Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 777
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dla mnie historia kulejącego owczarka całkowicie dyskwalifikuje tę rodzinę, niezależnie od tego czy są to dobrzy, szczerzy, zaangażowani ludzie. Opieka weterynaryjna to jeden z podstawowych obowiązków właściciela zwierząt, obowiązek, który ci ludzie zaniedbali skazując psa na śmierć.
Decyzja już zapadła, więc życzę ci Maksiulu, abyś był szczęśliwy.

Posted

Rozmawiałam z Anią. Maksiu pojechał. Przed wyjazdem szalał z dzieciakami p. Michała, wycałował wszystkich.
Jak tylko będą zdjęcia to wszystko wstawię. Ania też Wam poopowiada.

Ja w tym miejscu chciałabym podziękować WSZYSTKIM ZA POMOC i SERCE

i za to że pomogliście mi z całą tą sprawą, transportem, prowadzeniem wątku,
deklaracjami, Ani za cudowny hotelik. :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Teraz chciałabym poprosić Was o zaglądanie do Neli, którą zabrałam

ze wsi ze szczeniakami. Teraz jest w hotelu u sylwiaso.
Mamy jeszcze długi za hotel i sterylkę, cały czas szukamy domu.
Potrzebuję jednak waszej pomocy
:(

http://www.dogomania.pl/threads/208323-Zapomniana-porzucona-wra%C5%BCliwa-NELA-w-hotelu.-Zbiera-na-hotel-i-transport.

Posted

Według mnie,bardzo ważną sprawą jest karma.Aby pies był zdrowy,nie może jeść puffi,chapi,czy innego badziewia.Czy ktoś to Państwu delikatnie wyjaśnił?Niektórzy ludzie są zpełnie nieświadomi,że istnieją inne,lepsze karmy od tych marketowych.Choć wydaje się to nam nieprawdopodobne,moja sąsiadka dopóki jej tego nie uświadomiłam nie wiedziała,że jest taki wybór karm,sądziła że tylko takie jak w marketach,a jest to inteligentna,wykształcona osoba.

Posted

Też mnie trochę niepokoi jednak ta sytuacja. Czy ktoś rozmawiał z Państwem? Dla dobra Maksia truć trzeba, pupu zawracać, szurać i szeleścić;)
Witam Azalkę, Ćmę Nocną Barową;)

Posted

Ciotki, nie przesadzajcie. Wiele psów o karmie marketowej może jedynie pomarzyć. Jak od każdego będziemy oczekiwać karmy wet., to schroniska przez wieki pozostana zapełnione.
A kwestia zdrowia jest zależna nie tylko od karmy ale cech osobnika. Mój poprzedni pies przeżył na karmie marketowej 13 lat i pewnie gdyby nie problemy neurologiczne, to i kolejne 7 by mu doszło, sądząc po wynikach badań. Jeśli pies jest delikatny i ma predyspozycje do różnych chorób, to i najlepsza karma jedynie wspomoże ale nie wyleczy i cudu nie zdziała

Posted

Ale może chociaż pogadankę zrobić:) Może Państwo na ten przykład nie wiedzą, że można inaczej.
Nic to, poczekamy spokojnie na wieści z przekazania Maksia;), a może jakoweś fotki wkrótce nowy domek podeśle, odezwie się.

Posted

O karmie też z Panem rozmawiałam, powiedział że co do jedzenia to muszą zaobserwować co lubi Maksiu, czy woli gotowane
czy też suchą karmę. Rozmawialiśmy o Maksiu, że on po schronisku potrzebuje dobrego jedzonka i myślę że zostało to przyjęte.
Będziemy się na bieżąco kontaktować i doradzać.

Posted

dzis sprawdze czy doszly jeszcze jakies kwoty i uzpelnie post Ania podliczy ile jest do zaplacenia za czerwiec, ale chwilowo wsztrzymalabym sie chociaz tydzien-dwa z dalszymi decyzjami odnosnie kasy bo tak naprawde nigdy nic nie wiadomo...

Posted

Ja wczoraj nie miałam czasu aby tu usiąść , więc piszę dopiero dzisiaj.
Jestem bardzo zadowolona z domu Maksa, bardzo fajni ludzie, dzieciaki były strasznie szczęśliwe a Maks razem z nimi. Od razu podbiegł na głaski, wytarzał się -mniejszy chłopiec się śmiał , że Maks powinien mieć na imię Tarzak;) Wskoczył im do samochodu jak do siebie. Chłopacy biegali z nim po podwórku w tą i z powrotem, a Maks tylko się śmiał i prosił o więcej.
Podpisałam z Panem swoją umowę, ale dojdzie do niego jeszcze schroniskowa. Przywieźli mi karmę 15 kilo-Puffi i Winner;) To co im w domu zostało, we wtorek do schronu zawiozę.
Porozmawiałam z Panem na temat wprowadzania psa do domu , bezpieczeństwie itp. Też wieczorem mi przysłał sms , ze wszystko ok.
Na pewno za kilka dni prześlą foty i wieści- dajmy im się nacieszyć psem w weekend;)

Jutro zrobię rozliczenie za czerwiec.

A ten drugi dom co był Maksem zainteresowany adoptował wczoraj ode mnie bernardynkę Dellę:)

Posted

Ludkowie to dajmy szansę Państwu:) Jeśli rozmowy były, psiak i rodzinka szczęśliwi to lookajmy tylko delikatnie czy jest ok i niechaj im się wiedzie:) A foty zawsze łykniemy chętnie:):):)