Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w Toruniu Maksiu będzie ok 14, gdyby ktoś go mógł odebrać nawet później, to możemy się nim tutaj zająć do czasu transportu do Brodnicy tyle godzin, ile będzie trzeba

• Replies 777
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pisalam w tej sprawie do vena&vivi...pytanie jeszcze zeby Maks przyjechal z Radomska do łodzi na czas...Marycha proponowala ze moze gow Łodzi przetrzymac wiec kwestia dowiezienia Maksa do Łodzi...ehhh

Posted

Ja nie mogę w weekend, jadę dopiero w tygodniu jak się sytuacja ustabilizuje, w sobotę mam bardzo ważną interwencję.
Jeszcze w jedno miejsce napiszę.

Posted

czy jesli (jakims cudem) uda nam sie zalatwic transport w niedziele rano z Radomska do łodzi, schron wyda Maksa, jest tam otwarte w niedziele rano?

Posted

Witam wszystkich,
Dzisiaj będę ciut luźniejsza bo wczoraj skończyłam pisma.

Rozmawiałam z weterynarzem i Maksiu będzie mógł jechać dopiero po środzie, ponieważ
był wykastrowany w zeszłym tygodniu i jeszcze otrzymuje leki.
Nie chcemy mieć zarzucone zabrania w trakcie podawania czegoś.

Myślę, że te parę dni pozwoli na zorientowanie się w transportach i organizacji.

Posted

cholerka...to niedobrze, bo takiej okazji transportowej szybko znowu nie znajdziemy....
a czy nie może jechać z tabletkami?
Swoją droga to wybacz, ale jaki wet podejmuje się kastracji w takim stanie w jakim jest Maksi to bez badań krwi? :shake: chyba, że on teraz nie jest tak chudy?
Ja myślałam , że on został wykastrowany na samym początku, a nie teraz....kastracja była robiona w tym tygodniu???????

Posted

ja mam tylko pytanie, kto kastruje psa wyglądającego jak chodząca śmierć i jak wygląda kastracja, skoro pies cały czas dostaje leki?
kastracja to nie operacja ratująca życie, z którą nie można zaczekać...

szkoda, że tak wyszło

Posted

Maksiu kwalifikował się do kastracji, nie był w trakcie leczenia.
Tak jak Aniu piszesz po ostatnich wydarzeniach ciut przytył i dlatego w tym momencie
mógł być wykastrowany.
Pies nie może też zostać wydany bez tego zabiegu ze schroniska.

A co do transportu to może uda się załatwić, nie jest to pewne, ale na dobrej drodze do samej Brodnicy.

Posted

to ja juz nic nie rozumiem...szkoda tylko tego czasu i zalatwiania...

ania ma kolejke, a w niej kilka innych szkieletow, miejsce wiecznie czekac nie bedzie, wiec pytam czy ta sroda to pewne?

zdjecia maksa sa z kiedy? czy on nadal jest takim szkieletem? dasz rade zrobic aktualne foty?

Posted

Po środzie pies może jechać.
Wiem, że Ania ma kolejkę i to moje niedopatrzenie, że zapomniałam kiedy ma być ta kastracja,
ale ciężko mi wszystko samemu ogarnąć.
Przepraszam za to zamieszanie.

Posted

To idealny moment na jego kastrację, bo akurat teraz na te ,,imprezy'' był przytuczany, wiecie
jak dawniej malowało się trawę na zielono jak I Sekretarz przyjeżdżał.
A psa bez kastracji się nie wyrwie.

Posted

Czy wszystko na 100% zalatwione? Bo zobaczylam taki wpis na FB
A może hotel w Kluczborku?....za 300zl?...to w sumie b.blisko Radomska.Chyba niecałe 100km. Mamy tam nasze psy...tylko czy mają miejsce dla chłopaka..... w razie czego dajcie znać...i sami jeżdżą po psiaki.