iwop Posted May 21, 2011 Author Posted May 21, 2011 Wyglada na to, że tak :) Ja dzisiaj natomiast zajmuję sie nowym podopiecznym ! - maciupki ptaszek, który zgubił siępodczas nauki latania! Karmię go mieszanką jajka, mięsa i sera (rady z azylu dla ptaków) Trzymajcie kciuki za maluszka, bo to jeszcze niemowle... :( Quote
agusiazet Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Utrzymać malutkiego pisklaka przy życiu to spora sztuka! Przerabiałam, niestety nigdy mi się nie udało. Za to odchowaliśmy mała wiewióreczkę, zdecydowanie było łatwiej. Powodzenia Iwop!!! Quote
Mariat Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Trzymam kciuki za wynik wizyty przedadopcyjnej (sam fakt ,ze cala rodzina przyszla zobaczyc psiaka daje wielkie nadzieje) i za ptaszka pod opieka Iwop. Quote
BeataDz Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Do Szarika faktycznie przyjechała cała rodzinka. Przyszły Pan z żoną, synem, synową i wnuczką ( wiek gimnazjalny ). Szarik zaprezentował się wspaniale. Był bardzo grzeczny, nie warczał, nie szczekał. Obwąchiwał wszystkich po koleji radośnie machając ogonem. Wszystkim się bardzo podobał. Plan adopcji jest następujący. Dzisiaj Iwonka dzwoni do weta i umawia psiaka na kastracje, a Pan remontuje apartamenty dla niego. Za kilka dni jak Szarik wróci do formy jedziemy do nowego domku i jak wszystko będzie ok psina zostaje. Quote
iwop Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 BeataDz napisał(a):Do Szarika faktycznie przyjechała cała rodzinka. Przyszły Pan z żoną, synem, synową i wnuczką ( wiek gimnazjalny ). Szarik zaprezentował się wspaniale. Był bardzo grzeczny, nie warczał, nie szczekał. Obwąchiwał wszystkich po koleji radośnie machając ogonem. Wszystkim się bardzo podobał. Plan adopcji jest następujący. Dzisiaj Iwonka dzwoni do weta i umawia psiaka na kastracje, a Pan remontuje apartamenty dla niego. Za kilka dni jak Szarik wróci do formy jedziemy do nowego domku i jak wszystko będzie ok psina zostaje. Bardzo się cieszę :) Quote
agusiazet Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Bardzo dobre wieści, oby tylko się sprawdziły! Quote
BeataDz Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Kastrację Szarika Iwonka umówiła na czwatek - 26 maja. Rozmawiałam dzisiaj z przyszłym właścicielem psiaka, trwa remont boksu, a cała rodzina nie może się już doczekać na przyjazd Szarika. Quote
kaskadaffik Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Wow, al esię cieszę, że psisko znalazło rodzinkę :) mało piszę ale zaglądam i cały czas trzymam kciuki !! Quote
irenaka Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Melduję się u Szarika i witam wszystkie dziewczyny:loveu::loveu: Quote
BeataDz Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 [quote name='irenaka']Melduję się u Szarika i witam wszystkie dziewczyny:loveu::loveu:Witaj Irenko, cieszę, że jesteś. Dzięki Tobie poznałam wspaniałe Dziewczyny i Szarika Quote
iwop Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 irenaka napisał(a):melduję się u szarika i witam wszystkie dziewczyny:loveu::loveu: WITAJ IRENKO! :multi: Quote
Mariat Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Jutro psisko ma zabieg? Bede trzymac kciuki za niego. Quote
iwop Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Jak tam Szariczek ...? Jeżeli chodzi o znalezionego ptaszka (wróbelek) to całkiem dobrze sobie radzi :) Wcina juz sam mieszanke jajaka z mączką kukurydzianą i białym serem, a wkrótce przejdzie na pokarm dla kanarków... Uczy się latać (podrzucany do góry w pokoju), ale nie wiadomo czy bedzie się nadawał do życia na wolności ...Mam fajne zdjęcia, ale chyba nie wypada zaśmiecać wątku Szariczka... Quote
irenaka Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 [quote name='iwop']Jak tam Szariczek ...? Jeżeli chodzi o znalezionego ptaszka (wróbelek) to całkiem dobrze sobie radzi :) Wcina juz sam mieszanke jajaka z mączką kukurydzianą i białym serem, a wkrótce przejdzie na pokarm dla kanarków... Uczy się latać (podrzucany do góry w pokoju), ale nie wiadomo czy bedzie się nadawał do życia na wolności ...Mam fajne zdjęcia, ale chyba nie wypada zaśmiecać wątku Szariczka... A pewnie, że wypada, przecież wątek Szarika to Twój wątek:evil_lol:. Zaśmiecaj go do woli a nam sprawisz tym "zaśmiecaniem" ogromną radochę:smile:. Wyślę mail do Beatki, bo chyba jest w pracy, nie ma czasu wejść na wątek i napisać jak Szarik się czuje a telefonu do Iwonki z hotelu nie mam. Quote
iwop Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 no pewnie! telefon do hoteliku... zaraz zadzwonię! Quote
iwop Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Rozmawiałam z panią Iwonką :) Szarik wczoraj miała kastracje. Dzisiaj czuje się już bardzo dobrze :) Jakie on miał szczęście, że dzięki wam trafił do tego hoteliku! :loveu: Quote
BeataDz Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Bardzo przepraszam za nieobecność na wątku ale wczoraj miałam problem z internetem. Widzę, że już Iwonka napisałam, że u Szarika wszystko w porządku. Jeszcze tylko parę dni i psina jedzie do nowego domku, chociaż muszę przyznać, że on się super czuje w hotelu. Quote
iwoniam Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 tu także się melduję i cieszę się, że ktoś pokocha tego cichutko skaczącego futrzaka, Beatka i pozostałe dziewczyny -świetna robota! ptaszynka - jakby ktoś potrzebował - mam receptury - czym karmić małe pisklęta. Póki co moje odchowane w ok 90%. Co rok jakieś znajduję i odchowuję - kawki, gołąbki, synogarlice. Klatki też mam - nie do końca ptasie ale mam - mogę pożyczyć. Quote
iwoniam Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 Napiszę i wkleję zbiorczą info o Łatku, Szariku, Lence i Szczotku i innych piesinkach - dziś widzieliśmy się u Iwonki - zwierzaki cudne - tryskały energią, cieszyły się na nasz widok. Troszkę się pogłaskaliśmy, Lenka ma się lepiej ! ;-), leki na pewno pomagają. Wszystkie zwierzaki są w Iwonce zakochane, na nasz widok też bardzo się cieszyły. Aż miło patrzeć. Kolejna wizyta w sobotę. I jedziemy z Szarikiem... :-) oby do stałego domku ! :-) Quote
Mariat Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Ja mam pytanie odnosnie warunkow, w jakich bedzie zyl Szarik. Wiem, ze bedzie mieszkal w boksie, ale czy bedzie mial jakis bezposredni kontakt z czlowiekiem, czy bedzie mogl wejsc i zobaczyc ludzkie pomieszczenia? Poproscie tez tych ludzi, zeby czasem podzielili sie swoimi doswiadczeniami z Szarikiem, zdjecia, kilka slow o nim. Gdy ja bralam moja psine, nie myslalam, ze to moze byc wazne dla poprzedniego opiekuna. Gdy po kilku miesiacach nawiazalam z ta pania kontakt w innej sprawie i przy okazji opowiedzialam o Soni,zobaczylam jak sie cieszy, zachwyca zdjeciami,zrozumialam, ze ten i inne psy do konca zycia maja miejsce w zakamarkach jej serca. Teraz, po czterech latach mamy z synem zamiar ja odwiedzic z Sonia.Zeby zobaczyla jaka piekna panne miala pod swa opieka i wiedziala, ze docenia sie i pamieta to co robi. Nie trzeba dlugich szczegolowych relacji. czasem dwa slowa, zdjecie (przynajmniej w pierwszych miesiacach) wystarcza. Quote
iwop Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 mariat poprosimy Beatke, żeby zapytała pana czy mógłby czasem coś o Szriczku napisać... Quote
Mariat Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Nie mam wymagan,zeby ludzie rejestrowali sie i pisali o psie.Nie kazdy jest fanem dogomanii i nie musi. Mysle,ze Beatka i tak na poczatku bedzie w kontakcie z nowym domkiem. Starczy, ze ukaza sie najlepsze z najlepszych wiadomosci, ze im razem dobrze i zycza sobie, zeby to trwalo jak najdluzej. To moj pierwszy pies, w ktorym sie tu zakochalam od pierwszego wejrzenia. Stad i radosc i niepokoj. Zaczynam rozumiec matki ( po tylu latach), gdy po raz pierwszy zostawialy w przedszkolu dzieci pod moja opieka:roll: Quote
Recommended Posts