funia Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Więści super ,ale czy nie za wcześnie na sterylkę ? Po takich lekach ja byłabym ostrozna .Mozna zawrzeć w umowie ,ze ma zostać poddana zabiegowi jak jej organizm nabierze sił . I wierzcie nie piszę tego aby pisać ....Mogę nawet link podać do podobnej sytacji ,gdzie sunia odeszłą w druga dobę po sterylce gdyż moim skromnum zdaniem jej organizm nie był gotowy na taki zabieg .Podobnie jak Wera byłą wcześniej głodzona i skrajnie wyniszczona . Sterylka nie zając nie ucieknie .... Quote
Agucha Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 sajlana napisał(a):Której Pradze? Parcuje na Południe i w razie czego moge przerowadzić wizyte przedadopcyjną Państwo umówili się z Patrycją na spotkanie jak już Wera skończy cieczkować. Nie wiem która Praga, nie jestem z Warszawy :) Wiem, że 10 min mają do Multivetu. Mam też kolejną chętną rodzinę. Ta z kolei mieszka w domku koło jakiegoś boiska, "glinianek" i lasu :) Mają 2-letnie dziecko i kota. Również zachęcałam ich na spotkanie, żeby sprawdzić jak "dzieciaki" się dogadają. funia napisał(a):Więści super ,ale czy nie za wcześnie na sterylkę ? Po takich lekach ja byłabym ostrozna .Mozna zawrzeć w umowie ,ze ma zostać poddana zabiegowi jak jej organizm nabierze sił . I wierzcie nie piszę tego aby pisać ....Mogę nawet link podać do podobnej sytacji ,gdzie sunia odeszłą w druga dobę po sterylce gdyż moim skromnum zdaniem jej organizm nie był gotowy na taki zabieg .Podobnie jak Wera byłą wcześniej głodzona i skrajnie wyniszczona . Sterylka nie zając nie ucieknie .... Chyba nie jest aż tak źle. Nie wygląda żeby była wyniszczona i nie kwalifikowała się do zabiegu. Przez ostatnie miesiące była dobrze żywiona i oprócz choroby skórnej - wygląda i czuje się dobrze :) Z uwagi na to, że cieczkę przechodzi teraz i mamy co najmniej 4 miesiące (według Wery :lol: ) do kolejnego "okresu" - można w Umowie zawrzeć pkt z konkretnym terminem sterylki, np. do 2 miesięcy od dnia adopcji, z zastrzeżeniem sprawdzenia książeczki i okazania zaświadczenia od weta. ------------------------------------------------------------------------------------ Dostałam już rozpiskę kwot, na które zostały wystawione rachunki na Vivę. Niebawem dostanę również rozpiskę rachunków "spoza " konta fundacyjnego. Jak będę miała komplet - na podstawie rozliczenia kudlataja - zrobię "bilans". Quote
Agucha Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Jest kolejny chętny dom - tym razem pod Gliwicami. Rodzina była chętna na ONkę Shirę, ale sunia pojechała gdzie indziej. Czekam na jakieś wieści odnośnie wizyty p/a... muszę się dowiedzieć kto z Gliwic robił. Quote
Agnieszka_K Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 wow ale zainteresowanie Wercią! teraz to już na pewno musi się TEN dom znaleźć:) Quote
Agucha Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Agnieszka_K napisał(a):wow ale zainteresowanie Wercią! teraz to już na pewno musi się TEN dom znaleźć:) Póki co, mamy 4 dość poważne domki: - 2 z Warszawy - 1 z Łodzi - 1 z okolicy Gliwic :) .... a kto wie czy ją Pati odda jak dłużej u niej posiedzi :lol: :lol: :lol: Quote
Agnieszka_K Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Agucha napisał(a):Póki co, mamy 4 dość poważne domki: - 2 z Warszawy - 1 z Łodzi - 1 z okolicy Gliwic :) .... a kto wie czy ją Pati odda jak dłużej u niej posiedzi :lol: :lol: :lol: niech wygra najlepszy!:) no a jak Pati nie będzie chciała oddać to na siłę wyrywać nie będziemy...:evil_lol: Quote
funia Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Agucha ,wszyscy potencjalni wiedzą o jej chorobie tak ? I sa świadomi i chetni ? Jeśli tak to super !!! Quote
Agucha Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 funia napisał(a):Agucha ,wszyscy potencjalni wiedzą o jej chorobie tak ? I sa świadomi i chetni ? Jeśli tak to super !!! Kochana, w treści ogłoszeń jest wpisane, że wymaga dalszego leczenia ;) Nie owijam w bawelnę :) Quote
Agucha Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Wczoraj zakończyło się Allegro Werki. Dziewczyna miała 2117 wyświetleń! Poza tym - miłego dnia wszystkim życzę ;) Quote
Agucha Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 sajlana napisał(a)::multi::multi::multi: Z tego miałam 2 telefony, ale to dobrze bo przynajmniej mamy pewność, że to przemyślane decyzje są a nie "łakomstwo" na rasowego psa :) Quote
sajlana Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Dla niej idealny byłby dom z ogrodem...ze stałym dostępem do domu i wyrka ... i z co najmniej 9-cio letnim, dobrym, kochającym dzieckiem... Quote
Agucha Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 sajlana napisał(a):Dla niej idealny byłby dom z ogrodem...ze stałym dostępem do domu i wyrka ... i z co najmniej 9-cio letnim, dobrym, kochającym dzieckiem... 3 z tych domów są z ogrodem ;) Quote
sajlana Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Qrcze.....a któryś z tych 3 domów nie chce od razu zaadoptować 30-sto letniej córki ....? :evil_lol: Quote
Agucha Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 sajlana napisał(a):Qrcze.....a któryś z tych 3 domów nie chce od razu zaadoptować 30-sto letniej córki ....? :evil_lol: ha ha - same kobiety dzwonią :lol: Jeden Pan dzwonił, ale po długiej rozmowie - jesteśmy właśnie na etapie wzmożonych poszukiwań jego 2 zaginionych ONków ;) Quote
sajlana Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 :laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: to nie.... :eviltong: Quote
funia Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 No ,nie ...ALe tu szał !!!!domki czekają w kolejce ....Agucha jak się Wera wyadoptuje to do Rybnika przyjade z kwiatami i winem:razz: Quote
Agucha Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 funia napisał(a):No ,nie ...ALe tu szał !!!!domki czekają w kolejce ....Agucha jak się Wera wyadoptuje to do Rybnika przyjade z kwiatami i winem:razz: Wooow :crazyeye: :diabloti:ZAPRASZAM:diabloti: Quote
funia Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Agucha napisał(a):Wooow :crazyeye: :diabloti:ZAPRASZAM:diabloti: Nie wiem co prawda kiedy to nastąpi ,ale wiesz ten tego ten kiedyś się spotkamy .;) Moja 16 psów niestety nie daje mi pola do popisu jeśli chodzi o wyjazdy .Dramat w tej kwestii . Ps .5 psów jest moich ;) Quote
Agucha Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 funia napisał(a):Nie wiem co prawda kiedy to nastąpi ,ale wiesz ten tego ten kiedyś się spotkamy .;) Moja 16 psów niestety nie daje mi pola do popisu jeśli chodzi o wyjazdy .Dramat w tej kwestii . Ps .5 psów jest moich ;) Aj, może kiedyś skuli odwiedzin u rodziny ;) Quote
funia Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Agucha jak boga napisz co to znaczy skuli ? Czyzby przy okazji ? Kocham waszę gware:loveu: Quote
zerduszko Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 funia napisał(a):Agucha jak boga napisz co to znaczy skuli ? Czyzby przy okazji ? Kocham waszę gware:loveu: Ja Ci podpowiem, ze potem się ma kaca :evil_lol: Quote
Agucha Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 funia napisał(a):Agucha jak boga napisz co to znaczy skuli ? Czyzby przy okazji ? Kocham waszę gware:loveu: zerduszko napisał(a):Ja Ci podpowiem, ze potem się ma kaca :evil_lol: :roflt::roflt::roflt::lol!: Quote
funia Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 No tak ,żadnych konkretów tylko półsłówka ......To co to znaczy ,powiecie czy nie ?:mad: Quote
MaDi Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 Jeśli zostanie Wam jakiś dom w spadku to proszę o PW mam do adopcji 5 letnią zdrową sunię wychowaną z dziećmi w bloku. Szuka domu po śmierci właścicielki. Quote
Recommended Posts