Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beka napisał(a):
dziewczyny krwawienie z pochwy, podobne do cieczki może oznaczac ropomacicze.
Czy w hotelu miała cieczkę? Kiedy?

Rozmawiałam z Panem u którego Wera była kilka dni ,Był u lekarza z nią i ten nie stwierdził nic po za cieczka....Moim zdaniem też trzeba obserwowac bo cieczka była 4 mce temu więc obawa jest...

Posted

sajlana napisał(a):
Werkla znowu ma "okres"....wydawało mi się, że u Krzysia tez miała...:roll:

U Krzyśka (we wtorek) dostała cieczki i jeszcze jej się nie skończyła. Jutro mija tydzień :)

beka napisał(a):
dziewczyny krwawienie z pochwy, podobne do cieczki może oznaczac ropomacicze.
Czy w hotelu miała cieczkę? Kiedy?

funia napisał(a):
Rozmawiałam z Panem u którego Wera była kilka dni ,Był u lekarza z nią i ten nie stwierdził nic po za cieczka....Moim zdaniem też trzeba obserwowac bo cieczka była 4 mce temu więc obawa jest...

ANI MI NIE MÓWCIE!

Posted

Krzysztof był z naszym zapaleńcem skórnym u weta, ropomacicze chyba by zostało wykryte...hormony, choroba, stres, ... u nas okres przez to się opóxnia, a u niej najwyraźniej odwrotnie...bez okropnych pomysłów mi tu proszę :angryy:

Posted

sajlana napisał(a):
Krzysztof był z naszym zapaleńcem skórnym u weta, ropomacicze chyba by zostało wykryte...hormony, choroba, stres, ... u nas okres przez to się opóxnia, a u niej najwyraźniej odwrotnie...bez okropnych pomysłów mi tu proszę :angryy:

AMEN!

Dziewczynyyy, i co - podnieść rękę - która szuka DT/DS dla Wery?
Został dokładnie tydzień i 2,5 dnia...

Posted

Wklejam screen wiadomości od Allegro dot. płatności za wyróżnione Allegro Wery.
Należność - 16,40zł.

Biorę to 10zł, które leżą u mnie na koncie. Resztę dopłacę.

Kudlataja, dopisz to proszę do rozliczenia.
Tj. + 10zł od Magdaleny B. z Bytomia
- 10zł na wyróżnione Allegro

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zmodyfikowałam trochę Allegro.
ZAPRASZAM!
http://allegro.pl/show_item.php?item=1793436842

Posted

Ja dzwonię i pytam ile wlezie ....Na razie bez efektu .Dzwoniłąm do Gajowej .
Gajowa nie ma możliwości kąpania Wery .
W ostateczności Wera moze przyjechać do mnie do hoteliku bo zwolniło mi się miejsce
Kojec zewnętrzny z widokiem na wszystkie strony świata ,połączony z dużym wybiegiem.Cena 400 zł z karmą .No i nie wiem jak długo to miejsce bedzie wolne bo zapytania są.

Niestety jeśli chodzi o kąpiele to mogę sporadycznie ją wykąpać w domu ,ale pytanie co bedzie w jesieni lub zimie .....Nie nadaje się wtedy do kojca nawet po silidnym suszeniu,choroba gotowa .To taka awaryjna propozycja .
Lepiej by było aby trafiłą gdzieś w WAwie na DT bo znowu ją wozić w te i z powrotem ......

Posted

Funia, bardzo dziękuję za to, że pamiętasz o Werci :Rose:

Mam dobre wieści:
Wera może zostać u Pati do końca kuracji !
Naszym zadaniem jest szybkie znalezienie jej domu :)

Jedynie 20-ego Pati wyjeżdża za granicę na parę dni i potrzebowalibyśmy awaryjnego TDT.

Poza tym, trzeba ją gruntownie sprawdzić na:
- koty w mieszkaniu - bezpośredni kontakt, zostawanie z kotem w domu (choćby w izolacji)
- zostawanie samemu w domu - jak sobie radzi i ile jest w stanie wytrzymać
- koniecznie na małe dzieci (ok. 3-4 letnie), w tym na próbę odebrania jedzenia czy zabawki
- czy pozwala "grzebać" sobie w misce

No! To bardzo ważne i przydatne informacje... więcej nie powiem! :lol:

Posted

Czyli Wera modna jest....Kropki na czasie .
Ps.Agucha czy masz coś na myśli piszać ,ze więcej nie powiesz ??!!!Mów bo z ciekawości nie wytrzymam ...

Posted

funia napisał(a):

Ps.Agucha czy masz coś na myśli piszać ,ze więcej nie powiesz ??!!!Mów bo z ciekawości nie wytrzymam ...

Kochana, co ja mam na myśliiii, ło ho ho :lol: ;)

sajlana napisał(a):
W jakich dniach nie będzie Patrycji? Ile razy będzie przez ten czas trzeba wykapać Werkę?

20 września wyjeżdża na ok. 5-7 dni za granicę.
To dopiero za 2 tygodnie (ponad), tak więc myślę, że Wery po tym czasie nie trzeba będzie tak często kąpać.

Dziś minął pierwszy tydzień jak jest u Patrycji.... i wcale nie wygląda na to, żeby Wera była typowo PODWÓRZOWYM psem ;) :)
Absolutnie nie oddam jej do pilnowana posesji... Ma grzać zadek na własnej kanapie ... ewentualnie z dodatkową opcją wąchania kwiatków w ogrodzie!

Posted

Witam:)
Kibicuję suni i zapamiętałam z jej wątku informację o możliwości domku W Halinowie pod Warszawą "Dom będzie miała wspaniały. na pewno już gdzieś na nią czeka

Np. dziś miałam telefon.
Mogłaby zamieszkać w Halinowie. Jednak musiałaby być wyleczona..."

Dzisiaj zamarłam po przeczytaniu informacji z na wątku Tessy , zamieszczam linka,
UWAGA!!! Zbieraczka - psy w tragicznym stanie! http://www.dogomania.pl/threads/213823
Dziwnie skojarzyłam:(( Może to zbieg okoliczności ale wolę dać znać .
Pozdrawiam i głaski dla suni

Posted

A co tu tak cicho?

Chcecie wieści od Werki?

Kota Edka już prawie zaakceptowała, w domu zostaje z nim sama i jest grzeczna, dzisiaj wyszłam z nią o 7 rano i później około 18.30 ( bardzo źle się czułam i nie mogłam wstać z łóżka) i ona grzecznie czekała aż z nią wyjdę. Z odebraniem jedzenia nie ma problemu pozwala, zabawkę jeszcze nie próbowałam, w misce pozwala sobie grzebać Czuje się coraz lepiej, okres nadal ma, dziś jak źle sie czułam czuwała przy mnie

ewu napisał(a):
Witam:)
Kibicuję suni i zapamiętałam z jej wątku informację o możliwości domku W Halinowie pod Warszawą "Dom będzie miała wspaniały. na pewno już gdzieś na nią czeka

Np. dziś miałam telefon.
Mogłaby zamieszkać w Halinowie. Jednak musiałaby być wyleczona..."

Dzisiaj zamarłam po przeczytaniu informacji z na wątku Tessy , zamieszczam linka,
UWAGA!!! Zbieraczka - psy w tragicznym stanie! http://www.dogomania.pl/threads/213823
Dziwnie skojarzyłam:(( Może to zbieg okoliczności ale wolę dać znać .
Pozdrawiam i głaski dla suni

Ewu, słyszałam o Ewie O....... czy jak jej tam? ;/

Bądź spokojna - przyszły dom Wery będzie przetrzepany na wylot, a tą chorą zbieraczkę raczej wyczujemy jak teraz się fama o niej rozniosla...

Posted

No wolałam dać znać , wiem,że prześwietlacie domki ale czasem oszuści są bardzo przebiegli:(( Fajnie,że sunieczka bezpieczna:))) Cudna jest:)

Posted

A tam cicho ....Zaraz będzie głośno:evil_lol:
Wera wynagradza nam wszystko tym ,ze jest taka grzeczna i nie ma z nią problemów.
Kochana sunia .
Na jaki adres mam przesłąć scanomune ?Podajcie bo w końu straci ważność bo już troszkę stoi po otwarciu ,

Posted

[quote name='ewu']No wolałam dać znać , wiem,że prześwietlacie domki ale czasem oszuści są bardzo przebiegli:(( Fajnie,że sunieczka bezpieczna:))) Cudna jest:)
Czujności nigdy za wiele - DZIĘKUJĘ! :Rose: :)

[quote name='funia']Kestem w szoku Wera ma 1463 wyświetleń na allegro:crazyeye::crazyeye:
sa sa sa :diabloti::diabloti::diabloti:

... i ma wizję na kolejny WSPANIAŁY domek.
Tym razem na Pradze ;)
Z 2 dzieci (6 i 12 lat).
Rodzina straciła adoptowanego 9 lat temu Karmelka - mixa ONka z labkiem... odszedł niespodziewanie :(
Karmelek też był alergikiem z problemami skórnymi. Państwo doskonale wiedzą na co się piszą ;)

Dziś będą się kontaktować z Pati, żeby umówić się na spacerek i zapoznać z Werką.
Jest zgoda na sterylkę, ale uważam, że można ją zrobić przed wydaniem ;)

TRZYMAJCIE KCIUKI!!!

[quote name='funia']

Na jaki adres mam przesłąć scanomune ?Podajcie bo w końu straci ważność bo już troszkę stoi po otwarciu ,
No właśnie teraz cholercia nie wiem... Wydaje mi się, że można jeszcze do Pati. Jak pójdzie priorytetem to doleci być może przed adopcją :)

Posted

!!! UWAGA !!!
MAŁE KOŃSKIE I OKOLICE....bliższe i dalsze...

ZAGINĘŁY 2 PSY W TYPIE ON-ka I DON-ka!

Pies i suczka.
Pies przygarnięty w październiku 2010 roku, przeskakuje ogrodzenia, podkopuje się... suka nauczyła się od niego...

Psiaki zaginęły 13 czerwca (o ironio..).
Właściciele porozwieszali ogłoszenia w okolicy (notorycznie są zrywane...), zostawili informacje ze zdjęciem w schronisku w Piotrkowie Trybunalskim. Pytali też w schronach w okolicy Opoczna i Końskich, odwiedzili schronisko w Tomaszowie Maz, śledzą w internecie... I NIC! :-(

Czy ktoś może kojarzy te psiaki??
Pomóżmy wrócić im do domu!
Nie często się zdarza, żeby ludzie chcieli przygarniać problematyczne psy...

To sunia - Mika.

To pies - Roki.

Posted

Której Pradze? Parcuje na Południe i w razie czego moge przerowadzić wizyte przedadopcyjną
... i ma wizję na kolejny WSPANIAŁY domek.
Tym razem na Pradze ;)
Z 2 dzieci (6 i 12 lat).
Rodzina straciła adoptowanego 9 lat temu Karmelka - mixa ONka z labkiem... odszedł niespodziewanie :(
Karmelek też był alergikiem z problemami skórnymi. Państwo doskonale wiedzą na co się piszą ;)

Dziś będą się kontaktować z Pati, żeby umówić się na spacerek i zapoznać z Werką.
Jest zgoda na sterylkę, ale uważam, że można ją zrobić przed wydaniem ;)

TRZYMAJCIE KCIUKI!!!

No właśnie teraz cholercia nie wiem... Wydaje mi się, że można jeszcze do Pati. Jak pójdzie priorytetem to doleci być może przed adopcją :)[/QUOTE]