beka Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 dziewczyny krwawienie z pochwy, podobne do cieczki może oznaczac ropomacicze. Czy w hotelu miała cieczkę? Kiedy? Quote
funia Posted September 5, 2011 Author Posted September 5, 2011 beka napisał(a):dziewczyny krwawienie z pochwy, podobne do cieczki może oznaczac ropomacicze. Czy w hotelu miała cieczkę? Kiedy? Rozmawiałam z Panem u którego Wera była kilka dni ,Był u lekarza z nią i ten nie stwierdził nic po za cieczka....Moim zdaniem też trzeba obserwowac bo cieczka była 4 mce temu więc obawa jest... Quote
Agucha Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 sajlana napisał(a):Werkla znowu ma "okres"....wydawało mi się, że u Krzysia tez miała...:roll: U Krzyśka (we wtorek) dostała cieczki i jeszcze jej się nie skończyła. Jutro mija tydzień :) beka napisał(a):dziewczyny krwawienie z pochwy, podobne do cieczki może oznaczac ropomacicze. Czy w hotelu miała cieczkę? Kiedy? funia napisał(a):Rozmawiałam z Panem u którego Wera była kilka dni ,Był u lekarza z nią i ten nie stwierdził nic po za cieczka....Moim zdaniem też trzeba obserwowac bo cieczka była 4 mce temu więc obawa jest... ANI MI NIE MÓWCIE! Quote
arabiansaneta Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Niektóre suki mają nieregularne cieczki. Moja Majunia miała co 8 miesięcy, to Wera może mieć co 4. Poprzednie niedozywienie też mogło rozregulować jej gospodarkę hormonalną. Quote
sajlana Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Krzysztof był z naszym zapaleńcem skórnym u weta, ropomacicze chyba by zostało wykryte...hormony, choroba, stres, ... u nas okres przez to się opóxnia, a u niej najwyraźniej odwrotnie...bez okropnych pomysłów mi tu proszę :angryy: Quote
Agucha Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 sajlana napisał(a):Krzysztof był z naszym zapaleńcem skórnym u weta, ropomacicze chyba by zostało wykryte...hormony, choroba, stres, ... u nas okres przez to się opóxnia, a u niej najwyraźniej odwrotnie...bez okropnych pomysłów mi tu proszę :angryy: AMEN! Dziewczynyyy, i co - podnieść rękę - która szuka DT/DS dla Wery? Został dokładnie tydzień i 2,5 dnia... Quote
sajlana Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Wszystkie szukamy.....koty jednak są ok? Jako sąsiedztwo, nie jako deser...? Quote
Agucha Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Wklejam screen wiadomości od Allegro dot. płatności za wyróżnione Allegro Wery. Należność - 16,40zł. Biorę to 10zł, które leżą u mnie na koncie. Resztę dopłacę. Kudlataja, dopisz to proszę do rozliczenia. Tj. + 10zł od Magdaleny B. z Bytomia - 10zł na wyróżnione Allegro -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zmodyfikowałam trochę Allegro. ZAPRASZAM! http://allegro.pl/show_item.php?item=1793436842 Quote
funia Posted September 6, 2011 Author Posted September 6, 2011 Ja dzwonię i pytam ile wlezie ....Na razie bez efektu .Dzwoniłąm do Gajowej . Gajowa nie ma możliwości kąpania Wery . W ostateczności Wera moze przyjechać do mnie do hoteliku bo zwolniło mi się miejsce Kojec zewnętrzny z widokiem na wszystkie strony świata ,połączony z dużym wybiegiem.Cena 400 zł z karmą .No i nie wiem jak długo to miejsce bedzie wolne bo zapytania są. Niestety jeśli chodzi o kąpiele to mogę sporadycznie ją wykąpać w domu ,ale pytanie co bedzie w jesieni lub zimie .....Nie nadaje się wtedy do kojca nawet po silidnym suszeniu,choroba gotowa .To taka awaryjna propozycja . Lepiej by było aby trafiłą gdzieś w WAwie na DT bo znowu ją wozić w te i z powrotem ...... Quote
Agucha Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Funia, bardzo dziękuję za to, że pamiętasz o Werci :Rose: Mam dobre wieści: Wera może zostać u Pati do końca kuracji ! Naszym zadaniem jest szybkie znalezienie jej domu :) Jedynie 20-ego Pati wyjeżdża za granicę na parę dni i potrzebowalibyśmy awaryjnego TDT. Poza tym, trzeba ją gruntownie sprawdzić na: - koty w mieszkaniu - bezpośredni kontakt, zostawanie z kotem w domu (choćby w izolacji) - zostawanie samemu w domu - jak sobie radzi i ile jest w stanie wytrzymać - koniecznie na małe dzieci (ok. 3-4 letnie), w tym na próbę odebrania jedzenia czy zabawki - czy pozwala "grzebać" sobie w misce No! To bardzo ważne i przydatne informacje... więcej nie powiem! :lol: Quote
funia Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Czyli Wera modna jest....Kropki na czasie . Ps.Agucha czy masz coś na myśli piszać ,ze więcej nie powiesz ??!!!Mów bo z ciekawości nie wytrzymam ... Quote
Agnieszka_K Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 haha sexi Werka!:cool3: ja niestety nie mam pomysłu na TDT w tych dniach co Pati wyjeżdża... Quote
sajlana Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 W jakich dniach nie będzie Patrycji? Ile razy będzie przez ten czas trzeba wykapać Werkę? Quote
Agucha Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 funia napisał(a): Ps.Agucha czy masz coś na myśli piszać ,ze więcej nie powiesz ??!!!Mów bo z ciekawości nie wytrzymam ... Kochana, co ja mam na myśliiii, ło ho ho :lol: ;) sajlana napisał(a):W jakich dniach nie będzie Patrycji? Ile razy będzie przez ten czas trzeba wykapać Werkę? 20 września wyjeżdża na ok. 5-7 dni za granicę. To dopiero za 2 tygodnie (ponad), tak więc myślę, że Wery po tym czasie nie trzeba będzie tak często kąpać. Dziś minął pierwszy tydzień jak jest u Patrycji.... i wcale nie wygląda na to, żeby Wera była typowo PODWÓRZOWYM psem ;) :) Absolutnie nie oddam jej do pilnowana posesji... Ma grzać zadek na własnej kanapie ... ewentualnie z dodatkową opcją wąchania kwiatków w ogrodzie! Quote
ewu Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Witam:) Kibicuję suni i zapamiętałam z jej wątku informację o możliwości domku W Halinowie pod Warszawą "Dom będzie miała wspaniały. na pewno już gdzieś na nią czeka Np. dziś miałam telefon. Mogłaby zamieszkać w Halinowie. Jednak musiałaby być wyleczona..." Dzisiaj zamarłam po przeczytaniu informacji z na wątku Tessy , zamieszczam linka, UWAGA!!! Zbieraczka - psy w tragicznym stanie! http://www.dogomania.pl/threads/213823 Dziwnie skojarzyłam:(( Może to zbieg okoliczności ale wolę dać znać . Pozdrawiam i głaski dla suni Quote
ewu Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/213823 Ponownie wklejam bo zamieszczony wyżej coś nie działa Quote
Agucha Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 A co tu tak cicho? Chcecie wieści od Werki? Kota Edka już prawie zaakceptowała, w domu zostaje z nim sama i jest grzeczna, dzisiaj wyszłam z nią o 7 rano i później około 18.30 ( bardzo źle się czułam i nie mogłam wstać z łóżka) i ona grzecznie czekała aż z nią wyjdę. Z odebraniem jedzenia nie ma problemu pozwala, zabawkę jeszcze nie próbowałam, w misce pozwala sobie grzebać Czuje się coraz lepiej, okres nadal ma, dziś jak źle sie czułam czuwała przy mnie ewu napisał(a):Witam:) Kibicuję suni i zapamiętałam z jej wątku informację o możliwości domku W Halinowie pod Warszawą "Dom będzie miała wspaniały. na pewno już gdzieś na nią czeka Np. dziś miałam telefon. Mogłaby zamieszkać w Halinowie. Jednak musiałaby być wyleczona..." Dzisiaj zamarłam po przeczytaniu informacji z na wątku Tessy , zamieszczam linka, UWAGA!!! Zbieraczka - psy w tragicznym stanie! http://www.dogomania.pl/threads/213823 Dziwnie skojarzyłam:(( Może to zbieg okoliczności ale wolę dać znać . Pozdrawiam i głaski dla suni Ewu, słyszałam o Ewie O....... czy jak jej tam? ;/ Bądź spokojna - przyszły dom Wery będzie przetrzepany na wylot, a tą chorą zbieraczkę raczej wyczujemy jak teraz się fama o niej rozniosla... Quote
ewu Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 No wolałam dać znać , wiem,że prześwietlacie domki ale czasem oszuści są bardzo przebiegli:(( Fajnie,że sunieczka bezpieczna:))) Cudna jest:) Quote
funia Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 A tam cicho ....Zaraz będzie głośno:evil_lol: Wera wynagradza nam wszystko tym ,ze jest taka grzeczna i nie ma z nią problemów. Kochana sunia . Na jaki adres mam przesłąć scanomune ?Podajcie bo w końu straci ważność bo już troszkę stoi po otwarciu , Quote
funia Posted September 11, 2011 Author Posted September 11, 2011 Kestem w szoku Wera ma 1463 wyświetleń na allegro:crazyeye::crazyeye: Quote
Agucha Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 [quote name='ewu']No wolałam dać znać , wiem,że prześwietlacie domki ale czasem oszuści są bardzo przebiegli:(( Fajnie,że sunieczka bezpieczna:))) Cudna jest:) Czujności nigdy za wiele - DZIĘKUJĘ! :Rose: :) [quote name='funia']Kestem w szoku Wera ma 1463 wyświetleń na allegro:crazyeye::crazyeye: sa sa sa :diabloti::diabloti::diabloti: ... i ma wizję na kolejny WSPANIAŁY domek. Tym razem na Pradze ;) Z 2 dzieci (6 i 12 lat). Rodzina straciła adoptowanego 9 lat temu Karmelka - mixa ONka z labkiem... odszedł niespodziewanie :( Karmelek też był alergikiem z problemami skórnymi. Państwo doskonale wiedzą na co się piszą ;) Dziś będą się kontaktować z Pati, żeby umówić się na spacerek i zapoznać z Werką. Jest zgoda na sterylkę, ale uważam, że można ją zrobić przed wydaniem ;) TRZYMAJCIE KCIUKI!!! [quote name='funia'] Na jaki adres mam przesłąć scanomune ?Podajcie bo w końu straci ważność bo już troszkę stoi po otwarciu , No właśnie teraz cholercia nie wiem... Wydaje mi się, że można jeszcze do Pati. Jak pójdzie priorytetem to doleci być może przed adopcją :) Quote
Agucha Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 !!! UWAGA !!! MAŁE KOŃSKIE I OKOLICE....bliższe i dalsze... ZAGINĘŁY 2 PSY W TYPIE ON-ka I DON-ka! Pies i suczka. Pies przygarnięty w październiku 2010 roku, przeskakuje ogrodzenia, podkopuje się... suka nauczyła się od niego... Psiaki zaginęły 13 czerwca (o ironio..). Właściciele porozwieszali ogłoszenia w okolicy (notorycznie są zrywane...), zostawili informacje ze zdjęciem w schronisku w Piotrkowie Trybunalskim. Pytali też w schronach w okolicy Opoczna i Końskich, odwiedzili schronisko w Tomaszowie Maz, śledzą w internecie... I NIC! :-( Czy ktoś może kojarzy te psiaki?? Pomóżmy wrócić im do domu! Nie często się zdarza, żeby ludzie chcieli przygarniać problematyczne psy... To sunia - Mika. To pies - Roki. Quote
sajlana Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Której Pradze? Parcuje na Południe i w razie czego moge przerowadzić wizyte przedadopcyjną ... i ma wizję na kolejny WSPANIAŁY domek. Tym razem na Pradze ;) Z 2 dzieci (6 i 12 lat). Rodzina straciła adoptowanego 9 lat temu Karmelka - mixa ONka z labkiem... odszedł niespodziewanie :( Karmelek też był alergikiem z problemami skórnymi. Państwo doskonale wiedzą na co się piszą ;) Dziś będą się kontaktować z Pati, żeby umówić się na spacerek i zapoznać z Werką. Jest zgoda na sterylkę, ale uważam, że można ją zrobić przed wydaniem ;) TRZYMAJCIE KCIUKI!!! No właśnie teraz cholercia nie wiem... Wydaje mi się, że można jeszcze do Pati. Jak pójdzie priorytetem to doleci być może przed adopcją :)[/QUOTE] Quote
Recommended Posts