Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W zamojskim schronisku przebywała śliczna młoda sunia po przejściach , podobna do dalmatyńczyka. Cierpiała na bardzo uciążliwy rodzaj alergii skóry. Na szczęście pomogli jej bardzo Asia i Romek, którzy sfinansowali jej leczenie. Codziennie przez 4 tyg. jeździli do schroniska, robili zastrzyki, smarowali maściami, wyprowadzali na spacer, wozili do weterynarza. Dzięki ich pomocy i poswieceniu sunia wyzdrowiala (schronisko jest u nas na koncu miasta wiec z jakiegokolwiek kąta - jest daleko) Pan kierownik odizolowal ją od innych psow by nie zlapala czegos nowego.
Obecnie przebywa w domu tymczasowym ale niestety nie moze tam zostac, gdyz sa juz 4 psy i szczeniak.
Sunia jest spokojna, mądra i bardzo chce kogoś pokochać.

Dolaczam opis suni od Asi, ktory teraz dostałam:
Jest niezwykle sympatyczna i rezolutna. Ma 18 miesięcy,
w schronisku spędziła rok, czyli większość swojego życie. Mimo to potrafi czerpać radość z życia i sama ją dawać. Przechodziła bardzo ciężkie chwile - ważyła jedynie 14 kg, z czego większość to skóra i kości pozbawiona sierści. Najgorsze minęło, Dalmatynka (tak się tymczasowo nazywa) waży obecnie ok. 30 kg, Całkowicie ją wyleczyliśmy także jest gotowa do zawarcia szczerej i długotrwałej przyjaźni z ludźmi o dobrym sercu. Jej zaletami są spontaniczność, radość w kontaktach z ludźmi, ale i
odpowiedzialność za powierzone do pilnowania podwórko (sprawdzone w schronisku, wspaniały stróż). Uwielbia spacery, przytula się z wdziękiem i oddaniem, opiekuje się każdym napotkanym szczeniakiem.
Gwarancja miłości dla potencjalnych szczęśliwców, którzy ją przygarną!
W razie potrzeby zasponsoruję sterylizację.
Telefon kontaktowy: Romek 692 368 603
084/ 6418536 (po godz.16,30)

Poniżej umieszczam jej zdjęcie
Ps. Więcej inf o suni w 4 poście

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A tatuś być moze byl i charcik, badz mamusia, trudno powiedziec:cool3:
Ma cechy i dalmatyńczyka i charta.
Co nowego dowiedziałam się o suni:
Sunia ma ok. 2 lat, jest spokojna i bardzo spragniona czułości. W tej chwili przebywa w domu z ogrodem i właściwie cały dzień jest na wybiegu, wyprowadzana jest na dłuższy spacer raz dziennie i to jej wystarcza. Ładnie chodzi na smyczy, nie jest nadmiernie energiczna. Jest możliwość sterylizacji na koszt obecnego opiekuna.
Sunia nie wykazywała w schronisku większego zainteresowania kotami, w trakcie leczenia przebywała w osobnej budzie poza boksami, zachowywała się bardzo spokojnie wręcz dostojnie. Ożywiała się na widok swoich opiekunów, którzy przyjeżdzali z jedzeniem, maściami i zastrzykami. Jest bardzo posłuszna.
I w kolejnym mailu dostałam nowe wieści że sunia teraz gania za kotami.

Posted

Sunia przebywa razem z 4 psami, wiec jak najbardziej toleruje ich towarzystwo:lol:
Z czystością Ok, z zostawaniem też - tymczasowi opiekunowie pracują
Dopisałam w pierwszym poście nr tel do Asi i Romka - oni najlepiej odpowiedzą Ci na Twoje pytania

Posted

Sunia tymczasowo ma na imię Dalmatynka.
Kwestię sterylizacji najlepiej ustal z tymczasowymi opiekunami suni-Asią i Romkiem
Czy mam rozumiec ze chcesz sunię zaadoptowac?:lol:

Posted

Pestka111 napisał(a):
A ja mam pytanie, kto to jest TZ???

Jak już ktoś trafnie nainnym forum napisał, że może być " Też Zwierz" :evil_lol: ale naprawdę chodzi o " Towarzysz Życia":mad: