robkowa Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 W zamojskim schronisku przebywała śliczna młoda sunia po przejściach , podobna do dalmatyńczyka. Cierpiała na bardzo uciążliwy rodzaj alergii skóry. Na szczęście pomogli jej bardzo Asia i Romek, którzy sfinansowali jej leczenie. Codziennie przez 4 tyg. jeździli do schroniska, robili zastrzyki, smarowali maściami, wyprowadzali na spacer, wozili do weterynarza. Dzięki ich pomocy i poswieceniu sunia wyzdrowiala (schronisko jest u nas na koncu miasta wiec z jakiegokolwiek kąta - jest daleko) Pan kierownik odizolowal ją od innych psow by nie zlapala czegos nowego. Obecnie przebywa w domu tymczasowym ale niestety nie moze tam zostac, gdyz sa juz 4 psy i szczeniak. Sunia jest spokojna, mądra i bardzo chce kogoś pokochać. Dolaczam opis suni od Asi, ktory teraz dostałam: Jest niezwykle sympatyczna i rezolutna. Ma 18 miesięcy, w schronisku spędziła rok, czyli większość swojego życie. Mimo to potrafi czerpać radość z życia i sama ją dawać. Przechodziła bardzo ciężkie chwile - ważyła jedynie 14 kg, z czego większość to skóra i kości pozbawiona sierści. Najgorsze minęło, Dalmatynka (tak się tymczasowo nazywa) waży obecnie ok. 30 kg, Całkowicie ją wyleczyliśmy także jest gotowa do zawarcia szczerej i długotrwałej przyjaźni z ludźmi o dobrym sercu. Jej zaletami są spontaniczność, radość w kontaktach z ludźmi, ale i odpowiedzialność za powierzone do pilnowania podwórko (sprawdzone w schronisku, wspaniały stróż). Uwielbia spacery, przytula się z wdziękiem i oddaniem, opiekuje się każdym napotkanym szczeniakiem. Gwarancja miłości dla potencjalnych szczęśliwców, którzy ją przygarną! W razie potrzeby zasponsoruję sterylizację. Telefon kontaktowy: Romek 692 368 603 084/ 6418536 (po godz.16,30) Poniżej umieszczam jej zdjęcie Ps. Więcej inf o suni w 4 poście Quote
pixie Posted September 23, 2006 Posted September 23, 2006 Panna nakropkowana..tata charcik???? alez ona musi szybko biegac i chyba energia rozsadza..czy o kotach i pogoniach cos wiadomo? Quote
robkowa Posted September 25, 2006 Author Posted September 25, 2006 A tatuś być moze byl i charcik, badz mamusia, trudno powiedziec:cool3: Ma cechy i dalmatyńczyka i charta. Co nowego dowiedziałam się o suni: Sunia ma ok. 2 lat, jest spokojna i bardzo spragniona czułości. W tej chwili przebywa w domu z ogrodem i właściwie cały dzień jest na wybiegu, wyprowadzana jest na dłuższy spacer raz dziennie i to jej wystarcza. Ładnie chodzi na smyczy, nie jest nadmiernie energiczna. Jest możliwość sterylizacji na koszt obecnego opiekuna. Sunia nie wykazywała w schronisku większego zainteresowania kotami, w trakcie leczenia przebywała w osobnej budzie poza boksami, zachowywała się bardzo spokojnie wręcz dostojnie. Ożywiała się na widok swoich opiekunów, którzy przyjeżdzali z jedzeniem, maściami i zastrzykami. Jest bardzo posłuszna. I w kolejnym mailu dostałam nowe wieści że sunia teraz gania za kotami. Quote
robkowa Posted September 25, 2006 Author Posted September 25, 2006 Podniosę sunię do góry, maleńka kruszynka z Zamościa jedzie do Krakowa wkrótce, mam nadzieję że i dalmatyńce uda się znaleźć domek:razz: Quote
robkowa Posted September 26, 2006 Author Posted September 26, 2006 Dodam jeszcze że sunia ma bardzo piękne ząbki jak modelka:lol: Quote
Pestka111 Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Hooops, do góry Kruszynko :multi: Quote
robkowa Posted September 30, 2006 Author Posted September 30, 2006 Sunia jest juz na Allegro dzięki MichalMi: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=128750008#photo Nikomu się tutaj sunia nie podoba:-( Quote
robkowa Posted October 2, 2006 Author Posted October 2, 2006 Umieścilam tez sunię na stronach o Dalmatyńczykach Quote
AZ-IWONA Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Jak u niej z czystością i zostawaniem w domu? Mam sznaucera 12 letniego może by sie zgodzili ? Quote
robkowa Posted October 3, 2006 Author Posted October 3, 2006 Sunia przebywa razem z 4 psami, wiec jak najbardziej toleruje ich towarzystwo:lol: Z czystością Ok, z zostawaniem też - tymczasowi opiekunowie pracują Dopisałam w pierwszym poście nr tel do Asi i Romka - oni najlepiej odpowiedzą Ci na Twoje pytania Quote
Pestka111 Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Łagodna śliczna psinka poszukuje pilnie domu :multi: Quote
Pestka111 Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Na "do widzenia", skocz Malutka na pierwszą stronkę Piesek kochany, na tymczasie, grzeczny i opiekuńczy - pokochaj i przygarnij Do lepszego jutra Quote
AZ-IWONA Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Rozmawiałam dzisiaj z opiekunem suni. Obiecał wiecej informacji i zdjęć. Jak sunia ma na imię ? Proszę o sterylkę - moge pokryć koszty. pozdrawiam Quote
robkowa Posted October 3, 2006 Author Posted October 3, 2006 Sunia tymczasowo ma na imię Dalmatynka. Kwestię sterylizacji najlepiej ustal z tymczasowymi opiekunami suni-Asią i Romkiem Czy mam rozumiec ze chcesz sunię zaadoptowac?:lol: Quote
robkowa Posted October 3, 2006 Author Posted October 3, 2006 Super:multi: Bardzo się cieszę Mam nadzieję ze Twoj pies bedzie tego samego zdania:razz: Quote
AZ-IWONA Posted October 3, 2006 Posted October 3, 2006 Pies jak pies, dla niego suczka to łakomy kasek ale TZ??? Quote
AZ-IWONA Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Miałam od Romka dostać zdjęcia i emaila - i cisza ???!!!!!!! Czy coś się stało ????? Quote
Pestka111 Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Napisałam dzisiaj do Magdy, z prośbą o kontakt z p. Romkiem w kwestii tych zdjęć. Mam nadzieję, że coś zdziała w tej sprawie. :multi: Quote
robkowa Posted October 4, 2006 Author Posted October 4, 2006 Wysłałam już maila w sprawie zdjęć Quote
AZ-IWONA Posted October 4, 2006 Posted October 4, 2006 Pestka111 napisał(a):A ja mam pytanie, kto to jest TZ??? Jak już ktoś trafnie nainnym forum napisał, że może być " Też Zwierz" :evil_lol: ale naprawdę chodzi o " Towarzysz Życia":mad: Quote
robkowa Posted October 5, 2006 Author Posted October 5, 2006 AZ-IWONA czy dostalas juz zdjęcia? Quote
Recommended Posts