Agnieszka_K Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 DORA1020 napisał(a):Ja sie dowiedzialam,ze nie bardzo dobry,ta dziewczyna caly dzien w pracy,maz chyba tez,a kto sie opiekuje psiakami?Bedziesz jutro w Chelmie,to moze zobaczylabys jakie tam sa warunki,bo sunia musi byc pod dobra opieka,rowniez i weta. u no to lipa ;/ postaram sie podjechac tam jutro/pojutrze Quote
wojtuś Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Poczytałem Kochni o świerzbowcu: http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=638 Co tutaj teraz zrobić, jeśli to świerzb - Sunia nie powinna mieć kontaktu z innymi zwierzakami, tak więc DT domowe ale bez zwierząt, a DT czy hotelik z kojcami- dla Suni powinien być osobny kojec, Madziu a Wetka może pobrać zeskrobinę Suni - byłoby wiadomo czy to świerzb czy nużeniec, można się podobno pomylić bez badania zeskrobiny. Tak myślę, jeśli to swierzb co robić - trzeba ją na pewno już leczyć- ale też gdziekolwiek przenieś w inne miejsce. Agnieszko popatrz proszę w tym Chełmie, Quote
DORA1020 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Nie wiemy na sto procent czy to swierzb,sunia powinna byc zabrana i pod opieka weta.Oczywiscie oddzielny kojec,suni trzeba przeciez jakos pomoc.Wetka nie moze porobic jej badan,niestety czas ja ogranicza,liczna obowiazki no i kontakt z tymi ludzmi do milych nie nalezy.Zobaczymy jak jest w Chelmie.Ale mozemy poprosic wetke z Sz-na,ale niestety tania to ona nie jest,a jeszcze z dojazdem:shake: Quote
majqa Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Hm... pobranie zeskrobiny, o wykluczeniu ciąży nie wspominając, będzie jednak jakąś przepustką dla suni co do szukania jej lokum. Świerzb, grzybica itd... to dla wielu, nawet psiarzy, bariera. Trzeba przynajmniej poznać tego skórnego przeciwnika, coś potwierdzić, coś wykluczyć, a w międzyczasie oczywiście szukać hoteliku/ PDT/ BDT z szczerością informacji, że może się okazać, iż... Quote
MaDi Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Dzięki za zaproszenie, szkoda tylko,że do tak smutnej sprawy. Nie ma co gdybać sunia może mieć wiele różnych chorób, trzeba ją zabrać do kliniki zrobić zeskrobiny, pełne badania krwi i USG. Tylko co dalej? Niestety wszystkie boksy w "mojej" klinice są zajęte a adopcje stoją w miejscu:( Jeśli będę mogła jakoś pomóc dzwońcie. Quote
majqa Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 MaDi napisał(a):(...) Nie ma co gdybać (...) Jasne, że nie ma, do tego mi daleko, odniosłam się li tylko do rozważań, gdzie... i w czym może tkwić problem (wchodząc na wątek na prośbę Funi). Nie będę dalej dzielić włosa na czworo więc luz. :-) Quote
handzia Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 jakby co to ja dorzucam 10 zł co miesiąc. Choć tyle mogę pomóc. Quote
MaDi Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 majqa napisał(a):Jasne, że nie ma, do tego mi daleko, odniosłam się li tylko do rozważań, gdzie... i w czym może tkwić problem (wchodząc na wątek na prośbę Funi). Nie będę dalej dzielić włosa na czworo więc luz. :-) Więc jest jakiś plan;)? Ja mogę załatwić jej konsultacje w Lublinie oczywiście po niższej cenie ale później musi trafić w bezpieczne miejsce:( Quote
gryf80 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 kurde-słuchajcie moze jednak zaczniecie leczenie w tych "cholernych"warunkach mimo wszystko-zanim advocate zadziała coś moze się wyklaruje ten świerzbol zezre jej siersc dokumentnie,nie mówiąć juz o stanie skóry.szkoda ze na głębokiej nie ma miejsc...cóz. Quote
handzia Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 gryf80 napisał(a):kurde-słuchajcie moze jednak zaczniecie leczenie w tych "cholernych"warunkach mimo wszystko-zanim advocate zadziała coś moze się wyklaruje ten świerzbol zezre jej siersc dokumentnie,nie mówiąć juz o stanie skóry.szkoda ze na głębokiej nie ma miejsc...cóz. Też tak myślałam, ale leki trzeba podawać kilka razy dziennie, o określonych porach. A byli "właściciele" na pewno nie sprostają temu zadaniu :shake:. A osoba z zewnątrz też nie da rady, bo to fizycznie niemożliwe. Więc tylko zabranie suni wchodzi w grę... Quote
funia Posted April 1, 2011 Author Posted April 1, 2011 Powiem więcej .Własciciele mieszkaja w dziwnym domu .ze aby wejsć do suni na podwórze musimy przejsć całe ich mieszkanie a na koniec wejsc przez pokój dziecka na podwórek .Jest to okropne .I ta mamusia i córeczka nie pytajcie jak mi sie kojarzą .... Quote
wojtuś Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 MaDi napisał(a):Więc jest jakiś plan;)? Ja mogę załatwić jej konsultacje w Lublinie oczywiście po niższej cenie ale później musi trafić w bezpieczne miejsce:( Nie wiem czy taki plan nie byłby najlepszy, zabranie Suni na badania i jakąś wstępną diagnozę do Kliniki a potem do ... PDT, BDT, hotelik czasami to już nie ma siły na te bidy.. i jak ją tam zostawić bez pomocy Quote
handzia Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Wojtuś, wiadomo, że taki plan byłby najlepszy. Ale gdzie ją potem wsadzić???Porażka.....:( Quote
handzia Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Cicho tutaj, podrzucę biedulkę. No właśnie, ona ma jakieś imię??? Może mi umknęło gdzieś? :hmmmm: Quote
aganela Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 wątek suni na owczarek .pl http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=17926&PN=1 Quote
Agnieszka_K Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Byłam w tym hoteliku w Chełmie - Pani zna temat suni, bo widziała już wątek na dogo:) hotelik wygląda tak jak na zdjęciach z tego artykułu http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/tngallery?Site=DW&Date=20100729&Category=GALERIA03&Artno=278959880&Ref=PH jest to murowane pomieszczenie gospodarcze przy domu. sunia siedziałaby w takim boksie, a po wyleczeniu świerzbu mogłaby dołączyć do dwóch suniek, które mają boks z wyjściem na wybieg byłaby wyprowadzana 3x dziennie, leśli chodzi o podawanie leków i stała opiekę nie ma problemu, bo mąż Pani jest teraz cały czas w domu, a nawet jak nie mąż to wspominała chyba o dziadku. opieka weterynaryjna jest dogadana z lecznicą dla zwierząt Chełmińscy - moim zdaniem to najlepsi weterynarze w Chełmie, moje zwierzęta od zawsze są leczone tylko i wyłącznie u nich. Mogę podac namiary. koszt: pies do 25kg 10 zł/doba, powyżej - 15 zł/doba plus karma - można zawieźć np. ryż i mięso i Państwo będą gotować, lub suchą karmę. podaję Wam fakty, decyzja należy do Was, oto namiary na hotelik: ul. Lwowska 92, tel. 666-335-124, mail: s.zienkiewicz@wp.pl, jest super łatwy dojazd z Zamościa, bo nie wjeżdża się nawet do miasta:) jak coś ja będę w Chełmie jeszcze za 2 tyg. na weekend no i na święta, więc mogłabym doglądnąć suni, potem będę raz na miesiąc/dwa. dla mnie plusem jest to, że ze względu na świerzb, ciężko będzie ją umieścić z jakimiś zwierzakami a tutaj w pomieszczeniu, w którym są te drewniane boksy nie ma żadnych zwierząt Quote
handzia Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Myślę, że to super szansa dla suni.:) Tylko trzeba by było uzbierać w miarę szybko kasę. Co Wy na to dziewczyny? Agnieszka jesteś super, że się pofatygowałaś :buzi: Quote
DORA1020 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Dziekuje Agnieszka,ze sie pofatygowalas i odwiedzilas hotelik:lol: no to moze sunia mogla by isc do tego hoteliku?Co o tym myslisz?I odwiedzalabys ja,to tez atut,tylko potrzebna kasa,mamy juz chyba 105zl. ale jeszcze duzo brakuje,a przeciez trzeba doliczyc koszty leczenia. Quote
DORA1020 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 .----Agnieszka--10zl.Gajowa 50zl./jednorazowo/ i ewa gonzales 35zl. handzia 10zl. Mamy juz 105zl.:lol: Quote
handzia Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='DORA1020'].----Agnieszka--10zl.Gajowa 50zl./jednorazowo/ i ewa gonzales 35zl. handzia 10zl. Mamy juz 105zl.:lol:[/QUOTE] Musimy szukac stałych deklaracji. Trzeba dopisać w tytule. Quote
majqa Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='handzia']Musimy szukac stałych deklaracji. Trzeba dopisać w tytule.[/QUOTE] I wsparcia bazarkami. Quote
Agnieszka_K Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 ja jestem zdania, że teraz jedynym i najlepszym wyjściem jest szybkie umieszczenie suni w hoteliku. deklaracje stałe na cito potrzebne!:( mogę zrobić bazarek cegiełkowy na leczenie suni - po 5 zł myślę, że uda nam się uzbierać od dobrych dogomaniaków- bo to jest konieczność, a nie damy rady inaczej i na hotelik mieć i na leczenie...nawet nie chcę wiedzieć ile to leczenie wyjdzie... może by zrobić wirtualną sprzedaż leków dla suni - że np za 5 zł można kupić jedną taką tabletkę? co myslicie? co do samego hoteliku w Chełmie - jeśli sunia tam będzie, za każdym razem jak będę w Chełmie mogę obiecać, że podjadę do niej, odwiedzę i zrobię fotki. tak jak pisałam, w kwietniu będe jeszcze 2 razy, potem nie wiem kiedy i jak często ale raz na 2 mce na pewno. Poza tym rozmawiałam z moją siostrzyczką i ona co najmniej raz w miesiącu do niej podejdzie, zrobi zdjęcia, jak będzie miała czas to może będzie częściej:) no i teraz odwieczny problem-pieniądze :( Quote
Recommended Posts