no nie mam słów... :( Quote
Anashar Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Zamiast płacić 1000zł komuś kto go będzie wyprowadzał lepiej wziąć go do hoteliku za ok. 400zł bo prędzej na to uzbieramy. Wklejcie go na stronę www.owczarki.eu. Trzeba psiakowi pomóc. ONki są naprawdę kochanymi psami i nie potrafię koło nich przechodzić obojętnie... Trzeba też poogłaszać na wszelkich portalach. Da radę ktoś się zająć ogloszeniami? Quote
Noelle Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 żal mi bardzo tej kobiety... :( jak z nią rozmawiałam, powiedziała nawet, że mi zapłaci, żeby tylko ktoś z nim wychodził. powiedziałam oczywiście, że pieniędzy nie chcę, bo chcę po prostu pomóc jej i pieskowi. no to pani powiedziała, że da mi pieniądze, żebym coś kupiła dla schroniskowych psiaków, jakieś przysmaki, zabawki, obroże jak są potrzebne, cudowna osoba. :D jest baaardzo do niego przywiązana. :( Quote
chi23 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Ja wieczorem napiszę jakiś chwytający za serce tekst i chociaż porozsyłam ludziom z dogo, nic więcej niestety nie mogę zrobic:( Quote
wojtuś Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Jestem Natalko. Piękny Psiak i smutna sprawa. Zapytaj proszę Pani czy jest w stanie przeznaczyć jakąś miesięczną kwotę na hotelik, może wtedy byłoby łatwiej podjąć decyzję co robić dalej, czy próbować szukać hoteliku i dozbierać resztę kasy, i ogłoszenia na już byłyby potrzebne Quote
Anashar Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Wrzućcie ogłoszenie na podaną przeze mnie stronę. Zagląda tam ok 1000 osób dziennie. Ja mogę w newsach napisać choć o pomocy przy wyprowadzaniu psa. Do tego na bazarku za 6-10zł są komplety ogłoszeń po ok. 40-50 portali dla psów. Może warto wykupić taki pakiet jak nikt z będących na wątku nie ma czasu na ich zrobienie? Quote
Noelle Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 jak pojawi się założycielka wątku, to podejmie jakieś decyzje. a co do tej pani, to wydaje mi się, że jest baaaardzo przywiązana do psa i chce, żeby był u niej do czasu, aż znajdą się dobrzy ludzie, którzy go wezmą i pokochają. ona naprawdę się stara. :( jutro się z nią zobacze i na pierwszy spacer z psem pójdę, to opowiem coś o nim i o tym, co mówiła ta pani. :) Quote
azalia Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Natalek,a może uda się na spacer wybrać z tą panią i zobaczysz jak ona sobie z nim radzi,ale to chyba niezbyt dobry pomysł bo gdyby dawała radę to nie szukałaby pomocy.Ale może pomalutku się przespaceruje.Czekamy na wiadomości jutro.Najlepiej by było żeby pies uniej pozostał,bo są ze sobą zżyci,ale skąd wziąć osoby do regularnego wyprowadzenia za darmo lub za rozsądną cenę. Quote
arabiansaneta Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 A jakby kupić mu obrożę uzdową? Może ona nie wie o takiej ewentualności, a to taniej by wyszło niż hotelik czy wyprowadzacz. Może ktoś to ma i na próbę by pożyczył, a nuż by podziałało? Quote
Noelle Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 niee, to nie chodzi o to ciągnięcie, ta pani ledwo sama może zejść z 4 piętra sama, a co dopiero z psem. ma przecież 78 lat, po prostu nie jest w stanie, choćby chciała. byłam dziś u Rufuska, pies na wejściu zareagował na mnie i koleżankę bardzo agresywnie (obrona pani), jednak miał założony kaganiec i nic złego się nie stało. na spacerze sprawował się bardzo dobrze, wcale nie ciągnie na smyczy tak bardzo, da się z nim spokojnie iść. ignoruje osoby przechodzące, jednak na wszelki wypadek na razie cały czas ma kaganiec ubrany (za wszelką cenę chciał go zdjąć). nie wiem jak on do psów, bo nie spotkaliśmy żadnego na bliską odległość. po półgodzinnym spacerze wróciliśmy do domu, pies ma straszny problem z wychodzeniem po schodach, dosłownie się zatacza. :( szkoda, że w tym bloku nie ma windy... już się chyba na szczęście z Rufusem polubiliśmy, a pies kojarzy mnie z wyjściem na pole- czymś fajnym. w domu pies jest bardzo oddany swojej pani, grzeczny i baaaardzo ją kocha - z wzajemnością. pies ma dysplazję, prawdopodobnie problemy z sercem, jakieś narośla na łokciach (podobno to nic groźnego i da się usunąć operacyjnie, ale pies mógłby tego nie wytrzymać), bardzo niewielką nadwagę i jest alergikiem. :( Quote
Noelle Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 dodaję parę fotek przystojniaka ze spaceru. :) naprawdę śliczny z niego piesiek i zupełnie nie wygląda na swoje 8 lat. :D Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 Jestem! Ja sama mogłabym dawać 100zł miesięcznie na Rufusa. Dałam tez ogłoszenie na Allegro i rozgłaszam przez znajomych. Bardzo dziękuję, że tak się zajęliście sprawą, bo nie mam doświadczenia w psach - zajmuję się ogłaszaniem kotów. Zaglądałam tu, ale nie przyszło mi do głowy, że watek ma już druga stronę i niczego nie doczytałam <wstyd> Kontakt ze mną najlepiej przez maila: pod.adasiem@gmail.com Z bazarkiem z mojej strony kłopot, bo co mam to wysprzedawałam na miau... Quote
polciuaa Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 A czy ktoś dowiedział się ile Pani mogłaby przeznaczyć misięcznie na psa? Wychodzi na to, że ze stałych deklaracji mamy już 100zł od Rufusek, jest coraz lepiej. Rufusek czy mogłabyś w pierwszym poście robić rozliczenie? będzie łatwiej ogarnąć wszystkie deklaracje. Quote
Noelle Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 ja nie wiem, czy pani się zgodzi wziąć psa do hotelu... są naprawdę bardzo z psem związani i to byłoby okropne i dla pani i dla psa. ale myślę, że wszelkie pieniądze się przydadzą, aby zapłacić tej osobie, która wychodzi z nim oprócz mnie (bo ja oczywiście pieniędzy za to w życiu nie chciałabym dostawać). na razie wychodzę z nim ja z koleżanką na zmianę rano i jakaś inna osoba w południe i wieczorem. ;) Quote
polciuaa Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 Ja to rozumiem, ale może warto hotelik z Panią rozpatrzyć? Myślę, że dla zdrowia psa będzie lepiej jak nie będzie musiał schodzić z 4 piętra po schodach z tą dysplazją. :roll: W ogóle będziemy mu szukać DS? Czy mamy finansować wyprowadzacza? Musimy ustalić co będzie naszym celem żeby było łatwiej. Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 [quote name='dogomanka_']Ja to rozumiem, ale może warto hotelik z Panią rozpatrzyć? Myślę, że dla zdrowia psa będzie lepiej jak nie będzie musiał schodzić z 4 piętra po schodach z tą dysplazją. :roll: W ogóle będziemy mu szukać DS? Czy mamy finansować wyprowadzacza? Musimy ustalić co będzie naszym celem żeby było łatwiej. Warto porozmawiać z nią o tym. W pierwszym poście zrobiłam poprawki, jak radziłyście. Ja myślałam o DS. Quote
Rumi. Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 A ktoś w końcu dał psa na forum owczarków które podawał mod(przepraszam nie pamiętam nicku)? Quote
Noelle Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 ja nie dawałam... ale w sumie na razie nie wiadomo, czego szukamy. wyprowadzaczy, ds, czy hoteliku... jutro porozmawiam z tą panią i napiszę na forum. bo dziś się jakoś zajęłam bardziej jego stanem zdrowia, zachowaniem i spacerami, aby coś więcej o nim napisać. :) no chyba, że Ty Rufusek porozmawiasz p tym? Quote
Rufusek Posted April 3, 2011 Author Posted April 3, 2011 natalek napisał(a):ja nie dawałam... ale w sumie na razie nie wiadomo, czego szukamy. wyprowadzaczy, ds, czy hoteliku... jutro porozmawiam z tą panią i napiszę na forum. bo dziś się jakoś zajęłam bardziej jego stanem zdrowia, zachowaniem i spacerami, aby coś więcej o nim napisać. :) no chyba, że Ty Rufusek porozmawiasz p tym? Wiem, że Pani bardzo emocjonalnie podchodzi do sprawy. W rozmowach ze mną głównie płakała, teraz głównie popada w euforię, że się to jakoś wreszcie układa. Generalnie wyznacznikiem jej decyzji jest dobro psa. Myślę, że Twoje zdanie, jako profesjonalisty, będzie miało większą wagę niż moje. Możesz spróbować pogadać z nią o tym? Quote
Noelle Posted April 3, 2011 Posted April 3, 2011 z tym profesjonalistą to duża przesada :lol: bardzo krótko w tym siedzę i jeszcze niewiele się na tym znam. :) ale mogę porozmawiać, zapytam się, co sądzi na ten temat. :D Quote
Recommended Posts