Marycha35 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Żesz jasna cholera, czyli to wina tego biednego, kochanego weterynarza!!!! Ludzie musimy go bronić, jakieś pismo walnąć, to jest karygodne!!! Człowiek głośno i wyraźnie powiedział jak jest i proszę, zaniedbanie. Brzydzi mnie polityka. Jak łatwo jest podnieść brudne łapska na porządnego człowieka!!! Jestem oburzona. Temidko błagam, nie zostawiajmy tego tak. edit: mam nowe dary dla psiaków:) Gdybyście chcieli w Łodzi zrobić przystanek mogę go wziąć do siebie, przenocować, dać herbatkę wiozącym:) Quote
Temida Posted April 7, 2011 Author Posted April 7, 2011 Temida napisał(a):Dzisiaj na FB Pani Prezydent ukazały się artykuły. Myśleliśmy, że uda się nawiązać jakąś konstruktywną współpracę jednak cały czas wszelkie działania zmierzają do jednego: 1. wyciszyć sytuację\ 2. Podważyć kompetencje Wojewódzkiego Lekarza Weterynarii przez osoby, które nie mają żadnych kompetencji. Takich inspektorów jakich przedstawiła Pani Prezydent my możemy sobie powołać 10 i również cytować ich wypowiedzi, które potwierdzą PRAWDĘ stwierdzoną przez lekarzy weterynarii. Jest to kuziozalne, że ludzie niby na poziomie nie potrafią przyznać się do błędu, trzeba być przede wszystkim człowiekiem aby przyznać się do błędu i chcieć go naprawić. Niby niewiele, A JEDNAK. Szok dla ŁTOZ, które pomaga cały czas schronisku i nie otrzymało nawet jednego słowa dziękuję oprócz Podziękowań od Wojewódzkiego Lekarza Weterynarii za zajęcie się tą sprawą. Wszystkie siły miejskich urzędników zmierzają do tego jaka to w schronisku jest sielanka. Jacy to my jesteśmy czepialscy że burzymy tą ,,SIELANKĘ''. Co do Wojewódzkiego Inspektoratu Weterynarii to nasze zarzuty zostały uznane za całkowicie zasadne, a odpowiednie kroki wszczęte. Potwierdził się zarzut o niedożywieniu zwierząt i niedostatecznej kaloryczności jedzenia. Miłe i pozytywne zaskoczenie ze strony RTOZ, które w momencie gdy trzeba było razem stanąć w obronie zwierząt wraz z nami stanęło na wysokości zadania i poparło nasze tezy. Dziękujemy Zupełnie odmienne stanowisko niż Wojewódzki Inspektor Weterynarii, Weterynarz schroniskowy, V-ce Prezes ŁTOZ Anna Krakowska, inspektor ŁTOZ Amanda Chudek, Prezes RTOZ Andzelika Chodorek oraz obecni na sesji członkowie RTOZ o sytuacji w schronisku zajęła p. Grażyna Fałek z Zarządu TOZ w Polsce oraz inspektor owego TOZ p. Maria Mrozińska twierdząc, że schronisko jest prowadzone prawie idealnie.Ze strony p. Fałek Usłyszeliśmy natomiast zarzuty i podważanie kompetencji weterynarza schroniskowego. Jakie uprawnienia ma ta Pani, aby wchodzić w kompetencje Wojewódzkiego Lekarza Weterynarii i aby podważać dokumentację medyczną weterynarza schroniskowego, (z 28 letnim stażem pracy) skoro ta Pani nie ma wykształcenia w tym kierunku. Pani inspektor Mrozińska także od początku do końca twierdziła, że gdyby wszystkie schroniska tak wyglądały byłoby dobrze (uchowaj Boże!) Dla nas to szok, aby osoby chcące uchodzić za obrończynię zwierząt zajmowały taką postawę. Szkoda że po raz kolejny doświadczyliśmy sytuacji, że obrońcy zwierząt nie stoją w jednym szeregu w obronie tych mniejszych. Myślę, że gdybyśmy potrafili się zjednoczyć nie było by w Polsce tylu nieszczęść. PISMO OD WOJEWÓDZKIEGO LEKARZA WETERYNARII Marysiu, spokojnie nie zostawimy tego. Quote
Cleo2008 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Marycha35 napisał(a):Żesz jasna cholera, czyli to wina tego biednego, kochanego weterynarza!!!! Ludzie musimy go bronić, jakieś pismo walnąć, to jest karygodne!!! Człowiek głośno i wyraźnie powiedział jak jest i proszę, zaniedbanie. Brzydzi mnie polityka. Jak łatwo jest zniszczyć człowieka, porządnego!!!!! Jestem oburzona. Temidko błagam, nie zostawiaj tego tak. edit: mam nowe dary dla psiaków:) Gdybyście chcieli w Łodzi zrobić przystanek mogę go wziąć do siebie, przenocować, dać herbatkę wiozącym:) w innych miejscach tez czesto weterynarze sa "winni" - rozmawialam z kilkoma, maja raczej brutalne zdanie :( Quote
Cleo2008 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 chita napisał(a):pisalam pw (paptkiole), ale sprobuj. Trasa do Radomsko-Brodnica, jesli uda sie go wziasc z Radomska do Łodzi to moze bedzie prosciej, mysle ze urządza nas Torun, moze udaloby mi sie kogos uprosic z Torunia zeby zawiozl do Brodnicy... tak tez napisalam na FB, jakby Adam odpisal ze tak to dajcie tu znac, bo ja tez szukam Quote
Ania+Milva i Ulver Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 chita napisał(a):wyslalam kilka pw ale nikt nie odpisal, znacie jakies łódzkie watki? ja juz naprawde nie wiem gdzie i kogo prosic:-( w drugim poscie sa deklaracje, wpisalam tez osoby ktore prosily o konto Ja pisałam prośbę na moich łódzkich wątkach...niestety cisza w temacie.... To czekamy na info od Adama w takim razie. Quote
Maruda666 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Kibicuję po cichu, a jako ze dwa wspomagane psiaki znalazły dom, mogę zadeklarować 20zł stałej. Trzymam mocno kciuki za chudzielca. Quote
chita Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Maruda666 napisał(a):Kibicuję po cichu, a jako ze dwa wspomagane psiaki znalazły dom, mogę zadeklarować 20zł stałej. Trzymam mocno kciuki za chudzielca. baardzo bardzo dziekuje!!!:loveu: juz dopisuje... Adam odpisal, auto u mechanika i nie wyjedzie predzej niz za tydzien...wyslalam jeszcze kilka pw i jutro bede wiedziec wiecej, tymczasem w weekend porozsylam konto jeszcze raz dziekuje za pomoc,jesli ktos moze prosze rozsylajcie watek, zaczynam wierzyc sie ze sie uda, tylko trzeba nam jeszcze troche deklaracji:-( Quote
Marycha35 Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 Uda się na bank!!!!! Temidko szlag mnie trafił, oczywiście wiem, że nie odpuścicie:) Quote
azalia Posted April 7, 2011 Posted April 7, 2011 W końcu w tym schronisku sprawiedliwości musi stać się zadość. Quote
Finetta Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Kopiuję z Miau "Katka37" napisał(a):Witam, Jestem z forum SPK. Na trasie łódź-toruń mamy w niedzielę transport dla królików. Niestety jadą króliki, klatki, być może pies, nie znamy do końca sytuacji. Czy transport nadal potrzebny? Jaki to pies? Coś jest potrzebne, żeby go przewieźć (np. kojec)? Przepraszam, nie znam się na przewozie psów :oops: "Katka37" napisał(a):Ja nie mam tam konta :( Podaję maila do siebie (w międzyczasie postaram się ustalić jak najwięcej info o tym transporcie): kasia.mikolajczak@kroliki.net Quote
Temida Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Właśnie się dowiedziałam, że nie mogę już robić zdjęć zwierzakom do adopcji na terenie schroniska, tylko prosto do gabinetu weterynarza. Teren też zostaje wyłączony dla mediów. Dostałam takie informacje, muszę je jeszcze spawdzic na miejscu, czy się potwierdzi. Quote
bea100 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Ciśnie mi się na usta coś strasznego. Może to nie jest jednak prawda? Quote
edek Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Temida napisał(a): Właśnie się dowiedziałam, że nie mogę już robić zdjęć zwierzakom do adopcji na terenie schroniska, tylko prosto do gabinetu weterynarza. Teren też zostaje wyłączony dla mediów. Dostałam takie informacje, muszę je jeszcze spawdzic na miejscu, czy się potwierdzi. Przepraszam a kto wprowadził taki zakaz ????? Przecież są zbierane dary dla tego schroniska, jest udzielana pomoc w adopcjach o co chodzi bo nie rozumiem ???? Quote
edek Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Każde schronisko powinno mieć godziny otwarcia i każdy powinien mieć prawo wejść tam ?? Quote
Temida Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 Edek owszem, ale ja zdjęcia PRAWDZIWE robię, czyli psów które tam stoją. Oczywiście poproszę o wydanie tego na piśmie. Quote
edek Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Temida napisał(a):Edek owszem, ale ja zdjęcia PRAWDZIWE robię, czyli psów które tam stoją. Oczywiście poproszę o wydanie tego na piśmie. Rozumiem, że robisz zdjęcia psiaków, które tam stoją w boksach. Jak inaczej pomóc bez zdjęć. Nie jedno schronisko cieszyło by się z pomocy adopcji. A kto zabronił robienia zdjęć ?? Quote
Temida Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 O wszystko ponoć należy się zgłaszać po zgodę, kto wydał, nie wiem. Zażądam na piśmie to zobaczymy. Quote
Argat Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Jestem na zaproszenie, ale niestety na razie nie pomogę Quote
kmurdz Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 dorzuce 100 pln jednorazowo. oby jak najszybciej znalazl sie w hoteliku! trzymam kciuki! Quote
kmurdz Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 co z tym TOZem do cholery!!!!!?? zglosmy to gdzies?? zrobmy larmo na fejsbooku?? to jest TOZ?? co za babsztyle pieprzone!!!!! Quote
chita Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 kmurdz napisał(a):co z tym TOZem do cholery!!!!!?? zglosmy to gdzies?? zrobmy larmo na fejsbooku?? to jest TOZ?? co za babsztyle pieprzone!!!!! to niestety nie jest odosobniony przypadek... (np swarzedz) Quote
Jusia&Szila Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 kmurdz napisał(a):dorzuce 100 pln jednorazowo. oby jak najszybciej znalazl sie w hoteliku! trzymam kciuki! ojjjj :lol::lol: :loveu::loveu::loveu::loveu: po prostu max dla Maksia :) Quote
chita Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 kmurdz napisał(a):dorzuce 100 pln jednorazowo. oby jak najszybciej znalazl sie w hoteliku! trzymam kciuki! o matko, dziekuje!! Quote
Recommended Posts