agusiazet Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 Zaczynam drżeć, czy Lili na pewno pojedzie do domu!!! Quote
handzia Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Jest taka możliwość, żeby sunia była wysterylizowana już w DS? Czy sterylka musi być w schronie? A może już po zabiegu? Quote
wojtuś Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 handzia napisał(a):Jest taka możliwość, żeby sunia była wysterylizowana już w DS? Czy sterylka musi być w schronie? A może już po zabiegu? Kochani a może zrobić sterylkę już w DS, gdyby Pani odebrała telefon i była gotowa do przyjęcia Lili, to może jednak przewieź Lili teraz. Poprosilibyśmy Lu_Gosiak o dopilnowanie sterylki u Państwa. Do Krakowa ma jechać też Jowita, może zabrać obie Sunie jednym transportem- do Bolesławca przez Kraków;) Jeśli Lili nie miała jeszcze sterylki to znowu będzie czekanie z 2 tygodnie Quote
handzia Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Wojtuś, Ty to masz głowę na karku:) Dobrze by było, tylko czy Lili miała już sterylkę? Myślę, że Zadra by napisała... Ostatnio te sterylki słabo wychodzą w schronie. Quote
Tola Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 wojtuś napisał(a):Kochani a może zrobić sterylkę już w DS, gdyby Pani odebrała telefon i była gotowa do przyjęcia Lili, to może jednak przewieź Lili teraz. Poprosilibyśmy Lu_Gosiak o dopilnowanie sterylki u Państwa. Do Krakowa ma jechać też Jowita, może zabrać obie Sunie jednym transportem- do Bolesławca przez Kraków;) Jeśli Lili nie miała jeszcze sterylki to znowu będzie czekanie z 2 tygodnie Wydaje mi się, ze Lu_Gosiak pisała po wizycie, ze dopiero po 3 maja Lili moze prztyjechac - Pani wspominała cos o wyjezdzie... A w rozmowie ze mną bardzo prosiła o sterylizację, bo nie da rady przy tylu zwierzakach zadbac i o to. W sobote bedziemy w schronie to zapytamy o sterylkę Lili Niepokoi mnie trochę ta cisza i brak tel... Quote
wojtuś Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Lu_Gosiak napisał(a):wisci niwesole bo chyba trzeba sie pozegnac z panna:):) domek po prostu jak dla mnie super!! 3 swietne coreczki i mama a do tego 3 psiaki i 2 koty - rodzina kochajaca zwierzeta i z wielkim sercem...maja ogromne podworko do biegania, ale psy i tak spia w domu - owczarka 12 letnia wybrala sobie miejsce pod schodami i tam spi w dzien - juz słabiukto drepcze ale zwiedzala z Nami cale obejscie, do tego pudelka i 4 letni dalmatynczyk - zwierzeta wychuchane i widac, ze baaardzo kochane...idealnw stado, bardzo ze soa zzyte...Lili tez bylaby na poczatku w domu - jezeli bedzie chciala byc to moze byc caly czas - jezeli wybierze sobie podworko to bedzie na podworku - jest wielka buda luzem stojaca, zadnych kojcow czy zamykania - ale szczerze to nie sadze, ze bedzie na dworze - bo owczarka tez jest zabierana do domu na noc:) w razie wyjazdow- chociaz praktycznie takowych nie ma opieke nad psami sprawowali by rodzice Pani domu jedyne do czego sie przyczepilam to brak ogrodszenia z tyłu domu - ale ma byc w tydzien to zrobione...Pani i tak, jezeli zdecydujecie sie poslac tam Lili to prosila by bylo to po 3 maja - gdyz maja jakis wyjazd i nie chce psa na dzien dobry zostawiac na dluzej samego sterylka jak najbardziej - owczarka jest wysterylizowana bo musiala byc...dalmatynczyk jest w planach do kastracji i kotka tez ma byc wysterylizowana handzia napisał(a):Wojtuś, Ty to masz głowę na karku:) Dobrze by było, tylko czy Lili miała już sterylkę? Myślę, że Zadra by napisała... Ostatnio te sterylki słabo wychodzą w schronie. Tola napisał(a):Wydaje mi się, ze Lu_Gosiak pisała po wizycie, ze dopiero po 3 maja Lili moze prztyjechac - Pani wspominała cos o wyjezdzie... A w rozmowie ze mną bardzo prosiła o sterylizację, bo nie da rady przy tylu zwierzakach zadbac i o to. W sobote bedziemy w schronie to zapytamy o sterylkę Lili Niepokoi mnie trochę ta cisza i brak tel... Tola :loveu: z wpisu Gosi odnoszę wrażenie że Pani jest za sterylką Lili ze względu na Dalmatyńczyka, ale jak mówisz że w rozmowie chciała Lili na DS już po sterylce, to trudno. Ja zrozumiałem też, że Pani nie ma za bardzo czasu ze względu na Zwierzaki na branie sobie na głowę sterylki Lili.... ale gdybyśmy jej w tym pomogli - zawieźli i przywieźli do domu, może by sie zgodziła. Tylko wtedy doszłyby nam pewnie koszty sterylki, gdyby ich Pani nie mogła pokryć, i angażowanie Cioteczek z Bolesławca:):) Fajnie mi się radzi, ale wiem że myślicie o tym wszystkim:loveu: Quote
Tola Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 wojtuś napisał(a):Tola :loveu: z wpisu Gosi odnoszę wrażenie że Pani jest za sterylką Lili ze względu na Dalmatyńczyka, ale jak mówisz że w rozmowie chciała Lili na DS już po sterylce, to trudno. Ja zrozumiałem też, że Pani nie ma za bardzo czasu ze względu na Zwierzaki na branie sobie na głowę sterylki Lili.... ale gdybyśmy jej w tym pomogli - zawieźli i przywieźli do domu, może by sie zgodziła. Tylko wtedy doszłyby nam pewnie koszty sterylki, gdyby ich Pani nie mogła pokryć, i angażowanie Cioteczek z Bolesławca:):) Fajnie mi się radzi, ale wiem że myślicie o tym wszystkim:loveu: Myslę, ze trzeba pogadac z Panią - ale na razie nie odbiera tel i w tym problem. Będę dzwoniła jutro i dam znac. W sobotę w schronie zapytamy o Lili i czy miała juz zabieg. jesli nie - wszystko mozna zmienic. Quote
Martika&Aischa Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Wierzę że Lili pojedzie do domku i swojej nowej Panci ;) Do domku maleńka !!!!!!!! Quote
Tola Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Pani nie nalegała, zeby sunia przyjechała juz po streylce, ale jak dowiedziala sie, ze jest taka mozliwosc, to prosiła, zeby zrobic to w schronie. Quote
Lu_Gosiak Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Tola napisał(a):Pani nie nalegała, zeby sunia przyjechała juz po streylce, ale jak dowiedziala sie, ze jest taka mozliwosc, to prosiła, zeby zrobic to w schronie. no bo pewnie chodzi o koszty i nie ma sie co dziwic, skoro maja 2 w kolejce do wycięcia....jakby nazbierac tu na dogo na sterylke to pewnie by sie zgodzila zrobic to u Siebie - dla mnie w ogole to lepsza opcja niz sterylka w schronie - tylko niestety kosztowna sterylki dopinowac moge - mam fajna wetke - ale ponad 300zl jak dla takiego duzego psa Quote
Nutusia Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Ale nawet jeśli sterylka będzie w schronie, przecież nie trzeba czekać dodatkowych 10 dni do zdjęcia szwów. Może pojechać do domku dajmy na to 2-3 dni po zabiegu, a szwy pani zdejmie nawet sama. Byle tylko pani odebrała telefon... Quote
azalia Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Może Pani jest za granicą i nie odbiera telefonu,żeby nie partycypować w kosztach. Quote
handzia Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='Nutusia']Ale nawet jeśli sterylka będzie w schronie, przecież nie trzeba czekać dodatkowych 10 dni do zdjęcia szwów. Może pojechać do domku dajmy na to 2-3 dni po zabiegu, a szwy pani zdejmie nawet sama. Byle tylko pani odebrała telefon...[/QUOTE] No niestety u nas trzeba. Żeby nie było potem pretensji nasz wet sam ściąga szwy. Quote
Tola Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Byłam dzisiaj w schronisku; Lili nadal w boksie ogólnym, zarezerwowana, niewysterylizowana. Zabieg planowany po majowych świętach, wiec jeszcze można podejmowac decyzje. Pani nadal nie odpowiada, mam nadzieje, ze to wyjazd zagraniczny i po 3 maja bedziemy w kontakcie. Lili dzisiaj [IMG]http://img690.imageshack.us/img690/6272/p1080202r.jpg[/IMG] [IMG]http://img856.imageshack.us/img856/7099/p1080203.jpg[/IMG] Quote
Celebrinfea Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Oj maleństwo śliczne :) trzymam kciuki! Quote
agusiazet Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 Z niecierpliwością i drżeniem serca czekam na wieści z domu Lili! Quote
Tola Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 A co ze strylką? Nie odwoływac? Jak Pani sie odezwie, to i tak bedziemy musieli czekac na wygojenie rany. I wciąż nie wiadomo, kiedy ten schroniskowy zabieg... Quote
Tola Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Nie odbiera i nie odzwania. Dzwoniłam przed chwila i nic:( Quote
Tola Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 :multi: Pani zadzwoniła:) Wszyscy czekają na Lili:) Pytałam jeszcze raz o sterylkę; Pani moze zająć się Lili po zabiegu, ale wtedy trzeba będzie nazbierac na operację. Jesli zabieg ma byc w schronie to wypada czekac. Co robic? Quote
Martika&Aischa Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 ufffffffffffffffff :multi: Już zaczęłam się naprawdę martwić !!!!!!! :multi: Jest domek !!! Cudownie !!! :loveu: Quote
agusiazet Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='Tola']:multi: Pani zadzwoniła:) Wszyscy czekają na Lili:) Pytałam jeszcze raz o sterylkę; Pani moze zająć się Lili po zabiegu, ale wtedy trzeba będzie nazbierac na operację. Jesli zabieg ma byc w schronie to wypada czekac. Co robic?[/QUOTE] Uff, dzięki Ci Panie!!! Ja bym się opowiadała za sterylką w schronie, ale potem raz dwa do Pani, nawet przed wyjęciem szwów, tylko nie wiem, czy się tak da! Quote
Tola Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Jakl sterylka w schronie to jeszcze trzeba doliczyc minimum 1o dni. W takim razie czekamy na sterylkę, juz nic nie bede zmieniała. Mnie nie będzie piatek - niedziela, ale poprosze zadrę, zeby ewentualnie przedzwoniła do schronu i dowiedziała się cos wiecej o terminie. Quote
Recommended Posts